Keittiöremontti etenee

Alan olla lähellä uutta keittiötäni. Remontti on sovittu viikolle 37 ja teen viimeisiä valintoja värien ja kodin koneiden suhteen.

Puuseppäni helpotti jälleen kerran valintojen tuskaa tuomalla minulle edellisessä suunnittelupalaverissa joukon kuta kuinkin täydellisesti moodboardiini ja kuvailemaani värimaailmaan ja -tunnelmaan sopivia maalisävyjä. Näin niistä heti, mitkä voisivat olla ne mun keittiön värit.

Haluan keittiööni pehmeän kodikasta ”villlasukkatunnelmaa” ja murrettuja beigen, vihreän ja savun sävyjä. Puuseppä oli päässyt tästä täydellisesti jäljille. Ihanaa, kun on ajatuksia lukeva urakoitsija.

Teknoksen Cozy Weekend -sävykokoelmassa on useita vastustamattoman ihania beigen ja greigen sävyjä. Olisin voinut ottaa näistä vaikka kuinka monet, mutta kaksi puhutteli välittömästi: lämpimän harmaa Hygge ja suloisen pehmeä Naku-beige.

Mutta – myös vihreän värin vetovoima on vahvistunut. Jo tammikuussa totesin, että harmaanvihreässä on jokin mystinen tenho, ja nyt tuo tunne on lukittunut päätökseksi: mun keittiön kaapeista tulee vihreät.

Tai – ehkä niistä tulee kaksiväriset. Mietin pitkään Hyggen ja vihreän Happiness’in välillä, ja kun äitini näki sävyvaihtoehdot, hän totesi: mikset ota kumpaakin? Yläkaapit toisella, alakaapit toisella värillä? Ajatus ei ensin miellyttänyt minua, mutta sitten annoin sille mahdollisuuden. Puuseppäkin oli sen kannalla, että vaaleammat yläkaapit toisivat keittiöön raikkautta ja avaruutta. ”Vihreä antaa sitten vähän luonnetta ja särmää.”

Väreistä tehtiin tietokonemallinnus, ja vaikka nämä nyt eivät ihan vastaa valitsemiani Teknoksen maalisävyjä, näistä voi aistia sävy-yhdistelmän luomaa tunnelmaa.

(Mitä te sanotte…?)

En edelleenkään ole ihan 100% valinnastani. Mutta koska olen niin rakastunut sekä Hyggeen että Happiness’iin, on todennäköistä, että luovun jossittelusta ja otan kaksivärisen keittiön. ❤️

Naku-sävy tulee vastakkaiseen seinään.

Tässä ovat siis keittiöni värit.

Kirjoittelin aiemmin, että viehtymykseni murrettuun vaaleanvihreään tulee varmaankin lempikynsilakkasävystäni. (Sisustuksessa en ole vihreää koskaan käyttänyt.) Tikkurilan Jade (kuvassa oikealla) vastaa lempparilakkani sävyä lähes yksi yhteen. Pitkään olinkin Jaden kannalla keittiön värinä.

Nyt kuitenkin Teknoksen Happiness on vetänyt pidemmän korren. Se on vielä maanläheisempi.

Vaikka lopulta – olisin sitten valinnut kumman tahansa, ero lopputuloksessa tuskin on massiivinen.

Jäljellä on enää välitilan laatan valinta.

Olen pyörinyt viimeisen viikon rautakauppojen laattaosastoilla ja vienyt kotiin näytelaattoja.

Jos olisin rohkea, ottaisin tämän tyyppisen ja värisen laatan. Ihania! (Keskimmäinen laatta näyttää kuvassa keltaisemmalta kuin on, se on oikeasti neutraalimpi savuinen metsänvihreä.)

Mutta en ole niin rohkea, joten olen pitäytynyt vaaleissa laatoissa.

Tässä joukossa oli kolme kovaa finalistia.

Tammi-pala on mukana edustamassa työtason sävymaailmaa, vaikka mun työtasoon tuleva tammi on käsittääkseni vähän vaaleampaa.

Finalistit olivat tässä.

Valkoinen Primus-fasettilaatta, luonnonvalkoinen (Off-White), rustiikkireunainen ja pitkä & kapea Oxford-laatta sekä vaaleanharmaa ”greige” Village-laatta.

Ihastuin itse Cellon Village -laatan vaaleanharmaaseen Silver Mist -sävyyn, joka on mukavan neutraali sopiakseen myös mun lämpimän sävyiseen keittiöön.

(No, itse asiassa Happiness luokitellaan Teknoksella viileäksi, mun silmään se ei ole sitä.)

Kysyin mielipidettä Instagramissakin, ja siellä vastaajien valinta osui luonnonvalkoiseen Oxfordiin.

Mä en kuitenkaan lopulta lämmennyt Oxford-laatan hieman epätasaisille reunoille, ja päätin ottaa Cellon Silver Mistin.

Kunnes….

Bongasin netissä Cellon Cottage-linjan luonnonvalkoisen laatan.

Cottage-laatta muistuttaa Villagea ja kummatkin kuuluvat Cellon Vintage-linjaan, Village vain on vähän kiiltävämpi ja Cottagessa on tarjolla kaksi eri laattakokoa, sekä tuo kaunis luonnonvalkoinen sävy. Kuvaston fiiliskuvassa luonnonvalkoinen laatta on vieläpä yhdistetty harmaanvihreisiin alakaappeihin….

Tämäkin näyttä niin kauniilta!

Niinpä jäin vielä arpomaan vaaleanharmaan ja luonnonvalkoisen välillä. K-Raudassa ei ollut Cottage-laatasta kotiin vietävää näytelaattaa, joten tilasin sellaiset.

Hygge-sävy, jonka kotona olin todennut menevän täydellisesti yhteen vaaleanharmaan laatan kanssa (katsokaa ylempänä oleva kuva), näyttikin K-Raudan valoissa sopivan paljon paremmin luonnonvalkoisen kanssa…! 🫢

Voi huokaus näitä valintoja. Puusepän antama laatta-deadline meni jo, mutta mä venytin sen omatoimisesti perjantaihin jolloin näytelaattojen pitäisi tulla K-Rautaan. 🙈

(Ja siis oikeasti: kumpikin sävy on niin nätti ja sopii yhteen keittiön muiden murrettujen kotoilu-sävyjen kanssa, että olisi ihan sama kumman valitsen. Yleisilme on kuitenkin vaalea ja neutraali. Miksi ei voi vain valita….)

Lopuksi. Hana.

Tämä on ainoa kohta, jossa tein esteettisen valinnan käytännöllisyyden ohi.

Jos totta puhutaan, kuvassa etualalla oleva matala hana olisi se, joka toimisi mulle parhaiten. Mulla on tuon kaltainen hana keittiössä tälläkin hetkellä. Pidän siitä, koska raanaosa on matalalla = vesi ei roisku niin paljon kun hanaa käyttää. Mitä korkeammalla raana on, sitä enemmän vesi räiskyy. Tämä ärsyttää minua suunnattomasti.

Silti valitsin taaempana olevan kaarevamuotoisen hanan. Koska se on esteettisesti kauniimpi. Kaikista tarjolla olevista kaarevamuotoisista valitsin kuitenkin sen, jossa välimatka hanan suusta altaaseen on lyhin.

Saa nähdä, harmittaako ihan vietävästi sitten kun hana on käytössä ja vettä roiskuu.

Enää kolme viikkoa.

Ja sitten ainakin loppuu käsin tiskaus. 🙏🏻

hyvinvointi onnellisuus
Kommentit (36)
 1. Toi ”London”-keittiön tunnelma on aivan ihana <3

  1. Niin on..! 😍 Mitähän puuta tuon keittiön työtaso on… tosi viehättävän näköinen..!

 2. Näyttää hyvältä ja kodikkaalta!

  Ole tässäkin itsellesi armollinen; kaapin ovet, huoneen seinät ja välitilan laatatkin voi maalata tai vaikka dc-fixata jos muutaman vuoden päästä valitsemasi värimaailma tuntuukin siihen hetkeen väärältä. Keittiössä kuitenkin funktionaalisuus on tärkeintä ja siihen ei ovien väri vaikuta, ja juuri sehän tässä remontissasi paranee! Ja hanan vaihto on putkimiehelle pikku juttu eikä edes kovin kallista, jos valitsemasi hana vaikka ensi vuonna sinua ärsyttää.

  Me muutettiin keväällä ja maalattiin silloin useampi huone. Kaipasin väriä ympärille mutta mietin, että entäs jos kyllästyn. Päätin, että jos kyllästyn valitsemiimme väreihin niin sitten vaan maalaan uudestaan ja näin meillä on mm. yhdessä huoneessa tummanvihreät seinät. Harkitsin pitkään juurikin Jadea, mutta päädyimme tummempaan Verholehteen ja rakastan sitä nyt valtavasti :)

  1. Kiitos kommenteista Immu :)

   Ihan totta, että funktionaalisuus on se kaikkein tärkein aspekti, ainakin ihmiselle joka on keittiönsä heavy-user ja siellä todellakin kokataan ja puuhastellaan. Ihan turhaan mä fiksaudun niin paljon näihin sävyihin…. No, sitten helpottaa kun keittiö on valmis ja kuten sanoit, jos jokin alkaakin ärsyttää, niin saahan sen muutettua myöhemmin..!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *