Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kauneushoitola vai kannanotto karvakulttuuriin?

Täytyy jakaa tällainen kesän teemaan sopiva karvajuttu Zürichistä :)

No, en tiedä huvittaako tämä ketään muuta mutta minua huvitti sen verran että oli pakko kuvata tämä ikkuna.

Kotireittini varrella Zürichin Wiedikonissa sijaitsee ihokarvojen poistoon erikoistunut liike, jonka tyyli ulospäin on muuten-niin-chicissä Zürichissä silmiinpistävän erilainen. Kauneusalalla kun yleensä mainostetaan hemmottelevalla elämyksellisyydellä ja salonkien näyteikkunat ovat perinteisesti vähän toisen tyyppisesti somistettuja.

Houkuttaisiko teitä pistäytyä asiakkaaksi tähän karvasalonkiin? :) Miten olisi vaikka brassi?

Zurich_karvasalonki_IMG_4621

”Pysyvää ihokarvanpoistoa”, mainostaa Birmendorfestrassella sijaitseva hoitola vedoten mallinukeillaan mitä ilmeisimmin vähän erilaisen huumorintajun asiakkaisiin. Tai no, mitäs minä tiedän sveitsiläisten huumorintajusta, ehkä tällaiset jutut vetoavat heihin enemmän kuin kuvat silosäärisistä, pehmeäihoisista naisista taustallaan vaaleanpunaisia kukkasia. :)

Zurich_karvasalonki

Ikkunassa pyörii, siis kirjaimellisesti pyörii alustallaan puoliksi karvaiset miehen torso ja naisen sääret. Näky oli jotenkin niin absurdi että se nauratti ja pysäytti joka kerta kun kuljin ohi.

Minulle tuli enemmänkin mieleen joku modernin taiteen ihokarvanpoistohysteriaan kantaaottava teos kuin kauneussalongin ikkuna.

Zurich_karvasalonki_IMG_4622

”Kymmenen vuoden kokemuksella – ja hyvään hintaan.”

Ja mitäs nämä sveitsiläisittäin hyvät hinnat sitten ovat?

  Zurich_karvasalonki_IMG_4626

Karvanpoisto huulten alueelta irtoaa edullisimmin – 30 frangia eli noin 28 euroa. Koko kasvoista saa pulittaa 94 euroa ja brassista 142 euroa. Takapuolen karvattomuus keventää kukkaroa 113 euron verran.

Oletettavasti tulos ei kestä lopun ikää yhdellä ainoalla käsittelyllä vaikka salonki ”permanent” karvanpoistosta puhuukin. Taas voi vain miettiä, miten paljon olemme valmiita maksamaan päästäksemme lähemmäs vallitsevia kauneusihanteita… (Okeiokei, muistan kyllä että osa perusteli karvanpoistoaan myös hygienialla ja selvästi mukavammantuntuisella olotilalla, ja kyllä, voin uskoa että pikkarien haaraosan ympäri kivuliaasti kiertyvät karvat ovat jo hyvinkin perusteltu syy karvojen poistoon…)

Jotenkin tuo hinnasto vielä vahvisti mun kokemusta näyteikkunasta taideprojektina ja kannanottona ihokarvakulttuuriimme, vaikka se varmastikin on ollut kaikkea muuta kuin salongin tarkoitus.  (Öh, tuntuu hassulta ylipäänsä kutsua tuon näköistä paikkaa salongiksi….)

.

Näitä mietiskellessä voin omankin pinnallisen bikiniraja”huoleni” merkeissä vielä lisätä viimeisen updaten alkukesän brassi-keissiini: eipä tarvinnut koko kesän aikana siistiä bikinirajaa. Voidaan ainakin mun kohdalla siis puhua todella pitkäkestoisesta tuloksesta. Vasta nyt, runsas 10 viikkoa sokerikäsittelystä, biksuraja-alueen ulkopuolella alkaa punkea kasvustoa. Ja sekin edelleen niin hentoista ja harvaa että kehtaisin mennä rannalle tällä ”lookilla” :)

Kommentit (7)

 1. Jonttu

  Ihan järkyttävä näyteikkuna, siis järkyttävä. Juoksisin lujaa.

 2. mononoke

  hahah, ihan kamala, nauroin ääneen :D kiitos kun jaoit tämän! vielä toi kuva missä apinan käsi kurottaa kohti ihmisen kättä! Siinä missä ihmiset erottaa Jumalasta se, että Jumala köllöttelee pilvellä enkelten keskellä niin ilmeisesti ihmisen ja apinan ainoa ero on, että apinalla on karvapeite, joten nyt ÄKKIÄ kaikki tuohon salonkiin!! :’D hervotonta mutta kamalaa, en menis vaikka huvittaakin :D

 3. Martta

  Kyllä nauratti.
  Visualistin näkemys vähän erilainen.

 4. Katariina

  Voi apua, aika ”tyylikäs ja houkutteleva” paikka! :D

 5. sannandeer

  Miamissa karvanpoisto tip to toe 40 dollaria brassi 20$. Vähän on eri hinnat

 6. milipili

  Hämäryydessään luokkaa ysitien ”zoo”.

 7. Belle

  Pakko sanoa, että minä en aivan ymmärrä tuota karvanpoiston perustelua hygienialla. Olen nimenomaan saanut sen käsityksen, että karvoituksella on tarkoituksensa herkkien alueiden suojelussa bakteereilta. Minkä lisäksi mietin, että eikö näillä ihmisillä sitten ole tapana pestä alapäätään? :D Limakalvojahan ei toki kannata millään saippuoilla pestä, mutta kyllähän pelkkä vesikin puhdistaa, ja karvoituksen voi pestä aineillakin, jos tuntuu että se sitä vaatii. Onhan sitä hellävaraisiakin pesuaineita.

  Sen sijaan tuon yleisesti miellyttävämmän tunteen kyllä ymmärrän. Jos karvoitus oikeasti takertuu housuihin, niin onhan se nyt ihan hanurista.

  Tuon salongin ikkunat on sitten kyllä taas jotain aika kamalaa. :D Onkohan tuon tarkoitus visuaalisesti säikytellä ihmiset sisälle? Että katsokaa nyt, karvaisuus on kauheaa. :D

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.