Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kesän rakkaustuoksu: L’eau d’Issey Eau d’eté

Minulla on ollut rakkaussuhde Issey Miyaken klassiseen L’eau d’Issey -tuoksuun jo yli 15 vuotta. Tuoksu ilmestyi vuonna 1992, mutta panin sen merkille ensimmäisen kerran noin kaksi vuotta myöhemmin. Olin välittömästi aivan huumaantunut tuoksusta. Olin tuolloin aivan erityisen ihastunut vesituoksuihin, ja Issey erottui joukosta hienovaraisen makealla lämmöllään. Se tuoksui kuumankostealle kesäpäivälle ja kypsälle vesimelonille. Meitä oli kaveriporukassani useampiakin jotka aina tasaisin väliajoin kävivät Sokoksella tuoksuttelemassa ja haaveilemassa L’eau d’Isseystä. Yläasteikäisenä minulla ei kuitenkaan vielä olisi ollut mitään saumaa sijoittaa hajuveteen satoja markkoja, joten jouduin ihailemaan tuoksua vain kaupan hyllyllä.

eaudisseybottle

Vuodet kuluivat ja jossain vaiheessa L’eau d’Issey vähän unohtui. Käytin Givenchyn ja Calvin Kleinin vesituoksuja, ja aina välillä havahduin muistamaan että ”Ainiin, se Issey pitää joskus hankkia..” Mutta en vaan tullut koskaan hankkineeksi. Muisto kostean hedelmäisestä vesituoksusta kuitenkin säilyi.

IsseyEauDete

Voitte kuvitella iloni ja yllätykseni, kun Issey Miyaken ja Kenzon maahantuojan koulutuslahjana saimme L’eau d’Isseyn Eau d’Eté -kesäversion. Melkein kiljaisin riemusta. Vihdoin…! Tuoksusta on julkaistu useita eri kesäversioita, ja tämä on viime vuodelta. Ilokseni vuoden 2009 versio on hyvin uskollinen alkuperäiselle L’eau d’Isseylle, ja se on jos mahdollista vielä parempikin – lämpimämpi ja hedelmäisempi.

Koulutuksessa sain muuten hämmästyksekseni kuulla, että virallisen tuoksukuvauksen mukaan L’eau d’Isseyssä ei suinkaan tuoksu vesimeloni. Naureskelin kouluttajalle, että olen jopa töissä myynyt tuoksua vesimeloni-kuvauksella. Nenäni on edelleen vahvasti sitä mieltä, että L’eau d’Isseyssä on jotain hyvin vesimelonimaista, mutta virallisesti en saa enää niin väittää. ^_^

IsseyEaudete2

Olin suunnitellut (joo, mä jopa sunnittelen tällaisia..!), että käyttäisin kesällä laivalta ostamaani YSL:n Baby Dollia, mutta L’eau d’Issey Eau d’Eté syrjäytti sen nopeasti. Tässä on jotain vastustamattoman kesäistä – kostea sademetsä kohtaa auringossa kypsyneet hedelmät.  Kyseessä ei ole mikään biletuoksu, vaan tästä tulee sellainen rauhallinen, lämmin olo – tekee mieli mennä niitylle makaamaan picnic-korin kanssa. Tuoksukuvauksen mukaan tässä tuoksuu lootuksen ja freesian lisäksi ruusua, päärynää ja pionia.

YRNoixdecoco

Edellisten vuosien kesätuoksuni on ollut Yves Rocherin Noix de Coco. Tätä tulee varmasti ostettua vielä lisääkin, kookoksen tuoksu on sen verran itsestäänselvä osa kesää.

Käytättekö te kesäisin eri tuoksua kuin talvella? Mikä on ollut tämän kesän tuoksunne?

Kommentit (13)

 1. milipili

  Tulipa välittömästi Isseyn tuoksu mieleen ja se TUOKSUU vesimelonilta, en pysty haistamaan sitä muuna.

  Tänä kesänä on käytössä sama tuoksu kuin viime kesänä, 100 ml pullo ei lopu koskaan: Cliniquen Happy summer edition. Todennäköisesti käytössä myös tulevana kesänä.

 2. Diudiu

  http://www.coastalscents.com/cfwebstore/index.cfm/product/2086_62/combo-set-1.cfm
  Anteeksi kun pommitain näillä kysymyksillä, mutta onko kyseinen sivu luotettava ja onko kokemuksia?:=)

  • Sanni

   On luotettava, on kokemusta. :)

 3. MouMou

  Multa unohtuu kesällä tuollaiset tuoksut kokonaan! Elän kosteusvoiteen ja hiustuotteiden tuoksujen varassa.:)

 4. helena

  Ostin juuri Marc Jacobsin Daisyn ja luulen, että sitä käytän paitsi kesän niin myös ensi talven. Koska inhoan talvea käytän silloin kesäisiä tuoksuja ja oikeastaan teen mitä vaan, että tulis kesäisempi olo.

 5. Siny

  Tuo yves rocherin kookos oli jotain niin ihanaa! :) Mä oon muitakin tuollaisia pikku pullossa olevia just yves rocherilta ostanu :)

 6. Sinisilmä

  Käytän kesällä kevyempiä tuoksuja kuin talvella. Tänä kesänä käytössä on ollut Escadan Ocean Lounge. Eikä sovi unohtaa kaikkia ihanan tuoksuisia vartalovoiteita, joihin olen hurahtanut viime aikoina.

 7. i hate early mornings

  Kesäisin ja talvisin tulee pakosti käytettyä eri tuoksuisia hajuvesiä. Kesätuoksuihini kuuluu esim. dolce & gabbana light blue, armanin she, elizabeth ardenin green tea. talvisin käytän vähän vahvempia tuoksuja kuten esim. armanin black codia ja jean paul gaultierin ”naisvartalo”-tuoksua.

 8. Nimetön

  Haha tulipa sopivasti tämä, ite oon nyt nimenomaan haaveillu jostain vesimelonin tuoksuisesta hajuvedestä :D
  Itsellä ei sinänsä ole kausi hajuvesiä, paitsi eräs tuoksu, jota käytän vain syksyllä. Herättää arkoja, mutta tärkeitä muistoja, pidän siitä hajusta. :P

 9. Ulpu

  Käytössä on Kenzon kukkaisvesisarjan Silk (kiitos sinun suosituksen), se on edelleen vaan niin ihana tuoksu. Kun vaan muistaisin käyttää sitä… Toisena tuoksuna on Burberryn Summer, mut en oikein osaa käyttää sitä enää. Mä käytän niin vähän tuoksuja, ettei ole kertynyt erikseen kesä ja talvituoksuja, mut mun mieltymykset on enemmänkin kesälinjalla, voimakkaista/mausteisista en välitä. Enkä myöskään vesituoksuista, kevyet kukkaistuoksut on kivoja, tuo Silk on The Tuoksu, jota pitkään haeskelin. :)

 10. Murmansk

  Voi että, mä vaan niin rakastan näitä tuoksupostauksia! Jostain syystä niitten lukemisesta tulee hyvä mieli. Toisaalta, voin viihtyä vaikka miten pitkiä aikoja Fragranticaa selaillen… No, jokaisella meistä on harrastuksemme! :)

  Issey Miyaken tuoksuissa on kyllä jotain aivan erityistä. Jotain unohtumatonta, aitoa ja uniikkia :D L’eau d’Issey onkin melkeinpä himotuslistalla, mutta harmi kun rahavarannot eivät jokaiseen ihanuuteen riitä! Ja ei jotenkin tulisi mieleenkään käyttää eri vuodenaikoina samoja tuoksuja. Fiilikset ja tilanteet ovat niin eri. Ympäristön tuoksut ovat eri, ulkonäkö eri, meikkityylit eri, vaatteet eri… Mutta jostain syystä mulle eniten vaikuttaa se, miltä ulkona tuoksuu. Haluan kai olla harmoniassa ympäristöni kanssa! Olisi kyllä tosi mielenkiintoista tietää, miksi eri tuoksut miellyttävät eri aikoina (kai sekin on pakosti jotenkin neurologista, eh? x)) Hauskaa on myös yrittää tietoisesti lisätä tai poistaa tuoksujen tunneassosiaatioita (jotka siis ainakin miulla voivat olla tosi voimakkaitakin).

 11. Ninni

  Saako tuota kesäversiota enää mistään? Entä oletko kokeillut sitä vuoden 2011 kesäversiota?

  • Sanni

   eBaysta kannattaa katsella jos etsii vanhoja kausituoksuja, en usko että kaupoista enää saa.

   Vuoden 2011 kesäversiota taisin nuuhkaista muistaaseni kerran eikä se herättänyt suurempia tunteita. :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.