Karkkipäivä
Karkkipäivä

Se olisi kesä nyt: aurinkotuotteet kiikarissa

Se on täällä taas, kesä – ja ehkä vielä jossain vaiheessa lämpökin.

Aurinkotuotteet

On jälleen aurinkovoiteiden sesonki, ja täältä pesee tänä kesänä paljon aiempaa enemmän aurinkotuotearvosteluja.

Aloitan paljon hehkutetulla Algamaris-sarjalla, mutta sitä ennen jaan koosteen aiemmista hyödyllisimmistä aurinkojutuistani ja teitä kenties kiinnostavista tuotearvosteluista.

Mitä suojakerrointa kannattaa käyttää?

Onko hyvä aina käyttää korkeinta mahdollista suojakerrointa?

Mitä eroa on aurinkovoiteella ja suojakertoimellisella päivävoiteella?

Näihin kysymyksiin ja muihin vastaa juttuni, jossa haastattelin kahta ihotautilääkäriä ja kosmetiikka-asiantuntijaa rusketuksen mekanismeista ja aurinkotuotteiden funktioista. Lue juttu täältä:

Aurinkokeskustelu – asiantuntijat vastaavat

BiosolisOil

Omat suosikkini aurinkovoiteista

Vaikka luonnonkosmetiikkaa suosinkin, löytyvät suosikkiaurinkovoiteeni normikosmetiikan puolelta. Tämä siitä simppelistä ja kenties pinnallisesta syystä, että en vain oikein siedä luonnonkosmetiikan aurinkovoiteiden tahmaisuutta. (Tahmeus iholla on jotain joka voi ajaa minut hulluksi…)

Useimmat luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet ovat ns. olosuhteiden pakosta jähmeän ja tahmean tuntuisia, sillä niissä sallitut fysikaaliset mineraalifiltterit yhdistettynä usein aika öljyiseen voidepohjaan tekevät koostumuksesta väkisin jähmeämmän kuin normikosmetiikan tuotteissa. Tietynlaista tahmeutta ja jäykempää koostumusta on siis melkein mahdoton välttää jos haluaa käyttää luonnonkosmetiikan aurinkosuojia, mutta vähemmän tahmeita, kosmeettisesti aika miellyttäviäkin yksilöitä onneksi löytyy. Ei vain mitenkään pilvin pimein.

Nivea_Aurinkovoiteet_kroppa

Vartalolla olen jo vuosikaudet käyttänyt eniten Nivean ja Garnierin Ambre Solaire -aurinkovoiteita, sillä ne ovat mielestäni parhaiten imeytyviä eivätkä tahmaa. Tietysti myös suojakerroin vaikuttaa, mitä korkeampi kerroin, sitä jäykempi koostumus voiteessa.

Kasvoilla olen käyttänyt vaihtelevasti eri merkkejä. Kasvojen ihon ollessa erilainen ja herkemmin reagoiva kuin vartalon, on perusteltua käyttää kasvoilla eri voidetta. Monilla, minä mukaanluettuna, kasvojen iho menee helposti näpyille jos kasvoilla käyttää kropalle tarkoitettua voidetta. Suosikkini oli yli 10 vuotta Clarinsin Sun Wrinkle Control Cream For Face ja viime vuodet Biothermin Sun Vivo, kunnes löysin TÄMÄN fantastisuuden:

Aloedermal Face Sun Cream SPF 20

Aloedermal_aurinkovoide_IMG_7693

En voi hehkuttaa tätä kylliksi, ja kaikki muutkin lukemani kauneusbloggaaja-arviot ko. voiteesta ovat olleet ylistäviä. Ei luksusta, ei ihanaa tuoksua, ihan tuntematon merkki… mutta tuo koostumus..! Samalla hoitava, kosteuttava, miellyttävän tuntuinen ja imeytyy täysin, TÄYSIN tahmattomaksi vaikka voide on suhteellisen täyteläinen. Kun voidetta levittäneet sormetkaan eivät jää yhtään tahmaan, puhutaan voiteesta joka on meikäläiselle ihan super holy grail -osastoa.

*

Muista normikosmetiikan aurinkovoiteista en ole juuri viime vuosina kirjoitellut, mutta tässä muutamia luonnonkosmetiikan aurinkovoiteiden tuotearvostelujani niistä tuotteista, jotka ovat edelleen markkinoilla:

Acorelle_aurinkotuotteet_IMG_7041

Acorelle

Aubrey_Biosolis

Biosolis ja Aubrey

*

Luonnonmukainen itseruskettava:

Lavera Self Tanning Cream

Lavera Self-Tanning Lotion

*

Mitä aurinkosuoja-aineita luonnonkosmetiikassa voi käyttää?

Keskustelua mineraalifiltteristä ja muista luonnollisista auringonsuoja-aineista

Karanjaöljy – perusteellinen selvitys

Ja hei – en tiedä milloin tämä asetus on muuttunut, mutta tällä hetkellähän sinkkioksidi on taas EU:n kosmetiikka-asetuksen mukaan virallinen UV-filtteri.

IredalePowderMe2

Puuterimainen aurinkosuoja:

Jane Iredale Powder-Me

*

Aurinkotuotteet
Aurinko-armeija valmiina suveen

Mm. näistä voiteista tulette lukemaan Karkkipäivä-arvioita tänä kesänä. Korjaan viimein epätasapainon luonnon- ja normikosmetiikan aurinkotuotteiden esittelysuhteessa :)

PeeÄs:

Lukijoiden_ehdottamia_IMG_9156

Kävin eilen ostoksilla hankkimassa testituotesatsin numero 2 pohjautuen teidän esittämiinne tuote-ehdotuksiin. Joukossa oli paljon kauteen sopivia aurinkotuotteita, mutta koriin päätyi myös Freemanin naamioita ja putsareita, XZ:n sulfaatiton shampoo, minulle ihan täysin uuden tuttavuuden Novexpertin tuotteita ja jo ”vanha” hittituote, Nivean After Shave Balm jonka YouTuben kauneusgurut nostivat pari vuotta sitten uudeksi meikinpohjustussensaatioksi..! ^_^

*

P.S. 2 – vielä tänään voi osallistua Dermoshopin kesätuotearvontaan jossa voi voittaa mm. monen suomalaisen suosikkeihin lukeutuvan SPF 20 -primerin! Siinä yksi miellyttävä vaihtoehto kesän aurinkosuojalle :)

Kommentit (30)

 1. Westend Mum

  Ei-tahmaava aurinkovoide lähtee testiin heti..! Mahtavaa, jos todella toimii :)
  http://westendmum.fi

 2. LillyLollo

  Olisi kyllä ihanaa löytää hyvä (ei tahmaa, ei kiillä, suojaa…) aurinkovoide. Mutta kun on tavallisen kosteusvoiteenkin kanssa ongelmia, niin olen aika pitkälti luopunut toivosta löytää kunnollista aurinkovoidetta.

  Tilasin nyt Kiss My Facen aurinkovoiteen. Kovasti sitäkin on kehuttu, mutta ei se välttämättä tarkoita, että toimii minulla. Huoh. Tympii jo etukäteen.

  Kasvoihin on alkanut ilmestyä pigmenttitäpliä yhtäkkiä kuin sieniä sateella. Niitä alkoi tulla tänäkeväänä ennen kuin aurinko ehti edes alkaa paistaa. Johtuneeko iästä vai olisiko punanaamanaamiolla osuutta asiaan.. Sen kylläkin pitäisi niitä poistaa eikä aiheuttaa.

  Ensimmäisen kerran ikinä poltin nenäni pari viikkoa sitten. Samalla paloi otsa. Ja silloinkin minulla oli jokin suojaava voide kasvoilla. Nenä suivaantui palamisesta niin, että menee nyt punaiseksi hyvin helposti ihan sisätiloissakin.

  Ihon suojaaminen kyllä kannattaa. Ei pelkästään ihosyövän takia, on näitä pienempiäkin riesoja.. Hyvän tuotteen löytäminen on vain älyttömän hankalaa.

  • Sanni

   Johtuneeko iästä vai olisiko punanaamanaamiolla osuutta asiaan.. Sen kylläkin pitäisi niitä poistaa eikä aiheuttaa.

   Tarkoitatko AHA-naamiota..?

   Palamisesta; minullakin kärtsähtää iho kesän ensimmäisinä vahvempina aurinkopäivinä älyttömän herkästi, vaikka loppukesästä pärjäisin palamistodennäköisyyden puolesta ilman voiteitakin, en pala nykyään enää Kreikassakaan ihon totuttua aurinkoon. Mutta nämä kesän ensimmäiset aurinkoaltistusviikot… silloin pitää olla tosi varovainen. Aurinkohulluna minun on silti vaikea pysytellä kohtuudessa ja saatan istua auringossa tuntitolkulla. Silloin ei ole yhtään liioiteltua minunkaan käyttä SK50:ä.

   Muuten, jos olet käyttänyt paljon AHA-happonaamiota niin sekin on herkistänyt ihoasi auringolle. Mietin vain, että ehkä siksi poltit ihosi vaikka kasvoilla oli suojavoide.

   • LillyLollo

    Joo, kyllä se punaiseksi tekevä naamio taisi olla AHA-happonaamio. Sen jälkeen olen käyttänyt Deciemin salisyylihappoa, joka oli todella loistava aine. Lopetin sen kuitenkin nyt kesäksi, ettei tarvitse niin paljon varoa auringossa. Palaminen voi johtua siitäkin. En tajunnut, että olenkin yhtäkkiä näin herkkä auringolle. Pitääpä ottaa alkukesä extravarovasti.

  • mari

   Avene emulsion spf50 tai Vichy ideal soleil emulsion spf50 epäpuhtaalle iholle valittu versio.
   Tarvii oikeestaan välillä kosteusvoiteen alle. Ei kiiltele, kosteuttaa ja maksaläiskätyyliset kohdat poskissa ja otsassa on lähes huomaamattomat ulkotöistä huolimatta.

   En pala, mut ihoni läikittyy rumaksi. Korkea suojakerroin auttaa ja nuo vinkkaamani kasvoille tarkoitetut apteekkituotteet auttavat ja ei kiillä minulla, vaikka aurinkovoidetta lisään pari kertaa päivässä hikoilun vuoksi.

   • LillyLollo

    Minulla on ollut käytössä Avenen Cleanance 30. Muistelen, että kiilsi ikävästi. Jokin vika siinä oli. Kiitos vinkeistä kuitenkin! Kokeilen mielelläni mitä tahansa. Olisi nimittäin todella hienoa löytää viimein hyvä aurinkovoide.

 3. Mintsi

  Nyt on pakko kertoa BetteBoxin tuomasta aurinkorasvasta. Ultrasunin kasvoille tarkoitettu aurinkovoide, SPF30. Ei jätä mitään tuntua iholle. Inhoan kesällä kun aurinkorasva tekee kasvoille kalvon, joka hiostaa ihan mielettömästi. Tämä ei jättänyt. Ihana tuote, jota käyttää oikeasti mielellään. Suosittelen testaamaan, jos ei ole testiporukassa.

  • Sanni

   Dämn, olin ihan hilkulla ostaa eilen tuon Ultrasuninkin..! Pyörittelin sitä käsissä kun mietin mitä kaikkia aurinkovoiteita ostaisin mutta se sitten jäi.

   • Kuorotipu

    Mä ostin laivalta ton Ultrasunin Mintsin ja Emilian suosituksesta. Koostumus tosi kiva, mutta naamalle en oo ehtinyt testaamaan.

    Ootko muuten bongannut Cliniquen uuden aurinkosuojapuuterin? Pitäis käydä hypistelemässä ku vaan ehtis Sokokselle..

    • Sanni

     Ootko muuten bongannut Cliniquen uuden aurinkosuojapuuterin?

     En.. Hmmm..! Mitenkäs mä tuon missasin viimeisellä Sokos-käynnillä, vielä kiersin ja silmäilin tarkasti kaikkien tuttujen merkkien (ja Clinique on mulle niitä tutuimpia myyjäajoilta <3) aurinkosuojatuotteet.

     En löytänyt aurinkosuojapuuteria Cliniquen sivuiltakaan… Muistatko sen nimeä?

     • Kuorotipu

      Pistin sulle privaviestinä kuvan Sokoksen mainoslehdestä. Ei ollut varsinaista nimeä, vaan Aurinkosuojapuuteri.

      • Sanni

       Tsekattu ?

  • Niina

   Minulta myös ääni Ultrasun facelle (taisi olla anti aging formula). Olen käyttänyt sitä voimakkaassa auringonpaisteessa runsaalla annostelulla ja voide imeytyy hämmentävän täydellisesti!

 4. Bemu

  Heips pitkästä aikaa :) Minulla olisi kysyttävää joka ei varsinaisesti liity aurinkotuotteisiin. Sairastuin ja käyn sytohoidoissa. Ja tarvitsisin jonkun kevyen, hieman väriä antavan voiteen. Ihoni ei ole kalpea, se on harmaa. Ei kovin kuiva, ja ikääkin on jo ;) Samaten joku hellästi kuoriva kasvonaamio, kasvovesi tai hellä kuorintavoide olisi nyt ihan must.
  Aivan ihanat nuo sinun hiuksesi <3

  • Sanni

   Hei Bemu! Mukava kuulla sinusta (ilahduin jo kun näin nimimerkkisi aiemmin Dermoshop-arvonnassa :))

   Samalla tietysti myös ikävä kuulla että olet sairastunut, paljon voima-ajatuksia täältä..! <3

   Saako kevyessä, väriä antavassa voiteessa olla hohtoa..? Jos saa, suosittelen Lumenen iki-ihanaa Invisible Illuminationia, siihen tuli juuri vielä kaksi uutta sävyäkin (kun alkuun oli vain yksi joka oli osalle liian tumma)

   Hellä kuorintavoide -osastolta suosittelen esimerkiksi Mádaran Oil-To-Milk Scrubia, se tosin ei ole voide vaan öljystä maidoksi muuttuva koostumus. Voidemaisista kuorinnoista viimeisin ihastukseni on Lumenen Sisu, se muuten sopii myös kuorivan kasvonaamiosi toiveeseen. Se syväpuhdistaa savella ja kuorii hellällä raekoostumuksella.

   Vielä jos kasvovesivinkin saan heittää niin Herbinan Luomuruusu-kasvovesi <3 Mulla on tätä toinen pullo menossa ja ai että se onkin ihanan tuntuinen ja tuoksuinen. Pullo on muuttunut eri näköiseksi tuon arvosteluni jälkeen ja nimikin on muuttunut Freshistä Moisture Balanceksi (pullo näyttää nyt tältä) mutta tuote on sama, tämä on vahvistettu minulle Berneriltä :)

   • Bemu

    Oih ja aih, Luomuruusu-kasvovesi kuulostaa ihanalta <3 Ja joo, voi olla hohtoa eli Lumene sopii hyvin. Ja täytyypä katsoa tuo Lumenen Sisukin, tosin Madaran tuotteetkin on aina olleet hyviä :)
    Kiitos Sanni, täällä mennään voimalla ja sisulla !

    • Sanni

     <3 <3 <3

 5. sanna

  Täällä Helsingissä on tänään +8 lämmintä, hain kellarista sinne jo viemäni kevyt untsikan :)
  Palataan aurinkorasvoihin sitten kesällä ;)

  • Sanni

   …eli Suomessa yleensä heinäkuussa ^_^

 6. HHH

  Itselleni on tärkeintä suojata iho fysikaalisella luonnonkosmetiikan aurinkosuojalla. Ei kiinnosta levittää iholle normikosmetiikan hormonihäirirsijöihin perustuvia aurinkosuojia. Lomalla rasvan kanssa tulee läträttyä paljon ja ajatuskin hormonihäirirsijälastista inhottaa. Samoin se että niitä käytetään lapsille.

 7. Nimetön

  Acon uusi mattasuoja spf 50 on minusta aika onnistunut. Aiemmat kokeilemani Acon aurinkovoiteet ovat olleet kamalaa tahmaa, mutta tämä toimii. Eikä sisällä alkoholia!

 8. Jenny

  Mistä tuota Aloedermalin rasvaa voisi ostaa? :)

 9. Kronos

  Mulla oli viime kesänä tuo Aloedermalin voide käytössä, voimakkaasta tuoksusta iso miinus. Tuli mieleen pesuaine ja se saa aivastelemaan. Mutta en raaskinut hukkaan heittää ja rasvailin sillä sitten koko kroppaa :D Ja ensimmäisen kerran sain kokonaisen aurinkorasvapurkin kulutettua kesän aikana loppuun.

 10. Maija

  Ootko kokeillu Lidlin aurinkorasvoja?

  • Sanni

   En ole.

 11. Maija

  Kiitos postauksesta! Ostin tuon aloedermalin aurinkosuojan siinä uskossa että se on luonnollinen, no nyt totuus selvisi. Tarkkana saa olla, kyllä harmittaa.

  • Sanni

   Eikö myymälässä osattu kertoa onko kyseessä luonnollinen vai ”normi” aurinkosuoja..?

 12. Nuvem

  Bongasin tänään cliniquelta fysikaalisen aurinkovoiteen naamalle, kokeilin tuotetta kädelle ja tuntui tosi kevyeltä ja hyvin imeytyvältä. Mikäköhän tässä on tehty niin erilailla, osaatko sanoa? Onko mineraalisuoja nesteessä lillumassa ja ravistamalla se sekoittuu nesteeseen riittävällä tasolla? Tässä vielä linkki: https://www.stockmann.com/product/face-shakewell-spf-30-aurinkosuoja-30-ml/1172364314 , haurahduin nyr ostamaan pitkästä aikaa ei-luonnonkosmetiikkaa koska ihotuntuma oli niin hyvä ja punapigmenttisenä aina löytyy petrattavaa suojakertoimissa. Hinta on kokoon nähden suolainen mutta ale lohdutti, ja kestää varmasti yhden kesän.

  • Sanni

   Tuo on varmasti samalla tekniikalla kuin Cliniquen Even Better Dark Spot Defense SK 50 jota käytän huulten hyperpigmentaatioalueella, siinä on myös ainoastaan mineraalisuoja (titaanidioksidi). Myös siinä purkkia ravistetaan ja kuula sekoittaa koostumuksen tasaiseksi. En osaa sanoa SK 30:n keveydestä tai miten se on saatu aikaan, tuo SK 50 on kyllä aika jähmeän tuntuista jos levittää koko kasvoille. Tosi ohutta, mutta titaanidioksidin puuterisuus kuitenkin ”jähmentää” tuntumaa levittäessä ja vähentää voiteen liukkautta.

   Paljonhan noissa on silikoniyhdisteitä jotka helpottavat tuotteen levitystä, SK 30:ssä on varmaankin optimaalisuhde :) SK 50 on jo ratkaisevan paljon korkeampi, siinä on niin paljon enemmän titaanidioksidia että sen tunnetta on vaikea saada peittymään.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.