Kauneinta Lumenea koskaan: Harmonia-sarja

Nyt voin minäkin, paatunut kosmetiikkaesteetikko, todeta että näen jotain todella onnistunutta Lumenea: uusi Harmonia-sarja. Eivät muut Lumenen tuotteet minusta rumiakaan ole, älkää ymmärtäkö väärin, mutta sanotaanko muotoilullisesti tunteita herättämättömiä. Poislukien elegantti Invisible Illumination.

Lumene Harmonia

Harmoniasta julkaisemaani kuvaa ihasteltiin Instagramissa viime viikolla, ja ovathan nämä ulkoisesti jotain ihan erilaista Lumenea kuin mikään heidän aikaisempi sarjansa. Oletteko samaa mieltä? :)

Todella kauniit, herkät ja tyylikkäät pakkaukset. Sanoisinko jopa romanttiset..!  Vaalea vihertävä minttu pinnallaan kultaisena hohtavia yksityiskohtia, viimeisteltynä puuta muistuttavilla korkeilla (eivät mielestäni ole oikeaa puuta mutta en tiedä varmaksi). Ahh! Näitä ei tosiaan halua piilottaa kaapin perukoille.

Harmonia-sarjan bränditarina liittyy metsään ja sen tuomaan rauhaan – jotain, jonka merkityksen voin allekirjoittaa. Rakastan metsää ja haen sieltä tasapainoa vilkkaan pääni myllerryksiin. (Tekee mieli liittää tähän Tiia Ennalan minusta ottama tunnelmallinen kuva meidän metsäkuvaussessiosta viime keväältä…)

Sanni_metsa

”Harmonia on luotu kiireisen arjen keskelle vastapainoksi tasapainottamaan mieltä ja ihoa. Tuotesarja on saanut inspiraationsa suomalaisesta metsästä, joka tarjoaa rauhaa ja tasapainoa niin mielelle kuin keholle. Harmonian juuret ovat vahvasti kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa ja perinteisissä suomalaisesta luonnosta saatavissa raaka-aineissa”.

Harmonian aktiiviraaka-aineet ovat pakurikääpä ja turve. Harmonia on Lumenen tuotesarjoista luonnollisin; osa tuotteista on valmistettu jopa 99-prosenttisesti luonnollisista raaka-aineista. Lisäksi kaikki sarjan tuotteet ovat vegaanisia.

Harmonia poikkeaa muista lumeneista pakkauksillaan ja luonnollisuusasteellaan, mutta tiedättekö mikä minulle tulee uutuudesta silti mieleen? Lumenen toinen tämän vuoden uutuus, talvella lanseerattu Sisu. Myös Sisu-sarjassa on käytetty metsälähtöisiä ainesosia (männyn kaarnauute ja kuusen oksatyviuute) ja Sisun tuoksumaailma johtaa Harmonian tavoin ajatukset luontoon ja metsään. Kuvailin Sisun tuoksua näin: ”metsäinen, raikas ja vähän mentolinen.” Harmonia-tuotteiden tuoksu on myös raikas ja kevyesti mentolinen. Mieleen tulee keväinen metsäniitty ja suomaisema. Luulen muuten, ettei Harmonian tuoksu välttämättä ole kaikkien mieleen, mutta ainakin luonnonkosmetiikan käyttäjät kokevat sen tuttuna.

Harmonia-sarjassa on myös yksi tuote joka on mielestäni erään Sisu-tuotteen kaksonen.

Mutta aloitetaan suosikistani:

Lumene Harmonia puhdistusaine

Tämä on IHANA. Ja erilainen. Ihan erilainen putsari mitä olen koskaan käyttänyt. Get this: kevyesti vaahtoava turvepohjainen puhdistusvoide. <3

Pakkauksessa lukee peat-to-foam eli turpeesta vaahdoksi, mutta ei tämä mitään kunnon vaahtoa tee, lähes olematonta. Koostumus ei kuitenkaan ole rasvapohjaisen emulsioputsarin, vaan Peat-to-foamissa on käytetty pinta-aktiivisia tensidejä vesi-kaoliini-turvepohjassa. Todella mielenkiintoinen…! Ja iholla ihanan hellävarainen; mittasin tämän pH:n ja se oli kutosen tuntumassa, tämä on siis hapan eli Sannin iho tykkää. Iho ei jää yhtään narskuvaksi, ei vaikka yrittäisi.

Putsarissa on myös hyvin harvakseltaan pieniä rakeita, joiden pointtia en ihan ymmärrä sillä niitä on niin vähän etteivät ne tee tuotteesta kuorivaa.

LumeneHarmonia_putsariIMG_4510

Jos haluatte kokea ihan erilaisen ”vaahto”putsarielämyksen, kokeilkaa tätä :)

Ihastuin tähän välittömästi ja se jäi heti jokailtaiseen käyttöön. Tänään se pakataan mukaan joulunviettoon pohjoiseen. Käytän tätä yhdessä öljyputsarin kanssa kakkosvaiheessa.

Lumene Harmonia voide

Harmonia-sarjaan kuuluu yksi kaikkien ihotyyppien 24-h-voide; Nutri-Recharging Intense Moisturizer.

Koostumukseltaan semitäyteläinen voide ei mielestäni ole liian raskas sekaihollekaan, ainakin jos laittaa maltillisesti. Voide ei kuitenkaan ”hulahda ihoon” vaan on sitä tyyppiä, joka jättää enemmänkin suojaavan tuntuisen pinnan, olematta kuitenkaan yhtään rasvaisen tuntuinen.

Arvaan, että tämä sopii useimmille suomalaisihoille, koostumus on sellainen perusmiellyttävä joka on varmasti kehitetty Lumenen asiakkaiden mieltymykset tuntien. Itse pidän kuitenkin edelleen enemmän ohuemmista ja raikkaammista koostumuksista. Harmi etten saanut testiin sarjan seerumia, täytyy ehkä joskus ostaa se itse kokeiluun.

Lumene Harmonia turvenaamio

Tässä on nyt se Sisu-tuotteen kaksonen: turvenaamio. Sisu-sarjaan kuuluu savinaamio jonka koostumus on hyvin samanlainen Harmonia-naamion kanssa; kummatkin ovat samalla syväpuhdistavia mutta myös ravitsevia ja hoitavia eivätkä kuivu iholla, kuten monet savi- ja turvenaamiot tekevät.

Kuvalla pyrin demonstroimaan naamion voidemaiseksi ja kosteaksi jäävää pintaa.

Harmonia-turvenaamio syväpuhdistaa ja kirkastaa ihoa ja sen sisältämät mineraalit sinkki, kupari ja magnesium rauhoittavat ihoa. Sheavoi ja kauraöljy ravitsevat ja pehmentävät.

Lumenella on aina ollut valikoimassaan turvenaamio ja edellisestä kokeilukerrasta on niin pitkä aika että en muista poikkesiko se paljonkin tästä uusimmasta versiosta. Mielestäni aiempi turvenaamio kuivui iholle, muistaako joku muu..? Joka tapauksessa, Harmonia-naamio tuntuu mukavan ylelliseltä ja miellyttävältä voidemaisen koostumuksensa ansiosta.

Lumene Harmonia balm

Harmonia-sarjan viides ihonhoitotuote on vedetön balmi, joka sopii ihon kuivimpien ja ahavoituneiden kohtien hoitoon. Itse en käytä tämän tyyppisiä voiteita joten en osaa sen toimivuutta ja kosmeettista miellyttävyyttä arvioida, mutta oletan rutikuivaihoisten tykkäävän näistä :) Minun ihooni balmit eivät imeydy vaan jäävät ikävän tahmeiksi, kynsinauhoillekin käytän mieluummin öljyjä.

Hintatietoja:

Peat-to-foam -putsari: 21,90€ / 125 ml

Nutri-Recharging-kosteusvoide: 34,90€ / 50 ml

Seerumi 39,90€ / 30 ml (ei muuten paha hinta…! Profiloituu varmasti enemmän kosteuttavaksi kuin anti-age-seerumiksi)

Nutri-Recharging-kosteusbalmi 24,90€ / 50 ml

Turvenaamio 24,90€ / 75 ml

*

Intoutuiko joku ostamaan Harmoniaa pukinkonttiin…? Ovat niin kauniita että näistä saa aika ihanan lahjan kosmetiikkaesteetikolle – ja luonnollisen kosmetiikan ystävälle.

Kommentit (54)
  1. Näitä ajattelin itselle ostaa, kunhan kauppoihin menen eli joskus joulun jälkeen, kun en pysty kauppoihin näin joulun alla :D

    1. Hyvällä lykyllä näistä voisi olla joku tarjouskin tammikuun alennuksissa..! ^_^ Ken tietää.

  2. Kiva, kun teit näistä arvion! Olenkin katsellut näitä kiinnostuneena. Joutuu varmaan ostamaan itselleen lahjaksi. ? Hyvää joulua!

    1. Hyvää joulua sinullekin Maisa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *