Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kiinnostaako ilmainen hyvinvointivalmennus?

Nyt kaikki henkisestä hyvinvoinnista kiinnostuneet kuulolle :)

Olen saanut teiltä aikaisemmin vinkkejä ja neuvoja erilaisten stressi- ja ahdistustilanteiden hallintaan kirjoittaessani aiheista kuten lentopelko, arjen suorituspaineet, ylimitoitettu huoli läheisistä ja ”kaikki ei voi olla näin hyvin, kohta täytyy tapahtua jotain pahaa” -ahdistus.

Newolo_maisema

Monissa kommenteissa minulle ehdotettiin avuksi keinoja kuten mindfulness, jooga ja meditaatio. Olen saanut niistä paljon oivalluksia, ja nykyään osaankin tietoisesti rauhoittaa itseäni kun esimerkiksi kodin kaaokseen – tai vaikka tietokoneeseen – liittyvä ahdistus ottaa vallan. Kun vielä oppisin sen lentopelkoa hillitsevän alkoholittoman rauhoittumiskeinon….

Nyt minulla on antaa teille jotain vastaavaa takaisin. :)

Tutustuin hiljattain ystäväni kautta muuan suomalaistuneeseen ranskalaismieheen, tottelee nimeä Philippe. (Nuorekkaan näköinen nelikymppinen, ja puhuessamme omasta ammatistani Philippe ei malttanut olla kertomatta, että kylppäristä löytyy täysi rivi Biothermin naamarasvoja ;D)

Newolo_Juho_Philippe_

Juho Juutilainen ja Philippe Santraine

Philippen ammatti ei kuitenkaan liity kosmetiikkapäniköihin. Mies on yhdessä kahden ystävänsä kanssa perustanut henkisen hyvinvoinnin edistämiseen keskittyvän yrityksen, jonka luoma virtuaalivalmentaja Newolo auttaa kehittämään tunneälykkyyttä, hallitsemaan stressiä ja oppimaan uusia elämäntaitoja. Newolo on kehitetty yhteistyössä VTT:n kanssa ja yhdistää meditaatiota, mindfulnessia ja kognitiivisen käyttäytymisterapian menetelmiä.

Ohjelma lanseerattiin Suomessa vuonna 2012 ja on saatavilla myös Länsi-Euroopassa neljällä eri kielellä. Saksassa Newolo on saanut arvostetun ZPP-sertifikaatin, eli yrityksen palvelut on hyväksytty osaksi Saksan sairasvakuutusjärjestelmää. Kyseessä on siis varsin vakavasti otettava valmennustyökalu.

Tähän mennessä ohjelmasta on ollut saatavilla yritysversio, mutta nyt siitä ollaan lanseeraamassa kuluttajaversiota yksityishenkilöille. Tässä kohtaa pääsemme minuun ja teihin. :)

Newolo_tabletti2

Sain Philippeltä kiinnostavan ehdotuksen: haluaisinko tarjota lukijoilleni mahdollisuuden testata Newolon beta-ohjelmaa? Kokeilu on luonnollisestikin ilmainen. Kuluttajaversio on vielä kehitysvaiheessa, ja kaikki feedback ohjelmasta on kehittäjille kullanarvoista.

Totta kai nappasin kiinni ideasta. :)

Itsekin lähdin mukaan testaamaan ohjelmaa ja muutamien havaintojeni perusteella ohjelmaa on jo hienosäädetty. :)

Myös teillä on siis mahdollisuus kokeilla Newoloa ja antaa Philippen tiimille arvokasta palautetta – ja parhaassa tapauksessa saada testijaksolta arvokkaita työkaluja itselle.

Koko valmennusohjelma on 10-viikkoinen, ja ilmainen kokeiluaika on 2 viikkoa. Kokeilu ei sido käyttäjää mihinkään, eikä betaohjelmaan rekisteröityessä tarvitse antaa mitään maksutietoja. Kyseessä ei siis ole lehtien kuponkitarjouksista tuttu ”Saat ensimmäisen jakson ilmaiseksi ja sitten siirryt kestotilaajaksi -yadda-yadda” -tyyppinen jippo.

Newolo3

Mikäli kuitenkin kahden viikon jälkeen on kiinnostunut jatkamaan harjoittelua ohjelman parissa, käyttömaksu on 7,50€ / kk.

Newolon toimintaan kuuluu erilaisten hyvää tekevien järjestöjen tukeminen, ja minäkin sain valita Newolon yhteistyökumppaneista kohteen, jolle Newolo lahjoittaa osan lisenssimaksuista.

Valitsin kohteeksi Siskot – Syöpäkuntoutujat Ry’n. Siskot Ry’n tarkoituksena on tukea syöpää sairastaneiden naisten kuntoutumista ja rikastuttaa heidän psyykkistä, fyysistä ja sosiaalista hyvinvointiaan. Jos siis joku betaohjelmaan Karkkipäivän kautta rekisteröitynyt käyttäjä hankkii Newolo-lisenssin, 30% lisenssistä saaduista tuloista menee Siskoille.

Newolo2

Newolo pähkinänkuoressa:

– Tarvitset ohjelman käyttämiseen tietokoneen tai tabletin (sovellus ei toimi toistaiseksi puhelimissa.

– Valmennuksessa on 10 tasoa, joista kuhunkin kuuluu erilaisia harjoituksia kuten rentoutustekniikoita ja kirjoitustehtäviä sekä valmennusvideoita. Yksi taso vie 30-45 minuuttia.

– Ohjelmaa voi tehdä omassa tahdissaan ja jättää harjoituksen kesken koska vain, tallentamalla etenemiskohdan klikkaamalla yläkulman raksia. Ohjelma palaa samaan kohtaan kun seuraavan kerran palaat ohjelmaan.

– Kaikki antamasi henkilökohtainen tieto (esim. luonteenpiirteet, sukupuoli, työasema) näkyy vain sinulle.

– Ohjelman kehitystiimiin kuuluu psykologeja ja tutkijoita ja se perustuu mindfulnessin ohella kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan.

Newolo5

Newolon perustaja, itsekin syövän sairastanut ja sen myötä elämässään pysähtymishetken kokenut Juho Juutilainen kertoo, ettei Newolon ole tarkoitus tarjota pikaratkaisuja. Ihmiset haluavat elämänhallintaan instaratkaisuja, mutta uuden tavan oppiminen vie tutkimusten mukaan keskimäärin 66 päivää tai kymmenen viikkoa.

“Ihmiset ovat luonnostaan ulkoapäin ohjautuvia, ja me haluamme auttaa heitä tulemaan sisältäpäin ohjautuviksi. Silloin heidän päätöksiään ohjaavat ympäristön sijaan heidän omat arvonsa.”

.

Jos kiinnostuit testaamaan Newoloa, ei muuta kuin tästä linkistä eteenpäin:

NEWOLO / BETA

Saat rekisteröitymisen jälkeen sähköpostiin linkin jonka kautta luot itsellesi salasanan. Sitten vain harjoittelemaan! :)

.

Newoloon voi tutustua myös näiden esimerkkivideoiden kautta:

Newolo-harjoitus: tavoitteiden visualisointi

Newolo-harjoitus: etäisyyden ottaminen

Palautetta ja kysymyksiä voi lähettää osoitteeseen:

support@newolo.com

 Newolo4

Lisää Newolosta Good News Finlandin artikkelissa: Newolon virtuaalivalmentaja parantaa elämäntaitoja

.

Kommentit (11)

 1. Siskot

  Sanni, Siskot kiittävät! <3

 2. anonymous

  oivoi, vaikuttaa neoliberalistiselta jenkkihenkiseltä hömpältä, joka on kovasti koitettu verhota pseudotieteellisiin lausahduksiin tbh :D mitä tarkoittaa tarkalleen esim. ”useiden eri alojen johtavien asiantuntijoiden kanssa” (ketä ne ovat? millä meriiteillä?), ”proaktiivinen elämänhallintakurssi, jolla voidaan jäntevöittää henkistä kuntoa” (wut??? jäntevöittää? proaktiivinen?? :D), ”käyttäytymismetodit ovat osoittautuneet tehokkaaksi keinoksi” (kuka osoitti? miten, missä?) ja ”operatiivisessa tiimissä” jotain yritysvalmentajia… No ei vais, hyvä, jos joku saa todellista apua tästä (ja eihän tuo tietysti hinnalla pilattu ole). Tämmöinen kriittistä ajattelua peräänkuuluttava ja tieteellisehköltä kuullostavien (tyhjien) ilmaisujen väärinkäyttöä vastustava vastarannankiiski täällä vaan huutelee… :D ei ole tarkoitus lytätä tai muuta, tämä voi olla oikeasti ihan hyväkin juttu jollekulle, mutta tietyntyylinen hehkutusmainospuhe vetää meikältä aina niskakarvat pystyyn, ja soisin, että kun luvataan paljon niin sille olisi myös hyvät perusteet. siinä vaiheessa kun hemmoilla on h*lvetinmoiset listaukset titteleitä, joista ainakin osa on akateemisissa piireissä ihan pseudotiedehuuhaaksi katsottua (esim. NLP Master, mitääh??) niin on syytä suhtautua erittäin suurella varauksella! ihminen kun on valitettavan monimutkainen otus jota ei voi johtaa kuin yritystä reippailla tsemppilauseilla ja kikkakolmosilla. mutta niin, jos joku kokee saavansa aidosti hyötyä (ja – no tämä nyt vaikuttaa yrityksenä ihan legitiimiltä, mutta noin yleisesti – kunhan ei tunge rahojaan mihinkään pyramidihuijaukseen tai huijareiden taskuihin) niin se on aina positiivinen juttu :)

  • Sanni

   Saatoin odottaa että tällaistakin kommenttia tulee ^_^ Eihän mindfulness ole kaikkien juttu, se on selvää :) Ymmärrän sinunkin näkökantasi oikein hyvin.

   Ei Newolo varmaan kuitenkaan pseudotieteeseen perustu, jos se on Saksassa hyväksytty sairasvakuutusjärjestelmän korvausten piiriin.

   • Juulia

    Itse asiassa Saksan sairausvakuutusjärjestelmä on hyvin erilainen kuin Suomessa, ja esimerkiksi homeopatia ym.vaihtoehtohoidot ovat Saksassa aivan eri asemassa kuin Suomessa. Tämä ei toki tee niistä yhtään vähemmän huuhaata, vaikka onhan plasebovaikutuskin toki usein todettu omalla tavallaan hyväksi hoitomuodoksi. :)

    • Sanni

     Itse asiassa Saksan sairausvakuutusjärjestelmä on hyvin erilainen kuin Suomessa, ja esimerkiksi homeopatia ym.vaihtoehtohoidot ovat Saksassa aivan eri asemassa kuin Suomessa.

     Aa, ok :)

  • Hanna Newolosta

   Aivan mahtavaa, että tulee tällaista palautetta! Ei pidä ihan mitä tahansa purematta niellä. Newolon VirtualCoachia on kehitetty VTT:llä psykoterapeutti Teemu Ryhäsen kanssa. Teemu on erikoistunut didaktiseen käyttäytymisterapiaan. Palvelussa käytetään kognitiivista käyttäyttäytymisterapiaa (CBT) sekä hyväksymis- ja omistautumisterapiaa (ACT).

   Asiantuntijuutta lisää myös Saksasta saatu ZPP:n sertifikaatti, joka on myönnetty nimenomaan ennaltaehkäisevästä toiminnasta. (https://www.newolo.com/fi/certification)

 3. Johanna

  Upea mahdollisuus! Minäpä kokeilen!
  Kiitos<3

 4. Mari

  Oi, ihana mahdollisuus. Aloitan kokeilun!

 5. Marina

  Kuulostaa mielenkiintoiselta ja ilman muuta kokeilen tätä :)

 6. Sirkku

  No eihän toki mitään huuhaata. Ihan normijuttuja kaikille kongnitiivista kenttää yhtään tunteville.
  Kiva idea, voisin tehdä harjoituksia vaikkapa työpäivän lomassa tai ennen sitä.
  Juholle terveisiä, mihinkäs se maailma ilman vanhoja taikkarilaisia ;)
  IPhonesovellusta odotellen.

 7. Eeva lankinen

  Loistava mahdollisuus kokeilla.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.