Kesän rakkaustuoksu: L’eau d’Issey Eau d’eté

Minulla on ollut rakkaussuhde Issey Miyaken klassiseen L’eau d’Issey -tuoksuun jo yli 15 vuotta. Tuoksu ilmestyi vuonna 1992, mutta panin sen merkille ensimmäisen kerran noin kaksi vuotta myöhemmin. Olin välittömästi aivan huumaantunut tuoksusta. Olin tuolloin aivan erityisen ihastunut vesituoksuihin, ja Issey erottui joukosta hienovaraisen makealla lämmöllään. Se tuoksui kuumankostealle kesäpäivälle ja kypsälle vesimelonille. Meitä oli kaveriporukassani useampiakin jotka aina tasaisin väliajoin kävivät Sokoksella tuoksuttelemassa ja haaveilemassa L’eau d’Isseystä. Yläasteikäisenä minulla ei kuitenkaan vielä olisi ollut mitään saumaa sijoittaa hajuveteen satoja markkoja, joten jouduin ihailemaan tuoksua vain kaupan hyllyllä.

eaudisseybottle

Vuodet kuluivat ja jossain vaiheessa L’eau d’Issey vähän unohtui. Käytin Givenchyn ja Calvin Kleinin vesituoksuja, ja aina välillä havahduin muistamaan että ”Ainiin, se Issey pitää joskus hankkia..” Mutta en vaan tullut koskaan hankkineeksi. Muisto kostean hedelmäisestä vesituoksusta kuitenkin säilyi.

IsseyEauDete

Voitte kuvitella iloni ja yllätykseni, kun Issey Miyaken ja Kenzon maahantuojan koulutuslahjana saimme L’eau d’Isseyn Eau d’Eté -kesäversion. Melkein kiljaisin riemusta. Vihdoin…! Tuoksusta on julkaistu useita eri kesäversioita, ja tämä on viime vuodelta. Ilokseni vuoden 2009 versio on hyvin uskollinen alkuperäiselle L’eau d’Isseylle, ja se on jos mahdollista vielä parempikin – lämpimämpi ja hedelmäisempi.

Koulutuksessa sain muuten hämmästyksekseni kuulla, että virallisen tuoksukuvauksen mukaan L’eau d’Isseyssä ei suinkaan tuoksu vesimeloni. Naureskelin kouluttajalle, että olen jopa töissä myynyt tuoksua vesimeloni-kuvauksella. Nenäni on edelleen vahvasti sitä mieltä, että L’eau d’Isseyssä on jotain hyvin vesimelonimaista, mutta virallisesti en saa enää niin väittää. ^_^

IsseyEaudete2

Olin suunnitellut (joo, mä jopa sunnittelen tällaisia..!), että käyttäisin kesällä laivalta ostamaani YSL:n Baby Dollia, mutta L’eau d’Issey Eau d’Eté syrjäytti sen nopeasti. Tässä on jotain vastustamattoman kesäistä – kostea sademetsä kohtaa auringossa kypsyneet hedelmät.  Kyseessä ei ole mikään biletuoksu, vaan tästä tulee sellainen rauhallinen, lämmin olo – tekee mieli mennä niitylle makaamaan picnic-korin kanssa. Tuoksukuvauksen mukaan tässä tuoksuu lootuksen ja freesian lisäksi ruusua, päärynää ja pionia.

YRNoixdecoco

Edellisten vuosien kesätuoksuni on ollut Yves Rocherin Noix de Coco. Tätä tulee varmasti ostettua vielä lisääkin, kookoksen tuoksu on sen verran itsestäänselvä osa kesää.

Käytättekö te kesäisin eri tuoksua kuin talvella? Mikä on ollut tämän kesän tuoksunne?

Kommentit (13)
  1. Tulipa välittömästi Isseyn tuoksu mieleen ja se TUOKSUU vesimelonilta, en pysty haistamaan sitä muuna.

    Tänä kesänä on käytössä sama tuoksu kuin viime kesänä, 100 ml pullo ei lopu koskaan: Cliniquen Happy summer edition. Todennäköisesti käytössä myös tulevana kesänä.

  2. http://www.coastalscents.com/cfwebstore/index.cfm/product/2086_62/combo-set-1.cfm
    Anteeksi kun pommitain näillä kysymyksillä, mutta onko kyseinen sivu luotettava ja onko kokemuksia?:=)

    1. On luotettava, on kokemusta. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *