Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kesäihonhoitoa

Hassu juttu. Minulla on kasvojen ja kropan ihot eri paria, ja ne käyttäytyvät päinvastoin kesällä ja talvella.

Kuvat Mádara.

Talvella kasvot ovat kuivemmat, ja käytän täyteläisempiä voiteita. Vartalon iho puolestaan on vähemmän kuiva, eikä se nyt mitenkään rapise pois jos en rasvaa joka suihkun jälkeen. Kesällä sitten tarvitsen tuskin lainkaan voidetta kasvoille (aurinkovoiteita ei lasketa), mutta vartalon iho kuivuu ja vaatii jopa öljyjä.

Oletteko te huomanneet ihossanne erilaista käytöstä vuodenaikojen mukaan? Talvellahan yleisesti melkein kaikkien iho on kuivempi pakkasen ja kuivan, lämmitetyn sisäilman takia, mutta mikäköhän selittää minun kroppanahkani talvisen hyvinvoinnin… Voisikohan se johtua ihan vain suojaavista vaatteista?

Oli miten oli, olen ihan innoissani kun pääsen kesällä holvaamaan kunnolla vartalovoiteita. Kutsukaa minua pöhköksi, mutta olen aina ollut salaa vähän kateellinen kuivaihoisille. (Joo, siis niin tyhmää.) Ihanaa, kun tarvitsee kosmetiikkaa. Ihanaa kuluttaa jotain, jota iho oikeasti vaatii.

Kun iho loppukesästä on kunnon paahtunut (krhm, inhottavaa käyttää tällaista sanaa tuon aurinkokeskustelun jälkeen…! ^_^), sille ei aina riitä pelkkä voide vaan laitan alle ensin vartaloöljyn ja päälle vielä voiteen. Ja sinne humahtavat…! Olen friikahtaneen iloinen tästä ilmiöstä. Talvella moinen käsittely ei ikinä imeytyisi ihooni.

Mutta kasvot sitten… Kesällä minulla kyllä kuluu kasvoaurinkovoidetta, mutta ei juurikaan kosteusvoidetta. Kasvojen iho ei tunnu kaipaavan voidetta juuri lainkaan. Kun herään aamulla, iho on miellyttävän tuntuinen. Puhdistan yön hiet kasvovedellä, ja iho on sen jälkeen kosteutetun ja tasapainoisen tuntuinen. Voin levittää mineraalipohjan suoraan paljaalle iholle ilman mitään voitelutoimenpiteitä. Kuitenkin esimerkiksi suihkun jälkeen iho on pakko voidella, kuuma vesi vetää ihon sen verran kosteusjanoiseksi.

Illalla en laita muuta kuin seerumin. En varmaan tarvitsisi sitäkään, mutta etenkin auringossaoleilupäivien jälkeen ajattelen, että iho kuitenkin kaipaa lisäkosteutta. Iho on joka tapauksessa aamuisin aina hikinen ja jopa öljyinen, eli se voitelee kyllä itse itsensä yön aikana. (Tähän ajatukseenhan perustuu mm. Dr. Hauschkan yövoiteeton hoitofilosofia.)

Tähän postaukseen voin samalla liittää muutaman tuotearvostelun minulla tällä hetkellä käytössä olevista tuotteista. Edit. Huomasin, että postauksesta tulee kaikkine arvosteluineen ihan liian pitkä, joten siirsin vartalotuotteiden arviot omaan postaukseensa.

Nämä kolme tuotetta olen saanut testattavaksi jo viime syksynä, mutta niiden käyttöajankohta sopii itselleni paremmin kesäksi.

Mádaran Deep Moisture Fluid on kevyt kosteusvoide normaalille ja sekaiholle. Koostumus on juuri sopiva kesään ja on ehdottomasti voide, jonka voisin itsekin ostaa. En aluksi pitänyt heinäpeltomaisesta tuoksusta yhtään (se toi minulle ensin mieleen Issey Miyaken A Scent -tuoksun!), mutta sittemmin totuin siihen ja nykyään ihan tykkäänkin siitä.

Mádaran päivävoiteisiin on mieleenkiintoisesti lisätty titaanidioksidia, jonka ilmeisesti on tarkoitus antaa ripaus UV-suojaa kasvoille. Pakkauksissa ei tosin puhuta mitään UV-suojasta, mutta koska yövoide on ainoa johon titaanidioksidia ei ole lisätty, voin vain veikata että tällä ainesosalla on haluttu antaa lisäsuojaa päivän auringonsäteitä vastaan. Mádaran kasvovoiteilla on hintaa 23,90€ / 50 ml.

Mádaraa enemmän olen kuitenkin huomannut tänä kesänä käyttäväni Laveran Basis Sensitiv -sarjan porkkanavoidetta. Porkkanavoide on varmasti ohuin ja ”vesimäisin” kosteusvoide jonka tällä hetkellä omistan. Se tuntuu ihanan raikkaalta ja jättää iholle hennon terveen sävyn (joka tosin on niin huomaamaton, ettei voida puhua mistään sävyttävästä päivävoiteesta). Voide on keltaista, mutta kasvot eivät missään nimessä jää kellertäviksi. Annoin voidetta kokeiluun myös Kosmetiikkapaneelin Annalle (pintakuiva sekaiho), ja hänkin ihastui siihen kovasti. Annan sanoin, ”Voide imeytyi ihoon hetkessä mutta tuntui silti tarpeeksi kosteuttavalta, ja sopi erinomaisesti meikin alle.”

Laveran porkkanavoide maksaa 12,90€ / 50 ml. (Poimin hintatiedot aina Hyvinvoinnin Tavaratalosta, jossa käsitykseni mukaan on useimmiten edullisimmat hinnat.)

Estelle & Thildin ruususeerumista oltiin lukijoiden taholta kiinnostuneita kuulemaan jo viime syksynä, mutta otin sen käyttöön vasta nyt keväällä. Rose Otto -seerumi on tarkoitettu kuivalle ja/tai ikääntyneelle iholle, ja se on selvästi ”täyteläisempää” ja kosteuttavampaa kuin aiemmin kokeilemani seerumit. Täyteläisyydellä en tarkoita rasvaista, mutta selvästi koostumus on hieman paksumpi ja ravitsevampi kuin seerumeissa yleensä.

Kuivaihoinen ystäväni osti tätä talvella, ja ihastui siihen ikihyviksi. Minun normaalille iholleni tämä riittää iltaisin yksinään. Ruusun tuoksu kosmetiikassa jakaa mielipiteitä, ja itse kuulun niihin, jotka pitävät vain tiettyjen ruusulajikkeiden tuoksusta. (Ruusu voi kosmetiikassakin tuoksua hyvin monenlaiselta.) Rose Oton tuoksu ei ole se viehättävin ruusu minun nenääni. Lisäksi pullon annostelija saisi olla parempi. Se ampuu välillä seerumia sinne tänne kun pumppaat. Seerumi ei siis aina päädy kämmenelle vaan välillä seinään, lavuaariin tai rinnuksille.

Hintakin voi kirpaista, sillä 30 ml:n pullolla on hintaa 46,90€. Inci on kuitenkin pullollaan tehokkaita aineita kuten mustaviinimarja- ja männynneulasuutteista eristettyjä antioksidantteja, flavonoideja ja polyfenoleja, ja koska seerumissa ei ole mitään synteettisiä lisä-, väri- tai tuoksuaineita, ovat kalliit pisarat täynnään vaikuttavia aineita. (Sehän luonnonkosmetiikassa onkin niin mahtavaa, kun asiakas ei maksa mistään normikosmetiikalle tyypillisistä lisäaineista vaan  tuotteet ovat täynnään niitä ”oikeita”, vaikuttavia aineita! :))

Mitenkäs teidän iho voi nyt kesällä?

Kommentit (29)

 1. KultaKehys

  Tästä minä tykkään, atoopikkona on mukava lukea toisten iho-juttuja. Ja älä ole kateellinen kuivaihoisille, voisin mielelläni lahjoittaa sinulle osan tästä omastani,kun ainakin kerran vuodessa joutuu hakemaan antibiootteja ym. ihotautilääkärin määrämiä rasvoja kun iho kuivuu niin paljon sekä kuivuudesta johtuvat ihottumat tulevat, ja kun on tarpeeksi ihottumainen ei uskalla astua edes ovesta ulos.. :D
  Mutta liittyen tohon talvi-kesä ihon erilaisuuteen, niin mulla tekee kanssa tota samaa, talvella kostea ja kesällä niin kuiva että.. Atooppisen ihon lisäksi mulla on ”maitoihottumaa” taipeissa ja joskus jopa muuallakin, aiempina vuosina talvalla vartalon ihoni on ollut kamala mutta nyt parina viimeisenä niin on mennyt päinvastaiseksi, talvella ei paljoa ihottumaa mutta kesällä taipeet täynnä :o vaikka auringonhan pitäisi auttaa ko. ihottumaan.
  Ja tähän kosteutukseen liittyen, oletko kokeillut Garnierin 7 Days -vartalorasvoja? Mielipiteitä..?

  • Sanni

   En ole kokeillut Garnierin vartalovoiteita, koska käytän nykyään ihonhoidossa pelkästään luonnonkosmetiikkaa.

   Ja älä ole kateellinen kuivaihoisille

   Joo, tiedän että se on tosi tyhmää. :/ Mutta välillä muistelen oikein onnesta hymyillen sitä aikaa, kun olin nuorena Roaccutan-kuurilla ja iho imi _kaiken_ rasvan mitä sille laittoi. Se vain tuntui NIIN ihanalta. Ihonhoito on monille naisille luonnollinen osa päivärutiineja, ja välillä on tuntunut jotenkin epä-naiselliselta, kun ei ole tarvinnut käyttää voiteita. Tiedän, että tämä kuulostaa ihan pimeältä.

   Aloin itse käyttää kasvovoiteita säännöllisesti vasta reilusti parikymppisenä, ehkä siinä 25+ iässä, ja sitä ennen yksi Aqualan L -purkki saattoi kestää kaksi vuotta. Katselin hieman kateellisena kavereiden kauniita ihonhoitopurkkeja sisältäviä kylppärin kaappeja. Mutta mitäpä sitä voiteita ostamaan, kun iho ei niitä tarvinnut. Edelleenkin tosin kosteusvoiteet kestävät minulla huooomattavasti kauemmin kuin keskivertokuluttajalla, mutta saan päivävoiteen sentään loppuun alle vuodessa. :)

 2. hellin

  Tulipas hyvään saumaan, kun itse pohdin näitä sekaihon kosteutusjuttuja parhaillaan. Paula Begoun kun kirjoitti, ettei rasvainen iho välttämättä tarvitse kosteutusta ollenkaan. Itse olen kokenut vähän toisin, ja juuri kosmetologikin sanoi että ihoni on vähän ärtsännyt ja kuivahtanut. Varsinkin meikki tuo pintakuivuuden esiin. Tosin ilmeisesti olen käyttänyt liian kuivattavaa putsaria.
  Muuten oon kyllä ollut tyytyväinen kesäihooni, ainakin se NÄYTTÄÄ kohtuu hyvältä, vaikkei ilmeisesti sitten niin hyvin voikaan.
  Ajattelin, että ehkä joku tosi ohut kosteusvoide tai seerumi olisi paikallaan. Talvella käytin pari pikkutuubia täyteläisiä Weledan voiteita, eikä ihoni suuttunut niistä ollenkaan.
  Kroppaa olen tosi laiska rasvailemaan, jos laiskottaa niin rasvaan suihkun jälkeen vain dekolteen ja sääret. Dekolteen siksi, että toivon sen rupsahtavan kosteutuksen ansiosta vähän hitaammin ja sääret siksi, että ilman kosteutusta ne näyttävät kuivuudesta lohkeilevalta autiomaalta ihan ympäri vuoden.

  • Sanni

   Paula Begoun kun kirjoitti, ettei rasvainen iho välttämättä tarvitse kosteutusta ollenkaan.

   Minä taas olen lukenut, että rasvoittuvaakin ihoa pitää ehdottomasti kosteuttaa. Kunhan vain käyttää kevyitä, öljyttömiä tai hyvin vähäöljyisiä voiteita. En ole tuota Paulan juttua lukenut.

   Ihon rasvahan ei korvaa kosteutta, ja juuri siksi rasvainenkin iho voi olla tosi pintakuiva.

 3. HeidiB

  Mä kuulun kanssa niihin, jotka ei tykkää ruusuntuoksusta kosmetiikassa. Ärsyttää kuinka etenkin luonnonkosmetiikassa on usein ruusuvettä ja sen takia mulla saattaa jäädä joku muuten hyvä tuote ostamatta uudestaan.

  Normaalisti mun kasvojeniho on kesällä samaa sorttia kun sulla. Kosteusvoidetta ei tarvitse käyttää ja usein iho vaan hikoilee sen pois. Kuitenkin nyt tänä kesänä kun tappelen epäpuhtaan ja kenkkuilevan ihoni kanssa on pintakuivuus kuivattavien tuotteiden (Basiron AC 5%) takia lisääntynyt sen verran, että kasvovoiteilla saa läträtä lähes samalla tavalla kuin talvellakin.

  Mulla myös kropan iho voi kesällä paremmin ja toisin kuin talvella saatan mennä jopa viikon rasvaamatta kroppaa lainkaan. Se pysyy sen verran hyvässä kunnossa, että ei varsinaisesti kaipaa kosteutusta hirmuisesti. Silloinkin kun rasvaan, rasvaan yleensä sain käsivarret ja jalat. Keskivartalo tuntuu kaipaavan kosteutusta sitäkin vähemmän.

  Mádaran Deep Moisture Fluid on ollut mulla kanssa käytössä talvesta asti ja olen tykännyt todella paljon. Talveksi oli hiukan liian kevyt pintakuivuuteen taipuvalle sekaiholleni, mutta kevääksi tuo oli juuri passeli. Nyt olen käyttänyt sitä kesälläkin ilman mitään ongelmaa, mutta normaalitilanteessa tuo olisi minulle kesällä liian täyteläistä. Mulle tuli tuoksusta mieleen herneenpalot/versot, tuoksu on tosiaan erittäin vihreä.

  • Sanni

   Joo, ruusuntuoksu on mun nenään lähinnä tunkkainen. Tykkään itse enemmän joko raikkaista tai hedelmäisistä tuoksuista

   Mistähän se muuten johtuu, että keskivartalo tosiaan kuivuu kaikkein vähiten…? Harvoin tulee sellainen olo, että nytpäs pitää kunnolla rasvata masu! ^_^ Talvella mäkin rasvaan lähinnä sääret, dekolteen ja joskus käsivarret.

 4. Milla/AllThemShinyThings

  Näin alkukesästä kasvojen iho pukkaa kaiken kuonan ulos minulla. Varsinkin kuorinnan (ja vielä enemmän aspiriinikuorinnan)jälkeen alkaa tulla tavaraa ulos ja näppyä ilmaantua. Mutta sellaisia helppoja näppyjä, jotka on näppärä kuivattaa pois. Luulen, että viikon parin päästä on taas iho hyvässä kunnossa kun se pääsee tähän kesärytmiin mukaan.

  Kosteusvoidetta menee aamuisin, ja vain silmanympärysvoide+seerumi iltaisin. Kroppa… Samanlainen kuin AINA, pari kuivaa kohtaa kyynärpäissä ja jaloissa, mutta muuten hyvässä kunnossa. Ei tarvii pahemmin rasvailla, edes talvisin. Luulen, että rasvahapoilla on jotain tekemistä tämän kanssa (kasvissyöjänä nappailen pellavansiemenöljykapseleita, jotka sisältää hyviä rasvahappoja HURJASTI).

  Mä taidan olla vähän samanlainen friikki kuin sinä, siinä mielessä, että musta olisi IHANAA jos saisi lotrailla vartalovoiteiden kanssa. Mutta, ei niin ei. :D

  • Sanni

   Niinjoo, sisäisesti nautitut rasvat… Tuokin pääsee aina unohtumaan. Syömällä hyviä rasvoja voi vaikuttaa merkittävästikin ihon kuntoon, tai näin olen kuullut.

   Itsekin olen kasvissyöjä, ja lisäravinteiden popsiminen unohtuu jatkuvasti…. :/

   • Milla/AllThemShinyThings

    Eipä nyt kesällä paljon tarvia lisäravinteita syödä, paitsi ehkä juuri rasvahappoja. D-vitamiinia tulee auringosta ja b:tä kaikesta vihreästä. :) Talvella sitten iiihan eri juttu.

    Mulla parantui muuten ihon kunto huomattavasti, kun ryhdyin kasvissyöjäksi silloin joskus 13 vuotta sitten.

 5. Etusormi

  Täällä myös yksi atooppinen kuivaihoinen. Rasvaa kuluu siis kiitettävästi ympäri vuoden mutta kesällä pääsen yleensä vähemmällä juuri auringon parantavan vaikutuksen vuoksi. Tosin tällä hetkellä olen isotretinoin-kuurilla eikä iho kestä aurinkoa yhtään :(. Kortisonivoiteet siis kovassa käytössä. Onneksi kuuri loppuu pian! Toivottavasti myös apu on pitkäaikaista tämän piinan jälkeen.

  Tulipa mieleen tuohon kesäkroppaasi, jotta mahtaako reipas auringonottosi vaikuttaa kuivuuteen? Talvella moista ”rasitetta” ei ole, joten ihokaan ei kaipaa niin paljon kosteutusta? Itse tykkään myös ottaa aurinkoa niin, että väriäkin saa mutta suurimpana innoittajana on kyllä ihon paraneminen ja rasvamäärien väheneminen. En kuitenkaan koskaan rusketa ihan ”mustaksi”, kun sitten alkaa taas tuo kuivuminen :). Kasvoissa sitten taas on enemmän talirauhasia (?), joten aurinko ja hikoilu siellä alueella saa aikaan rasvoittumista eikä kuivumista. Tai sitten olen ihan hakoteillä. Itse olen viime vuosina välttänyt kasvoille auringonottoa. On tullut nähtyä muutamia vanhempia rouvia, joiden ihosta toden totta näkee vuosien rusketuskokemuksen. Jos vanhempana sitten osaisi kiittää itseään :)

  Ja tuohon kuivaihokateuteen ;). Mulla on ainakin se ongelma, että mitkään muut kuin perusvoiteet ei auta tähän kropan kuivuuteen. Välillä olisi kiva lutrailla kaikilla ihanan tuoksuisilla rasvoilla mutta kun en ole löytänyt vielä oikeen yhtäkään toimivaa. Kaikki Niveat ja Dovet on ihan turhia. Alkuun voi tuntua hyvältä mutta muutaman tunnin päästä jo käsivarret hilseilee, jaloista puhumattakaan. Kesäisin sitten saan herkutella tuoksurasvoillakin aina välillä, kun iho on paremmassa kunnossa.

  Enkä tykkää minäkään ruusun tuoksusta! Tilasin mansikkalasta Anna Suin kauniin (niin pakkaukseltaan kuin väriltäänkin) huulikiillon mutta haju oli niin karmasevan voimakkaan ruusuinen, että pakko oli laittaa eteenpäin. Ja nyt tuli pitkä postaus ja vielä työajalla :D

  • Sanni

   Tulipa mieleen tuohon kesäkroppaasi, jotta mahtaako reipas auringonottosi vaikuttaa kuivuuteen?

   Auringonotolla voi tosiaan olla osuus asiaan. Toisaalta se ei selitä sitä, miksi kasvot sitten ei kuivu lainkaan, vaikka ne saavat vielä enemmän aurinkoa kuin kroppa. Mun iho ei kasvoilla tunnu mitenkään öljyisemmältä kuin talvella, ainoastaan tasapainoisemmalta ja jotenkin normaalimmalta.

   Mulla on ainakin se ongelma, että mitkään muut kuin perusvoiteet ei auta tähän kropan kuivuuteen.

   Oletko kokeillut luonnonkosmetiikan voiteita? Ovat ihan eri maata kuin Dovet ja Niveat, sillä ne on pakattu täyteen aitoja kasviöljyjä, toisin kuin mineraaliöljyjä sisältävät normi-Niveat. Itse asiassa apteekin perusrasvoissakin käytetään mineraaliöljyjä. Mineraaliöljy ei imeydy ihoon vaan jää pinnalle muodostaen kosteuden haihtumista estävän pinnan, kun taas kasviöljyt imeytyvät syvemmälle ja ravitsevat ihoa.

   Itse huomasin mielettömän eron siirryttyäni luonnonkosmetiikkaan. Esimerkiksi takamukseni iho, joka on aina ollut inhottavan karhean ja epätasaisen tuntuista, on luonnonkosmetiikkaan siirryttyäni muuttunut pehmeäksi kuin vauvan iho. :)

   Kokeile vaikka Estelle & Thildin tai Anne Lindin vartalovoiteita. E & T on mielestäni paras, mutta ne ovat kalliimpia kuin Anne Lind ja tuoksuja on vain kaksi; tuoksuton ja Neroli-Bergamotti. Lindillä taas on vaikka mitä ihania herkkutuoksuja.

   • Etusormi

    Kiitos vinkeistäsi! E & T:tä oon pitkään miettinytkin ja hiplaillut purkkeja juurikin sun suosituksesta :). Nyt siis vaan ostoksille!

 6. Jonayla

  Laveralla on yleensä hirveän hyvä hinta/laatusuhde tuotteissaan. Olen monesti ajatellut kokeilla tuota porkkanavoidetta, mutta aina on jäänyt. Pitäisköhän itsenikin hankkia se kaappiini, sillä kesällä ihoni ei kaipaa niin paljon kosteutusta kuin talvella. :)

 7. Sannu

  Mitäs aurinkovoidetta käytitkään? Meillä kävi nimittäin niin, että aurinkovoide kuivatti lasten ja oman ihoni. Lasten pahemmin; normaalisti kesällä suht normaalikunnossa olevat atoopiset ihot menivät korpuiksi. Mun ei ole koskaan tarvinnt kesällä rasvata ihoa ja nyt tarvii kokeiltuani muutamaa luonnonkosmetiikkaaurinkovoidetta. Tai tällä hetkellä syytän tästä ilmiöstä Alpadermin aurinkovoidetta. :) Enkä tiedä, uskallanko kokeilla Santen voidetta ollenkaan pitemmässä käytössä…

  • Sanni

   Käyttämistäni aurinkovoiteista on tulossa oma postauksensa. :)

   Eniten käytän kropalla Nivean Light Feeling SK 10 -voidetta, ja kasvoilla Clarinsin Sun Wrinkle Control SK 8 -voidetta. Nyt olen tosin alkanut käyttää myös Biothermin Sun Vivo SK 15 -voidetta.

 8. Henne

  Musta ainaki tuntuu, että oma naama voi kesällä paljon paremmin ku talvella! Talvella tulee enempi epäpuhtauksia ja leuka kuivuu kaulahuivin käytöstä. Talvella tulee myös luonnollisesti stressattua paljon enemmän, ja ainakin oma ihoni reagoi siihen ikävästi. Päänahkakin mukavasti kutiaa pitkälle kevääseen pipon alla muhimisen ansiosta. Käteni ovat aivan järkyttävän helposti kuivuvat talvella (kyllä, asun keskellä tuulisen Saimaan saaria) ja niitä joudun oikeasti rasvaamaan useamman kerran päivässä. Onneksi kesällä ei moista ongelmaa ole oikeastaan koko ruumiin kanssa. Tosin rasvailen jalkoja enemmän kesällä, mutta ehkä se nyt johtuu vain siitä, että kerrankin niitä saa esitellä! :)

 9. Jenni(:

  Ihoni on kesällä hyvin kuiva :( Meikki vain kerrostuu niihin kohtiin ja se on ärsyttävää :(

  Mutta minulla olisi myös kysyttävää! Arvostaisin todella kovasti jos auttaisit minua.

  Eli, minulla on Maybelline ”Pure Liquid Mineral Foundation” ja olen miettinyt juuri tuon takia koska ihoni on kuiva ja irtopuuterina käytän Revlonin irtopuuteria, niin jos laittaisin vain tuon meikkivoiteen ja siihen päälle aurinkopuuterin, niin lähtisikö tuo meikki ”valumaan” tai katoaisiko se pois kasvoiltani? Mitä arvelet? Inhoan ”maski-lookia”.

  Kiitos jos vastaat!! Rakastan blogiasi<3 :)

  • Sanni

   Oletko harkinnut meikkivoiteen vaihtamista kesällä sävyttävään päivävoiteeseen? :) Se voisi auttaa tuohon kuivuusongelmaan, tai ainakaan kuivat kohdat eivät korostuisi niin paljon.

   Oletan, että laitat aurinkopuuteria kasvoille vähemmän kuin tavallista puuteria? Näin ollen riippuu ihan meikkivoiteesta itsestään, riittääkö aurinkopuuteri kiinnittämään sen. Toiset meikkivoiteethan pysyvät hyvin jopa ilman mitään puuterointia. Veikkaan, että kuivalla iholla meikkivoide joka tapauksessa pysyy paremmin kuin rasvoittuvalla, joten ehkä et joka tapauksessa tarvitse niin paljon puuteria meikin kiinnittämiseen.

 10. Jenni(:

  Ooh, okei kiitos! :)

 11. J

  Hassua, mulla on tuo sama Madaran voide ja musta se tuoksuu ihan tuoreelle banaanille!

  • Sanni

   Eikä…! :)

 12. milipili

  Kesällä ei ole niin kuiva iho kuin talvella, ihan päästä varpaisiin.

  Tällä hetkellä käytössä Madaran värillinen päivävoide, tykkään ja illalla laitan tuota Estelle & Thildin seerumia, jota olenkin käyttänyt ostohetkestä lähtien. Se alussa teki tuota pitkin seiniä pruikkauksia, muttei enää kun kolmasosa on käytetty.

  Vartalolle käytän samoja voiteita kesät talvet, mitä nyt asteittain päivittäviä näin kesällä. Ostinkin Yves Rocherin uuden päivettävän ja sain molemmilla kokeilukerroilla hirmu rajat! Kyllä sitä on valkoinen.

 13. redshift

  Mulla iho toimii tyypillisellä tavalla päästä nilkkoihin. Eli talvella iho kuivaa enemmän niin kropassa kun kasvoillakin. Ainoo poikkeus on jalkapohjat, joita joutuu paljain jaloin kävelyn vuoksi hoitamaan kesällä paljon enemmän. Olen ihan iloinen että on näin, koska meidän asunto on kesäsin melkos lämmin kun aurinko paistaa aamusta iltaan ja lämmittää asunnon liian kuumaks. Esim tänään kun ulkona oli 20 ja oli puolipilvistä, sisälämpö oli 28 astetta… Siinä hikoilee sen verta että kosteusvoiteiden laitto tuntuu tympeeltä edes naamalle. Mä vielä hikoilen keskimäärästä enemmän…

  Mutta silloin jos on ollu paljon auringossa niin kyllä iho tuntuu muuta kesäihoa kuivemmalta.

 14. Hosuli

  Tuo Mádaran voide on yksi lemppareistani. Tykkään sen ei-teollisesta tuoksustakin kovin. :) Oon joskus arvioinut sitä blogissani. Vaikka hinta on korkea, tuote on niin riittoisa, ettei pitemmän päälle tule kovin kalliiksi.

  Porkkanavoide kuulostaa ihanalta! Siinä vaan näyttäis olevan paljon soijaöljyä, joka joidenkin lähteiden mukaan tukkii ihohuokosia. Oma ihoni on niin herkkä ärtymään, että pitää varoa kaikkea mahdollista, äh. Ei olisi paha hintakaan tuolla voiteella.

  Taidan odotella, että Oliv’:n antioksidanttivoide tulisi jossain kaupassa taas tarjoukseen ja siirtyä sitten sen käyttäjäksi. Yli 30 e on vähän liikaa. Muuten – minusta Hyvinvoinnin tavaratalossa on usein parhaat tarjoukset, mutta perushinnoissa on suurta hajontaa. Biodelly tai Ecodeal on joidenkin tuotteiden kohdalla reilusti halvempi, Beauty Center Europesta puhumattakaan.

  P.S. Olen löytänyt monta lempituotetta blogisi kautta. Kiitos laadukkaista teksteistäsi.

  • Sanni

   Yli 30 euroa kasvovoiteesta alkaa mullakin tuntua vähän turhan korkealta…. Mutta onhan tuo Oliv’ tosi ylellisen tuntuista muihin luonnonkosmetiikan voiteisiin verrattuna, että tavallaan ymmärrän että se on haluttu hinnoitella korkeampaan hintaluokkaan.

   Mutta toivotaan tosiaan että jonnekin tulisi taas tarjous. :) Eikös Stockmannilla ole välillä tosi hyviä kanta-asiakastarjouksia? Jos siis asut Helsingissä, niin voisit mahdollisesti saada tuon Oliv’in Stockalta hyvään hintaan jollain kantiskupongilla.

 15. Miia

  Siis tämä ei liity nyt millään tavoin postaukseen.. mutta, mun alkaa aina hillittömästi tehdä mieli marmeladikuulia, kun vierailen blogissasi. Todella petollinen kuvitus täällä! :D

  • Sanni

   Hihhii…! ^_^

 16. La–u

  Ihoni on oman diagnoosini mukaan kuiva sekaiho (leuka, nenä ja otsa, etenkin leuka finneillä hyvin usein, muu iho pehmeä ja virheetön, mutta t-alue usein myös kuiva ja kireä). Hoidin ihoani pitkään sekaihon tuotteilla, mutta ne vain pahensivat asiaa, joten vaihdoin herkkän ihon tuotteisiin, ja iho parani huomattavasti.

  Useasti sanotaan, että kesällä iho voi paremmin. Oma ihoni voi talvella huomattavasti paremmin, kun se on ohuempi ja kuivempi. Kesällä hikoilu tuntuu tukkivat ihoa ja se on paljon huonommassa kunnossa. En ole varma, pitäisikö minun vaihtaa kesällä sekaihotuotteisiin, jotta ihoni kuivaisi?

  Jokatapauksessa se, että kesällä iho voi paremmin on täysin humpuukia itselleni!!

 17. Minna / aknenhoito.com

  Noi Laveran tuotteet on kyllä ehdottomasti omia suosikkejani jo useamman vuoden ajan!!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.