Keskiviikko 1.12.2021 – Nassukka

Erilaisen joulukalenterin ensimmäinen luukku. Tällä kalenterilla ei ole suunnitelmaa, vaan jokainen luukku syntyy juuri luomishetkellään.

Heräsin Nassukan vierestä. Nassukka on mun leluankka ja se on 37 vuotta vanha. Aikoinaan se on pitänyt vaakkuvaa ääntä kun sitä on heiluttanut, mutta mekanismi hiljeni viime vuosikymmenellä. (Yllättävän pikään se toimikin…)

Olen saanut Nassukan mummoltani kun olin noin 5-vuotias. Mummi vei minut hämeenlinnalaiseen lelukauppaan ja sain itse valita Nassukan. Se on siitä saakka ollut rakkain leluni ja on aina kulkenut mukanani, läpi kaikkien elämänvaiheiden ja osoitteiden.

Minulla oli pitkään aikuisenakin monia pehmoleluja sängyssä. Vain Nassukka on jäljellä, ja sen paikka on elämän mittainen.

Nassukka näyttää minusta mietteliäältä ja viisaalta. Sen rauhallinen, nukkainen olemus laskee välittömästi stressitasoja – jos sellaisia on. Nassukassa tiivistyy moni sellainen tärkeä asia, joka maadoittaa ja rauhoittaa minua; pysyvyys, nostalgia, muistot rakkaasta ihmisestä, turvallisuuden tunne.

Nassukan ensiesiintyminen blogissa oli vuonna 2011, jolloin se pääsi Kuukauden Idoliksi.

Onko teillä omia nassukoita?

hyvinvointi onnellisuus
Kommentit (19)
  1. Mun äidin puolen suku on suuri ja isovanhemmilla oli todella paljon lapsenlapsia. Muistan mummulta ja papalta lahjaksi saaduksi enimmäkseen villasukkia. Ja varmaan tästä syystä mummun ostama posliinikissa on sitäkin rakkaampi ja esillä mulla edelleen. Sain siis itse valita ja jostain syystä päädyin valkoiseen istuvaan kissaan, joka oli pitkäraajainen, elegantti ja sillä oli musta höyhenpuuhka kaulassa. Tämä siis aikaa ennen, kun olin juurikaan ollut edes kissojen kanssa tekemisissä, olen ollut noin 5 vuotias. Kyseinen pölynkerääjä on tälläkin hetkellä esillä mun makuuhuoneessani. On ollut aina jossain näkösällä siitä asti kun sen sain <3
    Pehmoleluista mukana kulkee iso valkoinen kissa, jonka sain kummisedältäni 4-vuotislahjaksi. Kissat siitä tykkää, joten se makoilee aina jossain niiden raapimapuussa tai pesässä. Enemmän tapa kuin tunneside.

  2. Mun kummitäti teki mulle ristäislahjaksi Nukkumatin. Sillä on perunanenä, joka on pariin otteeseen pitänyt ommella takaisin ja unilakki(joka tosin hävisi yhdessä muutossa 20 vuotta sitten) Nukkumatti on siis 32 vuotta vanha <3 Tällä hetkellä hän on säilytyksessä muutaman muun leluni kanssa vaatehuoneessa, mutta hän on edelleen kyllä tallessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *