Kauneusrutiinini kuukausi-, viikko- ja päivätasolla

Saan aika ajoin ehdotuksia juttuaiheisiin, ja aiemmin tänä vuonna joku toivoi postausta kauneusrutiineistani päivä/viikko/kuukausi/vuositasolla. Se oli hauska aihe, ja pääsee toteutukseen nyt :)

Mennään harvemmista rutiineista tiheämpiin.

KOLMEN – NELJÄN KUUKAUDEN VÄLEIN

 • Hiusten tyven vaalennus

En halua vaalentaa tyveäni tämän useammin, koska vaalennus on hiuksille niin kuluttavaa. Ja vaikka haluaisinkin, kampaajani Saara ei suostu siihen..! 😘 Terkkuja Saaralle jos luet tätä..!

PARIN KUUKAUDEN VÄLEIN

 • Kulmakarvojen laminointi

Tämä on uusin rutiinini jonka aloitin viime talvena. Koukussa!

NELJÄN – VIIDEN VIIKON VÄLEIN

 • Kynsien huolto; geelipinnan uudistaminen.

Kynsien geelaus on hiusten värjäyksen ohella pitkäikaisin säännöllinen salonkitoimenpide jossa käyn. Otin geelikynnet ensimmäisen kerran ehkä 2005 tai 2006, ja luovuin niistä loppuvuonna 2009. Pidin viisi vuotta taukoa ja palasin kippurakynsiini kyllästyneenä geelauksen pariin joulukuussa 2014.

Kynteni kasvavat luonnostaan aivan vinoon, siis ihan korkkiruuville saakka jos niiden antaa kasvaa tarpeeksi pitkiksi (koettu..!), ja geelivahvistus auttaa niitä pysymään suorina.

 • Kasvojen mekaaninen kuorinta (eli raekuorinta)

Olen jo vuosia ollut happo- ja entsyymikuorintojen käyttäjä, mutta teen yhä kasvoille noin kerran kuussa kunnon mekaanisen ”rapsuti-rapsuti”-kuorinnan :) Koska se saa ihon tuntumaan niii-in ihanan sileältä…!

Suosikkeja: Patykan Double Action Smoothing Scrub sekä Juice Beautyn Stem-Cellular Resurfacing Micro-Exfoliant.

 • Kasvojen kosteuttava naamio

Olen edelleen tosi huono kosteuttavien naamioiden käyttäjä. Koen, että laadukas kosteuttava ja ravitseva perusihonhoito riittää, ja koen aika harvoin saavani kosteuttavasta naamiosta selkeää hyötyä. Poikkeus: kesät ja auringon ylialtistus. Aurinko kuivattaa (ja välillä valitettavasti myös polttaa) ihoa niin voimakkaasti, että kesällä saan kosteuttavasta ja rauhoittavasta naamiosta oikeasti apua ja näen eron ihollani.

Suosikkituote: Korres Greek Yoghurt Hydra-Biome-jogurttinaamio ❤️

PARIN VIIKON VÄLEIN

 • Koko vartalon kuorinta

Joskus kuorin koko kropan viikonkin välein, ”kuulostelen” ihoa ja miltä se tuntuu. 10-14 päivän väli on varmaan aika vakkari. Kropan kuorintaa ei voi unohtaa, sillä iho alkaa konkreettisesti tuntua karhealta ja näyttää samealta, kiitos kerrostuneen, kuolleen ihosolukon.

Tokihan ne solut siitä irtoavat ja tippuvat itsestäänkin :D, mutta miksipä ei vauhdittaa niiden matkaa niinkin ihanalla toimenpiteellä kuin kuorinnalla. Kuorinta vilkastuttaa myös verenkiertoa eikä ihon hierominen koskaan ole huono idea..! :)

Suosikkeja: kahvinpurut sekoitettuna suihkugeeliin, Flow Cosmeticsin aroma-kuorinnat, UpCirclen kahvikuorinnat, Nurmen sokeri- ja suolakuorinnat.

 • Savi- tai mutanaamio kasvoille

Mun naamiosuosikki ”aikojen alusta” asti on ollut mutanaamio, jopa savinaamiota enemmän :)

Ensimmäiset mutanaamioni ovat olleet Lumenen, Freemanin ja Montagne Jeunessen, nykyään käytän vain luonnonkosmetiikan mutanaamioita joista Mádaran Detox ja Smart ovat suosikkeja. Ahh, miten ne napakoittavat huokosia..! Vaikka vaikutus on toki vain hetkellinen, ahh, se näkymä suppuun nipistyneistä huokosista on niin palkitseva…!

 • Hiusten värikäsittely sävyttävällä hoitoaineella

Korallisävy vaatii hyvin vähän ylläpitoa, etenkin, kun minun tarvitsee pestä hiuksiani niin harvoin. Teen korallikäsittelyn noin kahden tai 2,5 viikon välein.

Toista oli violetin aikaan…

KERRAN VIIKOSSA

 • Kasvojen kemiallinen kuorinta AHA-hapoilla ja/tai entsyymipohjaisella kuorinnalla.

Suosikkeja: COSRX AHA 7 Power Liquid, Whamisan kuorintalaput.

Mun kuorintapäivä on sunnuntai :) Yhteen aikaan laitoin AHA-happonesteen myös keskiviikkoisin, mutta nyt olen, eh, laiskistunut (miten kosmetiikkafriikki voi tässä laiskistua..?!) ja happoilen vain kerran viikossa :)

 • Hydrogeelilaput silmien alle

Käytän näitä tarpeen mukaan silloin, kun iho silmien alla on erityisen väsynyt ja turvonnut, yleensä noin kerran viikossa. Joskus harvemmin, joskus useammin :) Kesälomalla huomasin, että en voi olla näitä ilman..! Pelastavat pahimmankin ”bad eyebag dayn” 🙏🏻

Suosikki: Kicksin nyt jo lopetetut Firming & Plumping -laput.

 • Ihokarvojen ajelu

Mun karvat kasvaa aika hitaasti ja ovat vaaleita ja hentoisia. Talvella en välttämättä ajele niitä edes kerran viikossa.

 • Hiusten pesu (!)

Hiukseni eivät enää juurikaan rasvoitu, ja hiuspohja alkaa tuntua epäfreesiltä vasta 6-7 päivän kuluttua pesusta. En myöskään juurikaan hikoile hiuspohjasta, etenkään nyt kun en käy salilla.

PARI KERTAA VIIKOSSA

 • Kasvoöljy iltaisin

Kausittain, etenkin talvella, käytän kasvoöljyä joka ilta.

Suosikkeja: Mádaran Superseed-öljyt, Vintner’s Daughter, Bybin boosterit, Korres Wild Rose -öljy, uusimpana Evolven Bio Retinol + C Booster.

Minun ihonhoidossani öljy on aina öljy, ja käytän sitä yksinään voiteen sijaan, vaikka nimi olisi ’seerumi’ tai ’boosteri’. Tai sekoitan pari tippaa kevyeen voiteeseen tehdäkseni siitä täyteläisemmän. En siis käytä öljymäisiä tuotteita voiteen alla seerumin tavoin, se tuntuu minusta kummalliselta ja tarpeettomalta, koska öljy jättää ihon pinnan jo niin ravitun tuntuiseksi.

3-7 KERTAA VIIKOSSA

 • Meikkaus

Korona-aika on muuttanut meikkausrutiiniani. Oleilen paljon mökillä, kotona ja työhuoneella, enkä enää meikkaa joka viikko päivittäin.

Toisaalta meikkaan usein mökillä vain koska meikkaus on mukavaa, ja naama peilissä näyttää tutummalta kun sitä on vähän ehostettu :) Esimerkiksi mun silmät on mun mielestä aina vähän vajaat ilman rajausta. :D (Ja rajaus tietysti aina vaatii myös pohjustuksen ja ripsarin, eli minimimeikki on silmämeikinpohjustus, eyeliner, ripsari ja kulmageeli.)

PÄIVITTÄIN

 • Runsaasti kasvovettä

Olen muutaman vuoden (outoa) taukoa lukuunottamatta käyttänyt kasvovettä joka päivä siitä lähtien, kun aloin hoitaa ihoani teini-ikäisenä. Viime vuosina kasvoveden merkitys on muuttunut rutiinissani aivan ratkaisevasti, ja siinä missä ne ennen olivat vain puhdistuksen viimeinen askel, ovat ne nyt myös osa kosteuttavaa hoitoa.

Tällä hetkellä olen aivan hurahtanut suihkutettaviin kasvovesiin, enkä juuri muita käytäkään, koska olen näköjään sensorisesti koukuttunut suihkeen tuntuun ihollani 😍

Suosikkeja: Kaikki Naviterin valmistamat kasvosuihkeet (parhaita 🙌), Whamisan uusi Deep Rich Mist, Cattierin kasvovesi, Laveran Hydro Mist… oi, näitä riittää... ❤️

 • Ihon puhdistus puhdistustuotteella

Vaikka en meikkaisi, puhdistan ihon silti joka ilta puhdistusaineella. Tästä en ole tinkinyt siitä saakka kun tulin murrosikään, aloitin kasvojen huolellisen puhdistamisen tosi varhain vaikkei minulla ollut iho-ongelmia. (Ja välillä mietin: ehkä siksi minulla ei ollut iho-ongelmia…?)

Puhdistan ihon lähes aina kaksoispuhdistuksella, eli öljy + vaahto, mutta välillä pelkästään jommalla kummalla.

Suosikkeja: Korresin vaahtoavat putsarit, Dermosilin pumppuvaahdot, Mádaran pumppuvaahto, Whamisan puhdistusöljy, Yves Rocherin puhdistusöljy, Lumenen puhdistusbalmi, Flow Cosmeticsin puhdistusbalmi.

 • Seerumi

Minulla on useiden seerumeiden ”seerumi-wardrobe”, josta valitsen fiiliksen, vuodenajan ja ihotilanteen mukaan eri seerumin jopa viikon joka päivä. Aamuisin laitan kosteuttavan ja/tai c-vitamiiniseerumin, iltaisin anti-age-seerumin.

Suosikkeja: Novexpert C-vitamiiniseerumi, YA Naturae-seerumi, The Ordinary Granactive Retinoid -seerumi, Lavera Firming ja Hydro -seerumit, Mádaran kaikki seerumit.

 • Silmänympärysvoide

Silmänympärysvoiteissa olen erityisen tarkka ja vaativa, ja niitä minulla on vakiokäytössä huomattavasti pienempi ”wardrobe” kuin muita kasvojenhoitotuotteita. Aamuisin käytän ohuempaa koostumusta, iltaisin paksumpaa. Viime talvena tosin huomasin hamuavani aamuisinkin täyteläisemmän suuntaan, koska kuivunut ihoni tuntui sitä kaipaavan.

Suosikkeja: Atopik Anti-age-silmänympärysvoide, Cattier Eye & Lip -voide, 100% Pure Coffee Bean -silmänympärysvoide ja Whamisan Eye Essence.

 • Kasvovoide

Joka aamu syksystä kevääseen. Kesäisin riittää usein pelkkä seerumi. Vaihtelen voiteita ”kuin sukkia”, koko ajan on niin paljon testattavaa että harmillisen vähän ehtii käyttää suosikkejaan putkeen monia päiviä tai viikkoja.

Suosikkeja: Mádaran ja Whamisan kasvovoiteet. Whamisan voiteet ovat kosteuttavimpia, jotka tunnen.

 • Erityistuote

Joka päivä käytän aamuin ja illoin jotain täsmätuotetta seerumin lisäksi. Tällaisia ovat The Ordinaryn Argireline Solution (otsarypyille) ja erilaiset öljypohjaiset retinolitiivisteet (silmänympäryksille).

MONTA KERTAA PÄIVÄSSÄ

 • Huulirasva 🙌

.

Huomaan, että tästä listauksesta jäivät pois perushygieniatuotteet kuten deodorantti, hammastahna, suihkugeelit ja vartalovoiteet. Ehkä suihkua ja hampaidenpesua ei tarvitse nähdäkään ”kauneusrutiinina”… :D

Käsi- ja jalkavoidetta menee joka päivä, ja niitä kuluu minulla paljon. Vartalovoidetta käytän vain suihkun jälkeen, ja jos en ole tehnyt mitään hikistä hommaa, en käy joka päivä suihkussa. Ehkä tämäkin on jonkun mielestä karseaa, mutta minusta ei :)

Tämä postaus oli hauska kirjoittaa, toivottavasti sitä oli kiva myös lukea! ☺️

Kuinka usein te käytätte esimerkiksi naamioita tai kuorintoja tai käytte kampaajalla tai kauneushoitoloissa?

Kommentit (30)
 1. Eve/Pinkkiä piiperrystä
  20.10.2020, 21:04

  Kasvohoidosta ja kampaajasta on hurahtanut 10 kuukautta. Joka kuukausi ajattelen, että nyt varaan mutta sitten rahalle keksiikin jotain muuta käyttöä ja kun ihossa ei ole ongelmia ja hiukset ei vielä haaroitu niin aina se vaan siirtyy. Haaveilen kyllä käyväni säännöllisesti ja mietin jopa kynsien laittoa mutta luulen, etten jaksaisi huolehtia niistä.

  Kasvojen putsaukset, rasvaukset kyllä sitten aamuin illoin ja meikki melkein 7 päivää viikossa. Sunnuntaisin yritän muistaa jonkin naamion ja kasvokasvojen poiston. Niin ärsyttävää hommaa, sääret riittää kahdesti vuoteen ja kainalot joka toinen viikko mutta viikset vaan kasvaa ja kasvaa.

 2. Pakko kysyä huuhteletko kahvinpurut kuorinnan yhteydessä viemäriin vai miten homma hoidetaan? :D

  1. Kahvinpurut menevät viemäriin, ne eivät tuki sitä.

   1. Hei. Mistä olet kuullut, että kahvinpurut eivät tuki viemäriä? Ne ovat ns. sakkautuvaa jätettä, jotka eivät ole vesiliukoisia eli aiheuttavat tukkeutumisvaaran. Toki jos käyttää silloin tällöin ja pieniä määriä niin tuskin on niin iso ongelma, mutta mielestäni vesilaitokset nimeävät kahvinpurut yhdeksi yleisimmistä tukkeuttajista rasvan, saippuan ja kissanhiekan lisäksi.

    1. Totta kai kahvinpurut tukkivat viemärin jos niitä laitetaan sinne paljon ja usein (tyyliin aamukahvin porot joka aamu), mutta vartalonkuorinnan yhteydessä viemäriin päätyvä kahvinpurun määrä on niin pieni ettei sen pitäisi ainakaan normaalia suomalaista viemäriputkistoa tukkia. (Myydäänhän kaupallisia kahvinpurukuorintoja tosin ympäri maailmaa, joten olettaisin valmistajienkin selvittäneen materiaalin vaikutuksia eri maiden viemäristöissä.)

     Itse olen kuorinut kahvinpuruilla jo vuosikaudet ja kyllä ne on ainoastaan mun hiukset jotka tukkii suihkun viemäriä, ei mikään kosmeettinen valmiste..! ;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *