Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kevään tuoksu-uutuuksia

Kommenteissa on toivottu lisää juttuja tuoksuista, joten naputtelin hieman omia kokemuksiani kevään uutuustuoksuista. En edelleenkään ole mikään mestari tuoksujen kuvailussa, mutta opettelen koko ajan…! :) Olen innostunut tuoksuista taas uudestaan työni myötä, ja hiljaisina hetkinä minut löytää usein hautautuneena tuoksukansioiden keskelle tai etsimässä netistä tietoa tuoksuista.

Frag_Versace-Versus

VERSACE Versus EdT

Ensituoksu: kumkvatti, tähtiomena ja sitruuna.  Sydäntuoksu: appelsiininkukka, tuoksuköynnös ja sammalruusu. Pohjatuoksu: patsuli, myski, myskiokra.

Jännä miten pullon design voi joskus johtaa harhaan. Mun mielestä Versuksen pullo viestii voimakkaasta, dynaamisesta tuoksusta, mutta sisältö yllättikin mitäänsanomattomuudellaan. Ensituoksu on todella raikas ja kevyt, ja sitten sitä tuoksukuvauksen perusteella odottaisi, että se syvenisi lämpimämmäksi ja kukkaisemmaksi. Versus jää kuitenkin minun ihollani kauttaaltaan hyvin kevyeksi ja miedoksi tuoksuksi, jossa ei ole mitään erityistä tai mieleenjäävää. Pohjan patsuli ja myski tuovat tuoksuun ripauksen pehmeää aistikkuutta josta pidän, mutta kokonaisuutena sanoisin Versuksen olevan aika turvallinen perustuoksu päiväkäyttöön.

Mainosmateriaali kertoo tuoksun violetin värin viestivän ”modernia salaperäisyyttä ja vapautta”. Tuoksun kuvaillaan olevan ”raikas, intensiivinen ja kiehtova, omistettu rajoja rikkovalle, itsevarmalle ja viettelevälle naiselle.” Onko joku jo käynyt tuoksuttelemassa Versusta? Mitä mieltä te olette?

Frag_Toush2o

TOUS H2O EdT

Ensituoksu: sitruuna ja laventeli. Sydäntuoksu: ruusu ja jasmiini. Pohjatuoksu: seetri, valkoinen ambra ja santeli.

Tässäpä meillä on ainutlaatuinen tuoksu – nimittäin ekotuoksu! Se on jopa saanut EcoCert-sertifioinnin. Täysin luonnonkosmetiikaksi H2O:ta ei kuitenkaan voi laskea, sillä tuoksuaineet itsessään eivät ole luonnosta peräisin. Ekologisuus näkyy kuitenkin monessa muussa asiassa.

Pullossa käytetty lasi on 25% kierrätettyä ja se on 100% uudelleenkierrätettävä. Pakkaamiseen käytetty pahvi on FSC:n sertifioimaa, mikä takaa että paperia ei ole tuotettu epäekologisesti. Tuoksu valmistetaan ja pakataan Arco Iris Foundation -järjestön keskuksissa, joissa tarjotaan työpaikkoja ihmisille, jotka usein muuten jäävät työelämän ulkopuolelle esim. vammaisuuden takia. Osuus tuoksun myynnistä lahjoitetaan Intermón Oxfam -järjestön tukiohjelmalle, joka toimittaa juomavettä sitä eniten tarvitseville.

Kuten kuvauksesta näkyy, H2o on kevyt vesituoksu. Ensin olin sitä mieltä, että tämä ei tuoksu oikein millekään. Sitten aloin löytää tuoksusta jotain kivan kirpakkaa. Sitruunaisuus tuo mieleen kevyen version Versacen ihanasta Versensestä. Laventelia en tässä haista ollenkaan, mutta ensituoksun sitruuna väistyy pian pehmeämmän, kukkaisen sydämen tieltä. Kuulas, todella kevyt tuoksu joka sopii hyvin kesään. Myyn tätä ihmisille, jotka eivät vaikka työnsä vuoksi voi käyttää voimakkaita tuoksuja.

Frag_Jessica_FancyLove

JESSICA SIMPSON Fancy Love EdP

Ensituoksu: persikankukka, bergamotti, Goji-marjan lehdet, pinkki shampanja. Sydäntuoksu: lootus, pioni, jasmiini, frangipani ja turkin ruusu. Pohjatuoksu: ambra, myski ja patsuli. (Tuoksukuvauksessa ei mainita vaniljaa, mutta kyllä tuoksussa on selvä vaniljaisuus.)

En yleensäkään tykkää julkkisten nimikkotuoksuista, sillä ne ovat minusta usein jotenkin halvan imeliä. Jessican edellinen tuoksu, Fancy, on juurikin sellainen supermakea persikkanektaripommi, jota en voisi kuvitellakaan käyttäväni. Mutta tästä Fancy Lovesta myönnän tykkääväni..! Ihan hämmästyin kun tuoksuttelin sitä, ja huomasin että tuoksuhan on varsin miellyttävä. Siinä on samaa persikan makeutta kuin Fancyssa, mutta Fancy Love on kevyempi ja makeus kietoutuu puuterisiin sävyihin.

Olen käyttänyt tätä töissä monena päivänä, ja yksi päivä aloin ihan miettimään että miten tässä tuoksussa on jotain tuttua. Selailin fragrantica.com -sivuston kommentteja, ja sieltähän juttu paljastuikin. Fancy Lovea pidetään  Burberry EdP-tuoksun kopiona. Tykkään kovasti Burberrystä, joten eipä ihmekään että ihastuin Jessican tuoksuun. Jännä sinänsä, että Fancy Lovessa ja Burberryssa on paljon eri tuoksuaineita, yhteistä näyttäisi olevan vain persikka ja jasmiini ja pohjatuoksun myski ja vanilja.

Frag_Paris_Siren

PARIS HILTON Siren EdT

Ensituoksu: mandariini, aprikoosinektari, punainen jasmiini. Sydäntuoksu: kuusama, kookosorkidea, vesililja. Pohjatuoksu: vaniljapavut, santelipuu ja kermainen myski.

”Mystinen. Mielikuvituksellinen. Mieleenpainuva. Seksikäs leikkisällä tavalla.” Nojaa. Itse en haista tässä tuoksussa mitään seksikästä. Halpa, makea, tylsä, persoonaton. (Ja en yritä nyt mitenkään dissata halpistuoksuja – itsehän tykkään esim. monista Yves Rocherin tuoksuista.) Siren on makea, muttei tule lähellekään esim. Escadan Marine Grooven hedelmäcocktail-imelyyttä. Sydäntuoksun kuusama tuo tuoksuun tietynlaisen ”raskauden”. Pullo on minusta aivan järkyttävän mauton, mutta niin ovat kyllä kaikki muutkin Parisin tuoksujen pullot (Fairy Dust oli ehkä hirvein, ilmeisesti suunniteltu 12-vuotiaille).

En tykkää tästä. Eipä tähän muuta voi sanoa. Sopii varmasti nuorille tytöille, tai ylipäänsä ihmisille jotka tykkäävät makeista, hunajaisista ja ”helpoista” tuoksuista. Hienostunut tuoksu kehittyy iholla ja paljastaa eri kerroksiaan ja nyanssejaan kuin vaivihkaa. Sitä eivät Sirenin kaltaiset tuoksut tee.

Frag_ClassiqueX

JEAN PAUL GAULTIER Classique X Collection

Kuulas ja sensuelli. Täysin uusi versio Classique-tuoksusta. Ensituoksu: mandariini, bergamotti. Sydäntuoksu: appelsiininkukka, ruusu, pioni. Pohjatuoksu: vanilja, iiris.

Mulla on ollut vaikeuksia tykästyä JPG:n Classique-tuoksuun, joka ensin tymäsi minut voimakkuudellaan. (Olen yrittänyt tutustua suosittuihin klassikkotuoksuihin ja selvittää mikä niistä tekee niin suosittuja.) Mikään nuoren ihmisen tuoksu perinteinen Classique ei mielestäni olekaan, mutta uusi X Collection -versio yllätti pirteydellään. Ensituoksu on raikkaan sitruksinen, ja vasta sydämestä paljastuu Classique EdT:lle ominainen appelsiininkukan ja ruusun tuoksu. Pohjassa tuoksuu niinikään tuttu vanilja. X Collection on edelleen suhteellisen voimakas tuoksu, ja se pysyy iholla pitkään. Siitä tulee nopeasti tuttu ja tunnistettava (vrt. jotkut tuoksut jotka eivät jää mieleen sitten millään, esim. omasta mielestäni Bossin vaisu Orange). Kesäksi tämä on omaan makuuni vähän liian voimakas, mutta talvella voisin kuvitellakin käyttäväni tätä.

Frag_SummerClassique

JEAN PAUL GAULTIER Classique Eau d´Été Summer Fragrance

Ensituoksu: ruusu, appelsiininkukka, klementiinin kuori ja sitruuna. Sydäntuoksu: sambacin jasmiini, ylang-ylang, kielo ja valkoinen iiris. Pohjatuoksu: vanilja, myski, ambra. Tuoksuun on lisätty hieman alkoholia, jotta tuoksun koostumus ei tahraa.

Tässä nyt olisi sitten kesäversio Classiquesta. Pakkauksessa lukee ”spray on the body”, joten kyseessä on kevyempi cologne-tyyppinen tuoksu. Tästä mä en ole ihan saanut kiinni, suomeksi sanottuna en niin kovin tykkää. Ensituoksu on mielestäni jotenkin tylsä, jopa tunkkainen. Ei niin selkeän sitruksinen kuin X Collection eikä niin pehmeä kuin alkuperäinen Classique. Tuoksu paranee oltuaan iholla pitempään, mutta en silti sanoisi pitäväni tästä. Ei jää mieleen.

Frag_MaDameEdP

JEAN PAUL GAULTIER Ma Dame EdP

Musta ruusu, patsuli, punapippuri,seetri. (Tarkemmin erittelevää tuoksukuvausta ei ole saatavilla.)

”Ultra glam, ultra rock!” Ma Dame EdP on uusi, tummempi ja ilmeisesti rokimpi versio syksyllä 2008 ilmestyneestä eau de toilettesta. Voin heti alkuun todeta, että en erityisemmin pidä tästä tuoksusta. Mutta onko se tylsä? Tai pahan hajuinen? Ei suinkaan. Ma Dame EdP on voimakas, mielenkiintoinen ja erikoinen tuoksu. Sitä tekee mieli tuoksutella uudelleen ja uudelleen ja jäädä pohtimaan sen vaikutelmaa. ”A spicy floral scent.” Mausteinen kukkaistuoksu. Kyllä, mausteinen, muttei yhtään pehmeä. Liekö punapippuri joka tuo tuoksuun kirpeän twistin. Mua kiehtoo tällaiset tuoksut joita en osaa yhtään määritellä. Millaiselle ihmiselle tämän tuoksun myisin? En muuten osaa sanoa. Jollekin räväkälle persoonalle, ehkä. Kenenkään ballerinatyttösen tuoksu Ma Dame EdP ei tosiaankaan ole.

Frag_GucciFlora

GUCCI Flora EdP

Ensituoksu: mandariini, päärynä, pioni. Sydäntuoksu: ruusu, osmanthus-kukka, punapippuri, pioni. Pohjatuoksu: santeli, patsuli, vanilja.

Flora Eau de Parfum on lämpimämpi versio vuosi sitten ilmestyneestä EdT:stä, ja intensiivisempänä se sopii ihanteellisesti iltatuoksuksi. Mainosteksti kuvaa sitä sanoilla ”aistikas, täyteläinen, lämmin, voimakas, tasapainoinen”. Täyteläinen ja voimakas se todellakin on. Tuoksu on miellyttävän raukea, muttei kuitenkaan viettelevä. Pidän tuoksusta, mutta en käyttäisi sitä itse. Se on makuuni liian hedelmäinen ja kukkainen.

Frag_burberrySport

BURBERRY Sport EdT

Ensituoksu: mandariini, merisuola ja inkivääri. Sydäntuoksu: magnolia, kuusama ja petitgrain (pomeranssista uutettu eteerinen öljy). Pohjatuoksu: solar accord (? tietääkö joku mikä tämä on suomeksi?), myski, seetri.

Burberry Sport kuuluu kirjoissani luokkaan ”ihan kiva”. Itse asiassa, mitä enemmän sitä tuoksuttelen, sitä enemmän siitä tykkään. Tuoksu ei muuten ole yhtään sporttinen, älkää antako nimen huijata. (Jos siis perinteisellä sporttisella tuoksulla ajatellaan kevyitä, pirtsakoita vesituoksuja.) Fragrantican arvosteluissa moni mainitsi tämän muistuttavan Armani Codea, ja ehkä tässä tosiaan on jotain samaa. Inkivääri varmaan tekee sen (Codessahan tuoksuu appelsiininkukka ja inkivääri). Sport tuoksuu minusta jotenkin jännän kuivalta. Vaikka tuoksussa on paljon sitrusta, vaikutelma ei ole yhtään mehukas. Tavallaan tuoksu on jopa aika hienostunut, ehdottomasti mielenkiintoisimpia kevään uutuustuoksuista. Ei mikään teinien hajuvesi. Pullon maskuliinisesta muotoilusta en niin välitä. Jos pitäisi valita viikonloppureissulle mukaan joku uutuustuoksu, valitsisin varmaan tämän. Ja katsoisin tuleeko meistä lähemmät ystävät. :)

Frag_MarineGroove

ESCADA Marine Groove EdT

Ensituoksu: passionhedelmä, greippi, punaherukka. Sydäntuoksu: pioni, syklaami, jasmiini. Pohjatuoksu: valkoinen seetri, myski, ambra.

Escadan makeiden kesätuoksupommien sarja jatkuu. Nämä tunnistaa välittömästi, eivät ole mielestäni millään lailla persoonallisia tuoksuja. Muutamista vanhemmista olen ihan tykännytkin, ja minulta löytyy vuoden 2004 Island Kiss, mutta tuntuu että kun on yhden haistanut, on haistanut kaikki. Ylettömän hedelmäisiä, makeita lähes imelyyteen saakka ja — no, ah, niin kesäisiä. Tuoksuista tulee aina mieleen kuuma, hikinen tanssilattia ja kylmä siiderilasi aurinkoisella terassilla. Escadan kesätuoksut sopivat biletykseen ja huolettomaan oloon. Nuorille kesäkissoille!

Itse en tästä tykkää. Olen jotenkin lopen väsynyt tuohon passionhedelmän tuoksuun. Hassua että nämä ovat joka kesä yhtä suosittuja.

Oletteko te jo ostaneet kesäksi uuden tuoksun? Miten usein ylipäänsä ostatte hajuvesiä?

P.S. Klo 12.18 Otin äsken tutorialkuvat tosi makeaan mutta uskaliaaseen vappumeikkiin, mutta nyt pitää lähteä töihin joten en ehdi tehdä postausta ennen iltaa. :/ Olin vähän myöhässä tän vappumeikkijutun kanssa….

Kommentit (31)

  1. Skimi

    Moikka, kerroit etteivät Tous H2o:n tuoksuaineet itsessään ole luonnosta peräisin. Tahtoisin udella mistä sait tämän selville?
    Onhan se saanut kuitenkin Ecocert-sertifikaatin jonka mukaan siinä pitäisi olla sertifioidusti luomuraaka-aineita..

    • Sanni

      Nyt on kyllä tunnustettava, että en osaa tuohon enää vastata kun kyseisen tuoksun koulutuksesta on jo puolitoista vuotta. Oletettavasti olen saanut tuon tiedon maahantuojan edustajalta. Aika oudoltahan tuo kuulostaa nyt kun sitä ajattelee, mutta joltain taholta olen varmaankin tuon tiedon saanut kun sen olen tuohon kirjoittanut. Googlailun tuloksetkin kertovat ainoastaan, että tuoksuun käytetty alkoholi on orgaanista, ja että pahvipakkauks (!) on sertifioitu ja lasi on 25% kierrätettyä lasia.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.