Keskiviikko 8.12.2021 – vuonna 2009

Joulukalenteri, luukku 8.

Sanni 12 vuotta sitten.

Selasin vanhoja blogikuva-arkistojani ja löysin tämän kuvan marraskuulta 2009. Sileäkasvoinen ja ohutkulmakarvainen Sanni. Tässä kuvassa taitaa harvinaislaatuisesti myös näkyä oikea, värjäämätön hiusvärini.

Olin ottanut kuvan pikkujoulumeikki-tutorial-postaukseeni. Tästä kuvasta postaukseen päätyi vain puolikas, sillä tuohon aikaan pidin blogissa yllä tiettyä anonyymiteettiä enkä rohjennut julkaista kokokasvokuvia. Kirjoitin myös nimimerkin alla – Karkkipäivää kirjoitti tuolloin Inkivääri. ☺️

Kun aloin kirjoittaa Karkkipäivää, blogi käsitteli pelkästään meikkejä. En ollut edes kiinnostunut ihonhoidosta – minulla ei ollut minkäänlaisia ihohaasteita ja ihoni hyväksyi kaikki tuotteet. Käytin pelkästään peruskosteuttavia tuotteita apteekista, Yves Rocherilta ja Dermosililta.

Tässä sama naama tänään. Uurteet ovat syventyneet ja iho silmien ympärillä ohentunut ja veltostunut. On tosi mielenkiintoista havainnoida ikääntymisen vaikutuksia blogikuvien kautta. Nyt kun on oppinut hyaluronihapon vaikutuksesta ihoon, niin senkin näkee kuvissa – miten ihon luontainen ”pyöreys” eli täyteläisyys vähenee ihon oman hyaluronihapon vähentyessä.

Silmien meikkaus ei totisesti enää ole yhtä suurta huvia kuin 12 vuotta sitten, koska löysälle iholle on niin paljon vaikeampi tehdä varjostuksia tai ylipäänsä saada nyansseja erottumaan. Mutta yhtä paljon mä tämän naaman puunaamisesta tykkään. ❤️ Luomivärikikkailut ovat vaihtuneet kasvovesi-, seerumi- ja -öljyrakkauteen :)

Olen tallentanut blogiarkistoihini muutakin kuin valokuvia. Vuodelta 2009 olin tallettanut kaikki lukijoille tekemäni kyselyt – tuohon aikaan kyselyt sai näppärästi upotettua suoraan omalla widgetillään blogin sivupalkkiin. (Sivupalkki – sinua yhä kaivaten…)

Syyskuussa 2009 olin kysynyt lukijoiltani, millaista sisältöä he tulevaisuudessa toivoisivat Karkkipäivään. Tässä otteita vastauksista:

📍”Olis kiva kuulla miten voi säästää kosmetiikkakuluissa, jos osaat neuvoa :D Myös näitä hyper-mega älyttömän värikkäitä meikkejä on kiva katella =) toivon, ettei karkkipäivä muutu miksikään lifestyle blogiksi, kun se on täydellinen näin.”

📍”ihanaa saada selvennystä (mikäli siis tiedät) selvennystä INC(I?)eihin! Esim. mitä silmämeikinpoistoaine saa/ei saa sisältää ja muutenkin asioita, joita pitäisi löytyä jokaiseelta. Apua en osaa selittää, hope you understand!”

📍 ”INCI-jutut kiinnostaa aina. Mitä mieltä olet esim parabeeneista ja silikonista, näistä kosmetiikkamaailman kummituksista (jotka opettajani mukaan eivät ole niin pahoja kummituksia kuin huhut antavat olettaa)?”

📍”Täällä onkin jo tullut hyviä ideoita, mutta mitä itse kaipaan eniten: alan tietoutta. Tietoutta siitä, mikä kosmetiikkafirma toimii minkäkin alaisena, mitkä tuotteet on täysin samaa kamaa eri purkissa, mitä kosmetiikka-ala on käytännössä ja miten se toimii. :)
Myös ihonhoito- ja hiusjutut ovat tervetulleita!”

Kyllä näistä on selvästi otettu vuosien varrella onkeen :)

Mutta siitä olen iloinen, että Karkkipäivä ei jäänyt vain kauneusblogiksi! ❤️

hyvinvointi onnellisuus
Kommentit (4)
 1. Kauniita kuvia sinusta! Samanikäisenä voin kuitenkin samaistua silmämeikkihaastaisiin. Viimeisin ostokseni oli uudet luovärisävyt (kasvatin oman hiusvärinkin ja sen kanssa ei sovi sama kuin blondatun tukan kanssa). Ja malvan ja roosan sävyisillä paleteilla google haulla ikääntyvän silmämeikki opiskelemaan meikin saloja. Uudelleen. Tosin en ole koskaan oikein osannut tehdä silmämeikkiä, nuorempana nyt kaikki näytti muutenkin aika hyvältä 😃

  1. Tsemppiä uuden meikkityylin löytämiseen :) <3 Kyllä se sieltä tulee! ❤️

   Olen todennut, että mun kohdalla ikääntyminen on tarkoittanut silmämeikissä luopumista varjostuksista tai monivärisistä meikeistä, muuten teen meikin samalla tavalla kuin viimeiset 10 vuotta. Ihan kokonaan en ole varjostusta jättänyt, mutta niiden tekeminen tuntuu pointittomalta, koska ne eivät näy minnekään eivätkä enää tuo samaa efektiä kuin sileämmällä iholla. Tummemmat ja mattaiset varjostukset näkyisivät, mutta tumma meikki ei tunnu tällä hetkellä yhtään itseltä. Joten menen yhden sävyharmonian kuparisilla/korallisilla meikeillä :) 🧡

 2. Karkkipäivä on kyllä Suomen paras blogi, suuri kiitos siitä sinulle Sanni! :)
  Ja erityiskiitos siitä että jaat täällä tietouttasi kosmetiikan ainesosista ja autat ymmärtämään noita kryptisiä inci-listoja, super mielenkiintoista! Pidän myös siitä että esimerkiksi juuri noista ainesosia käsittelevistä postauksistasi välittyy tietynlainen ”puolueettomuus”. Et esimerkiksi suoralta kädeltä sano että vain luonnonkosmetiikka on hyväksi iholle, vaan osaat perustella miksi synteettinen vaihtoehto voi joskus olla ehkä jopa parempi.
  Ihanaa joulun odotusta sinulle! :)

  1. Kiitos Kk..! 🤗🙏🏻

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *