Kesän meikkipohjat – kolme parasta

Tänään tekee mieli kirjoittaa meikkipohjista; mitä meikkipohjia olen käyttänyt tänä kesänä ja mikä yleisesti vaikuttaa meikkipohjan valintaan. Miksi jonain päivänä mineraalimeikki ja toisena päivänä meikkivoide? Mitä etuja ja miinuksia on mineraali- ja voidemeikeillä toisiinsa nähden?

Tässä on kesän meikkipohjakolmikkoni. Kuten ihonhoitopostauksessa kerroin, olen ”lomaillut” tänä kesänä uusien tuotteiden joukkotestailusta ja käyttänyt vanhoja tuttuja tuotteita. Sama on koskenut myös meikkipohjaa.

1 KORENTO MINERAALIMEIKKIPOHJA – Mineraalimeikki on ollut eniten käyttämäni meikkipohja jo 13 vuotta ja minulle luontevin valinta. Tänä kesänä olen käyttänyt pelkästään Korentoa, jonka koostumus on mielestäni mineraalimeikkien aatelia. (Joo, tämä on kirinyt Lily Lolon ja Alimankin ohi.)

2 LUMENE NORDIC GIRL CC-VOIDE – tätä on melkein turha enää tuoda esiin kun Nordic Girl -sarja jää juuri pois, mutta tämä CC-voide on ollut minulle kaikkein mieleisin voidemainen meikkipohja koko aikuisiällä. (Se on paljon sanottu mutta näin on.)

3 THE ORDINARY -SEERUMIMEIKKIVOIDE – ohut, luonnollinen, sopivasti peittävä ja erittäin hyvin pysyvä meikkivoide. Lukijalta saatu sävy 2,0YG on ollut minulle ihan täydellinen sävy tänä kesänä.

Alla olevissa ihokuvissa meikkipohjien sävyerot eivät tule esiin, mutta tästä swatch-kuvasta näkee  kuinka paljon lämpimämpi The Ordinaryn 2,0 YG -sävy on kahteen muuhun kesämeikkipohjaani verrattuna. Se on myös ihan aavistuksen tummempi, ja on siksikin sopinut kesän kevyesti päivettyneelle iholle parhaiten, ilman että joukkoon on tarvinnut miksata tummempia pigmenttitippoja.

Olen tänä kesänä oleskellut auringossa paljon vähemmän kuin aiempina kesinä, minkä vuoksi olen pystynyt käyttämään myös talvi-iholle normaalisti sopivia sävyjä, kuten Korennon Warm 03 ja Nordic Girlin Nude #2.

MINERAALIPOHJA

Milloin ja miksi mineraalipohja?

Mineraalipohja on ollut suosikkini yli 10 vuotta sen luonnollisen tuloksen, helppokäyttöisyyden ja iholle hyödyllisen koostumuksensa vuoksi. Mielestäni mineraalimeikkipuuterilla saa kaikkein luonnollisimman, ”meikittömän” näköisen tuloksen, ja omalla ihollani se kestää ylivoimaisesti parhaiten kaikista meikkipohjista.

Ohut, voidemainenkin meikkipohja tuo luonnollisen tuloksen, ja voi hehkunsa kautta olla vielä mineraaliakin kaunistavampi (kuten Nordic Girl CC <3), mutta voidemaisella meikillä on aina suurempi riski ”sulaa” ja mössööntyä iholla. Puuterimainen meikki ei sitä tee koskaan minun ihollani, ja on siksi kaikkein luotettavin. Ihoni pysyy mineraalimeikillä myös parhaiten kiillottomana.

Muita mineraalipohjan etuja:

 • Aidon mineraalipuuterin yksinkertainen koostumus ei sisällä mitään mikä voi tukkia ihoa, toisin kuin voidemainen meikki. Omalta iholtani epäpuhtaudet vähenivät ja katosivat käytännössä kokonaan siirryttyäni mineraalimeikkiin.
 •  Mineraalipohja on loistava meikki myös urheillessa, silloin jos/kun jotain meikkiä haluaa treenatessa ihollaan käyttää. Itse myönnän olevani niin ”turhamainen” että laitan usein salille kevyen meikin koostuen mineraalipohjasta, peiteaineesta ja kevyestä silmämeikistä.
 •  Mineraalipohjassa on luonnostaan aurinkosuoja

Mineraalipohjan miinuksia:

 • Voi kuivalla ja ikääntyneellä iholla näyttää kuivalta ja jauhoiselta (tähän voi auttaa pinnan suihkutus kosteussuihkeella)
 •  Ei tuo yhtä vahvaa peittävyyttä kuin voidemaisella meikillä on mahdollista saavuttaa

Milloin valitsen mineraalipohjan?

 • Kun täytyy meikata nopeasti
 • Kun päiväohjelmaan kuuluu liikuntaa
 • Kun haluan erityisen luonnollisen näköisen meikin
 • Kesällä, kun iho on tasaisemman sävyinen ja kaipaa vähemmän peittoa

Nyt kun ihoni on iän myötä muuttunut sävyltään epätasaisemmaksi sekä kuivemmaksi, olen todennut voidemaisen meikkipohjan olevan etenkin talviaikaan ns. kaunistavampi vaihtoehto. Saatan kuitenkin laittaa mineraalipohjaa vielä meikkivoiteen päällekin kevyesti sipaisten, erityisesti silloin kun kaipaan  lisää peittävyyttä.

Korento-mineraalipohja, Warm 03, ennen ja jälkeen

Kuten näkyy, mineraalimeikin tulos on parhaimmillaan todella luonnollinen eikä iho näytä yhtään meikatulta. Mineraalimeikki antaa ihon oman sävyn kuultaa kevyesti läpi, minkä ansiosta iholle voi sopia useampi eri sävy samasta mineraalipohjasta.

Olen esitellyt kotimaisen Korento-meikkisarjan mineraalipohjineen täällä. Mikä tekee Korennosta mielestäni vielä paremman kuin esimerkiksi Lily Lolo, on sen mineraalipartikkelien lesitiinipinnoite; pinnoitetut mineraalit liukuvat iholla paremmin ja auttavat koostumusta levittymään paremmin kuivallekin iholle.

MEIKKIVOIDE

Milloin ja miksi meikkivoide?

Vastaus tähän tulikin jo oikeastaan ylempänä; käytän meikkivoidetta silloin kun haluan peittävämmän ja ”kosteamman” näköisen tuloksen. Englannin kielessä on myös hyvä sana tähän yhteyteen; refined, olisiko se sitten ”viimeistellympi”..? Juhlameikissä käytän aina voidemaista meikkipohjaa.

Meikkivoiteen etuja:

 • Erilaisten koostumusten kirjo; meikkivoiteissa on laatuja niin kuivalle, rasvoittuvalle kuin ikääntyneelle iholle ja runsaasti erilaisia tekstuureja ja ”finishejä” täysmatasta bling-kuultoon
 • Sopii useammille kuin mineraalipohja (ainakin sen palautteen perusteella mitä olen 10 vuoden aikana kuullut)

Meikkivoiteen miinuksia:

 • Voi tukkia ihoa, sillä meikkivoide sisältää aina mm. kalvonmuodostajia
 • Ei kestä yhtä hyvin kuin mineraalipohja (tämä oma henkilökohtainen miinukseni)
 • Koostumus korostaa jauhemaista meikkipohjaa enemmän huokosia (oma kokemukseni)
 • Vie enemmän aikaa kuin mineraalipohja

(Mineraalipohja on huolettomampi ja rennompi meikki, ja vaikka se vaatiikin erityisvälineen (kabuki), siinä missä meikkivoiteen voi levittää vaikka sormin, vie voidemainen meikki aina enemmän aikaa häivytyksineen ja tasoitteluineen. Mineraalipuuterin voi levittää vaikka ilman peiliä tai silmät ummessa ^_^)

The Ordinaryn seerumimeikkivoide on ollut viime talvesta lähtien suosikkejani ohuempien meikkivoiteiden saralla. Esittelin The Ordinaryn kummatkin meikkivoiteet, Coveragen ja Serumin, tässä postauksessa. Minun ihollani peittävyys vaikuttaa suunnilleen samalta, vaikka Coveragen on tarkoitus olla peittävämpi.

Eräs lukija halusi lahjoittaa minulle hänelle sopimattoman Serum-meikkivoiteen sävyn 2,0YG (Yellow/Gold). Otin lahjoituksen ilolla vastaan, ja lämmin sävy osoittautuikin täydelliseksi kesämeikkisävyksi. YG-sävy on lämpimyytensä lisäksi myös hitusen tummempi kuin talvella kokeilemani 2,0N-sävy.

The Ordinary Serum Foundation 2,0 YG ennen ja jälkeen.

Kuva on otettu pilvisellä viileän valaistuksen säällä, eikä se oikein parhaalla tavalla demonstroi miksi The Ordinaryn sävy on iholleni parempi kuin esimerkiksi Korennon Warm 03. Mutta onpahan kuva kuitenkin :)

Lisäksi kuvasta mielestäni havaitsee, miten voidemaisen meikkipohjan koostumus jättää huokoset näkyvämmäksi kuin mineraalipohja, ja ihosta näkee, että siinä on jotain meikkituotetta.

The Ordinary Serum vs. Korento-mineraalipohja

Tässä vielä ihon pinta lähikuvassa. Kesäaikaan mineraalimeikki tekee iholleni kaikkein kauneimman pinnan – ja talvellakin, kun vain muistaa kosteuttaa ihoa ahkerasti ettei siitä tule pintakuivaa.

.

* Sis. mainoslinkkejä:

Korennon meikkipuuteri maksaa 35€ ja sitä myyvät Korennon oman sivun ohella verkossa * Biodelly ja * House Of Organic

The Ordinaryn seerumimeikkivoide maksaa 9,50€ * Elevenin verkkokaupassa tai 6,70€ The Ordinaryn omilla sivuilla.

Mac Studio Sculpt -meikkipohja

MUUT MEIKKIVOIDESUOSIKIT

Kun kesän päivetys (..ja parempi kosteustasapaino..) häipyvät iholtani syksyn mittaan, siirryn vähän peittävämpiin ja kosteuttavampiin meikkivoiteisiin.

Suosikkeihini kuuluvat:

MAC Studio Sculpt – täyteläisen voidemainen, kosteuttava ja peittävä

Nui Cosmetics -meikkivoide – täyteläinen, ihanan tuoksuinen, hoitava, peittävä

Hourglass Illusion -meikkivoide – kuohkean paksu, ylellisen tuntuinen, hieman ”paklaava”, jättää kuultavan ja photoshopatun näköisen ihon.

Lumene Instant Glow Fresh Skin Tint – ei peittävä, mutta waaaaaa niin kosteuttava ja ihanan tuntuinen! Tämän päälle laitan usein vielä mineraalia lisäpeittävyydeksi.

kauneus meikkivoide
Kommentit (24)
 1. Ok, tämä oli mielenkiintoista :) Minä olen edelleenkin suosinut Lily Loloa, mutta tuo olikin hyvä tietää että sen päälle voi suihkauttaa kosteussuihketta. Vanheneva iho tuntuu tuon tarvitsevan.
  Olisin ostanut tuon The Ordinaryn seerumimeikkivoiteen mutta miten tuntuikin kovin vaikealta valita oikea sävy… :( Nyt käytössä ihan vain The Body Shopin CC-voide.
  Laitatko meikkivoiteen tai mineraalimeikin alle meikinpohjustajaa?

  1. ”Olisin ostanut tuon The Ordinaryn seerumimeikkivoiteen mutta miten tuntuikin kovin vaikealta valita oikea sävy… :(”

   Joo, sävyn valinta vain verkkokaupan kuvien kautta on kyllä aina haasteellista… :/ Etenkin merkeillä joilla on tosi paljon eri sävyvaihtoehtoja, kuten The Ordinarylla. Harmi ettei The Ordinaryn meikkivoiteita (ainakaan toistaiseksi) saa Suomessa kivijalkaliikkeistä, niin sävyjä ei pääse näkemään livenä.

   ”Laitatko meikkivoiteen tai mineraalimeikin alle meikinpohjustajaa?”

   En laita. Minulla ei ole oikeastaan koskaan ollut tarvetta meikinpohjustajalle, kun olen käyttänyt suurimman osan elämästäni puuterimaista meikkiä (ennen mineraaleja käytin meikkipuuteria) ja meikki on pysynyt hyvin. Jotkin voidemaiset meikit liejuuntuvat ja hyötyisivät varmasti meikinpohjustajasta, mutta koska minulle ei ole muodostunut tapaa käyttää pohjustajaa, valitsen mieluummin meikkivoiteen joka pysyy hyvin ilman pohjustajaakin. Lisäksi olen aina kokenut silikonimaisten tuotteiden kerrostuksen iholle epämiellyttävänä (meikin kestoa parantavat primerit ovat käytännössä aina silikonipohjaisia).

   Olen kyllä jo valmistautunut siihen, että iän karttuessa ja ihon muuttuessa tulee eteen sekin aika, kun meikinpohjustaja on oikeasti tarpeen :) Tälläkin hetkellä minulla odottaa The Ordinaryn primer testaamistaan, ihan vain uteliaisuudesta ^_^

   1. Kerrohan sitten miltä tuo The Ordinaryn primer tuntui kun olet sen testannut :)

    1. Ehdottomasti :)

 2. Määhän ostin sen 2.1 Yn kuvitellen sen olevan vain hieman tummempi kuin 2.0 N =D sehän on helekatin tumma, mutta olen sekoittanut sitä 1.2 N kanssa ja hyvin toimii. Pullon suu menee tukkoon ja olen jo kahdesti siivonnut tapettia meikkivoide tipoista .
  Tuo 2.0 YG täytyy kokeilla. Oon myös käytelly Everyday minerallissin näytteitä joista sävyt kolmosesta kutoseen ovat näyttäneet naamassa ihan identtisiltä :)
  Lumenen insta glowsta oo yrittänyt tykätä koska tuntuu ihanalta, sen alle ei vaan käy yksikään primer joten naama näyttää lieju kasalta tunnin päästä.

  1. Mäkin oon siivoillu seiniä Ordinaryn meikkivoiteen jäljiltä 🙄 tykkään meikkivoiteesta, mutta pullo on ärsyttävä koska menee tosiaan tukkoon jos ei muista pyyhkiä puhtaaksi käytön jälkeen ja sitten meikkivoide ruikkii pitkin seiniä seuraavalla kerralla. Reissuun otan myös yleensä jonkun muun mukaan koska pullossa ei ole korkkia, vaikka sen saakin kääntämällä lukittua.

  2. ”Määhän ostin sen 2.1 Yn kuvitellen sen olevan vain hieman tummempi kuin 2.0 N =D sehän on helekatin tumma, mutta olen sekoittanut sitä 1.2 N kanssa ja hyvin toimii.”

   Hyvä että olet saanut sävyn hyödynnettyä miksaamalla :) 👍

   Mulla ei ole The Ordinaryn meikkivoiteen nokka mennyt toistaiseksi tukkoon – toisaalta mä aina pyyhkäisenkin sen käytön jälkeen. Seerumimeikkivoide on kyllä järjettömän riittoisaa, mulla riittää koko naaman käsittelyyn kun otan voidetta kaksi ihan pientä tippaa siten, että painan pumppunokkaa vain aavistuksen, niin että ulos heruu minimaalinen tippa. Kokonainen ”täyspumppaus” riittäisi varmaan koko dekolteen käsittelyyn :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *