Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kenzo Eaux de Fleurs

Nyt tulee yksi aniharvoista tuoksupostauksista. Olen todella huono kuvailemaan tuoksuja, ja säästän seikkaperäisemmät hajuvesianalyysit niille jotka sen paremmin taitavat. Käyn välillä lueskelemassa ulkomaisia hajuvesiblogeja ja ne ovat kyllä lähes yhtä koukuttavia kuin meikkiblogitkin… Tietääkö kukaan onko jo olemassa suomalaisia tuoksublogeja?
Syy miksi halusin nyt kuitenkin kirjoittaa tuoksuista on se, että ihastuin vaan niin kovin Kenzon uuteen kukkaisvesikokoelmaan. Eaux de Fleurs -kokoelma perustuu Japanin kukkivien puiden tuoksuihin, ja koostuu tällä hetkellä neljästä tuoksusta. Kenzo tulee täydentämään sarjaa joka vuosi uuden puun kukalla. Kolme kokoelman tuoksuista, Magnolia, Tee ja Silkki, on julkaistu muualla maailmassa jo runsas vuosi sitten, mutta Suomessa nämä lanseerattiin vasta nyt yhdessä viimeisimmän tulokkaan, Luumun kanssa.
Edit 12.3. Meillä oli tänään sattumalta tuoksukoulutusta, ja Kenzon maahantuojan kouluttaja kertoi että Magnolia, Tee ja Silkki ovatkin olleet myynnissä Suomessa lentokentillä jo lokakuusta 2008 saakka. Nyt helmikuussa ne sitten lanseerattiin maapuolellekin. Kouluttaja kertoi myös että maailmanlaajuisesti Silkki on ollut kokoelman suosituin tuoksu.
Eaux de Fleurs -tuoksut sopivat kevyiden kukkaistuoksujen ystäville. Niissä ei ole mitään huumaavan makeaa tai voimakasta, vaan ne ovat pehmeitä ja puuterisia. Voisin mielihyvin ottaa kaikki neljä, mutta suosikkini on ihanan viehkeä Luumu, jonka purkki sattuu vielä olemaan violetti…! :)

Eau de Fleur de Thé tuoksuu myskille ja vihreälle teelle. Eau de Fleur de Magnolia kätkee magnolian tuoksun sitruksen keskelle.

Eau de Fleur de Soie (Silkki) on vaaleanpunainen, hedelmäinen kukkaistuoksu. En tiedä miltä silkkipuun kukka tuoksuu, mutta tämä tuoksuu hyvältä! Eau de Fleur de Prunier (Luumu) on puuterinen kukkaistuoksu mantelisella vivahteella. 1000 Fragrances -blogin kirjoittaja kuvaa sitä sanoilla ”It is built around a very fresh rose with a light juicy pear green top that goes into a warm heart very fruity like nectarine peach with almost a deep honey and quince note and something light powdery”. Wow. Osaisipa itse kuvailla tuoksuja tuollaisella sanastolla..!

Onko joku muu ihastunut näihin Kenzon uutuuksiin? Mä tykkään ylipäänsä paljon Kenzon tuoksuista. Ainoastaan Flower on mun makuun liian voimakas.

Loppuun vielä ”kuva-arvoitus”. Mitä tässä on?

Pieni neliö ja iso neliö.

Kuvassa on Guccin Eau de Parfum II -pakkaukset. Mitäs ihmeellistä niissä nyt on? No pakkausten koot! Olen alkanut entistä enemmän kiinnittää huomiota tuhlaileviin pakkauksiin, ja Guccin Eau de Parfum II 50ml on oiva esimerkki turhan liioittelevasta pakkauksesta. Katsokaa nyt mikä kokoero 30ml:n ja 50ml:n pakkauksilla on! Tarvitseeko 20 lisämillilitran takia pakata tuoksu viisi kertaa suurempaan laatikkoon?

Ehkä mä olen vähän outo kun ihmettelen tällaisia, mutta mun mielestä noiden pakkausten suunnittelu vaan on outo. Jos kerran lähdettiin käyttämään paljon pahvia niin olisivat sitten laittaneet samantien 30-millisenkin isompaan lootaan. Hmph.

P.S. Ihmetelläänpäs sitten vielä toistakin asiaa. Musta on hassua miten harva jaksaa vastata blogien kyselyihin. :) Mä itse tykkään hulluna kyselyistä ja olen aina raksimassa vastauksia missä vaan ikinä kyselyyn tai äänestykseen törmään. Tuo mun viimeisin kysely on aika hauska esimerkki siitä miten harva lopulta napauttaa vastausta. Karkkipäivää tilaa Blogilistan ja Bloglovinin kautta tällä hetkellä 384 ihmistä, ja heistä siis vain 45 on vastannut kyselyyn. Aika huono prosentti. Samoin Bloggerin kautta lukevista on kyselyyn vastannut vaivaiset 8,6%. Jos nämä prosenttisuhteet pitävät paikkansa myös viimeiseen vaihtoehtoon vastanneiden ryhmässä, niin voin kai ilokseni tulkita että blogiani seuraa ilman mitään listoja tai syötteitä noin pari tuhatta ihmistä..! :)

Kommentit (24)

 1. Anonymous

  Vaikuttaa tosi kivoilta, pitäisi vissiin kauppaan mennä tuoksuttelemaan! Kenzon Amour on ainakin ollut yksi luottotuoksuistani, ehkä nämä jatkavat samaa, hyvää linjaa. :)

  Itse seuraan blogiasi käymällä päivittäin kurkkaamassa, josko jotain uutta olisi ilmestynyt. :)

 2. Eiko

  Tämä menee jo vähän yleisen selailun puolelle, mutta itse toivoisin että sideabar olisi jaettu molemmille puolille kun tavaraa on niinkin paljon kuin sinulla.

  Silloin kysymyksetkään eivät hukkuisi sivupalkkiin ja ne hoksaisi helpommin. Itse luen myös vanhoja juttuja joita selailen mm. tunnisteiden mukaan. Pitkässä sivupalkissa selailuun menee herkästi aikaa kun hakee oikeaa kohtaa.

  Tuoksuista kävin tuoksuttamassa mainitsemasi Kenzon luumutuoksun. Tuoksu oli ihan kiva, mutta en ainakaan vielä olisi sitä vakuuttunut ostamaan. Minun tuoksunenä on aina ollut hitaasti lämpiävää sorttia. Ja hiljattain ostin Chloén tuoksun niin uuden tuoksun harkinta ei ole edes ajankohtaista.

 3. Laura

  Mä en yleensä ihan siksi vastaa kyselyihin, koska en huomaa niitä, jos niistä ei varsinaisessa postauksessa erikseen mainita. Sivupalkkeja tulee tosi harvoin tarkemmin tutkittua, ellen tarkoituksella koita löytää sieltä vaikkapa listaa bloggaajan suosittelemista muista blogeista tmv.

  Olen seurannut blogiasi jo jonkin aikaa, mutta kommentoin nyt ekaa kertaa. Pidän hirveästi kirjoitustyylistäsi ja hyvistä kuvista ja tietysti kauniisti toteutetuista meikeistä! Tuotearviot ovat myös mukavia ja hyödyllisiä. Kiva lukea tuotteesta muutakin kuin tyyliin "ihana tuoksu ja söpö pakkaus!", kun noilla tekijöillä ei usein omissa ostopäätöksissäni ole merkitystä :)

  Pakko kommentoida vielä noista työpaikan roskista. Itse olin muutaman kuukauden isossa firmassa töissä lukion jälkeen jonkinlaisena apu/juoksutyttönä, ja uskaltausuin kommentoimaan tajutota jätemäärää pomolleni. Sain järjestää kopiointipisteeseen laatikot erilaisille roskille kierrätystä varten, mutta nainen oli sitä mieltä, että ihmiset ovat varmaan liian laiskoja lajittelemaan jätteitä. Askartelin värikkäät kyltit laatikoihin ja paikalle sattuessa huomautin nätisti ihmisille, että tuossa olisi nyt omat laatikot papereille ja pahveille ym, ja sain yllätyksekseni työntekijöiltä ilahtunutta palautetta. Noinkin pienellä jutulla pääsi jo hyvään alkuun kierrätyksessä, vaikka muutama jakkupukurouva kyllä katsoikin vähän nenänvartta pitkin mun touhuja ja antoi käytöksellään ymmärtää olevansa liian korkeassa asemassa laittamaan pahvit ja paperit eri laatikkoon :D Alkoi nekin roskat sit mennä oikeisiin paikkoihin, kun muu porukka lajitteli roskansa kiltisti, eikä vieressä enää kehdannut heitellä mihin sattuu :D Kannattaa ehdottomasti kokeilla, muutaman pahvilaatikon hakeminen ja niihin "etikettien" kirjoittaminen ei tosiaan kauan aikaa vie – se onkin sitten jokaisesta itsestään kiinni, että laittaako ne roskat omiin paikkoihinsa.

 4. GW

  Itse ostin noista Kenzon tuoksuista tuon plum – luumun ja rakastuin ! Maksoin siitä 55 e ja on hintansa arvoista tavaraa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.