Kesän kolme parasta aurinkovoidetta

Tulipahan taas testattua (ja esiteltyä..!) ihan mieletön määrä aurinkovoiteita tänä kesänä. Tekin olette varmaan lukeneet aiheesta ihan tarpeeksi tämän vuoden kiintiöön, mutta rohkenin silti tehdä vielä tällaisen ”kesän parhaat” wrap-upin.

Kesän kolme parasta aurinkovoidetta. Mukana myös yksi, jota en ehtinyt esitellä kesän postauksissa.

1 NIVEA Shine Control UV Face SPF 30

Paras kemiallinen aurinkovoide. Nivean Shine Control -kasvoaurinkovoide on iholla-tuntumattomin aurinkovoide jonka tunnen. (”Tunnen”, heh….) Tämä voide imeytyy ja kuivuu ihoon tyystin, ja juuri siksi se on fantastinen. Ei niin minkäänlaista tahmaa tai voiteen tuntua. Rehellisesti, käytän tätä voidetta kaikkein eniten, koska se ei tunnu miltään ja suojaa silti hyvin.

Shine Control -aurinkovoiteessa on hyviä uuden sukupolven stabiileita UV-filttereitä, tosin UVA-suojasta vastaa pääosin ”vanhan sukupolven” nykyään kyseenalainen avobenzone. Avobenzone antaa erinomaisen suojan UVA-säteille, mutta menettää tehonsa auringonvalossa jo 30 minuutissa ilman muiden filttereiden tukea. Ihmettelen, miksi sitä yhä käytetään, kun on olemassa myös uudempia ja valoa paljon paremmin kestäviä UVA-filttereitä. Ehkä avobenzone vain on halvempaa, ja siksi Nivean kaltaiset edulliset merkit käyttävät sitä.

2 PATYKA Sun Cream Face SPF 30

Paras luonnonkosmetiikan fysikaalinen aurinkovoide. Patykan ohut ja raikas aurinkovoideuutuus löi kertalaakista laudalta muut luonnonkosmetiikan aurinkovoidekilpailijat. Ainakin, jos on uskominen kuluttajien lähes yksinomaan hehkuttavia ja lähes ällistyneen innostuneita palautteita.

Itsekin kuulun hehkuttajiin, ja Patykan kosteusvoiteen tuntuinen SPF 30 -kasvoaurinkovoide on kirjoissani silkkaa kultaa. Tätä olen Nivean Shine Control -voiteen tavoin käyttänyt välillä myös dekolteella, hartiolla ja käsivarsilla ”city-käytössä”, koska se on niin miellyttävän epätahmea. Yhtä olemattoman tuntuinen Patyka ei ole kuin Nivea, mutta luonnonkosmetiikan kategoriassa se on ehdottomasti ohuin, raikkain ja miellyttävimmän tuntuinen kasvoaurinkovoide.

3 V10 Plus Water Base Sunblock SPF 40 PA+++

Paras normikosmetiikan fysikaalinen aurinkovoide. Japanilainen V10 Plus lanseerasi tänä kesänä sekin oman fysikaalisen aurinkovoiteen. Fysikaalinen eli mineraalifiltteri on nyt in, ja yhä useammalla normikosmetiikan brändillä alkaa myös nähdä näitä. Aiemmin kesällä esittelin Lumenen ja Nivean mineraaliaurinkovoidetarjokkaat.

Aasialaiset brändit ovat tunnettuja erittäin miellyttävistä korkean suojakertoimen aurinkovoidekoostumuksistaan, eikä V10 Plus pettänyt odotuksia. Sinkkioksidia ja titaanidioksidia UV-suojanaan sisältävä Water Base Sunblock levittyy iholle kuin unelma ja kuivuu samettiseksi. Plussaa voide saa korkeasta UVA-suojastaan (PA+++). Iholle ei jää piiruakaan vaaleaa kajoa.

Jos ihan rehellisiä ollaan, voide ei kuitenkaan ole water base eli vesipohjainen, vaan silikonipohjainen. Ykkösenä incissä on syklopentasiloksaania, joka yhdessä dimetikonin ja lukuisten muiden silikoniyhdisteiden kanssa vastaa voiteen vaivattomasta levittyvyydestä. Mutta on mukana vettäkin ;D Tuote on hajusteeton.

Hoitavuutta ei V10 Plussan voiteessa ole nimeksikään, kuten ei Niveankaan. Hoitavuudessa luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet voittavat aina normikosmetiikan.

Suosikkien hinnat:

Nivea 12,90€ / 50 ml

V10 Plus 33€ / 30 ml

Patyka 32,90€ / 30 ml

Jos näistä olisi ihan pakko valita vain yksi ainoa… aijjai… vaikeaksi menisi…. Jos olisin koko kesän ”cityssä”, valitsisin varmaan Nivean. Jos taas olisin veneilemässä tai patikoimassa jossain Alpeilla, valitsisin Patykan, koska luotan mineraalisuojan kestävyyteen iholla kemiallista enemmän.

V10 Plus on erittäin hyvä, mutta en usko, että haluaisin kuitenkaan lopulta pitää ihollani silikonipohjaista aurinkovoidetta koko kesää.

.

ERITYISMAININNAT

Erityismaininnan saa vielä kaksi aurinkovoidetta, joita käytin runsaasti tänä kesänä.

Mádaran aurinkovoidepuikko SPF 50. Hämmästyttävän notkeasti levittyvä, iholla ohuen tuntuinen ja todella hyvän sävyinen kiinteä aurinkovoide. Tätä oli helppo vetää nassuun veneellä. Kätevä puikko säästää sormet tahmalta..!

Korres Yoghurt Sunscreen Spray Emulsion SPF 50. Myös tätä käytettiin veneellä ahkerasti, ja pullo taisi mennä ihan loppuun. Korresin Yoghurt-linjan SPF 50 -voide on todella ohutta ja helposti levittyvää, eikä tunnu lainkaan korkean suojakertoimen voiteelta.

(Minulla oli mukana myös luonnonkosmetiikan fysikaalisen suojakertoimen SPF 50 -vartaloaurinkovoiteita, mutta ne jäivät lopulta käyttämättä kun Korres todettiin niin paljon miellyttävämmäksi ja vähemmän tahmeaksi – ja lisäksi miehellä meni totaalisesti hermo luonnonkosmetiikan aurinkovoiteiden poistamiseen iholta….)

Mikä oli teidän suosikkiaurinkovoide tänä kesänä? :)

kauneus ihonhoitotuotteet
Kommentit (17)
  1. Suosikki on edelleen Louis Widmerin herkälle iholle suunnattu spf50+. Nyt jo mahdollisesti valikoimasta poistunut.. ihana kermainen koostumus, sopii kuivaihoiselle (ei siis kevyen aurinkosuojan etsijälle!)

    Myös Nivean herkän ihon viisikymppinen on nappi, tämä ei tunnu juuri missään.. alle täytyy laittaa kunnon kosteutus.

    Kokonaisuutena ByBin spf30 on erittäin mieluisa, mutta en ole varma, kuinka hyvin se loppujen lopuksi tehosi kuluneen kesän helleviikkoina – Suomessakin oli poikkeuksellisen korkea UV-säteily, ja luulen osan aurinkosuojista olleen siihen liian ’mietoja’.. Kasvoilla näkyy hentoa päivetystä, mikä ei ollut tarkoitus.

  2. Sain käsiini Misshan All around safe block Sun Essencen spf45. Tästä tuli kertaheitolla HG tuote. Tuntuu kuivan ihon kosteusvoiteelta ja meikki levittyy päälle vaivatta. Ei valkoista kajoa tai jauhoisuutta. Cattier oli sitä ennen paras, mutta öljyisyys häiritsi jonkin verran.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *