Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kerrankin aidonnäköinen maskaramainos!

Xperience_maskara_mainos

Törmäsin viimeisintä Trendiä selaillessa Max Factorin uuteen Xperience-maskaramainokseen. Ja yllätyin positiivisesti. Kerrankin aidon, ei-käsitellyn näköiset ripset! Hienoa Max Factor!

Xperience_maskaramainos

Joo, varmasti tuohonkin kuvaan on saatettu lisätä muutama ripsi mallin silmään, mutta tulos on joka tapauksessa aidon näköinen. Voit jopa nähdä hieman yhteenliimautuneita ripsiäkin. Ero on huikea niihin maskaramainoksiin, joihin olemme viime vuosina saaneet tottua. Vai kuka uskoo Maybellinen, L’orealin tai IsaDoran loihtivan sinulle tällaisia ripsiä?

MaybellineFalsies

.

IsaDoraWigwham

.

VolumeMillion

Ripsarimainokset ovat asia, joka ärsyttää minua aivan suunnattomasti. En vaan kertakaikkiaan tajua, että ripsiväriä on luvallista mainostaa muokatuilla tekoripsiviuhkoilla. Kunpa useammat kosmetiikkamerkit ottaisivat mallia Xperiencestä!

Kommentit (97)

 1. Pixie

  Työpaikalla oli hiljan puhetta siitä miten käsiteltyjä KAIKKI naistenlehtien kuvat ovat – myös ns. asia-artikkeleissa. Tytöt eivät uskoneet propagandaani, kunnes Kauneus&Terveys-lehteen oli lipsahtanut samaan artikkeliin sekä käsitelty että käsittelemätön kuva. Siinä erottui selvästi käsitellyt silmäjuonteet, dekolteen rypyt, ihonvärin korjailu, jne jne. Oli kuulemma silmät avaava kokemus meidän tiimin tytöille! :)

 2. Anu

  Itsekin olen kiinnittänyt huomion tuohon Max Factor mainokseen ja se aitouteen.Pisteet MF :lle siitä!

 3. Eltsu

  Itse en ole yhtään vastaan irtoripsien käyttöä mainoksissa. En innostunut tästä uutuudesta nimenomaan huonon mainoskuvan vuoksi, vaan ostin Lorealin Million Lashesin, joka on juuri sellainen kuin odotinkin: erottelee ripset todella hyvin! Kyllä kuluttajat osaavat tehdä omat johtopäätöksensä mainoksista, ja minä huomaan kyllä liioittelun, mutta se ei haittaa, vaan tekee mainoksesta hienon! Jos en tiedä eri vaihtoehdoista muiden kokemuksia, vaan päätös on tehtävä lähinnä mainoksen ja testerin perusteella, vaikuttaa mielikuva, millaisen lopputuloksen tällä tietyllä tuotteella voisi saada.. Ja olen muuten töissä kosmetiikkamyyjänä.

  Kyllä mainoksen pitää olla houkutteleva ja mielikuvia luova, ei muuten mikään myy.

 4. Mirri

  ”Kyllä mainoksen pitää olla houkutteleva ja mielikuvia luova, ei muuten mikään myy.”

  Niin, paitsi että mainostajien tällä hetkellä harrastama sikailu on kuluttajansuojalaissa kielletty – markkinoinnissa ei saa käyttää totuudenvastaisia tai harhaanjohtavia tietoja.
  Minusta ainakin on erittäin hyvä, että tällainen laki on olemassa, jotta mainoksissa ei voida (enemmän tai vähemmän suorasti) luvata härskisti mitä vaan. Tai antaa mainoskuvilla täysin totuudenvastainen mielikuva tuotteesta. Juuri niin kuin Sanni sanoi; Chanelin takki ei voi esiintyä esim. H&M:n postimyyntimainoksessa H&M:n takkina. Shu Uemuran tekoripset eivät voi esiintyä Isadoran mainoksessa Isadoran ripsivärin aikaansaamana tuloksena. Harmi vain, että resurssit eivät ilmeisesti tahdo riittää tällaisen naisten hömppämainonnan kitkemiseen.

  Mielikuvilla saa myydä – valheella ei.

 5. Krista

  Mikä on sun kantasi meikkivoidemainosten kuvanmuokkaukseen? Itse en ole nähnyt niissä esiintyvillä naisilla yhtään ihohuokosta. Toivoa akneihon peittoon vai mitä? Hassua, että ripsivärimainosten tekoripsistä on niin paljon puhetta. Kun monet on tosiaan nuo meikinpohjustusmainoksetkin. Hiusvärimainoksissa olevien naisten hiusväri käsitellään tietokoneella näyttämään tietyn väriseltä.

  • Sanni

   Pidän enemmän vanhoista mainoksista (tyyliin pre-2000-luku), jolloin kuvissa saattoi vielä nähdä oikeita huokosia. :) Meikkivoidemainokseen on muuten suhteellisen mahdoton ottaa realistista, tuotteen ominaisuuksia kuvastavaa kuvaa, sillä ihoja on niin erilaisia ja jonkun mallin sileällä, tasaisen värisellä iholla mikä tahansa meikkivoide näyttää hyvältä, vaikka kuvaa ei niin hurjasti käsiteltäisikään. Kuvasta ei siis millään pysty saamaan tietoa meikkivoiteen peittävyydestä tai koostumuksesta. Ripsivärin voi vielä hyvin kuvata mainokseen, mutta meikkivoide on aika lailla mission impossible. Koska jotain kuvia halutaan kuitenkin meikkivoidemainoksiinkin laittaa, niin ne ovat sitten mielikuvamainontaa yliluonnollisen sileiksi photaroiduilla kasvoilla. Jee.

 6. Nina

  Heippa!

  Ajattelin nyt sinulta kysäistä tuosta Nivean VISAGE Q10 PLUS sävyttävästä päivävoiteesta, että vaikka tuote onkin tarkoitettu hieman iän merkkejä omaavalle iholle, niin sopisiko tuote tälläiselle kaksikymppiselle neitokaiselle? Haussa olisi nyt tosiaan sävyttävä päivävoide ja iskin silmäni tuohon tuotteeseen, kun tuossa näyttää olevan tuo suojakerroinkin.

  • Sanni

   Moi Nina!

   En ole tutustunut tuon voiteen inciin, mutta en usko että se tekee mitään hallaa 2-kymppisenkään iholla. Osta pois vaan! :)

 7. Johanna

  Mina ainakin saan semmoisen kasityksen naista photoshopilla muokatuista kosmetiikkamainoksista, etta tuote on taysi susi ja tekijatkin sen tietavat, kun joutuvat photoshopilla korjailee ja parantelee.

  • Sanni

   Heheh, joo, näkemyshän se on tuokin. :) Kyllä munkin mielestä antaa tuotteesta luotettavamman kuvan, jos firma on ”uskaltanut” laittaa mainokseen mahdollisimman vähän käsitellyn näköisen, aidon kuvan.

 8. Rii

  No huh huh!
  1) Ensimmäinen ajatus: ikävä trendiä! tänne kauas asti postimies ei sitä kanna! pitääkin muistuttaa, että suomesta saa sitten raahata lehtituliaisia
  2) toinen ajatus: heti kun näin tuon ensimmäisen kuvan ja tekstisi, tuli mieleen täydellisenä vastakohtana Eva Longoria ja hänen parimetriset ripsensä :D huh huh huh..

  Ainakin itse kuluttajana mieluummin näkisin, miltä tuote ripsissä näyttää; tuleeko luonnollinen look, vamppisilmä vai millaiset räpsyripset sillä loihdin. ILMAN irtoripsiä!

 9. Cam

  Itsekkin huomasin kyseisen mainoksen ja olin -kuten sinäkin- hyvin positiivisesti yllättynyt! Vielä en ole kyseistä ripsaria käynyt hankkimassa mutta kun luultavasti se liittyy kokoelmaani aikaisempien hyvien Max Factor kokemusteni johdosta :)

  Itse olen kyllä sitä mieltä että kyllä tuohon mainontaan pitäisi jollain tavalla puuttua, en sitten kyllä tiedä miten mutta..

  Tykkäsin myös aiemmin hieman aiheeseen liittyvistä posteuksistasi kuten Ripsarit – ihan sama mitä käyttää? ja Jutellaanpa taas vähän ripsareista.
  Varsinkin nuo testikuvat ovat hyvä osoitus siitä kuinka tuote oikeasti toimii. Viereenhän olisin vielä voinut vaikka laittaa aina kyseisen ripsarin mainoskuvan :D

 10. Chaos

  Ei mulla kaukana ole omat ripset ton IsaDoran mallin ripsistä ;D Mut joo…yleisesti ottaen mua huvittaa kans, kun mainostetaan ripsivärejä irtoripsillä.

 11. Tuhkimo76

  Mulle tehokkaassa ripsarimainoksessa olisi kuva ennen ja jälkeen ripsarin (kuten monissa blogeissa).
  Uskoisin, ettei ihotuotteisiinkaan välttämättä niin käsiteltyjä kuvia tarvittaisi (totta, että jokaisella on ihan erilainen lähtötilanne); varmaan aika moni on hankkinut esim. Lilyloloa sun blogikuvien perusteella.

 12. Teemu

  Kaunis mainos tuo Experience! :)

 13. Maria

  samaa mieltä! vihastuttaa kun noi julkkiksetkin suostuvat tommosiin mainoksiin missä kuluttajaa huijataan olan takaa.
  hankkisivat sitten ennemmin vaikka sellasia malleja joilla on luonnostaan pitkän huiskeat ja tuuheat ripset.
  löysin blogisi vasta muutama viikko sitten ja olen ollut huumassa siitä saakka, selailen täällä melkein päivittäin.. saan paljon vinkkejä oman alan juttuihin ja juurikin käytin yhtä tekemääsi meikkiä mallina morsiamen ehostukseen! ja ilokseni sain näytöstä kiitettävän :) joten paljon kiitoksia ja mukavaa kevättä! olet todella taitava :)

 14. Else

  Suurin osa kosmetiikkamainoksista on tietysti vedetty niin yli, että hirvittää, mutta yksikään näistä ripsarimainoksista ei vedä vertoja mielestäni kaikkien aikojen rimanalitusmainokselle, Lumenen Time Freezelle, jota mainostetaan/ttiin? sloganilla ”Meikkivoide joka pysäyttää ajan”. Tuo oli jo väitteenäkin niin absurdi, että repesin nauramaan yksikseni kesken ratikkamatkan kun ensimmäistä kertaa tuon bongasin. :D

  Haluaisin vielä kysyä yhdestä aiheesta, jota on täällä viime aikoina ainakin sivuttu, mutta en onnistunut löytämään täysin selvää vastausta/mielipidettäsi… Olen nimittäin pitkään miettinyt, mitä vaikutuksia vanhemmalle iholle tarkoitettujen tuotteiden (lähinnä voiteiden) käytöstä on nuorelle iholle? Sanotaan vaikka jos 20+ käyttää 40+ jo juonteille tarkoitettua voidetta? Erään kuulemani teorian mukaan voide saattaa haitata ihoa (=ennenaikaisia ryppyjä) ja toisen mielipiteen mitään vaaraa ei ole, koska iho ottaa voiteesta sen mitä tarvitsee ja muu jää yli (=rahantuhlausta). Osaatko kertoa kumpi näistä on (enemmän) oikeassa vai onko kumpikaan? Tai mikä on oma mielipiteesi tästä? :) Kiitoksia.

  PS. Aloitin blogisi lukemisen viime kesänä satunnaislukijana, mutta nykyään on pakko tulla katsomaan päivittäin uusia postauksia. :D Tämä on kenties ollut yksi parhaista ja opettavaisemmista blogeista, mihin olen olen koskaan törmännyt. Mahtavaa, jatka samaan malliin! ^_^

 15. Jade

  Tää on tosi ihana blogi, tykkään lukea. <3 mulla olis sulle pari kysymystä meikkauksesta: 1. hillitseekö irtopuuteri yhtään kiiltoa, jos on sekaiho? lisäks jos voisit sanoo jonki hyvän tuotteen, mieluiten alle 10 e 2. Mulla on TOSI tummat silmänaluset. Tiedätkö jtn "markettikosmetiikkaa", eli peiteväriä, joka peittäis ne? ne on siis tosi tummat. Taas jos voisit sanoa esimerkin alle 10 e. Nii, ja mikä on paras silmänalusille, sekä tietty peittävin: nestemäinen, voidemainen vai puikko? Siis peiteväreissä. 3. Tarvitseeko käyttää meikkivoidetta, jos iho ei punoita niin pahasti, että sen saa piiloon peitevärillä ja ei oo kauheen kalpea? Ja silmänalusiinhan käytetään joka tapaukses peiteväriä. Siis, onko meikkivoide pakollinen?

  • Sanni

   1. Kaikki puuterit hillitsevät kiiltoa. :) (=Talkki imee iholta talia.) En tiedä yhtään irtopuuteria joka maksaisi alle kympin, halvin tietämäni on Max Factorin ja taitaa maksaa n. 13 euroa.

   2. En ole vertaillut eri peiteaineita, joten en osaa sanoa mikä on paras. Juuri mitään meikkejä ei nykyään saa alle kympillä, joten en osaa tuohonkaan hintaluokkaan sanoa mitään tuotetta. Niistä peiteaineista, jotka itse tunnen, eniten pigmenttiä on Make Up Storen Cover All -peitevoiteissa. Tummille silmänalusille sopii Cover All Blue, hintaa muistaakseni joku n. 15-17 euroa. Puikkoa ei kannata laittaa silmien alle, se on usein liian paksua ja voi kuivattaa ihoa. (Peitepuikot on tarkoitettu ensisijaisesti näppyihin tai tasoittamaan muita ihon värilaikkuja.) Jos kuitenkin haluat käyttää puikkoa, lämmitä ainetta ensin sormissasi että se vähän notkeutuu ja ohenee. Nestemäiset peiteaineet ovat usein läpikuultavimpia, joten sanoisin että voidemainen on peittävin. Toki tässäkin asiassa voi olla merkkikohtaisia eroja.

   3. Laitatko peiteväriä ihoon vain paikallisesti? Siis vain niihin punoittaviin kohtiin? Meikkivoide ei tietenkään ole kenellekään pakollinen. :) Sitä voi käyttää, jos kokee, että ihon pinta kaipaa tasoitusta, silotusta ja peittoa. Jos olet tyytyväinen ihoosi pelkällä peitevärin tasoituksella, ei ole mitään syytä miksi tarvitsisit meikkivoidettakin. :)

   • Jade

    Kiva kun vastasit nopeasti. :) Joo, eli laitan peiteväriä vain paikallisesti. Täytyy kai sitten vähän suurentaa budjettia meikkien suhteen, jos kympillä on vähän vaikea saada toimivia tuotteita… ;) Toimivuushan on kuitenkin tärkeintä! :)

    • Sanni

     Toimivuus on asia erikseen, mutta alle kympillä ei nykyään meinaa saada mitään meikkejä. ^_^ Ehkä Wet’n’Wildia. :)

     • Jade

      Niin… :) mitä sä laitat sun tummiin silmänalusiin? vai onko sulla sellasii? ;) ja muutenki mitä puuterii ja meikkivoidetta käytät? kiinnostais tietää, kun sun ihos näytää joka kuvassa ihan täydelliseltä… <3

      • Sanni

       Minulla on erittäin tummat silmänaluset. Siis tyyliä narkkarin. En edes yritä peittää niitä täysin, vaan häivytän niitä Lily Lolon Cover-Up-jauheella.

       En käytä meikkivoidetta vaan mineraalimeikkipohjaa, joka on jauhemaista. Sillä saa erittäin kauniin ja luonnollisen näköisen ihon. Päälle laitan silloin tällöin Laveran irtopuuteria, mutta se ei ole mitenkään huipputarpeellinen toimenpide.

       • Jade

        ok. :) täytyy kokeilla sitä mineraalimeikkipohjaa. ja suurkiitos vastailuista!

   • Mimi

    Kyllä alle kympillä löytyy hyviäkin irtopuutereita, ainakin Yves Rocherin Luminelle-jauhepuuteri, jota olen itse käyttänyt vuosia. Hinta on muistaakseni 6,90-7.90 euroa ja puuteri on oikeasti laadukas. En keksi mitään valittamista.

 16. r-ii

  huomasin uusimman demin s19 rimmelin mainoksen, jossa lukee suunnilleen näin : Ripsiä on tehostettu kuvankäsittelyssä. En nyt juuri muista tarkkaa tekstiä..

 17. Anne

  Olen ihmetellyt samaa noiden ripsareiden mainoskuvien ”uskottavuutta”. Kukaan ei saa millään ripsivärillä tollasia ripsiä.

 18. Minttu

  Sanni,
  Liittyen Elsen 9.2.2011 lähettämään kysymykseen.

  Osatko sanoa mitä haittaa on käyttää anti-age tuotteita liian nuorena? Oon saannut vastauksia laidasta laitaan riippuen myyjän edustaman brändin ideologiasta ja olisi kiva saada vihdoinkin puolueeton vastaus. Mulle voi laittaa vastauksen suoraan sähköpostiini, jos on liian arka aihe. :D

  • Sanni

   Tieteeseen perustuvan ja täysin puolueettoman vastauksen voi varmaankin antaa vain kemisti.

   Meidän kosmetiikan kemian opettajamme (ei kemisti) sanoi, että anti-age tuotteilla ei ole niin minkäänlaista haitallista vaikutusta nuoreen ihoon. Nuori iho vain jättää (hänen mukaansa) voiteen anti-age-ainesosat hyödyntämättä. Ainoa suora ”haitta” voi olla se, että ikääntyneen ihon voiteet ovat lähes poikkeuksetta hyvin täyteläisiä (=rasvaisia), ja ovat näin ollen liian ravitsevia nuorelle (rasvaisuuteen ja epäpuhtauksiin taipuvaiselle) iholle, eikä iho voi hyvin kun sille tuputetaan liikaa rasvaa.

 19. Tinky

  Moni varmaan huomasikin jo, että Suomen huippumalli haussa ohjelmassa joku Max Factorin tyyppi sanoi, että mainoskuvia ei käsitellä. En muista sanatarkkaan mitä sanoivat, mutta älyttömän hieno juttu kuitenkin!

 20. Tiia

  Huomasin! mutta sitten tuomaroinnissa sille toiselle sanottiin että sen kuvaa oli pitäny käsitellä paljon, että se oli ees niin hyvä ku oli tai jtn,, mutta eipä siitä kuvasta ees tullu julkastavaa..juu.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.