Kierros luonnonkosmetiikkahyllyillä

Melkein jokaisen luonnonkosmetiikkapostauksen jälkeen joku kysyy kommenttiboksissa että mistä näitä tuotteita oikein voi ostaa. Niin, mistä? Ei se kaikille ole päivänselvää. :) Kävin kiertämässä muutamassa luonnonkosmetiikkaa myyvässä liikkeessä ja tein kuvareportaasin.

Ensimmäisenä poikkesin Ruohonjuureen. (Täältä on eniten kuvia sillä Ruohonjuuri on ainoa paikka missä sain kuvausluvan. ;)) Olen pitkään kuvitellut että Ruohonjuuria löytyy ympäri Suomea, mutta visiitti myymälän nettisivuilla paljasti että liikkeitä onkin vain Turussa, Tampereella ja Helsingissä.

Ruohonjuuren valikoima on kyllä muuttunut hurjasti niiltä ajoilta kun 90-luvun puolivälissä kävin myymälässä ensimmäistä kertaa. Silloin värikosmetiikkaa ei ollut tarjolla juuri nimeksikään, mutta tilanne on ihan toinen nyt 2000-luvulla. Moni luulee että ekokaupoissa myydään vain jotain siemeniä, teetä ja saippuaa. Tämä mielikuva on syytä päivittää! :)


Dr. Hauschkan meikkiteline. Taustalla Weledan värikkäitä pullorivistöjä.

Dr. Hauschka.

Törmäsin ensimmäistä kertaa tällaiseen merkkiin; Natuc – suomalainen mineraalikosmetiikkasarja. Onko tämä merkki jollekin tuttu? Näyttäisi olevan Valannin valmistama sarja. Esteettisenä ihmisenä hämmästelin sarjan halpaa yleisilmettä, edes nimen graafiseen suunnitteluun ei ole jaksettu panostaa.


Laveran kasvojen- ja vartalonhoitotuotteita.


Logona ja Provida.


Laveran luomivärejä.


Santen luomivärejä.

Santen ja Laveran displayt. Tämähän on kaukana jostain spelttijauhoista ja pesupähkinöistä…! Kyllä ekokauppaan vaan kelpaa tulla meikkiostoksillekin.

Vaikket sattuisi asumaan Turussa, Tampereella tai Helsingissä on kaupungissasi varmasti jonkun muun ketjun eko- tai luontaistuotekauppa, tai itsenäinen ekomyymälä. Ruohonjuuren ohella tunnettuja kauppoja ovat Ekolo (Jyväskylä & Helsinki) sekä Life (yli sata liikettä ympäri Suomea).

Mutta kaikki eivät silti tykkää asioida luontaistuotekaupoissa. Ei tarvitsekaan. Luonnonkosmetiikkaa löytyy myös ”tavallisistakin” kaupoista.

Kicks-ketjun liikkeistä löytyy luonnonkosmetiikkaa ihonhoidon puolelta. Luonnonkosmetiikkameikkejä Kicksit eivät myy. Kicksin valikoimassa ovat merkit Weleda, Dr. Hauschka, Estelle & Thild, Kibio ja BalmBalm.


Myös Sokosella on kattava valikoima luonnonkosmetiikkaa, niin ihonhoitoa kuin värikosmetiikkaakin. Edustettuina ovat merkit Melvita, Weleda, Dr.Hauschka ja Themis.


Perus-Sokoksen lisäksi myös Emotion-liikkeiden valikoimassa on luonnonkosmetiikkaa.

Paras ja laajin valikoima on kuitenkin nettikaupoissa. :) Hyviä suomalaisia luonnonkosmetiikkanettikauppoja ovat Hyvinvoinnin Tavaratalo ja Biodelly.

Asioitteko te koskaan luontaistuotekaupoissa?

Mistä muuten ylipäänsä ostatte pääasiallisesti kosmetiikka
nne (jos nyt puhutaan kosmetiikasta ihan yleisesti)? Tykkäättekö enemmän erikoisliikkeistä niinkuin Emotion, Stockmann Beauty tai Kicks vai asioitteko mieluummin tavarataloissa tai marketeissa? Tilaako moni kosmetiikkaa netistä?

Kommentit (14)
  1. Ensiksi tahdon kiittää aivan ihanasta blogista, löysin tämän kyllä jo joskus aikaisemmin mutta vasta nyt muutaman päivän sisällä olen lukenut jokaisen postauksen ja voin myöntää olevani koukussa! Vielä tahtoisin sen sanoa, että aivan älyttömän lahjakas meikkien kanssa olet, ja onnistuit elvyttämään oman meikkausintoni taas. Kiitos siis siitä!

    Mutta nyt jos vaikka kommentoisin tätä luontaistuotekysymystä, niin asioin toisinaan. Niistä löytyy hyviä tuotteita ja kaupan päälle itselle ainakin tulee hyvä mieli ostaessa niitä. :)

    Omiksi suosikkiliikkeiksi yltävät Make Up Store ja Stockmann. Myös Sokoksella on kiva valikoima. Netistä tulee sillointällöin tilailtua, mutta vähän hankalampaa kun en noita luottokortteja omista, niin pitää joko ylipuhua vanhemmat tai etsiä myymälä jossa toimii postiennakkomaksut. Tällä hetkellä yritän saada isääni tilaamaan sen Manly 120 -paletin, ihastuin kovin kun näin sen näissä postauksissasi.

    Huh, tulipa pitkä avautuminen. Toivottavasti jotain iloa siitä että taas yksi lukija enemmän! Sääli, että itselläni ei ole mahdollisuuksia päästä meikkiuhriksesi, ei nimittäin haittaisi yhtään!

  2. Olet saanut minut innostumaan kovastikin luonnonkosmetiikasta! Toivon hartaasti, että tekisit postauksia esim. Dr. Hauschkan ja Weledan ihotuotteista. :) Ps. Olen koukussa blogiisi, käyn joka päivä lukemassa kuulumisesi ja tutkin vanhoja postauksia. :__)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *