Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kiehl’s-arvonta luostarin hiljaisuudessa

Tämä ilta vietetään vähän erilaisissa tunnelmissa kuin eilen. Kuubalaisrytmit ovat vaihtuneet levolliseen hiljaisuuteen.

Saavuimme illansuussa Heinävedelle Valamon luostariin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iltateellä luostarin ravintolassa.

.

/ / KIEHL’S-arvonta on suoritettu, ja onnekas Aromatic Blends -setin voittaja on nimimerkki appelsiini…! Kiitokset kaikille ihanien tuoksutarinoidenne jakamisesta! :)  / /

.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skål voittajalle! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tiemme vei teen jälkeen luostarin pieneen viinitupaan, joka on auki kymmeneen. (Ihmettelin tätä hieman, sillä luostariin laskeutuu hiljaisuus klo 21.00 jolloin kaikki muut paikat sulkeutuvat.)

Roadtrip_Day5_Valamonviinitupa

Viinituvassa meitä palveli rempseä munkki, joka hämmästyi kun kysyin lupaa kuvaamiseen. Luostarin alueen kylteissä lukee, ettei luostarin väkeä sovi valokuvata. ”Herranen aika, tottakai saa!” iloinen munkki parahti kädellään huitaisten.

Herranen aika… :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koemaistoimme Valamon oman kuivan valkoviinin ja puolikuivan punaviinin, jotka taitavat päätyä herran ostoskassiin huomenissa kun luostarin myymälä on taas auki.

Harkitsen tässä parhaillaan jaksaisinko herätä aamulla kuudelta jumalanpalvelusta seuraamaan…. :) Olisihan sekin Erilainen Kokemus tälle reissulle.

Nyt Valamo sanoo hyvää yötä. (Lisää roadtripin viidennestä päivästä huomenna.)

Kommentit (7)

 1. Arlene

  On niin ihanaa lukee tätä Road Trip-postaussarjaa. Tuntuu ku olis ittekki reissussa :)

 2. Miina

  Huomenna sitten kipin kapin ostamaan sieltä kuohuviiniä (oisko ollu joku vadelmahässäkkä) On erinomaista, epäsuomalaista ja todella hyvää!
  ps Kiitos blogistasi, pidän kovasti!

 3. nunnu

  Onnea voittajalle :) Kivoja kuvia valamosta :)

 4. NG

  Valamon kotimaisista marjoista valmistetut viinit ovat kyllä parhainta :) erityisesti Vaeltaja on herkullista. Suosittelen ostamaan pari pulloa viemisiksi – Alkosta ei näitä herkkuja saa. (valamolaisia vahvoja jälkiruokaviinejä kylläkin… )

  Nauti matkasta – tutustu pääkirkossa olevaan Golgatan Risti-ikoniin, johon on kätketty palanen, joka perimätiedon mukaan on peräisin Jeesuksen rististä. Kuningatar Helena aikanaan lähetti pyhäinjäännöspalaisia ympäri kristikuntaa, ja tuo pala päätyi Bysantista Venäjän kautta Suomeen :)

 5. Nipsuu

  Kun viime syksynä teit matkapostauksiasi euroopasta, tuli jokaisen kohteen jälkeen fiilis, että tuolla minäkin tahtoisin käydä. Nyt teidän kotimaan roadtrippiä lukiessanne, tulee taas sama tunne, että tuolla on itsekin käytävä. En tiedä oletko muka oikeasti voinut löytää noin helmet paikat, vai osaatko vaan kirjoittaa niistä juuri ne parhaat puolet :). itseä vain harmittää länsi-suomessa vaasassa, kun täältä on noihin paikkoihin melkoinen matka…

  Voisitko tehdä matkanne lopuksi jonkun jutun, että paljonko meni esimerkiksi hotelleihin ja bensoihin rahaa :)?

  • Sanni

   Nyt teidän kotimaan roadtrippiä lukiessanne, tulee taas sama tunne, että tuolla on itsekin käytävä.

   Voi kun kiva kuulla! :)

   En tiedä oletko muka oikeasti voinut löytää noin helmet paikat, vai osaatko vaan kirjoittaa niistä juuri ne parhaat puolet :)

   No teidän vinkkien perusteella nämä paikat valikoitui…! :D Että kiitos vain teille lukijat! :) Joku Lappeenranta ei esimerkiksi ihan ekana olisi tullut itselle mieleen mutta sieltähän paljastui aivan ihana kaupunki!

   Voisitko tehdä matkanne lopuksi jonkun jutun, että paljonko meni esimerkiksi hotelleihin ja bensoihin rahaa :)?

   Joo, katsotaan jos saisin sellaisen aikaiseksi. :) Mitään halpaa lystiähän tämä Suomen matkailu ei todellakaan ole. Tämän viikon kustannuksilla olisi viettänyt parikin viikkoa jossain ulkomailla. Huvittaa kun lensin toukokuussa Barcelonaan ja viivyin siellä kuusi päivää, ja sen koko matkan budjetilla olisi yöpynyt yhden yön Valamon luostarin hotellissa. :)

 6. candycane

  Hahahaaa ihan mahtava tuo Herranen aika -munkki!! :D

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.