Kiharainen kirja ja Sanni Ruohonjuuressa

En tiedä alkaako kiharabuumi jo laantua, mutta ainakin aiheesta on nyt ilmestynyt suomalainen kirja:

Curly Girl – Kiharametodi suomalaisittain

Olen itsekin kirjassa mukana ”guest star’ina”, mutta myönnettäköön, että minulla oli pienet epäluuloni kirjaa kohtaan. (Nyt kirjan tekijät, luettuaan tähän asti, ehkä pahastuvat..! Älkääs vielä..!)

Rehellisesti sanottuna ajattelin, että kirjaa oltiin tekemässä lähinnä rahantekomielessä; ”nyt äkkiä kiharakirja joulumarkkinoille kun trendi on vielä joten kuten hengissä..!” Odotin vähän halvan ja nopeasti tuotetun näköistä kirjaa.

Mutta – –

Kirja näpäytti minua sormille. Se on hyvin kirjoitettu ja todella kauniisti ja tyylikkäästi kuvitettu paketti hiustietoutta, jonka informaatioarvo ei suinkaan rajoitu vain kiharan tavoitteluun.

(Ei, en saa tästä arviosta mitään korvausta :D Kirjankin ostin itse kun en jaksanut odottaa pressikappaleen saamista..! ^_^) 

Kirjan luettuani olen valmis toteamaan, että se on vallan mainio opus kenelle hyvänsä joka on kiinnostunut hiusten hoidosta.

Kirja kertoo selkeästi ja perusteellisesti miten hoitaa hiusta niin, että se saavuttaa optimaalisen kunnon. Mitä hiusten hoito lopulta on? Se on hiuksen kosteuttamista ja vahvistamista, takkujen selvittämistä, pörröjen silottamista ja kiillon lisäämistä. Siihen kaikkeen Curly Girl -metodi (ja tämä kirja) opastaa.

Kuten olen itsekin todennut; Curly Girlissä (minulle) kiharat ovat melkenpä vain kiva bonus, kaikkein parasta metodissa on hiuksen kunnon ja ulkonäön huomattava paraneminen!

Kirjassa kerrotaan eri hius- ja kiharalaaduista, hiusten kuntoon vaikuttavista tekijöistä, ainesosista (nörtit arvostavat listoja sulfaateista ja eri liukoisuusluokan silikoneista!) ja erilaisille hiuksille soveltuvista pesu- ja hoitorutiineista tarkoin esimerkein.

Siellä jaetaan DIY-reseptejä hoitoaineisiin ja geeleihin sekä hienosti kuvitettuja step-by-step-ohjeita Curly Girl -hoidon kaikkiin vaiheisiin ja vinkkejä ongelmatilanteiden ratkaisuun. Ploppaus, cast, SOTC, clumps, kaikki termit ovat hallussa tämän kirjan jälkeen :) Kuten myös se, milloin hius tarvitsee kosteuttavaa hoitoa, milloin proteiinipitoista hoitoa, ja mitä eroa näillä on.

Kauniit ja tunnelmalliset luonnossa kuvatut kuvat tekevät kirjan lukemisesta esteettisesti nautinnollista, tätä on mukava selailla jo kuvienkin puolesta.

Summattuna: Kiharametodi suomalaisittain on tosi hyvä ”for dummies” -teos hiustenhoidosta. Se on kiinnostava, helppotajuinen, innostava ja hyvin kirjoitettu ollen samalla riittävän selkeä aloittelijalle kuin myös tarpeeksi ainesosaorientoitunut tyydyttääkseen edistyneemmän kosmetiikkanörtin tiedonjanoa.

Kirjan tarjoaman tiedon omaksuttuaan on varmasti mahdollista saada hiukset parempaan kuntoon ja hyvännäköisiksi – oli tavoitteena kihara tai vain kiiltävämpi, terveemmän näköinen tukka. :)

Kirjan hintalappu on 19,90€.


Kyllä tämä saa hyvän paikan mun kauneudenhoitokirjastosta referenssiteoksena :)

*

Sitten Ruohonjuuresta. :)

Minut nimittäin tapaa huomenna perjantaina Helsingin Kampin Ruohiksesta kello 14.00-19.00 jakamassa vinkkejä ja opastusta Curly Girl -metodiin, tai ihan vain hiusten hoitoon luonnonkosmetiikan tuotteilla yleisesti! :)

Olen paikalla meidän brändien edustajana eli ennen kaikkea kerron Cattierin hiustenhoitotuotteista. Cattier on niitä luonnonkosmetiikan sarjoja, joista löytyy ehkä kaikkein eniten kiharahiusmetodiin sopivia tuotteita.

Erittäin täyteläinen Repairing Mask -naamio sekä hiuksiin jätettävä selvityssuihke ovat suosikkejani. Tuo Detangling Spray on kuin luonnonkosmetiikan ”Muumi-suihke!” 👍

Tulkaahan juttusille jos olette Kampin Ruohonjuuren nurkilla huomenna :) Tampereen Ruohonjuuressa minut tapaa saman aiheen tiimoilta lauantaina 23.11.

Tällaisista kutreista olen aina haaveillut… mutta olen iloinen jo omista laineistanikin :) Jotka löysin vuosikymmenten jäkeen. :)

Lue myös: Curly Girl teki hiuksistani terveen näköiset

kauneus hiukset
Kommentit (3)
  1. Suosittelen tätä kyllä kaikille jotka pitävät hiustenhoidosta, ei tarvitse olla kiharainen. Juurikasvun huippuvuosista on paljon aikaa ja sen kyllä huomaa tukan kunnosta sekä hutiostosten määrästä :D. Vaikka olisi niin helppo käydä lukemassa sieltä ja muistuttamassa itseään mikä omaan tukkaan toimikaan. Valitettavasti suurin osa niistä tuotteista on jo lopetettu. Itsellähän on piikkisuora tukka johon ei saa kampauksiakaan pysymään kovin hyvin. Ehkä voisin ottaa itseäni niskasta kiinni ja lopettaa laiskistelun hiustenhoidossa ennenkuin se kuuluisa ”aamulla tukka tyynyllä” tapahtuu :D Sulfaatit jätin pois alkusyksystä ja päänahan jokasyksyinen kuivuus ei ole vielä iskenyt.

  2. Heti tämän postauksen luettuani päätin, että tämä menee siskolle joululahjaksi (jotta voin itse lainata:)). Aika paljon eroa oli hinnoissa, kirja maksoi joissain kaupoissa jopa reilusti yli 30e!

    1. Aika paljon eroa oli hinnoissa, kirja maksoi joissain kaupoissa jopa reilusti yli 30e!

      Ohoh..!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *