Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kerrankin jotain loppuu liian nopeasti

Vähän niinkuin ”ryöstin” inspiksen tähän aiheeseen Mustaa Kajalia -blogin Heidiltä, joka kauneusbloggaajien Facebook-ryhmässä kyseli, tietääkö kukaan sellaista pumppupulloon pakattua silmänympärysvoidetta, joka annostelisi voidetta sopivan määrän.

Tämä on ihan validi ihmettelyn aihe. Pumppupulloissa ulos sylkeytyvän voiteen määrää on yleensä hyvin vaikea kontrolloida, ja pullot tööttäävät pihalle tyypillisesti aivan liian suuren määrän voidetta silmänympärysihon tarpeisiin. Sy-ihollehan suositellaan laitettavaksi noin nuppineulan pään kokoinen pallura voidetta.

Pumppupullot ovat hygieenisyytensä puolesta erinomainen pakkausvalinta mille tahansa kosmetiikkatuotteelle. Mutta juuri sy-iholle tarkoitetuissa tuotteissa ne ovat epätaloudellisia.

…valmistajan kannalta kenties kivakin juttu – voide loppuun nopeasti – uusi tilalle nopeasti ;D

Minulla on ollut käytössä tosi vähän pumppupulloon pakattuja sy-voiteita. Täällä Kreikassa minulla on mukana yksi – se ihkuttamani EkoPharman Tyrni-silmänympärysvoide. Kuten aiemmin kerroin, päädyin alunperinkin läträämään sitä kasvoille, kun pumppumekanismi annostelee voidetta aivan liikaa pelkän sy-ihon tarpeeseen. Yksi pumppaus riittää enemmän kuin hyvin koko kasvoille.

Ekopharma_Tyrni_sy_loppumassa

Voide on nyt ollut minulla päivittäisessä käytössä kuukauden. Ja se on kohta lopussa. :(

EkoPharmalle ei arvostelussani paljoa huomautettavaa löytynyt C-vitamiiniseerumin pakkausta lukuunottamatta, olen ollut tuotteisiin niin tyytyväinen, mutta nyt tekee mieli vähän ärähtää silmänympärysvoiteen epätaloudellisuudesta. Kuuluuko 15 ml voiteen todellakin kulua loppuun runsaassa kuukaudessa? Arvioin, että tämän hetkinen jämä riittää enää viikoksi. Käytän voidetta yhden pumppauksen päivässä, joskus kaksi.

Jos voide olisi pakattu tuubiin, se epäilemättä riittäisi huomattavasti pidempään. Ei tietenkään kokokasvokäytössä, jolloin sitä puristaisi ulos koko kasvoille menevän määrän kerrallaan, mutta puhun nyt pakkauksen ”väkisin” tarjoamasta kerta-annoksesta. EkoPharman silmänympärysvoiteen pakkaus ei juuri jätä käyttäjälleen mahdollisuutta kuluttaa sitä hitaammin.

Ekopharma_Tyrni_loppumassa

Onko teillä ollut samanlaisia kokemuksia kosmetiikkapakkausten kanssa? Onko kohdalle sattunut pakkauksia, jotka väkisin tuuttaavat ulos tarpeettoman suuren määrän?

Kauneusbloggaajien Facebook-ryhmässä käytiin Heidin aloitteesta pitkä keskustelu sy-voiteista ja pumppupakkauksista. Keyword:Love -blogin Jonna mainitsi Patykan pumppupullon esimerkkinä niistä harvoista pumppupakkauksista, joissa annostelun säätely on mahdollista. Totta, Jonna on oikeassa. Patykan sy-voide on ainoa minunkin mieleeni tuleva säätelyherkkä pumppupakkaus, korkin joustomekanismi mahdollistaa myös hellän painamisen. :)

Myös Bernard Cassiere ja L300 mainittiin muiden kaubeusbloggaajien taholta järkevästi toimivina pumppukorkkeina.

  Garnier_misellivesi_matkaputsari

Off topic, myös matkasilmämeikinpoistoaineeni on loppumassa. (Cliniquen pulloon pakattu) Garnierin misellivesi osoittautui siis sekin epäriittoisaksi. En olisi mitenkään uskonut että 50 ml voisi loppua kuukaudessa – kun poistettavana on vain helposti liukeneva ripsari ja rajaus. Böö.

*

P.S. Tuliko kukaan hyödyntäneeksi syyskuun EkoPharma-tarjousta Treen Sokoksella…? Olen utelias :)

Kommentit (50)

 1. Annanen

  Nuxen silmänympärysvoide pumppupullossa toimii mainiosti.

 2. Mari

  Mä kävin ostamassa Hyvä Olosta Tyrni Puhdistusemulsion. Tykkään emulsioputsareista. Tuo ei putsaa ihan niin hyvin kuin toivoisin, mutta muuten tykkään tuotteesta. Arvokashan se on… joten jääpä nähtäväksi ostanko jatkossa. Tekisi kyllä mieli mennä EkoPharman tuotteilla tehtyyn kasvohoitoon.
  Kiitos Karkkipäivälle ja Sokokselle tarjouksesta! :)

 3. Lisbet

  Kävin EkoPharma-tuotteilla tehdyssä kasvohoidossa, oikein miellyttävä kokemus. Nyt on kokeilussa tyrniputsari ja -kasvovesi sekä vadelmapäivävoide. Vaikuttavat hyviltä ja kotimaisuus iso plussa. Kiitos tuotteiden esittelystä!

 4. anu

  Olisin mielelläni ostanut EkoPharman kasvovoiteen suojakertoimella, mutta metka Tampereelle on liian pitkä voiteen vuoksi ;). Täällä Varsinais-Suomessa on kaksi Hyvä Olo -hoitolaa. Kävin niistä toisessa tiedustelemassa kyseistä sarjaa, mutta he eivät olleet koskaan kuulleetkaan moisesta.

  • Sanni

   Kävin niistä toisessa tiedustelemassa kyseistä sarjaa, mutta he eivät olleet koskaan kuulleetkaan moisesta.

   Joo, Hyvä Olot ovat erillisiä, ”omia” yksiköitään joilla on omat sarjat, vaikka Sokoksen alla oleva ”brändi” onkin. EkoPharmaa saa käsittääkseni vain Tampereen Hyvä Olosta.

   Mutta harmi tosiaan jos lähelläsi ei ole ylipäänsä mitään EkoPharman jälleenmyyjiä.

   • anu

    Googlettelin EkoPharman jälleenmyyjiä ja kotipaikkakunnaltani pitäisi löytyä viisi hoitolaa, joissa on tuotteiden jälleenmyyntiä. Enköhän mäkin voiteeni saa ostettua :).

    • Sanni

     Hyvä juttu :)

 5. Myy / Nutturapää

  Mulla on ilmeisesti hyvä sormitaktiikka, kun pystyn hallitsemaan lähes tulkoon kaikkia pumppuja. :D Mutta ongelmaksi muodostuu se, että jos pumpusta ei ota koko painallusta, kuivuu sen nokkaan tukkeuma jo vuorokaudessa. Tämän takia melkeen mielummin pumppaan liian paljon ja levitän sen sitten vähän isommalle alueelle. Onneksi on kuiva iho, joka kyllä imee.

  Paitsi MACin Pro LW -peitevoide tekee poikkeuksen, eikä kuivu nokkaan. :)

  • Sanni

   Mulla on ilmeisesti hyvä sormitaktiikka, kun pystyn hallitsemaan lähes tulkoon kaikkia pumppuja. :D

   :D :D

   Mutta joo, tuo on ihan totta mitä kirjoitit nokan tukkeutumisesta jos ei purista ulos koko painallusta. Toisilla merkeillä tosin kuivuu joka tapauksessa… Estelle & Thildin vanhat pumppupullot oli mestareita jemmaamaan nokkaansa tavaraa jota sitten parin päivän välein tuli ulos kunnon kuivunut klimppi.

 6. Terhi

  Kävin ostamassa tuotteita ja jäin koukkuun :)
  Varsinkin tuohon Sannin ihastelemaan silmänympärysvoiteeseen. Mulla on kuivia ihoalueita nenän ja leuan molemmin puolin, joiden kanssa olen tapellut jo pitempään eri voiteiden kanssa huonoin tuloksin. Vaikka miten laittaisi rasvaa näihin kohtiin niin iltapäivästä iho alkaa hilseillä meikin alla.
  Ekasta päivästä kun aloin käyttää tuota voidetta koko kasvoilla Sannin tavoin (se on siis todella riittoisa, painallus riittää koko kasvoille ja kaulalle ja etenkin pari levitystä kuiviin kohtiin), niin kuivat läntit lähtivät pois! Eikä iho ala enään hilseilemään päivän mittaan. Levitän voiteen myös yöksi.
  Ja tuosta pumpusta sen verran, että itse saan sieltä halutessani pienen nuppineulan verran.
  Testasin vielä äsken uudelleen kun luin kommentit :) Kun ei paina kuin vähän pumppua alas.
  Kiitos siis Sannille tästä vinkistä ja ihanasta blogista! Matkajutut on kuvineen ihania, itsekin kun paljon reissaan. Pidän tässä blogista siitä, että kuvat ovat laadukkaita, niitä on paljon, mutta tekstiin myös panostat ja kirjoitat pitkästi sekä mielenkiintoisesti. Ja mun puolesta saat kirjoittaa ihan mistä vain, vaikka on meikkiblogi, niin ei se ole niin justiinsa ;D
  Monet blogit tuntuu tänä päivänä menevän vain kuvien varassa, niin hienoja kuin ne onkin, niin sisältö jää aika ohueksi.

  • Sanni

   Hei Terhi! Olipa mukava kuulla että EkoPharmalta löytyi sulle toimiva hoitovoide! :) Mitä pumppuun tulee, voihan olla että pullojen välillä on eroja, mun pullon mekanismi ei mitenkään sallinut pienen pientä painallusta. Jos sieltä halusi ulos jotain, oli painettava kunnolla, koska pumppu oli tosi jäykkä. Mutta ai että tuo voide oli ihanaa, siis aivan ihanaa… Mikään voide ei ole tuntunut yhtä hemmottelevalta tuon jälkeen :)

   Kiitos myös blogia koskevasta palautteesta, ilahduttaa ja tsemppaa aina! :)

   Mukavaa syksyn jatkoa sinulle :) (Mulla muuten alkaa viikon päästä uusi EkoPharma-testijakso….)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.