Kesämeikissä sinistä ja violettia maskaraa sekä 2 x pettymys-eyeliner

Ostin kesäksi pari värikästä maskaraa ja niihin sopivat eyelinerit.

Sininen maskara tulee ja menee, ja on tänä kesänä taas trendikäs. Oma sinisen ripsarin kultakauteni ajoittui vuoteen 1992 jolloin olin juuri aloittanut 7. luokan enkä hetkeen tiennyt mitään päheämpää kuin järjettömän sähkönsiniset ripset – paksulla silmän alla kulkevalla samanvärisellä rajauksella viimeisteltynä! :D Tämän jälkeen en ole sinistä maskaraa käyttänyt.

Tänä kesänä kuitenkin inspiroiduin nähdessäni äitini (!) sinisävyisen meikin. Totesin ruiskaunokin sävyisten ripsien näyttävän pirun makeilta – etenkin ulkona ja luonnonvalossa.

Kun kaupassa silmiini osui L’Orealin Paradise Extatic Mascaran kesäinen Fleur Fantasy -sävy, en voinut vastustaa. Samalla koriin päätyi Maybellinen Snapscara Mascaran Ultra Violet -sävy sekä täysin näihin mätsäävät Rimmelin nestemäiset eyelinerit.

Kuvassa Fleur Fantasy -maskara ja Rimmelin Pure Blue Eyeliner.

Paradise Extatic -maskaran Fleur Fantasy on mielestäni tosi kaunis vaalea ruiskaunokin sävy. Sävy tarttuu ripsiin oikein hyvin ja erottuu selkeästi – toisinaan tehostesävyisten maskaroiden väri näkyy ripsissä tosi huonosti. Parhaiten värilliset maskarat näkyvät aina luonnonvalossa ja erityisesti ulkona – siis mahdollisimman kirkkaassa valossa. (Tylsää kyllä en ottanut tähän postaukseen ulkoilmakuvia.)

En ole aiemmin kokeillut Paradise Ecstatic -maskaraa, ja saatoin nyt todeta, että sen harja ei ole toimivin minun makuuni. Itse harjakset kyllä levittävät sävyn aika hyvin ja tekevät kiitettävän paakutonta jälkeä, mutta paksu kärki ei mahdollista maskaran siistiä levitystä ripsien sisä- ja ulkonurkkiin. Pidän eniten kapeakärkisistä maskaroista.

Maybellinen Snapscara-maskarassa on paremman mallinen kärki ja sillä ulottuu mukavasti ja sotkematta myös nurkkien ripsiin. Snapscaran sävytetty maskara ei kuitenkaan muilta osin suoriudu yhtä hyvin kuin L’Orealin Paradise; massa ei levity ripsiin yhtä siististi ja peittävästi eikä harja tee yhtä erottelevaa jälkeä.

(Sävytetty ripsari muuten käyttäytyy usein eri lailla kuin musta ripsari, vaikka olisivatkin samaa sarjaa. Värillisessä pigmentissä on jotain mikä muuttaa ripsivärin erilaiseksi kuin tavallinen musta.)

Maybelline Snapscara Ultra Violet + Rimmel Wonder’Proof Eyeliner Deep Purple

Mielenkiintoisesti; vaikka jälki on huonompaa, on Snapscaran käyttö minulle silti mieleisempää pelkästään siromman harjan vuoksi :) Joskus toimivalla ”käyttöliittymällä” voi olla suurempi merkitys kuin tuloksella :D

RIMMEL WONDER’PROOF 24 H WATERPROOF COLOUR EYELINER

Innostuin kovasti Rimmelin vedenkestävistä Wonder’Proof-eyelinereista, mutta ne osoittautuivat suureksi pettymykseksi.

Parasta jälkeä mitä kömpelön paksulla Wonder’Proof-applikaattorilla saa…

Koostumus on todella vetistä, jälki epätasaista ja applikaattorin kärki kömpelö ja koko käyttökokemus sanalla sanoen ”tumpelo”. Lisäksi sävy muuttuu kuivuessaan tahmeaksi ja sitä on vaikea kerrostaa.

Tosi harmi, värit kun näissä ovat niin kauniit. Etenkin sininen Pure Blue on aivan ihana! Vaikka sinistä ripsaria en ole vuosikausiin käyttänytkään, kirkkaan sininen silmänrajaus on ollut vakkarijuttu kesäisin. Se näyttää niin upealta ruskettuneella iholla. (Talvikalpealla iholla vaikutelma on ihan erilainen…)

Wonder’Proof Eyeliner Deep Purple

Pökkelö applikaattori yhdistettynä litkuiseen koostumukseen on yhtälö, jolla on mahdoton saada ohutta tai tasaisen sävyistä rajausta. Jos väriä yrittää kerrostaa monta kertaa, alkaa alla kuivuva keros lopulta hilseillä irti.

Kokeilin levittää lainerin erillisellä, laadukkaalla siveltimellä ja tällä tavoin rajauksesta saa siistimmän ja ohuemman. Toinen sivellinkään ei kuitenkaan pelasta koostumuksen huonoa hallittavuutta.

Wonder’Proof Eyeliner erillisellä siveltimellä laitettuna (+ Fleur Fantasy -maskara)

Deep Purple -rajaus erillisellä siveltimellä laitettuna & Snapscara Ultra Violet -maskara (…ja mun ikuinen rakkausluomiväri Urban Decay Tonic <3)

Haen jatkuvasti hyviä violetteja geelimäisiä ja nestemäisiä eyelinereita, eikä Suomesta tunnu sellaisia löytyvän. Parhaat viimeisimmät löytöni ovat jo lopetettu Elfin Cream Eyeliner sekä Maybellinen Master Precise Ink Metallic Liquid Eyeliner, jota jostain syystä ei myydä Suomessa. Olisi pitänyt edellisellä USAn vierailulla muistaa ostaa niitä useampi kappale jemmaan… :P

(…jos joku lukijoista on lähiaikoina lähdössä Jenkkeihin ja jaksaisi shopata mulle korvausta vastaan parit Maybellinen Metallic Liquid Eyelinerit, saa laittaa sähköpostia…)

Tai jos jollakulla on vinkata uusista tai muuten vain tietoisuuteni ulkopuolelle jääneistä, etenkin geeli/voidemaisista violeteista eyelinereista, otan vinkkejä aina vastaan :)

kauneus silmameikki
Kommentit (19)
  1. Oon oottanu noita Lorkun värillisiä maskaroita, onkohan muutkin sävyt meillä.. Extatic eli jenkkilässä parempi lash paradise, on mun lemppari ripsari.

  2. Oooh, tuo sininen ripsiväri on pakko saada! Vaikka minullakin on muistoissa se edellinen pakko-olla-sinistä-ripsiväriä -kausi :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *