Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kattokaa mitä mää löysin

Eilisellä kävelyllä Vinohradyn kaupunginosassa törmäsin kauppaan, jollaista ei ehkä odottaisi kohtaavansa Prahassa, vielä vähemmän Vinohradyssa joka ei muutenkaan ole tunnettu ostosalueena.

Suomikauppa. Tarkemmin sanottuna Tulikiven edustus Tshekissä, mutta mikä tarttui silmääni oli kaupan muu tarjonta:

Suomikauppa_Praha_IMG_1088

Suomalaisia superfuudeja, kaviaaria, luomujäätelöä (!!)…

Suomikauppa_Praha_IMG_1093

….vaatteita ja asusteita…

Suomikauppa_Praha_IMG_1091

…ja luonnonkosmetiikkaa.

Suomikauppa_Praha_IMG_1091_2

Siis holy cow, Prahassa myydään Davvia, yhtä Suomen pienimmistä, uusimmista ja varmasti myös tuntemattomimmista luonnonkosmetiikkamerkeistä!

Exkluzivne z Finska! :)

Davvin neljän tuotteen valikoima lanseerattiin niinkin hiljattain kuin lokakuussa 2015. En ole toistaiseksi nähnyt niitä vielä missään Suomessa, mutta nyt törmään merkkiin Tshekissä :) Onpa hassua. Ja tietysti myös hienoa, onhan mahtavaa että suomalainen luonnonkosmetiikka kiinnostaa myös ulkomailla.

Minulla on Davvin tuotteita testissä ja tulette kuulemaan niistä myöhemmin tässä kuussa osana kotimaisen kosmetiikan teemaviikkoa vol. 2 :)

Jos jotakuta Prahaan matkaavaa sattuisi kiinnostamaan kuriositeettina tämä liike (jonka ikkunoissa muuten lukee ”avaamme pian”, se ei siis ole vielä auki), niin liike löytyy Anglickan ja Legerovan kulmasta lähellä Namesti Mirua.

*

Ja nopeat ”tuli-vain-mieleen-jakaa” -jutut:

Matkalaukku_IMG_1216

Ahh, mitä luksusta meikäläiselle: matkustaa ison matkalaukun kanssa! ^_^ Panin tällä kertaa ihan elämän risaiseksi ja maksoin Norskille 12 euron matkalaukkulisän :) Yleensähän olen niin cheapo että matkustan vain käsimatkatavaralla.

No ei, ei se kuitenkaan pelkästään 12 euron säästämisestä ole kiinni vaan oikeasti myös tykkään helposta reissaamisesta mahdollisimman kevyellä tavaramäärällä :) Ja on kivaa, kun ei tarvitse odotella laukkuja kenttien matkatavarahihnoilla. Tällä kertaa kuitenkin tiesin, että tulen palaamaan reissusta reilusti litran määrän ylittävien kosmetiikkatuliaisten kanssa, joten käsimatkatavaralla matkustus ei ollut mahdollista.

Matkalaukku_IMG_1217

…ja lähtipä kotoakin sitten tietysti mukaan runsaasti normaalia suuremmat kosmemäärät kun kerran ei tarvinnut rajoittua litran pussiin. Jopa risiiniöljy ja kaksi eri hiusöljyä kulkivat mukana :)

Laukun reunassa L’Orealin Skin Summit -tuliaisia.

Tuliaiset_IMG_1218

Ja mitäs täältä löytyy? Hiilarituliainen! Tämäkin päivä nähtiin että mä ostan hiilaria tuomisiksi ulkomailta! :D Ruokavaliokokeilulla on todellakin vaikutuksensa :)

Olen lukenut viime aikoina paljon freekehistä eli vihreästä vehnästä. Näitä tämän hetken trendiviljoja maailmalta; antiikin vanhat viljalaadut ovat kokeneet uuden tulemisen terveellisen ruokabuumin myötä. Ne ovat paljon uusia, jalostettuja viljoja ravinteikkaampia ja väitetäänpä jopa että viljalle herkät sietävät niitä paremmin. Saa freekehiä varmaan Suomestakin mutta kaikki nämä erikoisfuudit tuppaa olemaan meillä kalliita joten nappasin täältä halvan pakkauksen kun sellaisen näin :)

Ja hei, löysin sattumalta tshekkiläistä luonnonkosmetiikkaa! Se on muuten täällä todella harvassa. Itse asiassa tämä merkki lienee maan ainoa oikea luonnonkosmetiikkamerkki, sillä on myös paikallinen sertifiointi:

Tuliaiset_IMG_1212

Havlik Apoteka.

Kerron tuotteista, merkistä ja muista paikallisista kosmetiikkalöydöistäni ja -havainnoista lisää myöhemmin :)

Tänään tuli asioitua muutaman tarkkaan harkitun ostoksen merkeissä myös Manufakturassa. Loppujen lopuksi kauppa tuotteineen alkoi kummasti vetää puoleensa vaikka ensin totesin, että tuskin kannan sieltä mitään kotiin… ;) Eihän nyt Tshekistä voi lähteä ilman olutshampoota! ;D

Kommentit (15)

 1. Anizhka

  Koskarista sai Davvia syksyllä. Niillä oli pitkään standi keskusaukiolla!

 2. Tiuku

  Olipa kiva nähdä kuvia Prahasta siinä edellisessä postauksessa! Kävin siellä 11 vuotta sitten. Olisi kiva käydä joskus uudelleen… Toisaalta monta muuta paikkaa on vielä käymättä, sikäli olisi hassua lähteä uudelleen samaan paikkaan. Mutta olutshamppoo! Kuullostaa hauskalta! Kerro pian siitä lisää. :)

 3. Tiina

  Oho mikä kauppa! Mutta tosi hienoa :) Tuosta davvista sattumalta luinkin yksi päivä, kun eksyin heidän sivuilleen.

  Tuli vielä mieleen tuosta ”hehkumudasta”, että serkkuni on yrittänyt saada minua innostumaan että loisimme yhdessä afrotukalle sopivan shampoon hyödyntäen Lapin antimia :D Hänen pojallaan on siis afromallin letti eikä sopivaa shampoota meinaa löytyä. Lisäksi hän on ammatiltaan kampaaja ja tekee kampanjoita maineikkaille nimille, tuoreimpana tulee mieleen adidas, victoria beckham ja paljon muita jotka eivät täällä Suomessa ole niin tunnettuja. Olipa hän jopa tekemässä Claudia Schifferin (?) hääkampausta aikoinaan, joten eikö tässä olisi meillekin joku Keanu tarjolla?! :D

  • Sanni

   Whoa, onpas sun serkulla komea CV…! :-D

   Joo, nyt kehitteille uusi suomalainen kosmetiikkasarja jolle mainoskasvoksi vaikka Benicio Del Toro..! ^_^ Olen ensimmäinen asiakas…! :D

 4. Sanna

  Itseasiassa mä oon nähnyt ton Davvi sarjan Helsingissä, Hakaniemen ympyrätalon apteekissa ;)
  Aika kallis sarja oli..

  • Sanni

   Joo, onhan Davvilla jälleenmyyjiä mutta toistaiseksi aika vaatimattomalla näkyvyydellä, lähinnä muutamissa harvoissa apteekeissa eikä yhdessäkään suuremmassa ketjussa kuten Ruohonjuuressa, Lifessa tai Ekolossa.

 5. Dzinni

  Hoksasitko muuten, mihin hintaan sieltä saa Lumenea? Olin pyörtyä, kun ekan kerran huomasin, enkä sen jälkeen yhtään enää ihmetellyt, miten paikallinen tiimini oli aina ihan soikeana onnesta kun toin tuliaisiksi jotakin ko. merkiltä.

  • Sanni

   Hoksasitko muuten, mihin hintaan sieltä saa Lumenea?

   En tällä kertaa, Lumene ei osunut tällä reissulla missään silmääni. Mutta jollain aiemmalla Prahan visiitillä muistan bonganneeni Lumenen tiskin jossain tavaratalossa, ja hämmästelin hintoja ja brändin selektiivistä imagoa. Lumene oli esillä samaan tapaan kuin Estee Lauderit, Diorit sun muut konsanaan.

 6. Juurekas

  Ah, olin joulun Prahassa ja paljolti olet löytänyt samoja paikkoja kuin minä. Jopa Havlik Apotekan. Vow. Ihana sarja. Ostin sieltä yhden käsivoiteen ja 3 min. naamion ja olen tosi tyytyväinen. Manufakturan kävin katsomassa ja jotain lähti matkaan – ja oli joku kolmaskin ketju luonnonkosmetiikkaa, en vaan muista mikä sen nimi oli.

 7. Eliisa

  Heh, oltiin varmaan kolme vuotta sitten jouluna Prahassa ja hotellimme taisi olla juuri noilla kulmilla. Bongasimme saman kaupan paitsi silloin se oli pelkästään Tulikiven myymälä, eikä siinä ollut silloin tuota muuta tarjontaa :)

 8. Melkein tsekkiläinen :)

  No ohhoh, asun täällä enkä ole koko kaupasta ikinä kuullutkaan!! Tämä täytyy ehdottomasti tsekata (czechata, hehheh). Ja eikös olekin iiiiihana kaupunki??

  • Sanni

   czechata, hehheh

   :D ^_^

   Ja todellakin, ihana kaupunki. Yksi ihan suosikeista, ja Ateenan (ja Tukholman) jälkeen itse asiassa se ulkomainen kaupunkin jossa olen vieraillut kaikkein eniten. :)

 9. Jonttu

  Ei liity aiheeseen, mutta oletkohan lukenut tätä artikkelia? Ei näköjään kovin tiheä ole ammattilaisen suosittelema pesuväli! Itselläni ei mitenkään pahemmin rasvoitu, mutta kun on totuttanut itsensä joka toinen päivä tehtävään pesuun, niin siitä on kauhean vaikea poiketa. 2,5 päivääkin pesemättä ahdistaa jo todella paljon ja on vain sellainen vaivaantunut olo, että hiukset ovat likaiset. Minua haittaa tunne likaisista hiuksista, vaikka olisin ihan yksin kotona tai jossakin korvessa. Pakko päästä pesemään…

  • Sanni

   Ei liity aiheeseen, mutta oletkohan lukenut tätä artikkelia?

   Mitä artikkelia? :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.