Keskiviikko 15.12.2021 – maaginen 239

Joulukalenteri, luukku 15.

Paras meikkisivellin.

Olen kauneusfriikki ja rakastan jatkuvasti testailla uutta. Käytössä on koko ajan samanaikaisesti kymmenien eri merkkien versioita lempituotteistani, koska ne vain ovat kaikki niin ihania. Niin monta upeaa kasvovettä, seerumia, öljyä, käsivoidetta….

Vain yhden ainoan tuotteen kohdalla ei ole näin. Luomivärisivellin. Olen käyttänyt MACin #239-sivellintä vuodesta 2007 ja se on täydellisin kauneustuote jonka tunnen. En liioittele, tämä tuote on täydellinen, ja kun sen löysin, se poisti kaiken kiinnostuksen ja motivaation muiden luomivärisivellinten suhteen. Miksi enää etsiä, kun on jo löytänyt parhaan.

#239-sivellin on napakka, pienen lapion mallinen sivellin silmämeikin perustyöhön. Sen napakkuus ja muoto tekevät siitä erityisen hyvän luomivärin levitykseen ja ”pakkaamiseen” liikkuvalle luomelle, mutta siveltimellä voi myös tehdä varjostuksia. Tällä siveltimellä voi tehdä koko silmämeikin alusta loppuun.

14 vuotta vuotta vanhat MAC 239-siveltimeni ovat moitteettomassa kunnossa. Ne ovat yhtä napakat kuin jos olisin ostanut ne eilen. Olen pessyt niitä satoja kertojaja käytän niitä lähes päivittäin. Laatu on aivan käsittämätön. Yhtäkään harjasta ei ole irronnut.

Vaalealla tarralla merkkaamani sivellin on vaaleiden luomivärisävyjen levitykseen, toinen tummien.

Minun omistamaani legendaarista #239-sivellintä ei kuitenkaan enää ole. Tai – on se yhä MACin valikoimassa, mutta vegaanisuustrendin myötä nykyisen 239:n harjakset ovat synteettistä karvaa. Alkuperäisen 239:n harjakset olivat ponin tai vuohen karvaa (en enää muista kummanko). Eläimet eivät kärsi(neet) siitä, että niiden karvaa on käytetty sivellinbisneksessä, mutta ymmärrän silti, että tänä päivänä kaikessa eläinperäisessä on kauneusalalla negatiivinen kaiku. Siksi lähes kaikki siveltimet ovat nykyään synteettisiä.

En ole testannut nykyistä 239:iä, mutta kokemukseni on ollut, että synteettinen karva ei liukkaampana  karvalaatuna toimi yhtä tehokkana ”puuterinnappaajana” kuin aito karva. Liukkaaseen siveltimeen väri ei yksinkertaisesti tartu yhtä hyvin kuin huokoiseen. Aidossa karvassa on aina huokoisuutta ja tietynlaista (hyvää) karheutta.

Vanhat 239:ni todennäköisesti kestävät käytössäni koko loppuelämäni, joten tarvetta nykyisen version kokeiluun ei edes ole.

Tämä pieni sivellin on yksi mullistavimpia asioita meikkielämässäni. 💜 Miten monet sateenkaarimeikit, smokeyt ja kultakuparit se on silmäluomilleni vuosien aikana taikonutkaan….

kauneus meikki
Kommentit (10)
 1. Charming Nails
  15.12.2021, 11:29

  239 on vaan paras <3 mulla on yksi kappale, ja se on varmasti yhtä vanha kuin sinunkin. Ja silti edelleen hämmästyttävän hyvässä kunnossa, ei ikinä irtoile karvoja pesussa. Huomaan ehkä kuitenkin muutosta karvoissa, kaikki vanhat MAC siveltimeni ovat ehkä vähän karhean tuntuisia tai sitten kuvittelen vaan. En muista siveltimien numeroita mutta ne kaksi häivtyssivellintä on ehkä vähän ohentuneet tai karvat just kovettuneet, samaten se pieni viisto poskipunasivellin on vähän elähtänyt. Mutta silti, ne ovat todella hyvässä kunnossa ikäänsä nähden!
  239:n korvaajiksi olen löytänyt Luxie 213 ja RT:n luomivärisiveltimen Shading Brush. Ne ovat kaksi muuta sivellinsuosikkia liikkuvalle luomelle :)

  1. Mua harmittaa tosi paljon etten huomannut ostaa tuota aitokarvaista 239 silloin kun niitä vielä oli, vaikka monesti olin ostamaisillani sen. :( Ostin sen myöhemmin synteettisenä, mutta uskon että se olisi ollut parempi luonnonkarvoilla. Ostin 217 siveltimen silloin kun vielä Macin siveltimet oli luonnonkarvaa ja kyllä se on tuntumaltaan aivan eri luokkaa kun nuo synteettiset.

   1. 217 on kyllä myös hyvä…! 👌

 2. Siveltimet aidoilla karvoilla kyllä ovat tosiaan ( ja valitettavasti) vaan laadukkaampia ja kestävämpiä, ihan myös tuolla ”taidepuolen” maailailuissakin. Viimeksi ostamani aitokarvainen vesivärisivellin on myös ihan omaa luokkaansa verrattuna synteettiseen.

  1. ihan myös tuolla ”taidepuolen” maailailuissakin.

   Mielenkiintoista kuulla. Mutta ei kai siitä mihinkään pääse, että joissain asioissa synteettinen ei vain voi korvata luonnollista laatua (tulee helposti mieleen myös monet kauneudenhoidon tehoaineet ja hoitavat aineet…. ).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *