Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kauneusmatkalla Tallinnassa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viime viikonloppuna toteutui Suomessa ensimmäisenä laatuaan blogilukijamatkaKarkkipäivän lukijamatka Tallinnaan. Matkatoimisto Pohjolan Matka lähestyi minua idean tiimoilta viime keväänä, ja alun perin syksyksi suunniteltu matka ajoittui lopulta talvisesongille tammikuuhun.

Mukana meitä oli kauneusteemaisella matkalla lopulta 40 lukijaa + seuralaista, sekä minä ja Pohjolan Matkan Riikka.

Tänään vuorossa läjäpäin kuvia ja tunnelmia matkalta.

Juttu on pitkä, mutta lukekaa vaikka osissa viikonlopun aikana :) Pidän viikonlopun blogivapaata ja uutta matskua tulee sitten ensi viikolla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Matkaan lähdettiin perjantaina Helsingistä M/S Baltic Queen –laivalla. Kokoonnuimme laivan yökerhoon nauttimaan tervetuliaiskuohuvat ja siinä vähän jutusteltiin ja tutustuttiin ja käytiin läpi matkaohjelmaa. Minua kiinnosti tietysti tietää mistä päin osallistujat olivat tulleet, ja kauimpaa saapunut lukija oli Oulusta. Skål pohjoiseen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lauantaiaamuna enemmän tai vähemmän hyvin nukkuneet karkkipäiväläiset kokoontuivat Tallinnan satamassa odottavaan Pohjolan Matkan bussiin. Meluisasta yöstä ja lyhyistä unista huolimatta tunnelma oli iloinen ja pirteä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuskimme Markku ja Tallinnan paikallisoppaamme Riina toivottivat meidät tervetulleiksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Matkalaiset yllätettiin jo aamutuimaan virolaisilla lahjaterveisillä – NHS Oy lahjoitti Karkkipäivän lukijamatkalaisille ihanat Nurmen saippuat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Penkeillä selailtiin Nurmen esitettä ja kuulin takaani pohdintaa hiussaippuasta – siitä minulla oli tytöille heti pitkät stoorit jaettavana.

Kosmetiikasta tuli todellakin höpöteltyä matkan aikana vähintäänkin tarpeeksi! :) Ajatelkaa mikä tilaisuus kosmetiikkafriikeille – koko viikonloppu samanhenkisessä seurassa eikä kukaan pyörittele silmiään kun intoilet käsikuorinnasta tai fiilistelet silmät ummessa jalkavoiteen tuoksua. Eräs osallistuja totesikin jo tervetulodrinkeillä, että hän on odottanut matkaa kuin kuuta nousevaa koska tuttavapiirissä ei ole ketään kenen kanssa jakaa kosmetiikkaintoilut. Tänä viikonloppuna oli lupa jauhaa purkeista ja voiteista niin paljon kuin sielu sieti. :) Mutta kyllä me paljon muustakin juteltiin. :)

Ensimmäinen pysähdyspaikkamme oli ostoskeskus Solaris ja siellä viime keväänä avattu, pelkästään Virossa valmistetulle luonnonkosmetiikalle tai semiluonnonkosmetiikalle (Puhas Loodus, Natura Siberica) omistettu ihana Pillerkaar-myymälä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liikkeen omistaja Jüri Paltser toivotti meidät tervetulleeksi ja kertoi liikkeen edustamista merkeistä ja luonnonmukaisen kosmetiikan suosiosta Virossa.

Juuri Paltserilta sain kuulla, että Virossa on enää vain yksi ainoa normikosmetiikan valmistaja, kaikki loput kosmetiikkayritykset tuottavat luonnonkosmetiikkaa. Pelkästään Pillerkaarissa on yli 30 virolaista merkkiä myynnissä. (Natura Siberica on venäläinen merkki mutta osa sen valmistuksesta on lisensoitu Viroon, ja Pillerkaar myy näitä Virossa valmistettuja Natura Siberica –tuotteita.)

Tallinna_01_16_Pillerkaar_1

Värikkäässä myymälässä riitti hypisteltävää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pillerkaar-vierailun yhteydessä meille pidettiin myös maan suurimman luonnonkosmetiikkamerkki Joikin esittely.

Tallinna_01_16_Pillerkaar_3

Saimme kuulla, että Joikin tarina on alkanut aikoinaan soijavahakynttilöistä. Tänä päivänä Joikin valikoima kattaa niin kasvojen- kuin vartalonhoitotuotteet.

Erityistä ihastusta matkalaisissa aiheutti Joikin käsikuorinta, joka katosi hyllyistä sellaista vauhtia että Paltser joutui hakemaan varastosta lisää.

Tallinna_01_16_Pillerkaar_2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pillerkaar vaikutti saavan lukijoiden varauksettoman ihastuksen ja jono kassalle oli pitkä…

Tallinna_Pillerkaar_FB

Päädyimme myös Pillerkaarin Facebook-sivulle: ”Hullud järtsud Pillerkaares” ^_^

*

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Seuraavaksi bussimme suuntasi Kalamajan alueelle Telliskivi-keskukseen, jossa ohjelmassa oli vierailu Mimesis-liikkeeseen kera kahden tuotemerkin esittelyjen ja lounastauko.

Mimesis-liike vastaa tyyliltään suunnilleen Suomen Ruohonjuurta, eli myynnissä on niin kansainvälisiä kuin kotimaisia luonnonkosmetiikkamerkkejä. Mimesiksen valikoimassa on virolaisten merkkien lisäksi mm. Cattieria, Dr. Hauschkaa ja Laveraa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Valtava ryhmämme täytti puolitettunakin koko pienen Mimesis-liikkeen. Meidät oli jaettu kahteen ryhmään ja toisella puoliskolla oli vapaata aikaa tutustua Telliskiven pikku putiikkeihin samalla kun toinen puoli kuunteli esittelyjä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TurBlissistä kerroinkin jo Tallinnan tuomiset -postauksessa, kyseessä on siis tuhanvuotiseen turpeeseen perustuva sarja jonka valikoimassa on ainoastaan kasvonaamioita ja hoitovesiä.

Kaikissa naamioissa on pohjana samaa turvetta, ja valituilla yrteillä ja uutteilla naamioihin on lisäksi saatu eri ihotyyppejä hyödyttäviä vaikutuksia, kuten ihohuokosia supistavia rasvoittuvalle iholle tai kiinteyttäviä ikääntyvälle iholle. Erilaisten yrttien vaikutuksista ihoon saimmekin kuulla hieman enemmän iltapäivän workshopissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Signe Seebid –merkin perustaja Signe valloitti suloisella olemuksellaan ja kertoi perheyrityksen työllistävän tällä hetkellä 5 henkilöä. Jokaisella on oma tehtävänsä: yksi pakkaa ja tarroittaa, yksi kuljettaa tuotteet jälleenmyyjille ja muutama valmistaa tuotteita. Kaikki tuotteet valmistetaan käsin pienessä tehtaassa Tallinnassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sympaattinen tuotesarja koostuu erilaisista voiteista, saippuoista, vartalokuorinnoista ja kylpymaidoista. Myydyin tuote on appelsiinivartalokuorinta jonka tuoksu nosti heti veden kielelle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Signen sarjassa aromaterapialla on tärkeä merkitys, ja tuotteiden tuoksut on tarkkaan mietitty tuomaan terapeuttisia elämyksiä. Sarjaan kuuluu myös puhtaita eteerisiä öljyjä. Kuvassa nuuhkuttelun kohteena kookosminttujalkavoide, jonka saimme Signeltä myös lahjaksi.

.

Mielenkiintoisesti, Virossa luonnonkosmetiikan sertifikaatit eivät nauti kuluttajien keskuudessa kovin suurta kiinnostusta, ja sertifikaatteja tärkeämpiä asiakkaille ovat eri mediatahojen tuotteille myöntämät palkinnot. Signe, samoin kuin Pillerkaar-myymälän Jüri, korostivat esimerkiksi Cosmpolitan-lehden antamien tunnustusten tärkeyttä, ja tällaisen tunnustuksen saaminen on virolaiselle kosmetiikkayrittäjälle suuri kunnia. Monista tuotteista löytyykin palkinnoista kertovia tarroja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lounas nautittiin hajaantuneena eri paikkoihin, itse liityin F-Hooneeseen suuntaavan seurueen kylkeen.

Ruoan laatu ei taaskaan pettänyt, ja hintataso on tosiaan jotain sellaista joka tekee suomalaisen hyvin onnelliseksi. Pöydässämme päiviteltiin mm. 5,80€ hintaista laskua isosta keittolautasellisesta ja tukevasta salaatista. Itse riehaannuin tilaamaan pöperöä peräti 11,80 eurolla jolla sain kaksi niin ruokaisaa annosta että jaksoin hädin tuskin syödä loppuun.

Harmoonikum_ulkoa

Seuraava kohteemme oli Harmoonikum-keskus Viimsin kartanossa, noin puolen tunnin ajomatkan päässä Tallinnan keskustasta. Harmoonikum on kylpylä-hoitola jossa järjestetään tilauksesta myös luonnonkosmetiikan työpajoja.

Odotin jostain syystä luokka- tai neuvotteluhuonemaista tilaa, mutta meidät toivotettiin tervetulleeksi kodikkaan olohuonemaiseen tilaan jossa takkatuli loimusi ja vanhanaikaisen näköiset sohvat ja nojatuolit kutsuivat istumaan ja rentoutumaan. Tarjolle oli katettu yrttiteetä ja voileipiä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Harmoonikumin emäntä ja workshopin vetäjä Ene Lill valmistaa itse 100-prosenttisesti luonnon raaka-aineista valmistettua kosmetiikkaa jota myy Harmoonikumissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Keräännyimme pitkän pöydän ympärille ja saimme heti alkuun kuulla hieman pahoitteluja siitä, että opetustilanne on Harmoonikumille vähän haasteellinen ryhmämme ollessa niin suuri. Normaalisti workshopissa käy kuulemma maksimissaan noin 15 hengen ryhmiä.

Tulisimme valmistamaan yksinkertaisen kasvokuorinnan sekä kasvoöljyn, ja Ene demonstroisi meille hoitovoiteen valmistuksen. Emme voineet itse valmistaa voidetta, sillä sen valmistus vaatii lämpölevyn käyttöä eikä sellaisia olisi riittänyt kokoisellemme ryhmälle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ene aloitti kertomalla workshopiin valittujen öljyjen ja yrttien vaikutuksista. Tässä vaiheessa opetustilanteen haasteet kävivät selväksi, itse en harmillisesti kuullut puoliakaan mitä Ene puhui. Opetus myös eteni liian nopeaan tahtiin jotta kaikki olisivat ehtineet pysymään perässä siinä mitä kulloinkin oli tarkoitus tehdä.

Harmoonikumille jätettiinkin tästä jo palautetta ;)

Harmoonikum_kuorinta

Kuvassa valmistuu kasvokuorinta kaurahiutaleista, vehnäleseistä, riisijauheesta sekä neljän yrtin sekoituksesta: kehäkukka, laventeli, siankärsämö ja matara. Ainekset sekoitetaan luonnonjogurttiin tai rasvaiseen maitoon. Seosta voi käyttää sekä kuorintana että naamiona, naamiona se jätetään iholle 15 minuutiksi.

Olisin toivonut saavani workshopista enemmän irti ja syvällisempää tietoa vaikuttavista aineista, mutta oli tämä ”askartelupajakin” ihan mukava kokemus. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jotain uuttakin siellä opin, kuten sen, että viinirypäleensiemenöljy on erinomainen pohjaöljy kasvoöljyille neutraaliutensa vuoksi. Aikaisemmissa yhteyksissä muistan jo kuulleeni, että viinirypäleensiemenöljy on pienimolekyylistä ja siten iholla miellyttävän tuntuista ja nopeasti imeytyvää.

Pellavansiemenöljystä kerrottiin, että sillä on voimakkaasti ihoa uudistava vaikutus, ja sitä on käytetty jo muinaisista ajoista palovammojen hoitoon. Porkkana- ja hampunsiemenöljy taas ovat vahvasti antioksidanttisia ja suojaavat ihoa vapailta radikaaleilta. Minun kasvoöljyyni tuli vaikuttavaksi aineeksi hamppua ja tuoksuksi valitsin appelsiinin ja geraniumin.

Workshoppiin osallistuneet: sain Riinalta hänen lupaamansa tiivistelmän workshopin sisällöstä resepteineen, se löytyy täältä.

Kasvovoide valmistui näin:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voiteeseen valitut vaikuttavat aineet eli yrtit laitettiin hautumaan kuumaan veteen (kuin valmistettaisi teetä) eli niistä tehtiin uute.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voidepohja muodostui mehiläisvahasta, jojobaöljystä ja kookosrasvasta, myös porkkanaöljyä lisättiin tuomaan antioksidanttista vaikutusta. Ene kertoi, että mehiläisvaha toimii myös emulgaattorina eli edesauttaa vesi- ja öljyfaasien sekoittumista toisiinsa. Mehiläisvahaa ei saa kuumentaa yli 60-asteiseksi tai sen bioaktiiviset aineet häviävät.

Osa yrttiuutteesta sekoitettiin rasvapohjaan (sekoitussuunta on pidettävä samansuuntaisena) ja seokseen lisättiin tuoksuaineeksi mintun ja greipin eteerisiä öljyjä. Sitten yksinkertainen voide oli jäähtymistä vaille valmis.

Seoksen jäähdyttyä ja saostuttua tulos oli tällainen:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kiinnostavaa, tämäkin oli tavallaan uutta. Olen kuvitellut, että tämän näköiset jähmeät, vahamaiset voiteet ovat aina salvoja eli vedettömiä koostumuksia, mutta tässä seoksessa oli vettä kasviuutteen muodossa. Kyseessä on siis water-in-oil emulsio, yleisimpien kaupoissa myytävien voiteiden ollessa oil-in-water-emulsioita. Vaikka voide näyttää jähmeältä ja paksulta, se tuntui iholle levittäessä yllättävän raikkaalta ja ohuelta.

Workshopin päätteeksi tarjottiin vielä rahkapiirakoita, ei tällä matkalla ainakaan ihmisille päässyt nälkä tulemaan. :)

*

Harmoonikum oli päivän viimeinen viralliseen ohjelmaan kuuluva pysäkki, ja Viimsistä ajelimme takaisin keskustaan hotellillemme.

Tässä vaiheessa itselläni oli ollut suunnitelmissa lähteä ostoksille (en koko päivän aikana ostanut mitään kun keskityin kuvaamaan ja juttelemaan), mutta huoneeseen päästyä laiskotus otti vallan. Hain aulasta ilmaisen (!) kahvin ja vajosin nojatuoliin juttelemaan miehen kanssa puhelimessa.

Kello tuli pian 18 ja oli aika valmistautua illalliselle. Meikin fiksaus iltakuntoon: vedetään tummat sisärajaukset ja sutaistaan vähän varjostusta vanhan päälle :D Toimii aina. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meitä lähti yhteiselle illalliselle 19 hengen poppoo. Ravintolaksi löytyi pitkällisen varauskarnevaalin jälkeen paljon kehuttu Von Krahli Aed.

(Tiedoksi suurille ryhmille: monet tallinnalaisravintolat eivät ota vastaan yli 10 hengen seurueiden varauksia, vaan näin suurten ryhmien varaukset täytyy varmistaa jonkun matkanjärjestäjän kautta. Tulipahan tämäkin opittua.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saimme Von Krahlin alakerrasta oman kodikkaan, tunnelmallisen nurkkauksen jossa ilta sujui rentoon tahtiin höpötellessä ja toistemme (ja omia) annoksia ihaillen ja syöden.

Ei voi kuin taas suoda kehut tällekin tallinnalaisravintolalle, kauniita ja maistuvia annoksia hintaan joka ei pahoita kenenkään mieltä.

Aed_ruokakollaasi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kyllä Tallinnaan vain kelpaa tulla niin syömään kuin kosmetiikkashoppailemaan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Palasimme kauniin lumisen vanhankaupungin halki hotellille vatsat täynnä ja mielet lämpiminä. Ainakin itselläni oli tosi iloinen olo, sellainen kuin olisin juuri viettänyt iltaa vanhalla kaveriporukalla.

Välitän vielä kerran kiitokset kaikille matkalle osallistuneille, oli tosi mukava tutustua teihin ja kivaa että tehtiin päivästä yhdessä niin hauska ja onnistunut!

Erityiskiitokset matkan ideoinnista vastanneelle Pohjolan Matkan Piialle! <3

Tällä hetkellä näyttää siltä, että lukijamatka vol. 2 olisi hyvinkin toteutumassa jonain kauniina päivänä. ^_^

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

P.S. Jotkut osallistujat kysyivät saako minulta matkalla otettuja kuvia – laittakaa minulle sähköpostia niin laitan teille linkin Dropbox-kansioon josta saatte kaikki kuvat :)

P.P.S. Mun mobiililaajakaista ei toimi tällä hetkellä kunnolla Ahvenanmaalla ja siksi kommentteja on jäänyt jonkun verra odottamaan. (Tämänkin postauksen jouduin kirjoittamaan Maarianhaminan kirjastossa…) Katsotaan suostuuko yhteys toimimaan edes muutaman minuutin illalla niin saisin parit kysymykset vastattua :)

Kommentit (26)

 1. Lusa

  Saako nyt jo ilmoittautua seuraavalle lukijamatkalle? ;D Toivottavasti tulee toteutumaan!

  • Sanni

   *Laittaa nimen ylös* ;)

 2. NG

  Houkuttelevan kauniita sekä ruoka- että kosmettiikkakuvat :)

  Kiva kuulla Viron aktiivisesta luonnonkosmetiikkabisneksestä… ja että yhteistyö Venäjän kanssa toimii Natura Siberican osalta, muista erimielisyyksistä huolimatta :)
  Ainakaan EU:n eri säädökset eivät ole onnistuneet lamauttamaan noita yrityksiä – mietin vain, kuinka tarkasti kaikkia hygienia-ym- säädöksiä siellä päin jaksetaan noudattaa, vai heitetäänkö niille piupaut..
  Suomessa kun yritysten toiminta vaikuttaa niin vaikealta ja massiivisen byrokratian & eri sääntöjen estämältä, puhumattakaan verotuksesta. Hienoa, että pienessä Virossa kuitenkin yritteliäisyyttä ja paikallisia perinteitä osataan arvostaa ja hyödyntää. Tulispa meillekin..!

  • Sanni

   ja että yhteistyö Venäjän kanssa toimii Natura Siberican osalta, muista erimielisyyksistä huolimatta :)

   Joo – aika kiinnostavaa tuo tosiaan että NS on Virossa niin suosittu merkki maiden historiaa ajatellen :) Nythän NS:llä on jopa ”Natura Siberica Loves Estonia” -niminen sarja :)

   Suomessa kun yritysten toiminta vaikuttaa niin vaikealta ja massiivisen byrokratian & eri sääntöjen estämältä, puhumattakaan verotuksesta.

   Tämä varmaankin lienee osasyy Suomen ”vähemmän yritteliääseen” sceneen moniin muihin maihin verrattuna. :/ Harmi, toivottavasti asiassa nähdään muutos jonain päivänä tulevaisuudessa.

 3. Katinka

  Reissu kuulostaa kivalta! Olisipa mukava kuulla mukana olleiden lukijoiden kommentteja matkasta! :)

  • Sanni

   He vaikenevat…! :D Salamyhkäisyyttä ilmassa? ^_^

 4. Jonttu

  …ja siellä kaikilla oli niin mukavaa, oi jospa oisin saanut olla mukana! :) Vaikuttaa erittäin sympaattiselta matkalta. Ja onneksi olkoon blogihistorian tekemisestä!

  Tuo mistä kerroit, että Virossa normikosmetiikan valmistus on jo jäänyt reippaaseen vähemmistöön, tulee oletukseni mukaan olemaan trendi (toivottavasti) myös muuallakin. No, ei ehkä niin kovasti, että sen valmistus olisi noin dominoivaa suhteessa normikosmetiikkaan, mutta toivottava kehityssuunta tuo kuitenkin ehdottomasti on!

  Kävin muuten tänään Tokmannilla ja hamstrasin itselleni ihania Lacto linen kasvovesiä, kun kerran satuin liikkeeseen, jossa niitä oli! Ostin myös hellävaraisen puhdistusemulsion; puhdistusvaahdossakin luki, että herkälle iholle, mutta pelasin varman päälle ja otin hellävaraisemman tuotteen (tällä hetkellä muuten käytössä Hauschkan Puhdistusemulsio, joka ihan hellii kasvoja muilta osin, mutta en tiedä, riittääkö puhdistamaan t-aluetta, kun leukaan on tullut taas vähän näppylää).

  Sokerin lumoista muuten vielä pikkukommentti. Olen onnistunut vuoden aikana aika paljon katkaisemaan huonojen hiilihydraattien imua, kun olen sallinut itselleni ihan tietoisesti hyvisä hiilihydraateista nauttimisen (kuten kaurapuuro, vesimeloni, uusimpana valkoinen riisi). Eron viimevuotiseen huomaa siitä, että silloin ennen viime induktiota ostelin kamalalla hingulla joululta ylijääneitä karkkeja, etenkin erästä fudgea. Hui, se oli erittäin kallistakin, joten meni kyllä aika paljon rahaa, kun yksi rasia ei riittänyt mihinkään. Nyt ei sitten tuota samaista fudgea ole tehnyt ollenkaan mieli, vaikka olen kävellyt sen ohi monesti kaupassa. Ostin viime viikolla yhden kokeiluun, kun kuitenkin muistin tykkääväni siitä kovasti. Oli tosi ällömakeaa, eikä yhtään tullut sellainen olo, että haluan herkutella tällä. Päälle otinkin sitten kurkkua ison viipaleen. Niin se näköjään makuaisitikin tottuu muutoksiin. Toki olen edelleen karkeista ja suklaasta tykkäävää sorttia, mutta nyt syön paljon järkevämmin ja terveellisemmin kuin vuosi sitten.

  • Sanni

   …ja siellä kaikilla oli niin mukavaa, oi jospa oisin saanut olla mukana! :)

   Nähdäänkö sinut sitten ensi reissulla? :)

   Olen onnistunut vuoden aikana aika paljon katkaisemaan huonojen hiilihydraattien imua, kun olen sallinut itselleni ihan tietoisesti hyvisä hiilihydraateista nauttimisen

   Hieno juttu Jonttu :)

   Ymmärsinkö oikein, että tänä vuonna et enää kokeillut induktiota? Kuin kirjoitit että ”ennen viime induktiota”, niin sen voisi tulkita myös niin, että teit induktiokokeilun tänäkin vuonna ja vertailet näiden kahden oheisfiiliksiä?

   Tuo fudge-juttu oli oikein hyvä esimerkki siitä, kuinka makuaisti tosiaan muuttuu. :)

   Toki olen edelleen karkeista ja suklaasta tykkäävää sorttia, mutta nyt syön paljon järkevämmin ja terveellisemmin kuin vuosi sitten.

   Peukku :)

   • Jonttu

    Anteeksi, tuli kirotusvirhe, eli induktiokokeilu oli vain kerran elämässä -juttu.

    Milloin se seuraava lukijamatka sitten olisi? :)

    • Sanni

     Milloin se seuraava lukijamatka sitten olisi? :)

     Ajankohtaa vasta mietitään, ehkä loppukesästä, ehkä syksyllä tai kenties vasta ensi vuonna, riippuu niin monista tekijöistä :)

 5. Tiltu

  Arvasin reissun olleen aivan huippu! Toivon kovasti, että finanssitilanne sallisi seuraavalle reissulle osallistumisen :)

  • Sanni

   Se olisi tosi mukavaa, mielelläni tapaisin Tiltun IRL :)

 6. Charming Nails

  Sinulle on Ystäväkirja -haaste blogissani <3

  • Sanni

   Kiitos :) En käynyt viikonloppuna netissä oikeastaan ollenkaan niin nyt vasta näin tämän :)

 7. Ella/Edgy Beauty

  Ihanan kuuloinen reissu teillä ollut! Ehkä sitä ensi kerralla itsekin uskaltaisi mukaan….

  • Sanni

   Ehdottomasti :)

 8. Sonja

  Reissu oli oikein mukava :) Saatujen tuotteiden määrä ja laatu yllätti positiivisesti ja sain kunnon kosmetiikkainnostuksen. En jaksais odottaa että pääsen kokeilemaan kaikkia tuotteita :)

  Se opettajan tekemän kasvovoiteen koostumus oli mennyt huonoksi. Voide oli erottunut kun avasin sen kotona… Mistä lie johtuu. :( Voide oli kassissa joka meni bussiin, joten ehkä se on saanut vähän kylmää? Tosin bussi varmaan meni Tallinnassa laivan sisään suht nopeasti eli ei kai se nyt kauheen kauaa ollut kylmässä.

  • Sanni

   Mulla oli sama juttu Harmoonikumin voiteen kanssa, itse asiassa koostumus oli muuttunut jo hotellille saapuessa sellaiseksi nestemäisemmäksi, ja kotiin tullessa voide oli erottunut. Kävi kieltämättä mielessä että näinköhän se mehiläisvaha sittenkään riittää pelkästään yksinään emulgaattoriksi… Tai sitten tuossa voiteessa oli mennyt jotain pieleen valmistuksessa, väärät lämpötilat tai jotain..?

   Olisi kiinnostavaa testata miten ne Harmoonikumissa myytävät Enen voiteet käyttäytyisivät.

   *

   Toivottelen muuten kivoja testailutuokioita muiden Tallinna-tuomisten kanssa :) Ja mahtavaa että viihdyit matkalla ja ”kosmetiikkakärpänen” puri! ^_^

   • Sonja

    Okei, no hyvä tietää että ei ollut mun moka se voiteen erottuminen. Vaikka harmi että niin kävi.

    Kiitos Sanni :)

 9. satu

  Mä olin mukana lukijamatkalla ja pidin reissusta! Vähän oli ongelmia pitkin matkaa aikataulujen kanssa, mutta ei niin pahoja että olisivat harmittamaan jääneet. Ensimmäinen tälläinen reissu, joten on ymmärrettävää että aikataulutus vaatii hiomista.

  Vierailukohteet olivat kivoja ja yllätyin iloisesti tuotepaketeista joita meille oli varattu. Seura oli mukavaa, tottakai kun teemareissulla oltiin. Kosmetiikkahörhöjen seuralaiset myös sulautuivat hyvin mukaan :D. Kosmetiikka-workshopista odotin enemmän, mutta olihan se mielenkiintoinen näinkin. Hotelli oli loistava, matkan hintaan nähden en odottanut noin hyvätasoista hotellia. Hotellin kauneushoitoloihin saadut alennukset tuli hyödynnettyä, joskin muutaman henkilön kanssa spekuloimme vaikuttivatko annetut alennukset palvelun laatuun, vai olivatko odotuksemme korkeammalla kuin palvelun taso hoitoloissa normaalisti.

  Joka tapauksessa kokonaisuutena peukku ylös, lähtisin uudelleenkin :)

  • Sanni

   Kiitos palautteesta satu! :) Mukavaa kun olit mukana, ja toivottavasti tulee vielä uusi tilaisuus reissata yhdessä kosmetiikan merkeissä :)

 10. -Satu-

  Reissu oli hauska ja vaikka tekemistä oli paljon, oli kotiin tullessa kuitenkin rentoutunut olo. Paljon oli mielenkiintoista kuunneltavaa ja Telliskiven aluetta pitää vielä uudestaankin käydä mylläämässä. Ostin Nurmen jojobaöljypalasampoon ja lupasin raportoida tuloksista sinulle. Olen nyt kolme kertaa käyttänyt sitä ja ei tietoakaan lähmästä. Ei tosin mistään huikeasta kuohkeudestakaan, mutta mainiosti toimii mulla muuten. Vaahto on runsasta ja liukasta ja huuhtoutuu helposti hiuksista. Sen verran ”narisevaksi” jää tukka, että hoitoaineen kyllä kaipaa. Kiitos Sanni kivasta reissusta, oli mukava tutustua :-)

  • Sanni

   Ostin Nurmen jojobaöljypalasampoon ja lupasin raportoida tuloksista sinulle. Olen nyt kolme kertaa käyttänyt sitä ja ei tietoakaan lähmästä.

   Ooo, kiinnostavaa :) Käy ihmeessä päivittämässä kokemuksia myöhemmin jos tapahtuu jotain muutosta :) Kyllä nämä saippuoiden kemiajutut on niiiin kiinnostavia… Miksi kerrostuu ja lähmää toisten hiuksissa ja toisilla huuhtoutuu pois vailla mitään ongelmia…

   Mullahan tosiaan kävi oman kokeilun kanssa näin:

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2013/09/26/laulun-loppu/

   Kiitos vain vielä itsellesikin kun lähdit mukaan reissuun :) Oli todellakin kivaa tutustua :)

 11. Myy / Nutturapää

  Kuulostipa kivalta reissulta! <3

 12. sonja

  Moikka! Onko seuraava tällainen matk jo suunnitelmissa? Kuulostaa todella ihanalta reissulta <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.