Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kesäjalat

Kaupallinen yhteistyö: Lemon Juice & Glycerine

Tänään aiheena kesäjalat ja jalkojenhoito. :)

LemonJuiceGlycerine_IMG_8871

Toiset kokevat ikävänä paljastaa talven jälkeen kalpeat sääret ja osa turvautuukin itseruskettaviin ja sävyttäviin voiteisiin saadakseen sääristä hamekelien alkaessa vähemmän haamunvalkoiset. Minulle samanlaisen tunteen aiheuttavat jalkani, jotka vaativat jatkuvaa työtä pysyäkseen terveen ja kauniin näköisinä.

Ei riitä, että rasvaan jalkojen ihoa tavallisella peruskosteuttavalla voiteella ja lakkaan kynnet näteiksi, minun jalkapohjissani on todella vaativa, kroonisesti paksuuntuva ja halkeileva iho jota täytyy hoitaa pitkäjänteisesti jotta se pysyy terveenä. Toimenpiteisiin kuuluu rasvaus, kuorinta ja säännöllinen raspaus. Raspaus ei kuitenkaan ole iholle hyväksi liian tiheästi tehtynä, ja tässä auttavatkin olennaisesti ihon kuorinta ja pehmennys niin kemiallisesti kuin mekaanisestikin.

LemonJuiceGlycerine_IMG_8758

Sain testattavaksi kotimaisen Lemon Juice & Glycerinen jalkojenhoitotuotteita, joita osa teistä lukijoistanikin pääsi testaamaan osana LJG:n ja A-Lehtien kokoamaa testiryhmää.

Raatilaisten kokemuksista voi lukea Kauneuden & Terveyden sivuilta täällä. Sivulla voi myös osallistua arvontaan jossa voi voittaa Lemon Juice & Glycerine -tuotepaketteja.

Lemon Juice & Glycerine -sarja sisältää tuotteet vaativampienkin jalkojen hoitoon, kuten meikäläiselle.

LemonJuiceGlycerine_IMG_8768

JALKAKUORINTA – tämän kevään uutuustuote; ihanan pirteän, lempeän makean lemon curdin tuoksuinen vaahtoava kuorinta.

Kuorivina ainesosina jauhettua laavakiveä ja riisirakeita. Riisirakeet ovat karkeita ja kiitettävän tiheässä, kuten tehokkaalta jalkakuorinnalta odottaa. Vaahtoavuus helpottaa tuotten levitystä ja vähentää kitkaa, jolloin kuorinta ei tunnu liian rankalta käsissä.

LemonJuiceGlycerine_IMG_8769

JALKAVOIDE – kevyt, kosteuttava voide.

Yksinään käytettynä liian kevyt todella kuivan, kovettuneen jalkapohjan ihon hoitoon mutta erinomainen perushoitotuote jaloille, joiden iholla ei ole kovettumia ja halkeamia. Minulle Lemon Juice & Glycerine -jalkavoide sopii ns. päivävoiteeksi, käytän sitä aina aamuisin suihkun jälkeen ja pikakosteuttamaan vastakuorittu jalkojen iho.

LemonJuiceGlycerine_IMG_8761

KANTAPÄÄVOIDE – jalkojenhoitorutiinini kulmakivi, jokailtainen hoitotuote.

Ilman karbamidipitoista voidetta kovettumat päkiöissäni ja kantapäissäni paksunevat liikaa ja vaativat voimakasta raspausta, mikä sekään ei ole hyväksi eikä lopulta hoida itse ongelmaa. (Puhumattakaan siitä, miten rumalta kovettunut tai kantapäistä halkeillut iho näyttää…) Karbamidi pitää ihon pehmeänä ja hillitsee paksuuntumista kuorimalla ihon pintaa kemiallisesti, se ikäänkuin sulattaa kovettumia. Pelkät rasvapitoiset aineet kuten sheavoi eivät yksinään auta, kemiallinen kuoriva ominaisuus on juuri se teho jonka tällainen ihotyyppi tarvitsee.

LemonJuiceGlycerine_IMG_8876

Jalkojenhoito-ohjelmani on seuraavanlainen:

Päivittäin: levitän iltaisin erityisesti päkiöiden ja kantapäiden alueelle LJG-kantapäävoidetta. Laitan puuvillasukat jalkaan ja hoitovoide saa vaikuttaa yön ajan. Karbamidi tekee voiteesta hieman tahmeaa, minkä vuoksi karbamidipitoiset voiteet ovat parhaita nimenomaan yöaikaan käytettäviksi.

Aamuisin levitän suihkun jälkeen jalkoihin LJG:n kevyempää jalkavoidetta joka on raikkaamman ja nopeammin imeytyvän koostumuksensa puolesta ihanteellinen jalkojen päivävoide. Siinä ei ole karbamidia vaan pehmennyksestä vastaavat 15% sheavoi-pitoisuus, lanoliini ja glyseroli.

Viikottain: kuorin jalat kerran viikossa LJG:n jalkakuorinnalla.

Noin viiden tai kuuden viikon välein: raspaan kantapäiden ja päkiän ihon perusteellisesti.

Välillä laiskistun ja saatan lipsua hoito-ohjelmasta, ja se näkyy jo muutamassa viikossa. Tällaisella iholla ei ole mitään kestoratkaisuja vaan hoidosta on pidettävä kiinni säntillisesti mikäli haluan estää kovettumien muodostumisen ja kantapäiden halkeilun. Jalkojenhoitotuotteet ovat sanalla sanoen huulirasvan ohella se kosmetiikan tuoteryhmä josta olen eniten riippuvainen.

LemonJuiceGlycerine_IMG_8840

Suoritin viime viikonloppuna mökillä jalkojen kesähuollon, johon kuului myös ihana, rentouttava jalkakylpy. Sandaalit, me ollaan valmiit..! :) :) Kokeilkaapa tällaista settiä:

 • Kuori jalkojen iho edellisenä iltana ja levitä yöksi paksu kerros kantapäävoidetta. Sen imeytyminen tehostuu, kun iholta on poistettu päällimmäinen kerros kuolleita ihosoluja.
 • Tee seuraavana päivänä jalkakylpy; liota jalkoja 15 minuuttia tai pidempään lämpimässä vedessä johon olet lisännyt esimerkiksi oliiviöljyä ja hunajaa.
 • Kosteuta jalkojen iho kylvyn jälkeen hoitavalla, kevyellä jalkavoiteella. Vältä voiteen levitystä kynsien päälle niin se ei heikennä lakan pysymistä.
 • Viilaa ja lakkaa varpaan kynnet.

*

Jos kotikaapin jalkojenhoito-osasto huutaa tyhjyyttään, käy kokeilemassa onneasi Lemon Juice & Glycerinen kesäisessä tuotearvonnassa.

Osallistumisaikaa on 10.6.2017 saakka.

.

Hintatiedot:

Jalkakuorinta 4,35 € / 100 g

Hoitava jalkavoide 3,90€ / 100 g

Kantapäävoide 5,90 € / 75 g

Kommentit (16)

 1. Mira / Blinger Shimmer -blogi

  Ihanat lakkaukset :)

  • Sanni

   Kiits ^_^ Pikkuvarpaiden kynsiä on muuten ihan naurettavan vaikea lakata kun mulla on niissä kynttä alle milli…! :D

   • Tuikku

    Alle millin pikkuvarpaan kynsistä sain kauniimmat, kun en leikkaa niitä niin lyhyeksi kuin mahdollista. Ainakin itsellä taipuivat alaspäin hiukan, kun hetken leikkelin vain sivuista, ettei raavi muita varpaita tai sukkia. Se on kyllä jännää kuinka ne pikkuvarpaan kynnet muotoutuu, jos niitä pitää oikein lyhyenä.

    Oma lemppari jalkarasva muuten on weledan skinfood, kun on vähän päässyt paksuuntumaan kantapäät. Onko sulla siitä mielipidettä? :) Toki omat kantapäät eivät paksuunnu noin voimakkaasti kuin itse kuvailit, mutta katsotaan. Iän tullessa tuntuu että kuivahdan vaan yhä pahemmin kasaan (25v).

    • Sanni

     Oma lemppari jalkarasva muuten on weledan skinfood, kun on vähän päässyt paksuuntumaan kantapäät. Onko sulla siitä mielipidettä? :)

     Ei toiminut mulla :/ Tai siis kyllähän se jotain kosteutta ihoon tuo, mutta ei merkittävästi pehmentänyt. Hullua kyllä, vaikka kaikkialla muualla kropan ihossa luonnonkosmetiikan voiteet tuo parhaan tuloksen, niin jaloissa ei, ja itse asiassa ei-karbamidipitoisista voiteista ihan paras jalkojen pehmentäjä on ollut Ceridalin voide…! Jossa siis hoitavina ainesosina on pelkästään glyserolia ja mineraaliöljyjä. En yritäkään ymmärtää miten tällainen voide voi pehmentää jalkojen ihon paremmin kuin luonnon rasvat ja öljyt, mutta tulokset puhuivat puolestaan. Kaikkein paras ja välttämättömin on kuitenkin karbamidipitoinen voide, ilman sitä ei Ceridalinkaan kanssa pötkittäisi pitkälle.

 2. dea

  Täytyypä ottaa tuotteet testiin. Kärsin itse myös todella kuivista kantapäistä ja päkiöistä. Oletko muuten koskaan sattunut keskustelemaan lääkärin kanssa jalkojen kuivuudesta? Yhdellä tutullani oli kanssa vastaavaa kroonista jalkojen kuivumista ja hän sai lääkäriltä lähes vuoden lääkekuurin ilmeisesti jonkinlaiseen sieni-infektioon(?). Jaloissa ei siis näkynyt mitään sen ihmeempää kuin kuivuus, ei siis mitään kynsisientä tai vastaavaa. Edes koepalassa, joka jaloista otettiin ei ollut mitään, mutta niinpä vain lääkäri määräsi lääkkeet ja ystäväni jalat ovat nyt selkeästi paremmassa kunnossa ja kovettumat lähteneet.

  Olen vain itse miettinyt voisiko ongelma olla joku tuollainen vai oliko nyt täysin sattumaa. Ei itse tulisi kyllä ensimmäisenä mieleen lähteä lääkäriin kuivista jaloista, mutta toisaalta jos apu löytyisi jostain lääkkeestä niin en laittaisi vastaankaan..

  • Sanni

   Oletko muuten koskaan sattunut keskustelemaan lääkärin kanssa jalkojen kuivuudesta?

   En ole, ainakaan enää aikuisiässä. Lapsuudesta minulla on joku hatara muistikuva että jalkojen olisi käyty näyttämässä lääkärille kun iho oli suunnilleen riekaleina ja paksut kohdat sellaisia että leikkasin niitä saksilla (!!! apua !!!), mutta en enää muista mitä toimenpiteitä silloin tehtiin. Olen itse mukautunut hyväksymään että ihotyyppini vain on tällainen.

   Voisikohan tuollainen ystävälläsi mahdollisesti ollut sieni-infektio olla jaloissa koko iän…? Täytyy kysyä yhdeltä kaveripiiriin kuuluvalta lääkäriltä, millaisia mietteitä hänellä on aiheesta. Olisihan se kyllä aika mahtavaa jos vaikka raspauksestakin pääsisi kokonaan eroon ja jalat olisivat ”vain” kuivat… ^_^

   • dea

    Siihen nähden, että ystäväni oli kuitenkin jo aikuisikään ehtinyt ja pitkään kuivista jaloista (juurikin tuo, että voit vaikka leikata ihoa (ai että) pois) kärsinyt, voisi kuvitella, että ongelma olisi ollut hänellä vuosia kunnes lääke löytyi. Itse asiassa homma meni vielä niin, että ystäväni veli sai samantyyppisen lääkekuurin, joskin hänellä oli vähän selkeämmin ihan kynsisienen tyyppisiä oireita paksun ja kuivan ihon lisäksi. Tästä innostuneena myös ystäväni kävi lääkärissä ja sai sieltä avun. Voisiko sitten olla jostain lapsuudesta tullut kumpaisellekin ja vasta aikuisena saatu hoidettua. Aika erikoista, jos muita selkeitä sieni-infektio oireita ei ole, muttamutta.. Kuka tietää :)

    • Sanni

     Hmm, kiinnostavaa. Ehkä sietää siis harkitakin käyntiä jalkatohtorilla :) Tai siis ihotautilääkärillä ^_^

 3. Jusu

  Ootko kokeillut koskaan Exuviancen Heel & Elbow Dry Skin Repair voidetta? Siinä on glykolihappoa koostumuksessa ja tekee aivan ihmeitä koppurajaloille. Muistan, että taannoin sulle ja Exulle ei syntynyt mitään tulista rakkaussuhdetta, mutta toi edellä mainittu voide vois ihastuttaa sutkin :) Tyyristähän se kyllä on…

  • Sanni

   Ootko kokeillut koskaan Exuviancen Heel & Elbow Dry Skin Repair voidetta?

   Olen kokeillut kauan sitten yhden pienen näytepurkin Exuviancen Heel Repairia ja se oli kyllä oikein hyvää, olin muuten ihan kokonaan unohtanut sen..! Lieköhän se vielä stydimpää kuin tuo Heel & Elbow Dry Skin Repair..?

 4. Kaisa

  Minun jalkojeni iho kuulostaa samanlaiselta. Itse luulen kantapäiden paksun ja halkeilevan ihon johtuvan siitä, että kävelen vahvasti kannat edellä. Päkiöissä iho kovettuu sivuilta, jos käytän huonoja kenkiä. Joskus olen kantapäät hoitanut oikein ohuiksi, mutta kävely melkein sattuu sen jälkeen :D Nyt olen taas viikon käyttänyt kantapäärasvaa, kun hävettää niin rumat kannat. Tuota kantapäävoidetta voisin kokeilla seuraavaksi

  • Sanni

   Joskus olen kantapäät hoitanut oikein ohuiksi, mutta kävely melkein sattuu sen jälkeen :D

   Hahah, noin on käynyt minullekin pari kertaa… XD Otettuani käyttöön Schollin automaattiraspin ylilyöntejä ei ole enää päässyt käymään :)

   • Kaisa

    Hyvä tietää, sekin siis hankintalistalle :)

 5. Nimetön

  Hei, nyt on pakko vinkata kaikille korppujaloille jalkaterapeutin palveluista. Siellä otetaan kirurginveitsellä kovettumat pois, eikä siinä synny näin ollen painetta/kitkaa, jota syntyy taas raspilla. Ja raspi itse asiassa vain tavallaa pahentaa tilannetta, koska iho paksuuntuu lisää suojautuessaan hankaukselta. Tyyriitähän ko. palvelut on, mutta helpottaa kotona tehtävää työtä. Ja itse en toimi kyseisessä ammatissa, mutta vuosi tuli amk:ssa alaa opiskeltua.

  • Sanni

   Kiitos vinkistä :) Olen kuitenkin tyytyväinen tämänhetkiseen hoitorutiiniini, tämä raspausväli tuskin tekee jaloilleni hallaa. Veitsitoimenpide jalkaterapeutilla ei myöskään poista ongelmaa kuin väliaikaisesti (ellei terapeutilla käy säännöllisin väliajoin). En valitettavasti usko että kovettumien poisto veitsellä raspin sijaan lopettaisi ihon kroonisen paksunemisen.

 6. Terhi

  Pakko kyllä testata nuo tuotteet! Vaikuttaa lupaavilta :)
  Kävelen kesällä ilman kenkiä aina kun mahdollista, ja kantapäät kuivuvat herkästi.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.