Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kesän rakkaustuote: Monoï de Tahiti

Olen jo vuosikausia ollut koukussa Yves Rocherin klassiseen Monoï-öljyyn. Se jos mikä on kesän tuoksu. Olen perinyt ihastuksen Monoï-öljyyn äidiltäni, joka on käyttänyt sitä lapsuudestani saakka. Ikäänkuin kasvoin siihen, että kesällä kuuluu tuoksua monoilta. :)

MonoiDeTahiti Kynsissä IsaDoran Hot Coral

Monoï, toiselta nimeltään tiaré-öljy, on paras mahdollinen kosteuttaja auringon kuivattamalle iholleni. Levitän sitä aina koko kroppaan auringonoton jälkeen. Öljy on aivan ihanaa. Se tuoksuu huumaavalta ja imeytyy ihoon nopeasti. Vaikka öljy on aika täyteläistä, voi vaatteet pukea päälle jo puolen tunnin kuluttua. Iho ei jää tahmeaksi, ja tuntuu pehmeältä ja kosteutetulta aina seuraavaan suihkuun saakka. Tuotteenhan väitetään myös syventävän rusketusta, mutta en mä nyt tiedä miten öljy siihen pystyisi…? Ehkä ruskettunut iho vaan näyttää ylipäänsä kauniimmalta syväkosteutettuna.

MonoiDeTahiti2

Löytyykö muita Monoïhin hurahtaneita? Olen kokeillut käyttää öljyä myös hiuksiin, mutta tällä tavalla en ole saanut sitä toimimaan yhtä ihanteellisesti.

MonoiDeTahiti3

En muuten näköjään saa ikinä loppuun sitä Ahvenanmaan lomapostauksen toista osaa…. Siitä tulee niin pitkä ettei kukaan varmaan jaksa edes lukea. ^_^

Mitä muuten ylipäänsä olette mieltä siitä, että blogiin on tullut vähän enemmän lifestyle-tyyppisiä postauksia..? Haluan ehdottomasti kirjoittaa pääsääntöisesti kosmetiikasta, ja mielellään julkaisisin meikkikuvia vaikka joka päivä, mutta kun inspiraatio edelleen loistaa poissaolollaan on kiva kirjoittaa jostain muusta sen sijaan että pitäisi blogitaukoa.

Kommentit (39)

 1. Sannu

  Siis vieläkö tuota saa? En ole ollut vuosiin YR:n kosmetiikan kanssa tekemisissä, mutta tuo tuoksu tuli heti mieleen. Tuoksu tuo mieleen mullakin lapsuuden kesät ja ne ekat kosmetiikkakokeilut. Pakko päästä tuooksuttelemaan tai jopa hankkia itelle :)

  Myös minä olen sllä kannalla, että blogitauot ovat tylsiä, mielummin asian vierestä, kuin pitkä tauko. Ahvenanmaa-, koira- ja ponipostauksesi ovat olleet ihan mielenkiintoisia:) Kun on hyvät kuvat, ei nuo lifestyle-bloggaukset tunnu täytteeltä vaan kivalta vaihtelulta..

 2. Selina

  Ainii, muistin lukeneeni jtn sellasta mutta se nyt unohtui jo :D kiitti!

 3. marketta

  Mulla oli joskus reilu kymmenen vuotta sitten YR:n monoi-tuoksu, se oli joko EdT tai miedompi. Siihen aikaan se oli mun ehdoton lempituoksu ja olin myrtynyt kun sitä ei enää myyty kun olin käyttänyt tuoksun loppuun. Täytyypä mennä YR:n sivuille katsomaan löytyykö vieläkään.

  Öljyä en ole koskaan kokeillut, mutta suihkugeeliä meillä on ollut silloin kymmenisen vuotta sitten. Äitini sanoi suihkugeeliä Tahitiksi tahallaan ärsyttääkseen minua :D Ja mummu kun ei ”niitä ulkomaankieliä” osaa, kutsui Monoita mm. nimillä Monolo ja Bonsoi..

 4. Hanna

  Eikö tämmönen öljy periaattessa auttaisi ruskettumaan, siis jos sitä laittaa iholle juuri ennen auringonottoa. Öljythän sisältää vettä ja vesi heijastaa auringonvaloa, joka kaksinkertaistaa auringon vaikutuksen ja pitäisi ruskettua nopeammin?

 5. Terhi

  Heippa,
  voiko tätä tuotetta käyttää myös kasvoilla? Nyt talvella ihoni on tosi kuivan tuntuinen, mutta silti mulla on esim. miliumeja ja mustapäitä. Sain kokeiltavaksi sitä Clarinsin kosteusköyhän ihon öljyä, mutta silti iho tuntui kuivalta. Mitä öljyä suosittelisit?

  Kiitos! Tykkään lukea sun blogia :)

  • Sanni

   Ei voi käyttää kasvoilla. Se sisältää myös runsaasti mineraaliöljyä joka ei näin suurena pitoisuutena ole hyväksi kasvojen iholle. Yleensäkään en myöskään käyttäisi näin voimakkaasti tuoksuvaa tuotetta kasvoille.

   Kokeiles vaikka Estelle & Thildin kasvoöljyä, ja laita päälle vielä kosteusvoide niin ei pitäisi enää ihon tuntua kuivalta! Ja olethan levittänyt kasvoöljyn aina kostealle tai ns. pyyhekuivalle iholle?

   • Nimetön

    Kiitos paljon vastauksesta!

    Ehdin tosin jo pari kertaa laittaa tätä kasvoille, koska nyt tuntuu, ettei mikään voide kosteuta riittävästi! Vielä ei iho ainakaan ole reagoinut… Olisi vielä mielenkiintoista tietää, että miksi tämä tuote/mineraaliöljy ei sovi kasvojen iholle? Mitä se tekee kasvojen iholle? Ja miksi se sitten sopii vartalon iholle?

    Kiitos oikein paljon myös kasvoöljyvinkistä! Löysin alesta Weledan ”Wild Rose Smoothing Facial Oil Capsules”, joita kokeilen nyt ensin. Kostutan ihon kasvovedellä, ja sitten levitän kapselin yöksi. Ajattelin, että iho olisi parempi kostuttaa kasvovedellä kuin vedellä?

    • Sanni

     Mineraaliöljy tunnetaan yhtenä helpoiten ihoa tukkivista öljyistä, tutkimusten mukaan yli 5% pitoisuudella sen tukkivuuspotentiaali on huomattava (ja tässä tuotteessa pitoisuus on todellakin yli 5%). Ja mitä tulee huokosten tukkeutumiseen, kasvojen iho on paljon ohuempaa ja sisältää enemmän talirauhasia kuin vartalon iho, siksi se tukkoilee helposti (toinen alue etenkin aknesta kärsivillä on tietysti selkä ja dekoltee-alue). Ylipäänsäkin kasvojen iho reagoi vartaloa herkemmin (tieteellistä pohjaa en osaa tälle selittää, mutta huomaat sen siitä että kasvoille näppyjä tulee helposti mutta kuinka usein saat finnejä vaikka sääriin tai käsivarsiin? ^_^)

     Toki iho reagoi aina yksilöllisesti, ja yksikin lukija kertoi hiljattain käyttäneensä Tummelia (!!) kasvojen hoitoon ilman mitään ongelmia, kun taas esim. meikäläisellä naama puskisi ihan täyteen näppyä jos voitelisin sen tuollaisella tatinalla. Yksinkertaistettuna voi sanoa näin, että mitä kuivempi ja pienihuokoisempi iho, sitä vähemmän se reagoi negatiivisesti mineraaliöljypitoisiin tuotteisiin, ja taas mitä rasvoittuvampi ja epäpuhtauksiin taipuvaisempi iho, sitä pahempaa ”myrkkyä” mineraaliöljy on ihon kunnolle.

     Ajattelin, että iho olisi parempi kostuttaa kasvovedellä kuin vedellä?

     Tuo on vallan erinomainen ajatus. :) Esim. Clarins suosittaa sekoittamaan kasvoöljyn ensin kämmenellä kasvoveteen ennen iholle levitystä.

     • Suurkiitos!

      Voi oikein paljon kiitoksia perusteellisesta vastauksesta! :) Tosi kilttiä, kun jaksoit selittää tämän asian.
      En ole ennen blogeja seuraillut, mutta kun kerran meikkivinkkejä etsiessä löysin sun blogin, niin jäin koukkuun :)! Oli varsinkin ihana lukea sun matkablogia, kun itsekin tykkään matkustella ja aina haaveilen uusista matkoista… Se reissu oli varmasti ihana ja unohtumaton kokemus.
      Kaikkea hyvää ja oikein mukavaa kevään jatkoa sulle!!! :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.