Keto-herkkuja, kulmakarvoja, korona ja Kemi – vuoden suosituin sisältö

Vuoden kuumimmat aiheet erottuvat yleensä hyvin blogin tilastoissa.

Tietysti luetuimmat teemat vaihtelevat blogin tyylin mukaan, ja perheblogissa nousevat eri aiheet kuin fitness-blogissa tai kauneusblogissa. Karkkipäivän aiheisto on sen verran laaja, että täällä nousevat top-listalle myös sellaiset ajankohtaiset aiheet, jotka eivät liity blogin pääteemoihin kuten kauneuteen ja hyvinvointiin.


Karkkipäivän luetuin sisältö vuonna 2020 heijastaa odotetusti korona-aikaa sekä kotimaan matkailun suosiota. Yli 10 000 lukukertaa saavuttaneiden kirjoitusten joukossa on viisi kotimaan matkailujuttua, jotka ovat keränneet huomattavasti enemmän kiinnostusta kuin suurin osa yksittäisistä Kreikka-pakinoistani koskaan. Kiinnostavaa, ja tietysti tosi hienoa suomalaisen matkailuelinkeinon kannalta. ❤️

Vähemmän odotetusti listalla näkyy yhä vahvana myös ketogeenisen ruokavalion trendi, jonka itse luulin jo olevan hiipumassa viime vuoden aikana. Näköjään ketogeenisiä reseptejä kuitenkin googlataan ahkerasti.

Laminointi taikoo kulmakarvoista muhkeat

Kauneudenhoitoon liittyvistä ilmiöistä kulmakarvojen laminointi uutena teknologiana näkyy vahvasti luetuimmassa sisällössä.

KARKKIPÄIVÄN POSTAUKSET 2020 TOP 10

1. Parhaat ketogeenisen ruokavalion leivonnaiset (10/2018) – luettu 44 163 kertaa

2. Kulmakarvojen laminointi: tulos (3/2020) – luettu 34 956 kertaa

3. The Ordinary -kokemuksia (1/2019) – luettu 20 977 kertaa (tämän sijoitus on yllätys ja pieni mysteeri..!)

4. Kemi paljasti yllättävän vetovoiman (3/2020) – luettu 20 695 kertaa

5. Julmetun mehevä vhh-porkkanakakku (5/2012) – luettu 20 031 kertaa

6. Koronakriisi puhkeaa – 13. päivä perjantai joka ei unohdu (3/2020) – luettu 15 377 kertaa

7. Kuinka Posti voi mokata paketin kanssa kolmena päivänä peräkkäin (5/2020) – luettu 14 325 kertaa

8. Kulmakarvojen laminoinnista ratkaisu ikuisuusongelmaan (2/2020) – luettu 14 280 kertaa

9. Luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu (5/2020) – luettu 14 156 kertaa

10. Kulmakarvojen laminoinnista 6 viikkoa (4/2020) – luettu 13 802 kertaa

Laminointijuttujen suosio ei yllättänyt, onhan kyseessä aika tuore trendi ja uusista jutuista ollaan luonnollisestikin kiinnostuneita.

Laminointi osoittautui juuri niin kivaksi käsittelyksi kuin toivoinkin; se tuo runsautta ja näkyvyyttä hennoille ja todella ohuille kulmakarvoilleni, eikä ihoa tarvitse ”neulata” millään. Laminointi tulee jäämään minulle rutiiniksi. 👍

En pidä ihoa lävistävistä toimenpiteistä, ja vaikka harkitsin microbladingia pitkään, en lopulta uskaltanut mennä käsittelyyn. Minulla oli kaksi vuotta sitten aikakin jo varattuna Suvi Tiilikaiselle, ja peruin sen. Ihoni on hyvin hitaasti parantuvaa ja huonosti arpeutuvaa tyyppiä, enkä uskalla ottaa pienintäkään riskiä, että ihon rikkovan kosmeettisen toimenpiteen jälkeen iho ei parantuisikaan normaalilla tavalla.

Tietysti laminoinnin tulos on huomattavasti microbleidausta lyhytkestoisempi, mutta mieluummin käyn käsittelyissä tiheämmin, kuin jännitän ihoa lävistävän toimenpiteen seurauksia.

Maskin käyttö ei vielä hallussa Prahassa…

Itselleni vuodesta jää ehdottomasti vahvimmin mieleen epäonninen ja hyvin huonosti harkittu Prahan matka, joka osui juuri siihen viikonloppuun, kun koronatilanne eskaloitui ja saavutti monessa Euroopan valtiossa rajojen sulkemista vaativan pisteen.

Tilanne muuttui niin nopeasti, että sitä on vieläkin vaikea uskoa. Kun lähdin matkalle, Suomessa ei ollut mitään erityistoimenpiteitä, ja kun viikkoa myöhemmin palasin, edessä oli pian Uudenmaan sulku ja koko maassa ei muusta puhuttukaan kuin koronasta.

Lähtiessäni matkalle, raportoitujen tartuntojen tilanne Tsekissä näytti netin tietojen mukaan nollaa.

Lentokone oli täynnä, tunnelma täysin normaali, kellään ei (tietenkään) maskeja, eikä koneessa kuulutettu mitään koronaan liittyvää. Prahan lentokentällä sain käteen koronasta tiedottavan lappusen, jossa neuvottiin maahan saapuvia tarkkailemaan olotilaansa mahdollisten oireiden varalta. Ei muuta.

Matkalla lentokentältä hotellille aloin saada puhelimeen viestejä. ”Kaikki ravintolat Prahassa suljetaan huomisesta eteenpäin kello 20.” ”Tsekki sulkee rajat ja estää matkustuksen Tsekin ja viidentoista valtion välillä”.

Olin ihan suu auki. Mitä ihmettä..? Hotellilla respa ei tiennyt mitään. Aamullakin vallitsi hämmentynyt ja epätietoinen tunnelma.

Minulla oli paluulippu Suomeen sunnuntaina. Mutta seuraavana päivänä ilmeni, että sunnuntain lentoa ei enää ollut; viimeinen lento Suomeen olisi lauantaina, koska rajat suljetaan. Minulla oli vaihtoehtona joko yrittää vaihtaa lento lauantaille (jos enää edes mahtuisin lauantain lennolle), tai matkustaa ystäväni kanssa autolla Saksan kautta Ruotsiin ja sieltä Suomeen.

Valitsin jälkimmäisen. Ajaessamme auton lauttaan puolilta öin Saksan Rostockissa, nousimme viimeiseen lauttaan, joka lähti Ruotsiin ennen Saksankin rajan sulkua.

Se oli kummallinen jännitysnäytelmä, joka ei ihan heti unohdu.

Karkkipäivä heijastaa voimakkaasti omaa elämääni, ja vaikka tämä ei ole päiväkirjamainen tallenne kirjoittajansa elämästä, olen huomannut pitäväni blogia tietyllä tapaa päiväkirjana. Nyt, kun en enää kirjoita kirjeitä (ja oikeaa päiväkirjaa en ole pitänyt sitten ikävuoden 10…), minne muualle elämääni liittyvät asiat tallentuisivat, kuin blogiin…

Selailen ja muistelen blogiarkistoista usein eri vuosien tapahtumia. Aaa, tuona vuonna kiivettiin Breithornille Sveitsissä… Milloin kokeilinkaan ekan kerran Olaplexiä..? Ja tuona kesänä olin taas Ahvenanmaalla kesätöissä…! Voi, miten tumma Viivin turkki olikaan vielä viisi vuotta sitten..! Ja myös: tuona vuonna uuvuin. Pidin blogitaukoa. Tanssin iltaisin Kylie Minoguen levyn tahtiin, niin piristyin.

Mitä toivon tälle vuodelle..? Eli mikä voisi näkyä vuoden 2021 tilastossa vuoden kuluttua…

Toivon tietysti iloisia aiheita.

Ehkä jotain ihan uusia kotimaan helmiä..?

Jotain henkilökohtaista onnea (vaikka en mä ehkä vieläkään juokse some-kuvassa kukkaniityllä käsikkäin…)

Että oppisin jotain uutta :)

Hyväkuntoiset hiukset ☺️

Kreikkalainen ruoka..! (- toiveajattelua… mutta jos ei Kreikassa, niin kotona kokattuna…)

.

Kivaa, kun olette mukana jälleen yhdessä uudessa Karkkipäivän vuodessa. ❤️

Kommentit (10)
 1. Ihana lista! Ja kertoo hyvin blogisi monipuolisuudesta. Olen muuten lukenut Ordinary-postauksen varmaan kymmenen kertaa ja jos meitä kertaajia on muitakin, niin se saattaa selittää osan sen suosiosta:) Olen palannut kerta toisensa jälkeen kertaamaan, mikä Ordinaryn tuote sopii mihinkin ja mitkä sopii käytettäväksi yhdessä.

  Toivon alkaneeseen vuoteesi kaikkea hyvää! Ja kun sitä henkilökohtaista onnea tulee, en odota kukkaniittykuvia, vaan annan mielihyvin sinun iloita henkilökohtaisista asioista myös ilman somea<3

  1. Kiitos jenni ❤️

   Olen muuten lukenut Ordinary-postauksen varmaan kymmenen kertaa ja jos meitä kertaajia on muitakin, niin se saattaa selittää osan sen suosiosta:) Olen palannut kerta toisensa jälkeen kertaamaan, mikä Ordinaryn tuote sopii mihinkin ja mitkä sopii käytettäväksi yhdessä.

   En tullut ajatelleeksikaan tätä vaihtoehtoa..! Jotenkin (keto-ruokavalion tavoin) ajattelin The Ordinary-hypenkin jo vähän hiipuneen… mutta tosi kiva, jos tämä vanha postaus yhä palvelee The Ordinarysta kiinnostuneita :) 🙏🏻

 2. Olisiko ollut piikki syksyllä, kun The Ordinary oli alennuksessa? Olisin itsekin muuten tsekannut postauksen uudestaan, mutta olin kiinnostunut eri tuotteista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *