Katja vs Virve – kaksi bloggaajaa julkaisee kirjan korealaisesta ihonhoidosta

Voihan Korea! :) Haa, kun tänä aamuna avasin Instagram-feedin, silmiini vyöryi ensimmäisenä uutinen, jonka sisältö oli tuttu viikon takaa – silloin oman uutisensa jakoi toinen kauneusbloggaaja.

Mikä sattuma: kaksi Suomen tunnetuimpiin kuuluvaa kauneusbloggaajaa julkaisee kuukauden sisällä kirjan samasta aiheesta: korealainen ihonhoito. Ostolakossa-blogista tuttu Virve Fredman julkaisi tiedon omasta kirjastaan viime viikolla, luonnonkosmetiikan kuningatar Katja Kokko eilen illalla.

Virven kirja, Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon ilmestyy tammikuussa. Katjan Kuulaan kaunis – korealainen ihonhoito ilmestyy helmikuussa. Niin mielenkiintoista ja herkullinen asetelma!

Kuva: WSOY ja Agency Leroy

Virve kertoi esikoiskirjastaan aiemmin syksyllä, jättäen aiheen tuolloin vielä paljastamatta. Moni Virven seuraajista osasi varmasti kuitenkin arvata aiheen, onhan Virve kiistatta korealaisen kauneudenhoidon suurin sanansaattaja Suomessa eikä into ja rakkaus aiheeseen ole voinut jäädä kenellekään piiloon. :)

Paljastaessaan viimein aiheen elokuun lopussa Virve kirjoitti haluavansa julkaista ensimmäisen suomenkielisen korealaisen ihonhoidon oppaan, ja tässä hän onnistuukin kun Katjan kirja ilmestyy muutamaa viikkoa myöhemmin.

Kuva: Katja Kokon Instagram @katjakokko

Katjan kirja lähestyy korealaista kauneudenhoitoa oletettavasti luonnollisemmasta näkökulmasta kuin Virven kirja, onhan Katja luonnonkosmetiikan puolestapuhuja. Kirja on Katjan toinen, esikoiskirja Aidosti kaunis ilmestyi kolme vuotta sitten.

Myönnän, että Katjan kakkoskirjan aihe hieman yllätti minut, vaikka se samalla tuntuukin luonnolliselta Katjan toimiessa Suomessa korealaisen luonnonkosmetiikkasarjan Whamisan kauneuslähettiläänä. Katjan kasvovesikosteutusta korostava hoitorutiini on myös aina sopinut ilmeisen hyvin yhteen aasialaisen ihonhoitofilosofian kanssa. Tässä mielessä aihe on siis luonteva, mutta yllätys tuli ehkä ajallisen kehyksen kautta: siinä missä Virven asiantuntijuus pohjautuu vuosien paneutumiseen korealaisen kosmetiikan maailmaan, Katja on löytänyt K-Beautyn viime vuonna. Ensimmäinen kirjoitus aiheesta ilmestyi Katjan blogissa alle vuosi sitten.

Joka tapauksessa, odotan suurella mielenkiinnolla niin Katjan kuin Virven kirjaa. Arvelen, että Katjan opas käsittelee kauneudenhoitoa kokonaisvaltaisemmalla tavalla, kun taas Virven kirja todennäköisesti on tuotekeskeisempi. Joogaopettajana työskentelevän Katjan elämäntyyli poikkeaa niin paljon Virven tyylistä, että odottaisin tämän näkyvän myös kirjoissa.

Kuvat: Katja Kokon Instagram ja Agency Leroy

Kutkuttavaa..! :) En malta odottaa että saan iskeä näppini näihin! :) Plakkarissa on muutamien amerikkalaisten K-Beauty-aficionadojen kirjat, ja on jännää päästä vertaamaan suomalaista lähestymistapaa aiheeseen.

Katja vai Virve? Aiotko ostaa jomman kumman kirjoista? Tai kummatkin?

Vai joko K-Beauty-intoilun raja on tullut vastaan..? Kiinnostaako korealainen ihonhoito ylipäänsä?

 

Kommentit (19)
  1. Kerran luin pätkän korealaisesta ihonhoidosta ja se oli tyyliin kaksi eri puhdistusta (öljy ja vesi) ja 7 kertaa viitteen levitys iholle pienissä osissa kun eihän maakaan kestä että sinne kerralla laitetaan kostutus. Kuulostaa niin työläältä että haluan lisää näkyviä tuloksia ennenkin lähden kuluttamaan aikaani. Mut hyvin on markkinoijat työnsä tehneet Koreassa! Siitä voi Lumene ottaa oppia, olisi nii mageeta jos puhuttaisiin korealaisen ihonhoidon sijaan suomalaisesta ihonhoidosta. Sit villitykseen olisi varmaan pakko lähteä mukaan

  2. Hienoa ja kiinnostavaa, että aihepiiristä ilmestyy nyt useampi kirja (eri kustantamoilta..), mutta tuskin ostan kumpaakaan. Asioista saa kokonaisvaltaisemmin tietoa nettiä selaamalla, moni blogiartikkeli on jo lähes kirjan veroinen… Suomalaiset ’gurut’ eivät nappaa omalla elämäntyylillään niin, että kokisin kirjaa kyllin jännittäväksi ostamiseen. Kannata ideaa, mutta veikkaan, että molemmat jäävät sen verran yleiskatsaukseksi, ettei mitään uutta ole luvassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *