Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kesäkosmetiikka 2017

Olen taas siirtynyt tuttuun kesämoodiini – ja kesätöihin – Ahvenanmaalle. Tällä kertaa viivyn koko kesän elokuun loppuun saakka. Bloggausmielessä se tarkoittaa aikamoisen testikosmetiikkakuorman mukaan ottamista.

Kesakosmetiikka_2017_IMG_9298_

Testikosmetiikka täyttää melkein kokonaisen hyllyllisen makuuhuoneessani. (Ylin hylly oli jo täällä asuvien meikkien säilytystilaa.)

Tästä sitten purkki purkilta kohti elokuuta :)

Tämän hyllyllisen lisäksi minulla on iso kassillinen pelkästään arvottavaksi varattua kosmetiikkaa (ja kyllä tältäkin hyllyltä paljon päätyy varmasti arvontoihin).  Kylpyhuoneen kaapista löytyvät lisäksi ns. peruskäyttöön jääneet vakkarituotteet kuten lempparikosteusvoiteet ja putsarit sekä shampoot, hoitoaineet, hiusten muotoilutuotteet ja vartalotuotteet.

Kesakosmetiikka_2017_IMG_9305

Kesän testattavissa on mm. minulle ihan uusia alumiinittomia deodorantteja (joiden puuteripartikkeleita sisältävät koostumukset lupaavat myös pitää kainalot kuivina…!), Flow Kosmetiikkaa, Mossan vartalovoiteita (testiajo juuri meneillään), Freemanin putsareita ja pari naamiota, hillitön läjä erilaisia aurinkovoiteita, White Swanin otsonoituja tuotteita, Avrilin meikkejä, Kivvin putsareita ja Mustaherukka-sarja, voidemaisia luonnonkosmetiikan parfyymeitä, Holika Holikan kangasnaamioita, Lumenen uusia meikkejä (odotelleet kiltisti koko talven…) ja saksalaista halpisluonnonkosmetiikkaa kuten Alterraa.

Postissa on jo tällä viikolla ehtinyt saapua neljä pakettia lisää testattavaa… :P Ettei nyt ihan heti pääsisi loppumaan.

Kesakosmetiikka_lemppareita_IMG_9448

Kylppärin vakituisessa käytössä olevien tuotteiden hyllyllä majailee mm. suosikkeihini kuuluvaa EkoPharmaa (ihana Vadelmavoide on jopa kohta loppumassa, whoa… tällä testailuelämäntavalla on oikeasti harvinaista että joku tuote ehtii loppuun saakka) ja Supermoodin Egoboost Moisture Kick-seerumi joka on Mádaran ja Estelle & Thildin seerumeiden ohella mun kirkkaasti lempparein kosteusseerumi. <3

Nämä tulivat mukanani Tampereelta, Maarianhaminan kodin perusvarastossa on valmiiksi mm. Mossan, Korresin ja Davvin tuotteita.

(Supermoodia oli muuten Turun Siljan laivalla 50% alennuksessa, myös tuo Moisture Kick- seerumi. Vink vink, jos joku on lähiaikoina suuntaamassa Turusta risteilylle…)

Kesameikkicorner_IMG_9427

Varsinaista meikkinurkkausta ei minulla Tampereen tapaan täällä ole vaan meikkipöydän virkaa toimittaa keittiön ruokapöytä. Meikkivarastoakin on täällä huomattavasti vähemmän kuin manner-kotona.

Mikä on…, hassua kyllä ja meikkifriikkeydestäni huolimatta, ihanan vapauttavaa :) Vähentää huikeasti aamujen meikkistressiä, valintojen rajallisuus helpottaa kummasti :)

Tuo valintatilanteiden aiheuttama stressi on muuten aihe josta minun on pitänyt kirjoittaa oma postauksensa jo pitkään…

Kesameikkicorner_IMG_4972

En osaa (enkä kyllä haluakaan) meikata kylppärin valossa, luonnon valo on parasta. (Meikkaan kylppärissä vain jos on megakiire ja meikki on mallia ripsari + meikkipuuteri.)

Stephen Kingin, Douglas Adamsin ja Tolkienin kirjat kera halpahallin muovireunaisen peilin muodostavat oivan meikkaustason :) Tässä on niin mukava meikata joka aamu <3 Voittaa sähköiset luonnonvalolamput mennen tullen…

Makeshift_kuvausstudio_IMG_6533

Ruokapöytä toimii välillä myös kuvausstudiona ^_^ Tässä kuvasin viime vuonna volyymishampoita…

Kesameikkicorner_IMG_9428

Haen makkarin meikkihyllyltä keittiön meikkilaatikkoon aina muutaman paletin kerrallaan joita käytän. Nyt kierrossa on Urban Decayn Basquiat-meikkejä ja olen erityisen ihastunut Gallery-poskipuna-paletin puniin.

Siveltimistä; kahden kodin asukkina minulla on tietysti tuplavarastot siveltimiäkin – paitsi luomivärisiveltimiä. Maarianhaminasta kodin ovat saaneet mm. Everyday Mineralsin ja EcoToolsin siveltimet, mutta niiden joukossa ei ole hyviä luomivärityökaluja. Pitäisikin vielä ostaa tuplat MACin luomivärisiveltimiä, ne kulkevat koko ajan mukana koska niitä minulla on vain yksi setti.

Kesameikit_IMG_9431

Luomiväreistä eniten käytössä on tämä Urban Decayn viime kevään Vice Ltd Reloaded -paletti, jossa on paljon helppokäyttöisiä sävyjä tämänhetkiseen pastelli- (ja liila)voittoiseen meikkaustyyliini. Kokoomalaatikossa on lisäksi joukko suosikkejani violeteista solonapeista.

Niin ihana kuin juuri esittelemäni Basquiat-kokoelman värikäs Tenant-paletti onkin, se on liian räikeä jotta osaisin luontevasti käyttää sitä arkisessa työmeikissä. Papukaijameikkikauteni on tosiaan ainakin tällä hetkellä takana päin, sen tyyppiset meikit ovat nykyään vähän mukavuusalueeni ulkopuolella :)

Manly_makeup4
Manly-kesä…. voi kun olisi luomet vielä näin napakat ^_^

Ehkä pitää kuitenkin jonain viikonloppuna pitää Tenantin kanssa luova leikkihetki ^_^ Tyyliin kesä 2009 ja ikoninen Manly-paletti, kuka muistaa… <3 Oih, miten nostalginen olo tulee noista kuvista.

.

…ja muutaman vuoden kuluttua tämäkin postaus tuotteineen on nostalgiaa… :) ”Ainiin tuo oli se kesä jolloin testasin hulluna Lidlin kosmetiikkaa… ^_^”

Kommentit (20)

 1. Suvi

  Mitkä nuo mainitsemasi puuteripartikkeleita sisältävät deodora tit on? :) Olen ollut tosi tyytyväinen Madaran Yrttideodoranttiin mutta nyt kun imetän on hikoilu ihan uusissa sfääreissä ja aiempi pieni kosteus on lisääntynyt potenssiin sata… Kuulosti siksi niin mielettömän kiinnostavalta että haluaisin hankkia ja kokeilla samantien!

  • Sanni

   Mitkä nuo mainitsemasi puuteripartikkeleita sisältävät deodora tit on? :)

   Schmidt’s, Ben & Anna ja Acorellen viimeisin dödö. Schmidt’s taisi aloittaa tämän suuntauksen ja muut seurasivat perässä.

   • Suvi

    Jes, kiitos! Pistin heti ostoslistalle :)

 2. Johanna

  Ei liity mun kommentointi mitenkään kosmetiikkaan, mut oon niin kade sun asumisesta Ahvenanmaalla. Tultiin perheen kanssa maanantaina Hjörtö:ön mökille ja perjantaina lähdetään laivalla kohti Turkua. Ihastuttiin kovasti paikkaan ja ensi vuonna uudestaan.

  • Sanni

   :) <3

 3. Sanna

  Hei, kommentti ahvenanmaahan liittyen koska sinne olen suuntaamassa juhannuksena, en oo koskaan aikaisemmin käynyt! Melkein jännittää vaikka maailmalla tullut käytyä :) että jos jotain vinkkiä on antaa mestoille ekakertalaisille, yövymme Saltvikissä. :) kiitos! Satuinpa lukasemaan tämän postauksen, kun en ihan säännöllinen lukija ole!

 4. Kukka

  Mun on pitänyt kysyä tätä jo muutenkin ja kun sopii kesäkosmetiikan teemaan, kysyn nyt: käytätkö sä sitä Cliniquen dark spot defenseä myös Suomessa kesällä vai vaan matkoilla? Mä palasin just kuuden viikon lomalta auringossa. Tuntui niinku olisin ollut sun kanssa reissussa, koska esim. tuo clinique oli käytössä joka päivä (ja sain palata ilman uusia ”viiksiä”, jee sille), jumppasin myös sillä ”sun 15 minuutin jumpalla” (olin myös ostanut mukaani kehonpainoharjoitteluohjelmia, mutta yksikään muu ohjelma ei kyllä ole aiheuttanut moista läähätystä ja seuraavan päivän lihaskipua :) ja valitsin tän ohjelman silloin, kun halusin nopeasti treenistä eroon eikä ollut jumppapatjaa koko reissun ajan mukana) ja loppumatkasta tuli luettua kaikki induktiopostaukset pariinkin kertaan, kun lomaläskit alkoi ahdistaa :D Aion aloittaa induktion ja kokeilla muutenkin vähän vähempää hiilihydraattimäärää ainakin niin kauan, että normaalipaino saapuu jälleen kaverikseni. Aloitan heti, kun muutama ystävien luona vierailu on ohi. Innolla jo odotan :)

  • Sanni

   käytätkö sä sitä Cliniquen dark spot defenseä myös Suomessa kesällä vai vaan matkoilla?

   Ihan koko ajan, Suomessa toukokuusta eteenpäin syyskuulle ja muualla maailmassa tietysti aina kun aurinko paistaa :)

   clinique oli käytössä joka päivä (ja sain palata ilman uusia ”viiksiä”, jee sille)

   Mahtavaa! :) :) Sen suojakerroin on muuten noussut 45:stä 50:een, huomasin kun pari viikkoa sitten ostin uuden.

   Mukava kuulla myös että 15 minuutin hiit-jumppakin toimii :) ”Mun kanssa reissussa” :) Hauskaa ^_^

   Ja tsemppiä induktiolle :) Kaapit täyteen vihreää ^_^

   • Kukka

    Ja vielä kysymys Cliniqueen liittyen. Laitatko sitä vain huulten ympärille? Mä en tiedä, kuvittelenko, mutta musta tuntuu, että mulla alkaa olla ko. alueella vaaleampi iho kuin muualla (reissussa monta viikkoa laitoin vain huultenympärysiholle ja vasta tuohon havahduttuani koko naamaan). Ja siis tuntuu, että olisin ruskettunut muualta kasvoista enemmän…

    Joo, mulla oli mukana 50 suojakertoimella oleva.

    Induktio starttaa maanantaina… huomenna vielä ystävän kanssa pizzalle :)

    • Sanni

     Ja vielä kysymys Cliniqueen liittyen. Laitatko sitä vain huulten ympärille?

     Jep, vain huulten ympärille. Muualle kasvoihin laitan alemman suojakertoimen (SK 20-25) voidetta. Minulla tuo huultenympärysalue on niin herkkä pigmentoitumaan että se on joka tapauksessa koko ajan tummempi kuin muu osa kasvoista, tuolla SK50-suojallakin.

 5. Armas töppönen

  Odotan innolla valintatilanteiden aiheuttama stressi -postausta! Itsellä on myös vaikeuksia tehdä valintoja ja päätöksiä, tämä on ominaisuus jota olen kovasti yrittänyt työstää. On ihan ok pohtia vaihtoehtoja eri kanteilta mutta kun ns. pikkujuttuja vatvoo ja analysoi loputtoman kauan, se aiheuttaa stressiä ja on tosi kuluttavaa. Mulla tämä konkretisoituu esim ruokakaupassa: välillä jonkun tuotteen valinta on lähes mahdotonta, kun mun päässä on niin monta seikkaa joita yritän ottaa huomioon. Tuotteen hinta, hinta-laatusuhde, terveellisyys, se mitä minä haluan ja se mitä kuvittelen miehen haluavan. Siinä hyllyn vierellä alkaa äkkiä ahdistamaan, varsinkin kun siinä aina samalla tajuaa että eihän tässä ole mitään järkeä käyttää näin paljon energiaa ja stressata siitä minkä mehun valitsee ? Jostain syystä suuremmat päätökset on (onneksi) helpompia tehdä, ja tuo valinta-ahdistus tulee esille sellaisten pienempien, toisinaan aika merkityksettömiä asioiden kohdalla. Onneksi mies ymmärtää hyvin tätä mun ominaisuutta, ja esim reissatessa toimitaan usein niin, että mä tutkin vaihtoehtoja ja mies päättää niistä vaihtoehdoista ? Minä kuitenkin nautin suunnattomasti vaikkapa majoitusvaihtoehtojen tutkimisesta ja vertailusta, eikä se ole stressaavaa niin kauan kun ei tarvitse tehdä päätöstä.

  • Sanni

   Odotan innolla valintatilanteiden aiheuttama stressi -postausta! Itsellä on myös vaikeuksia tehdä valintoja ja päätöksiä, tämä on ominaisuus jota olen kovasti yrittänyt työstää.

   Tämä nyt ei liity meidän tilanteeseemme (varmaankaan :p), mutta sattumalta eilen katsomassani Aivot-tiededokumenttisarjan osassa kerrottiin naisesta, joka moottoripyöräonnettomuuden seurauksena menetti kyvyn suoriutua yksinkertaisemmistakin valinnoista, pienimmätkin valintatilanteet vaikkapa liittyen siihen mitä perunoita ostaa ruokakaupasta aiheuttivat hänelle suunnatonta stressiä. Vaikka en usko että minun tapauksessani on kyse aivovauriosta, pystyin jotenkin niin samaistumaan joihinkin naisen kuvailemiin tunteisiin valintatilanteissa… kun on niin paljon vaihtoehtoja, pää menee sekaisin ja jumiin… Yksi äärimmäisen hyvä ja tavallinen esimerkki on valokuvat; kun pitäisi vaikka valita 300 Kreikan saaren kuvasta 15 jotka tulevat blogipostaukseen… Minulla voi pahimmillaan mennä hommaan puoli päivää ja tunnen fyysistä ahdistusta valinnan vaikeudesta :/

   Onneksi ihan kaikki valintatilanteet eivät tuota tällaista tuskaa, mutta arkea haittaavaa stressiä kyllä.

 6. siiri

  Hahaha, minäkin tein juuri viikonloppuna ”kesämuuton”, ja voin kertoa että sitä ruokakamaa tuli ainakin kolme Ikea-kassillista! :’D

 7. Jenni

  Hei, mäkin ostin Sokokselta Egoboostin moisture kickiä -70% alennuksella. Kassalla kysyin, mikä niissä tuotteissa on vikana kun noin halvalla ovat myynnissä (oli siis muitakin Supermoodin tuotteita) niin myyjän mukaan poistuu heidän valikoimasta. Eikai tuote ole katoamassa kokonaan…? Menin niin hämilleni, niin en ymmärtänyt kysyä.

  • Sanni

   En ole kuullut mitään että Supermood olisi lopettamassa, uskoisin että kyse on vain Sokoksen valikoimamuutoksista. Supermood ei ehkä ole myynyt heillä kovin hyvin ja se saa väistyä uusien merkkien tieltä..? Tavaratalojen valikoimat elävät menekin mukaan ja huonosti myyvät korvataan uusilla.

 8. m

  Mitä teit massiiviselle Manly-paletille? Käytätkö sitä vielä? Juuri 2009 tienoolla rupesin lukemaan kosmetiikkablogeja. En itse kerrytä suuria varastoja, mutta vanhoista postauksista tulee kiva nostalginen olo.

  • Sanni

   Manly-paletti on kosmetiikkavarastossani tallella :) En ole käyttänyt vuosiin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.