Kesän ihonhoitorutiini

* Sis. mainoslinkkejä

Laitoin pari päivää sitten Instagramiin stoorin tämän kesän ihonhoitorutiinistani, ja nyt sama setti näyttäytyy pidemmillä puheilla blogin puolella.

Olen tänä kesänä tarkoituksella lomaillut eri ihonhoitosarjojen testauksesta, ja kokeillut vain kahta uutta sarjaa (Kivvi ja Laponie). Välillä on todella mukavaa käyttää monta viikkoa putkeen lempituotteitaan, tai niitä ihan ”tavallisenkin hyviä” perustuotteita, kuten monia putsareita, jotka odottavat kaapissa että niillekin taas jonain päivänä osoitettaisiin huomiota. Kesän testisarjoistakin on kyllä ollut koko kesän muutama tuote säännöllisessä käytössä.

Sellaisen havainnon olen saattanut tehdä, että vaikka ihoni on nykyään talvella selvästi aiempaa kuivempi, se palautui kesällä lähes yhtä kosteustasapainoiseen tilaan kuin millainen se on aina ollut. Pärjäisin kosteuden puolesta pelkällä kasvovedellä ja seerumilla. Kuitenkin, nyt 4-kymppisenä haluan hoitaa ihoani entistä paremmin, ja levitän iholle voidetta jo silläkin ajatuksella, että se saa siitä muutakin hyötyä kuin kosteutta, kuten tärkeitä antioksidantteja, juonteita pehmentäviä rasvahappoja ja pigmenttimuutoksia torjuvia ja hidastavia vitamiineja.

Tässä siis kesän 2019 ihonhoitorutiinini. Kevyesti mennään, mutta tarkoin harkituilla aktiiviaineilla jotka hoitavat juuri minun ihoni ”ongelma”kohtia.

Tämä The Ordinary-kolmikko on käytössä joka päivä, keskimmäinen ”otsaryppyeliksiiri” jopa aamuin illoin. Olen käyttänyt sitä maaliskuusta saakka, ja vaikka täysin nestemäistä koostumusta kuluu kerralla ihan minimaalisesti, pullosta on kulunut jo yli puolet.

Esittelin Argireline Solution -tiivisteen aiemmin tässä seerumipostauksessa, jossa jo kuvailin sen tuomia tuloksia. Nyt olen entistä vakuuttuneempi tämän ”pullotetuksi Botoxiksi” kutsutun peptidinesteen tehosta, se on aivan selvästi madaltanut otsani ”sibelius-ryppyjä”, vähentäen äkäistä ilmettäni. Nuo kulmakarvojen välin rypyt ovat juuri siitä niin ikävät, että syventyessään ne luovat kasvoille pysyvästi ”vihaisen” vaikutelman mikä on paljon kurjempi ilmiö kuin vanhentuneen näköinen iho. Otsan rypythän ovat useimmiten ilmeryppyjä, ja siksi niin vaikeita hoitaa kosmetiikan keinoin. Vaakajuonteisiin en ole havainnut Argirelinen mainittavasti vaikuttavan.

* Argireline Solution maksaa Elevenin verkkokaupassa 9,90€ / 30 ml ja The Ordinaryn omassa verkkokaupassa 7,20€.

ILTA

Granactive Retinoid 2% Emulsion on osa iltaihonhoidon a-vitamiinirutiiniani, ja levitän sitä vain silmänympäryksille (ja poskille ylijäämät). Hoidan retinolilla silmänympärysjuonteita, siksi käytän sitä vain paikallisesti.

Olen nyt käyttänyt retinolia säännöllisesti päivittäin jo 1,5 vuotta ja väittäisin ilman muuta näkeväni tuloksia. Kun katson kuvia kahden tai kolmen vuoden takaa, silmänympärysjuonteeni ovat selvästi näkyvämmät. Vertailukuvia on mm. edellisessä seerumipostauksessa. Etenkin silmäkulmien juonteet ovat miedontuneet huomattavasti. Jotain hauskaa tässä ”ryppyiässä” on, kun saa vihdoin oikeasti testata ja todistaa kosmetiikan anti-age-vaikutuksia. Jotain ne tekevät..!

* Granactive Retinoid 2% Emulsion maksaa Elevenin verkkokaupassa 13,90€ / 30 ml ja The Ordinaryn omassa verkkokaupassa 9,80€.

AAMU

Vielä juonteitakin näkyvämpi ongelma silmänympärysihollani on nykyään ihon turvotus ja pussitus, ja tähän ongelmaan olen löytänyt tehokaksikon kofeiini-pitoisista tuotteista.

The Ordinaryn Caffeine Solution on ollut minulla käytössä huhtikuusta saakka, ja vaikka olenkin ärtynyt sen huonosti kiinni menevään pulloon (ja muutenkin myönnän kokevani pipetit vähän rasittavina, minulle ne eivät edusta luksusfiilistä…), käytän sitä uskollisesti joka aamu. Hieman paksu, nestemäinen koostumus tuntuu kosteuttavalta ja ensin jopa kevyesti ravitsevalta, mutta noin 10 minuutin sisällä se imeytyy ihoon kokonaan jättäen sileän, napakan tunteen. Seerumi ei tietenkään taio pois silmäpusseja, mutta lieventää niitä selvästi ja napakoittaa ihon pintaa.

* Caffeine Solution maksaa Elevenin verkkokaupassa 7,90€ / 30 ml (tämän kokoinen silmänympärysseerumi ei lopu varmasti ikinä..!) ja The Ordinaryn omassa verkkokaupassa 6,70€.

Seerumin päälle levitän seuraavaksi kosteuttavan ja pehmentävän voiteen. Kevättalvesta saakka käytössä on ollut House Of Organicilta saamani 100% Puren ihana, tainnuttavan hyvän tuoksuinen Coffee Bean Caffeine Eye Cream. Tässä voiteessa on todella poikkeuksellisen voimakas tuoksu, ja sen käyttäjän on kyllä hyvä pitää vaniljasta, niin vahva vaniljainen tuoksu leijuu useita minuutteja ympärillä voiteen levityksen jälkeen. Onneksi minä pidän, ja tämä on vielä syötävän hyvän tuoksuinen, aidosta vaniljan hedelmästä tuleva tuoksu..! (Vaniljan hedelmällä on muuten kosmetiikassa myös silottava vaikutus..!)

Tämä kofeiinia, vihreää teetä, ruusunmarjaöljyä ja runsaasti antioksidantteja sisältävä voide on kuin joka-aamuinen hemmotteleva herkkuhetki iholle (ja tuoksuaistille). Tykkään tästä ihan valtavasti! The Ordinaryn ja 100% Puren kofeiiniduo on kyllä toistaiseksi lyömätön yhdistelmä ikääntyneen ihon merkkien ja turvotuksen hoitoon silmänympäryksillä!

* 100% Puren Coffee Bean Caffeine Eye Cream maksaa House Of Organicilla 29,90€ ja tuubin koko on muuten tuplasti isompi kuin normaali sy-voide: 30 ml.

AAMU

A kuuluu iltaan, C aamuun :) Eli kun illalla ihoa hoidetaan A-vitamiinilla, aamulla iho saa latauksen C-vitamiinia. Superantioksidanttina tunnettu C-vitamiini puolustaa soluja vapaiden radikaalien ihoa ikäännyttäviltä vaikutuksilta ja kuuluu tutkituimpiin ja vankimmalla näytöllä hyötynsä todistaneisiin kosmetiikan ainesosiin. Jokaisen kannattaisi käyttää C-vitamiinituotteita.

C-vitamiinista käytetään kosmetiikassa monia muotoja, toiset tehokkaampia ja stabiilimpia, toiset vähemmän. Kivvin seerumissa käytetty askorbyyliglukosidi kuuluu stabiileihin ja ns. uskottaviin C-vitamiinimuotoihin joilla voi odottaa saavansa tuloksia. Minun intresseihini kuuluu erityisesti kirkastaa ja ehkäistä iholleni helposti ilmaantuvia pigmenttimuutoksia, ja sillä asialla Kivvin Pigmentation Spots Reducing -seerumi on tänä kesänä työskennellyt ihollani. Minulla on monia C-vitamiiniseerumeita, mutta Kivvin koostumus on yksi miellyttävimpiä.

En useinkaan laita Kivvin päälle enää mitään voidetta, mutta jos laitan, se on ollut Laponien Face Cream.

Kivvin C-vitamiiniseerumi maksaa 36,90€ / 30 ml Waku Organicsin verkkokaupassa. (Kivijalka-jälleenmyyjiä en Kivville tunne.)

ILTA

Levitettyäni otsalle The Ordinaryn Argireline-tiivisteen ja silmänympäryksille Granactive Retinoid -seerumin, on muun nassun vuoro. Tänä kesänä olen iloinnut yhteenpaluusta Laveran ihanan Hydro Effect -seerumin kanssa, tämä on yksi parhaita kosteuttavia seerumeita eikä runsas lataus antioksidantteja ainakaan mitenkään huononna kaveria. Laitan tätä kaksi kerrosta.

Hydro Effect -seerumia saa todella monilta jälleenmyyjiltä, heitetään tähän halvin löytämäni hinta, se on * House Of Organicilla, 18,90€ / 30 ml.

Päälle levitän kerroksen Laponien kevyttä ja raikasta geelivoidetta. Face Cream Care & Hydrate on superkevyt ja voisin kuvitella myös seka- ja rasvoittuvankin ihon nauttivan tästä koostumuksesta.

* Laponien Face Cream maksaa House Of Organicilla 32€ / 40 ml ja saman verran Laponien omassa verkkokaupassa.

ILTA

Niinä iltoina, kun iho on tuntunut kuivemmalta (kyllä niitäkin on kesään muutamia mahtunut! ^_^), laitan kasvoille Laponien sijaan Lovely Dayn Mellow Mallow -voidetta. Tässä voiteessa on jännä koostumus, se on ohutta, lähes nestemäistä emulsiota, mutta samalla ravitsevaa eli rasva/öljypitoisuudeltaan selvästi Laponieta öljypitoisempi. Ei kuitenkaan raskas.

Näin kirjoitin Mellow Mallow’sta viime kesäisessä esittelyssäni:

”Rauhoittavaan kamomillavesipohjaan on leivottu kylmäpuristettuja luumu-, kamellia- ja manteliöljyjä sekä skvalaania ravitsemaan ja pehmentämään, pantenolia ja hyaluronihappoa sitomaan kosteutta sekä niasiiniamidia ja PHA-happoa tekemään taikojaan niin epäpuhtaalle kuin ikääntyvällekin iholle Nimikkoainesosa rohtosalkoruusu (englanniksi marsh-mallow) kosteuttaa, suojaa ja vähentää ihon tulehdusta. Onpahan ”keittoon” heitetty vielä ihon mikrobiomia tasapainottavaa probioottia, lactobacillus-fermentaattia.”

* Mellow Mallow -voidetta myy Biodelly ja se maksaa 26,50€ / 30 ml.

KERRAN VIIKOSSA

Teen iholle kerran viikossa happokuorinnan, ja tänä kesänä käytössä on normaalisti suosimani AHA-happokuorinnan sijaan ollut Kivvin PHA-happokuorinta. Ilahduin niin kun vihdoin löysin rehellisen PHA-kuorinnan!

PHA:lla on samat hyödyt kuin AHA-hapoilla, mutta se on hellävaraisempi ja voi sopia sellaisellekin iholle, joka ei siedä AHAa tai fysikaalisia raekuorintoja.

Kivvin kuorinta on ohutta geeliä jonka annetaan vaikuttaa iholla 5 minuuttia. Iho jää ihanan sileäksi ja hehkuvaksi, niinkuin kuorinnan jälkeen kuuluu jäädäkin :)

Kivvin PHA-naamio maksaa 38,70€ / 30 ml Waku Organicsin verkkokaupassa.

KASVOVEDET

AAMU: Nurme Kamomillavesi.

ILTA: Ekopharma Vadelmavesi.

Instagramissa joku lähetti yksityisviestin ja kysyi, miksi käytän aamulla rauhoittavaa kasvovettä ja illalla virkistävää, enkä toisin päin. Ihan hyvä kysymys! :)

Jako johtuu pitkälti tottumuksesta; olen käyttänyt Nurmen Kamomillavettä jo pari-kolme vuotta ja aina aamuisin, koska sen raikkaan vesimäinen koostumus tuntuu sopivan aamuun. Lisäksi kamomilla- hydrolaatilla on myös puhdistava vaikutus, vaikka sitä ei juuri Nurmen pullossa mainita. (Opin tämän aromaterapiakurssilla :))

Ekopharman Vadelmavesi on näistä paljon kosteuttavampi, ja tykkään laittaa sen illalla kun puhdistusaineet aina verottavat ihon kosteustasapainoa enemmän kuin pelkkä vesihuuhtelu aamuisin. Voin muuten kertoa että lopetin Vadelmaveden käytön hiusten kiharoiden aamufreesaukseen, koska tajusin tykkääväni vedestä niin paljon etten tosiaan halua jakaa näitä ihania pisaroita hiusten kanssa! ^_^

Nurmen Kamomillavettä myyvät ainakin Ruohonjuuret ja verkossa * Eleven, hintaa vedellä on 11,50€ / 100 ml.

Ekopharman Vadelmavettä ei vielä ole näkynyt verkkokaupoissa (se on ihan uusi), joten sitä saadakseen täytyy kääntyä Ekopharmaa myyvän hoitolan puoleen.

PUTSARIT

Tykkään vaihdella putsareiden koostumuksia, ja tänä kesänä olen käyttänyt tasaisesti näitä kolmea. Näistä Lumenen Pure Glow Cleansing Balm on varmaan suurin suosikkini.

L’OREAL RARE FLOWERS CLEANSING GEL – hajusteeton eli siinä mielessä tylsä, mutta koostumukseltaan oikein hyvä ja miellyttävä, pehmeästi vaahtoava geeliputsari. Tämä muuten huuhtoutuu iholta tosi hyvin! Ei yhtään niljainen.

LUMENE PURE GLOW CLEANSING BALM – rasvaputsari voimakkaamman meikin poistoon. (En ole tänä kesänä harrastanut kaksoispuhdistusta kuin meikkivoidepäivinä, mineraalimeikin poistan vain vaahdolla.) Törkeän ihanan hedelmäisen tuoksuinen balmi muuttuu veden vaikutuksesta maitomaiseksi ja huuhtoutuu iholta täydellisesti, jättäen todella ihanan tuntuisen, puhtaa ihon jota ei kiristä yhtään.

Lumenea ja L’Orealia saa niin monista paikoista että näiden jälleenmyyjiä ei liene tarpeen mainita.

ALVERDE BEAUTY & FRUITY -PUHDISTUSVAAHTO – niille illoille kun kaipaan pumppuvaahtoa. Muinoin Saksasta ostamani ja parasta ennen päiväys on tainnut mennä vuosi sitten, mutta ei haittaa. :) Käytän koska tykkään, eikä koostumus ole muuttunut miksikään. Purkki on kyllä aika kaamean näköinen, kuin lapselle suunniteltu… Alverde on saksalaisen DM-ketjun oma luonnonkosmetiikkamerkki eikä sitä myydä Suomessa.

*

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet luonnonkosmetiikka
Kommentit (34)
 1. Missä välissä, tai minkä tuotteen jälkeen, noita kasvovesiä kuuluu käyttää?

  1. Kasvovesi tulee puhdistuksen jälkeen ja ennen seerumeita, ja aamulla se toimii yksinään puhdistuksena :)

 2. Moi. Mä inhoan pipettipulloja, joten olen laittanut Evolven ruskean väriseen matkakokoiseen (tyhjään ja puhtaaseen tietenkin :)) seerumipulloon Caffeine S-seerumia. Toimii tosi hyvin ja tulee suuri sopiva annos pikkupumppauksella. Argireline Solutionin laitoin kans pumppupulloon, niitä on niin paljon kätevämpi rujauttaa annos kämmenelle. Olen käyttänyt noita pitkään aamuin illoin, enkä jaksa pelata pipettien kanssa…

  1. Hei, kiitos tosi hyvästä vinkistä :) Pipettipullot on tosiaan älyttömän epäkäytännöllisiä, puhumattakaan siitä että pulloon pääse happea joka kerta tuotetta annostellessa.

   1. Sellainen tuli vielä mieleen, että olen huomannut Caffeine Solutionin toimivan parhaiten silmäpusseihin, kun sitä käyttää aamuin illoin. Aamuisin käytän sitä usein naamiona, eli levitän silmäpussikoihin heti herättyäni. Annan vaikuttaa aamupalan ajan, pyyhin kasvot misellivedellä ja laitan muut tuotteet kasvoihin. Kun tykkään käyttää aamuisin montaa muutakin tuotetta, niin tuntuu että tulee sitten liian monta kerrosta. 😁 Mielestäni tuote toimii näinkin.

    1. Kiitos vinkistä :) Täytyypä kokeilla itsekin. Mä en ole laittanut Caffeine Solutionia iltaisin kun en ole ollut varma sen yhteensopivuudesta retinolin kanssa, mutta toisaalta The Ordinary ei ainakaan ohjeista välttämään tätä yhdistelmää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *