Kiehl’s -tuotekokemuksia, part 1

Sain kokeiltavaksi yhteensä 11 Kiehl’s-tuotetta (+ erinäisiä pikkunäytteitä). Alkuperäinen testisetti täydentyi jälkikäteen vielä Ultra Facial –kasvovoiteella, jonka Kiehl’sin edustaja lähetti minulle postissa tajuttuaan, että tämä tärkeä klassikkotuote oli jäänyt testituotekokoonpanosta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitäs minä, Arvoisa Kosmetiikkabloggaaja (*huumoria*), nyt sitten tykkäsin näistä tuotteista? :) Tuotteista, joita moni kosmetiikkafriikki on silmät kiiluen raahannut kotiin ulkomaanmatkoilta ennen kuin merkki rantautui Suomeen? Odotukset olivat korkealla.

Kerrotaan taas tähän pohjatiedoksi ihotyyppini ja yleisistä tuotemieltymyksistäni. Minulla on normaali iho, joka etenkään kesäisin ei ole kuiva eikä yhtään rasvainenkaan. Se pärjää kesällä melkein pelkällä puhdistuksella, eikä vaadi kevyttä seerumia tujumpaa kosteutusta.

Minulle tärkeimpiä tuotteita perusihonhoidossa ovat tehokas puhdistustuote mieluiten vaahtoavalla koostumuksella, silmiä ärsyttämätön, ei-vesimäinen silmämeikinpoistoaine sekä notkea, nopeasti imeytyvä emulsiomainen kosteusvoide. Miellyttävä tuoksu on aina plussaa, mutta ei ratkaiseva tekijä tuotekokemuksessani.

Lähdetään liikkeelle perustuotteista kasvoille.

KiehlsEyeMakeUpRemover

Supremely Gentle Eye Make-Up Remover – emulsiomainen koostumus (kiva juttu! Näitähän on tunnetusti harvassa), tuntuu hyvin hellävaraiselta eikä tuote ärsytä silmiäni lainkaan. Samalla on kuitenkin todettava, ettei se ole tehokkaimmasta päästä. Koostumuksen puolesta voisin kyllä käyttää.

KiehlsUltraFacialCleanser

Ultra Facial Cleanser – koostumukseltaan ohut, helmiäinen geeli, vaahtoaa keskivahvasti, tuntuu hellävaraiselta eikä jätä ihoa narskuvaksi. Sarjassamme ”ihan hyvä” putsari, ei aiheuta mitään megaluokan riemunkiljahduksia mutta on sellainen perusmiellyttävä. Ei tuoksu miltään, ja varmaankin myös tuoksuttomuus tekee kokemuksesta niin neutraalin. Ekosertifioidussa Acai-sarjassa on pumppuvaahtoputsari, luulen että se saattaisi olla vielä enemmän mun juttu. (Olen pannut merkille, että mieltymykseni on viime vuosina siirtynyt geeli/voidekoostumuksesta pumpattaviin.)

Kiehlstuote_UltraFacial

Ultra Facial Moisturizer – yksi Kiehl’sin rakastetuimpia tuotteita. Kuulemma myös monen meikkitaiteilijan suosikki monipuolisuutensa vuoksi. Minun kokemukseni? Koostumuksesta ja tuoksuttomuudesta tulee mieleen apteekin perusvoide, oikeastaan hyvin Aqualan-L:mäinen fiilis. Hämmästyksekseni huomaan, että vaikka kyseessä on kevyempi emulsioversio (Ultrasta on myös cream-versio normaalista kuivalle iholle), tuntuu voide kesäihollani liian täyteläiseltä. Jos vertaan koostumusta esimerkiksi viime vuosina käyttämiini, kovasti tykkäämiini Madaran Deep Moisture Fluidiin, Laveran My Ageen ja Sanctumin Moisture Replenishiin, on Ultra Facial Moisturizer näitä selvästi paksumpi ja jotenkin rasvaisempi.

Inci näyttää todella yksinkertaiselta; veden jälkeen tulee Kiehl’sin paljon käyttämä skvalaani, glyseroli, peg-100 stearate, glyceryl stearate, butyleeniglykoli. Näiden kosteuttavien ja emulgoivien ainesosien jälkeen tuleekin jo säilöntäaineita. Incin lopusta löytyvillä karvasmanteli-, aprikoosinsiemen- ja avokadoöljyllä ei pitoisuutensa puolesta juuri ole ihonhoidollista merkitystä.

Totean, että Ultra Facial Moisturizer sopii minulle paremmin talvikäyttöön. Pakkauskoko on muuten reilu 75 ml. Mihinkähän meikkitaiteilijat tätä käyttävät..? Veikkaan, että kosteutuksen lisäksi meikkisotkujen putsailuun iholta. Tiesittehän, että puhdistusemulsioiden pohja koostuu käytännössä samoista raaka-aineista kuin kosteusvoiteen…? Siksi monilla kosteusvoiteilla voi myös poistaa meikin. Ultran perusvoidemainen koostumus tuntuu siihen hommaan oikein sopivalta.

Kiehlstuote_CreamyEye

Creamy Eye Treatment – tästä tuotteesta olenkin jo kirjoittanut teille aiemmin. Kyseessä on hyvin rasvainen, mutta silti hämmentävän ohueen koostumukseen ”leivottu” silmänympärysvoide. Jos voidetta levittää hieman kostealle iholle, muuttuu koostumus lähes vesimäiseksi koskiessaan ihoon. Hyvin erikoinen tunne! Voide on siis samalla rasvainen, mutta myös vesimäisen raikas. En ole ennen tällaiseen koostumukseen törmännyt.

Creamy Eye sopii erityisesti kuivalle iholle tai iholle, jonka rakenne on esimerkiksi väsymyksen tai elämäntilanteen takia (kenties vain tilapäisestikin, esim. lapsi tai työ valvottaa, muu stressi jne) heikentynyt –> on tavallista tummempi, punoittava, karhea, juonteet selkeämmin näkyvissä jne. Minun makuuni ja tarpeisiini voide on liian rasvainen. (Vaikka korjasihan se mun hilseilevät suupielet! ;)) Pidän itse enemmän täysin ihoon katoavasta emulsiomaisesta sy-voiteesta. Netistä olen lukenut monen ihmisen positiivisia kokemuksia yllä luettelemissani tapauksissa.

*

Sitten kasvojenhoidon erityistuotteista.

KiehlsHealthySkinEssentials

Kiehl’sillä on muutama aivan erityisen tehokkaaksi tunnettu, ihon kuntoa buustaava tuote, joilla voi täydentää kasvojen perushoitorutiinia. Kaksi tällaista ovat Midnight Recovery Concentrate ja Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate –seerumit. Midnight Recovery lupaa uudistaa ja yleisesti parantaa ihon rakennetta, c-vitamiinipohjainen Powerful-Strength taas kirkastaa ihoa ja pehmentää juonteita. Yhdessä Ultra Light Daily UV Defense –voiteen kanssa ne muodostavat ”Healthy Skin Essentials” –trion, joka Kiehl’sin mukaan toimii synergisesti palauttaen ja suojellen ihon suojamekanismeja.

Nyt kun olen viime aikoina muuttunut todelliseksi seerumifaniksi, niin on oikein kiinnostavaa päästä testaamaan tällaisia paljon lupaavia kulttituotteita. Tosin…. Kuten on jo aiemmin tullut monien tuotearvostelujen yhteydessä todettua, minun ihoni lähtökohdilla on lopulta vaikea huomata tehoaineiden vaikutuksia. Toki olen erittäin iloinen siitä, että ihoni on niin hyvässä kunnossa etten vielä voi havainnoida ryppyvoiteiden tai kirkkautta ja kuulautta lupaavien tuotteiden todellisia vaikutuksia, mutta teidän kannaltanne arvostelut eivät kerro tuotteiden mahdollista koko potentiaalia.

Kiehlstuote_MidnightRecovery

Midnight Recovery Concentrate – tämä seerumi yllättää öljypohjaisuudellaan. Siinä ei ole lainkaan vettä, eikä se hulahda ihoon niin kuin vesipohjaiset seerumit. Iholle jää siis öljyinen pinta. Mutta! Ei mitenkään epämiellyttävän rasvainen. Epäilemättä kuitenkin kuivahko iho nauttii tämän tuotteen tarjoamasta ravitsevasta koostumuksesta eniten. Olen käyttänyt Midnight Recoverya iltaisin yövoiteen asemasta. Iholla on aamuisin vielä jäljellä kevyesti öljyinen pinta. Jälleen voi todeta, että tuote toimisi minun ihollani ihanteellisimmin talviaikaan, jolloin se varmasti imeytyisikin kokonaan.

Mitään näppyä öljyseerumi ei ole aiheuttanut, vaan iho on voinut hyvin ja tuntunut tykkäävän tuotteesta. Minulle henkilökohtaisesti ihaninta Midnight Recoveryssa on aromaterapeuttinen vaikutus…! Lämmin ja rauhoittava laventelin tuoksu viimeistelee lempeästi iltaisen ihonhoitohetken ja valmistaa yöpuulle. Levitettyäni Midnight Recoveryn teen kämmenistäni kupin ja hengitän syvään niistä vapautuvaa tuoksua.

Inci: caprylic/capric triglyceride, dicaprylyl carbonate, squalane, rosa canina fruit oil, evening primrose oil, jojoba seed oil, coriander seed oil, tocopherol, lavender oil, pelargonium graveolens flower oil, linalool, rosemary leaf oil, citronellol, geraniol, lavandula hybrida oil jne. Ainesosista 99,8% on luonnollista alkuperää.

Kiehlstuote_Powerful-Strength

Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate – jos Midnight Recovery yllätti öljyisyydellään, niin Powerful-Strength hätkähdyttää voimakkaan kalvomaisella silikonimaisuudellaan. Kaksi asiaa on selvää välittömästi: tuote kihelmöi iholla ja vedetön, jähmeä koostumus on kosmeettisesti epämiellyttävä. Okei. Nyt täytyy sitten heti ymmärtää, että kyseessä ei olekaan kosteuttava, välittömän ”feel-good” – tunteen jättävä seerumi, vaan juonteisiin tehokkaasti pureutuva, ajan kanssa vaikuttava c-vitamiinitiiviste. Koostumus on luotu kuljettamaan c-vitamiini mahdollisimman tehokkaasti ihoon, ja säilyttämään se stabiilina. Tuote sisältää peräti 10,5% puhdasta c-vitamiinia (L-askorbiinihappoa).

Koska minulla ei oikein ole ryppyjä joita tuotteella hoitaa, en osaa ottaa kantaa sen vaikutuksiin. Pystyn siis ainoastaan kommentoimaan tuotteen ihofiilistä. Seerumin sisältämä askorbiinihappo saa aikaan kihelmöivän tunteen iholla. Tunne kuitenkin miedontuu kerta kerralta. Vedetön silikonipohja on niin jäykkä, että seerumia on otettava monta pumppausta jotta ainettaa saa levitettyä koko kasvoille. Todennäköisesti juuri tästä syystä tuote onkin pakattu seerumeille hyvin epätyypilliseen kokoon – 75 milliä. Tätä kuluu paljon ”normiseerumia” enemmän. Iho jää mattapintaiseksi ja huokoset ”photoshopatun” näköisiksi – siitä pitää silikonikerros huolen.

Inci: propyleeniglykoli, cyclopentasiloxane, askorbiinihappo, glyseroli, cetyl peg/ppg-10/1 dimethicone, dimethicone crosspolymer, lauroyl lysine, acrylates copolymer, adenosine.

Taidan antaa tuotteen testiin jollekin ”ryppyiselle” ja sameaihoiselle tutulleni ja palata hänen käyttökokemustensa kera kun pullo on tyhjä! :)

Koska postaus on jälleen jo aika pitkä, jätän loput Kiehl’s-tuotearviot toiseen postaukseen.

 

Kommentit (21)
  1. Itse pidän tuosta putsarista kovastikin, samoin ultra facial moisturizerista, josta pintakuiva ihoni tykkää kovasti. Tuoksuttomuutensa takia noilla ei kyllä saa sellaista luxuselämystä aikaiseksi, mutta ovat loistavia arkipäivän tuotteita. Muita näistä tuotteista en olekaan kokeillut.

  2. Nanna pohjoisesta
    6.8.2013, 13:49

    Hei Sanni,
    olen kuiva ihoinen, varsinkin talvella ongelmiksi asti ja aivan kuten mainitsit monet Kiehlsin tuotteet sopivat kaltaiselleni. Mutta miten koit Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate -seerumin tuoksun? Pidän tuoksuista, mutta usein kasvojenhoitotuotteissa on tuoksua joko liikaa (esim. Estee Lauder) tai liian vähän; Kiehlsin seerumi kaipaa tuoksun. Hyvä tuote muuten, mutta tuoksu minusta melkein epämiellyttävä. Tosin voi olla, että tässä erikoisessa tuoksumaailmassani yksin, sillä Madaran tuotteiden ”heinämäinen” tuoksukaan ei minua miellytä, vaikka kasvien kaveri muuten olenkin :)

    1. Rehellisyyden nimissä en pidä PSLR:n tuoksusta. Se on minustakin aika epämiellyttävä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *