Kesän tuoksut

Kaksi tuoksua ja etenkin toinen niistä ovat olleet mun tämän kesän THE hajuvedet. 🙏🏻

Talvella nämä tuoksut esitellessä osasin jo tätä odottaa:

Aimée de Marsin pirskahtelevan sitruksinen ja suorastaan hävyttömän raikas Divine Émeraude on viihtynyt ihollani koko kesän. Se on niin ihana, että voi helposti sanoa sen liittyneen jo mun all-time-suosikkituoksuihin.

Ranskalaisen Aimée de Marsin tuoksut ovat aromaterapiaan pohjautuvia luonnonkosmetiikan tuoksuja. Eteerisissä öljyissä on se ylivertainen juttu synteettisiin tuoksuihin nähden, että ne vaikuttavat myös mieleen. Siksi aromaterapeuttinen hajuvesi tuo käyttäjälleen niin erilaisen olon kuin ”normi”hajuvesi. Sitä on vaikea selittää. Moniin synteettisiin tuoksuihin kyllästyy nopeammin ja niiden tuoksukemikaaleissa saattaa jokin alkaa ajan mittaan ärsyttämään ja jopa särkemään päätä. (Mulle saattaa käydä näin jopa lempparihajuvesieni kanssa ja sitten niistä täytyy pitää pidempään taukoa.)

Eteerisiin öljyihin pohjautuva tuoksu ei koskaan aiheuta minulla päänsärkyä vaikka olisi kuinka voimakas.

Divine Émeraude on ihan super-raikas tuoksu, se on kaikkein raikkain ja vihrein tuoksu jota olen koskaan käyttänyt. Hassua on se, että virallisia tuoksunuotteja katsomalla tuoksu ei näytä niin vihreältä, kiitos mausteisen sydämensä ja puuterisen myskisen pohjansa. Minä aistin Divine Émeraudessa ehdottomasti myös marjapensaan aromaattisia lehtiä, vadelmanlehti on tullut alusta saakka mieleen.

Nyt kun tuoksua on käyttänyt pidempään ovat mausteisen puuteriset sävyt nousseet selkeämmin esiin.  Siinä missä ensin aistin ne vasta tuoksun ”lämmettyä” iholla, nyt poimin ne tuoksukimpusta heti.

Ai että tämä on ihana tuoksu. Niin minua..! Rakastan sitrusta ja rakastan mausteita. Äärimmäisen pehmeäksi kesytetty neilikka komppaa upeasti mutta sopivan varovasti pirteämpiä sitrushedelmiä. Parasta on kuitenkin korkean kirkkaana sävähtävä alkutuoksu, kuin pirskottaisi iholle sitruksella maustettua viileää lähdevettä. Kyllä herättää aistit!

Latva: sitruuna – bergamotti – appelsiininkukka

Sydän: neilikka – ruusu – jasmiini

Pohja: vetiver – seetri – myski

Toinen kesän tuoksu on Aimée de Marsin Mystique Amethyste, arvoituksellisessa ja syvässä puuterisuudessaan Émeraudin täysi vastakohta.

Olen todella hurmaantunut Aiméen tuoksuihin, ja kun pullot ovat vieläpä niin litteät ja vähän tilaa vievät, niitä on helppo kantaa mukana kesän menoissa :) Aiméet olivat tietysti mukana Ahvenanmaalla kesäkuun ajan.

Mystique Améthyste on kuin kuivaa, pitkään kypsynyttä shampanjaa yhdistettynä hienostuneen puuterin sävyihin. En löydä tuoksusta yhtäkään kukkaa ja vielä vähemmän virallisen kuvauksen sitrushedelmiä ( missä ne ovat..? 😦 ), mutta tuoksu on tainnuttavan ihana ja elegantti. Ja kestävä. Yksi tai kaksi suihkausta luovat tuoksun, joka on aistittavissa iholla vielä illallakin. Vaatteissa seuraavana päivänäkin. On siis todellakin olemassa myös aitoja luonnonkosmetiikan tuoksuja, jotka kestävät iholla. 👌

Mystique Améthysten viralliset tuoksunuotit näyttävät tältä:

Alkunuotit: sitruuna, mandariini, bergamotti

Sydän: ruusu, jasmiini

Pohja: vanilja, patsuli, tonka, frankinsensi, mirhami

Olen käyttänyt tuoksua eniten iltaisin, mutta välillä tunnen puuterin kutsun myös päivällä. :)

Aimée de Marsin muihin tuoksuihin voi tutustua tässä kattavassa postauksessani. Onko joku teistä tehnyt sarjan kanssa talven jälkeen tuttavuutta? :)

Yksi kesän tuoksu on myös Djusien Liquid Silk -puhdistusöljy. :)

Tämä putsari on aivan ykkönen mitä tulee mineraaliaurinkovoiteen poistoon kasvoilta. Liquid Silk on ylipäänsä kirkkaasti paras öljyputsari jota olen koskaan käyttänyt. Sen ainoa pieni miinus on ollut (tai oli) erittäin voimakas tuoksu, johon minulla kesti pitkään tottua. Tykkään tuoksuvasta kosmetiikasta mutta Liquid Silkin tuoksu on niin runsas ja vahva, että meistä ei tullut ihan heti ylimpiä ystäviä. Eniten tässä tuoksuu lime, mutta taustalla on tiheä matto muita, raskaampia tuoksuja (kuten jasmiinia ja geraniumia) joka tekee tuoksun kokonaisuudesta ei-niin-helposti-lähestyttävän. Olen huomannut, että erityisesti jasmiinissa on jotain, mikä ei aina ”toimi” mun tuoksuaaltopituudella.

Mutta nyt olemme Liquid Silkin kanssa kaverit! ☺️ Tuoksu on lopulta niin persoonallinen ja erikoinen, että olen jollain tapaa vähän koukuttunut sen erikoisuuteen. Se on aika in your face (minulle ainakin). (Ja heh – kirjaimellisestikin.)

Mitä teidän ihollanne tuoksuu tänä kesänä? :)

Edit. Tekee vielä mieli jatkaa erillisellä puheenvuorolla Aiméen tuoksuihin liittyen. Tämä kimmoke seurasi seuraavaa ketjua: kommenteissa lukija totesi ettei uskaltaisi tilata näitä ilman että pääsee tuoksuttelemaan livenä –> vinkkasin, että Aiméen tuoksuista voi tilata myös näytteitä –> menin Jolien sivulle linkatakseni Divine Émeraude näytteeseen –> silmäni osuivat asiakkaan kirjoittamaan palautteeseen Émeraudesta.

Siinä lukee:

”Tuoksukuvauksen perusteella odotin kevyttä ja raikasta D & G: n Light bluen tyyppistä kesätuoksua. Minun nenääni Divine Emeraude on liian raskas enkä löydä siitä raikasta sitruunaa ja appelsiininkukkaa – ne hukkuvat muuhun “tuoksukakofoniaan”.”

Mitä haluan sanoa, vaikka en jaakaan palautteen jättäneen henkilön kokemusta juuri Émerauden kohdalla, että ymmärrän, miten Aiméen tuoksumaailman saattaa kokea kakofonisena. Ainakin alussa. (Koska rakastan puhua tuoksuista, kirjoitan tästä ☺️). Kerronpa teille, että kun itse sain ensimmäiset näytteet Aiméen tuoksuista työpöydälleni viime vuoden syksyllä, ensimmäinen reaktioni oli: ”Ohoh..! Ovatpas nämä… voimakkaita…!” Ja: ”Vaikeita”. Eivät todellakaan mitään mainstream-tuoksuja. Spontaani ajatus oli, voivatko nämä puhutella suomalaista tuoksuasiakasta..?

Aiméen tuoksut ovat tiheitä, runsaita ja kerroksellisia, kuin paksuja tuoksuryijyjä. Niissä on valtavasti elementtejä, ja moni niistä on kuin monisyinen, kunnianhimoinen sinfonia jonka nuotit ensi kuulemalta puuroutuvat sävellyksen (ryijyn) kuteisiin. Kyllä – ensi kuulemalta tämä sinfonia voi olla jopa kakofoninen. Se vaatii kuuntelua ja tutustumista, jotta kuteet alkavat avautua ja sävelet muodostaa ymmärrettäviä ja lopulta viehättäviä ja nerokkaitakin harmonioita.

En sano, että kaikki Aiméen tuoksut avautuvat kaikille hajuvesien ystäville ja ovat jokaisen mieleen. Eivät varmasti. En itsekään pidä kaikista Aiméen tuoksuista. Mutta haluan jakaa kanssanne, miten mielenkiintoisen matkan kävin näiden tuoksujen kanssa. En ole koskaan kokenut yhtä kiinnostavia, eläviä ja jännittäviä tuoksuja. Jotka todella muuttuvat ja avautuvat ajan kanssa. Jos olisin antanut näille vain viikon tai kaksi, olisin kenties torpannut koko sarjan Suomen markkinoille sopimattomana. Nyt sarja on minusta huikea ja tuoksujen rohkea omalaatuisuus on saanut minut ihan liekkeihin! Jos jostain innostun niin rohkeudesta ja oman tien kulkemisesta.

Ensimmäisten kymmenen näytteen perusteella tykkäsin vain yhdestä tuoksusta. Helmikuuhun mennessä olin tutustunut kaikkiin 17:ään ja löytänyt viisi vahvaa suosikkia ja monen muun tuoksun persoonalliset vahvuudet ja vetovoiman. Osa Aiméen tuoksuista on hieman helpompia ja kaupallisempia, ja ihka ensimmäinen suosikkini Sensuelle Sulis kuuluu niihin. Tässäkin yhteydessä laittaisin kuitenkin kaupallisen lainausmerkkeihin, sillä intohimoisesti aromaterapiaan ja luonnon raaka-aineisiin suhtautuvan parfyrmööri Valerie Demarsin luoma tuoksukonsepti on kaikkea muuta kuin kaupalliseen houkuttavuuteen perustuva. Nämä tuoksut ovat omintakeisia ja kehittyviä tuoksutaideteoksia, joiden tarkoitus on vaikuttaa kantajansa mielialaan yhtä lailla kuin korostaa käyttäjänsä tuoksupersoonallisuutta.

Aimée de Mars EdP ei ole tuoksu, jonka kokonaisuuden ymmärrät heti. Aimée de Mars Eau de Parfum on sävellys, jonka annat soida ihollasi ja jonka nyanssit avautuvat pikku hiljaa. Kuuntelu kuuntelulta.

Lopputuloksena saatat löytää mitä hurmaavimman sinfonian – tai todeta, että riitasointuja olikin liikaa. Pointti on antaa näille tuoksuille aikaa avata tarinaansa.

P.S. Mitä Divine Émeraudeen tulee – sain näytteen siitä kaikkein viimeisenä. Ja se oli rakkautta ensi tuoksutuksella. 🍋🌿 D&G:n Light Blue’hun se ei vertaudu, älkää erehtykö odottamaan Light Blue’n kaltaista pehmeyttä ja makeutta Émeraudelta, jonka peittelemätön ja kirkas sitruunaisuus on suoraviivaisempaa ja ”sähäkämpää”. 💪

Noniin. Olen puhunut. ☺️

kauneus luonnonkosmetiikka
Kommentit (37)
 1. Divine Émeraude ….. houkuttaa kovasti. Koska kuitenkin olen tuoksuille yliherkkä ( en toki kaikille) en uskalla tilata ilman että pääsee tuoksutteleen ihan livenä.

  1. Aiméen tuoksuista voi tilata myös näytteitä ☺️ Esim. Joliella on heinäkuun ajan ilmainen toimitus joten näytteen saa tilattua postikuluitta :)

   https://jolie.fi/tuotteet/tuotemerkit/aimee-de-mars/

   (…paitsi että Divine Émeraude onkin näköjään lopussa tällä hetkellä…)

 2. Kuulostaa kyllä tosi mielenkiintoisille tuoksuille! Mä olen tänä kesänä huomannut tarttuvani usein Clarinsin Eau Dynamisante -tuoksuun, jossa myös aromaterapeuttinen ”ote”, joten luulen, että mun pitää testata myös näitä :)

  Mä olen muutenkin huomannut, että tuoksumieltymykseni ovat muuttuneet vaniljaisista, makeista ja kukkaisista tuoksuista raikkaampiin ja jopa unisex-suuntaan. Ja huomasinkin tässä yhtenä päivänä miettiväni, että pitäisikö hankkia vanha kunnon CK One. Taitaa neljän kympin kriisi vaivata, kun ysärituoksut pyörii mielessä! :D

  Olen löytänyt myös Body Shopin White Musk -öljyn uudelleen (täähän on aivan ihana!) ja olen tykkäillyt myös Giorgio Armanin Acqua di Gioia -tuoksusta. Ja Cliniquen Happysta. Parin päivän päästä laivalle, joten saa nähdä tarttuuko jokin uusi (vanha) tuoksu mukaan :)

  Ihanaa kesän jatkoa! <3

  1. Ja huomasinkin tässä yhtenä päivänä miettiväni, että pitäisikö hankkia vanha kunnon CK One.

   Ahh, CK One… 😍 Se oli kyllä NIIN mieletön tuoksu ilmestyessään, todellakin klassikko jo syntyessään. Itsekin käytin sitä kyllästymiseen asti mutta yhä tunnistan sen hienouden ja miksi siitä tuli niin käsittämättömän suosittu. Onhan se ihan älyttömän onnistunut tuoksu! 💎

   Olen löytänyt myös Body Shopin White Musk -öljyn uudelleen (täähän on aivan ihana!)

   Ja oi, tämä… voi mitä klassikkoja…. So 90’s..!

   Armanin Acqua di Gioia on myös upea. Yksi parhaista sen ajan vesituoksuista…. En edes omistanut sitä itse mutta käytin sitä niin paljon kauppojen testereistä että melkein sama kuin olisin käyttänyt pullollisen..! 😅

   Ihanaa kesän jatkoa sinullekin ja antoisia hetkiä laivan tax free’hin..! 🤗

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *