Kasvoputsareita luonnosta

Kerroin aiemmin, että joudun pian etsimään suosikkiputsarieni tilalle luonnonmukaisen vaihtoehdon. Sain testattavaksi useita erilaisia luonnonkosmetiikkasarjojen puhdistustuotteita, joista voisin nyt kertoa kokemuksia. Luonnonkosmetiikan putsareita pidetään erityisen kevyinä ja hellävaraisina, ja myöskin vähemmän tehokkaina kuin synteettiset toverinsa. Firmat tietävät tämän itsekin, ja esimerkiksi Weleda mainostaa, että heidän puhdistustuotteensa poistavat luonnonkosmetiikan meikin, mutta eivät välttämättä tavanomaista meikkiä.

Itse käytän hyvin kevyttä meikkipohjaa, eli pelkkää mineraalipuuteria. Minulla ei ole koskaan ollut vaikeuksia saada ihoani puhtaaksi meikistä, eikä ongelmia ollut näilläkään tuotteilla.

Edellisessä postauksessa kerroin, että en juurikaan pidä emulsiomaisista putsareista. Niitä oli kokeiltavana kuitenkin neljä, eikä ne nyt niin pahoja olleet. :) Ainakin nämä tulevat kulumaan nopeasti, kun annostelu on moninkertainen vaahtoaviin verrattuna. Loppujen lopuksi emulsio vs. vaahto/geeli on makuasia, ja kummallakin tuotetyypillä tulee yhtä puhdasta jälkeä.

Sante Bio-Olive + Lime -puhdistusmaito 3 in 1 150ml 10,50€ (litrahinta 70€)

Saanen todeta hyväntahtoisesti, että minusta tällaiset 2 in 1 tai 3 in 1 -nimikkeet ovat ihan höpöjä. :) Mitä kolmea eri asiaa Santenkin aine nyt sitten tekee? Purkin mukaan se ”1) puhdistaa ihon epäpuhtauksista ja meikistä, 2) kosteuttaa ja 3) vitalisoi”. Eli tätähän tavalliset putsarit sitten eivät tee? Mitä tuo viimeinen sana edes tarkoittaa? No, kyseessä ovat kuitenkin ihan tavallisen emulsiomaisen putsarin ominaisuudet. (Mikään putsari ei tietenkään voi kosteuttaa kosteusvoiteen lailla, mutta emulsiot ovat vähemmän kuivattavia kuin vaahtoavat tuotteet.)
Jos nyt ei takerruta tuohon 3 in 1 -juttuun, niin Santen putsari on oikein kelpo kamaa. Aine on aika juoksevaa, ja tuntuu iholla geeliemulsiolta. Se liukuu iholla mukavasti mikä helpottaa puhdistamista, ja iho jää todella miellyttävän tuntuiseksi. Bio-Olive + Lime ei jätä iholle minkäänlaista rasvaista kalvoa. Sanoisin, että tämä on melkeinpä suosikkini testatuista emulsioista. Myös raikas tuoksu miellyttää.

Lavera Basis Sensitiv -puhdistusmaito 2 in 1 125ml 7,90€ (litrahinta 63,20€)

Noniin, ja täällä taas 2 in 1 -markkinointia… ^_^ Tämän tuotteen ”kaksi ominaisuutta yhdessä” ovat meikin poisto ja kasvojen puhdistus. Useimmat meistä mieltävät tämän yhdeksi ja samaksi asiaksi (paitsi kaksoispuhdistuksen käyttäjät), mutta kuulostaahan se hienommalta noin esitettynä. :)
Basis Sensitiv on Laveran koko perheen tuotesarja, jonka Lavera on hinnoitellut hieman muita sarjojaan edullisemmaksi. Tuotteet on tarkoitettu kaikille ihotyypeille. Puhdistusmaito ei koostumukseltaan ole lainkaan maitoa, vaan paksua ja täyteläistä, melkein voidemaista. Se jättää iholle aavistuksen öljyisen tunteen, eli päinvastaisen kuin narskuvaksi pesevät vaahdot, mutta kuivaihoisille se on vain toivottava ominaisuus. Pidän aineen paksusta ja ylellisestä koostumuksesta.

Estelle & Thild Fragrance Free -puhdistusmaito 150ml 20,50€ (litrahinta 136,66€)

Hei, miksi näitä pitää kutsua maidoiksi? E&T:n emulsioputsari on, kuten Laverankin, hyvin paksua ja voidemaista. Melkein kermaista. E&T puhdistaa ihon yhtä pehmeästi ja moitteettomasti kuin toverinsakin, mutta yhdessä asiassa se osoittautuu poikkeukselliseksi; tällä emulsiolla pystyn poistamaan silmämeikinkin..! Kuten olen kertonut, minulla on niin herkät silmät että voin käyttää vain geelimäisiä silmämeikinputsareita. Käytännössä kaikki muut puhdistusaineet kirvelevät ja vetävät silmät tomaateiksi joka kerta. Kokeilin jokaista testin emulsiota myös silmiin, ja kaikki kirvelivät – paitsi Estelle & Thild. Saatoin jopa avata silmän kesken pesua, eikä sattunut yhtään! Oikeasti, E&T:n täytyy olla jotain aivan erityistä. Siitä tuotteelle isot aplodit.

Logona Free -puhdistusmaito 150 ml 15,80€ (litrahinta 105,33€)

Ei ole maitoa täälläkään ei, vaan paksuhkoa emulsiota. Free on Logonan hajusteeton sarja erittäin herkälle, allergiselle iholle. (Luonnonkosmetiikan hajusteettomista sarjoista on muuten tulossa oma juttunsa myöhemmin.) Logonan putsari tuntuu miellyttävältä ja huuhtoutuu iholta ilman mitään kalvon tai rasvaisuuden jälkitunnetta. Tykkään!


Lavera Basis Sensitiv -puhdistusgeeli 125ml 7,90€ (litrahinta 63,20€)

Basis Sensitiv -sarjan puhdistusgeeli tuntuu koostumukseltaan aika jännältä, melkein hyytelömäiseltä. Se vaahtoaa hyvin minimaalisesti ja tuntuu hellävaraiselta, mutta pesee kuitenkin kaiken meikin. Iho ei jää narskuvaksi vaan aika miellyttävän tuntuiseksi.

Estelle & Thild Fragrance Free -puhdistusgeeli 150ml 19,50€ (litrahinta 130€)

Estelle & Thildin puhdistusgeeli on hyvin litkumaista, jopa niillä rajoilla että se valuu kämmeneltä viemäriin ennenkuin sen ehtii lätkäistä nassuun. Aine saisi siis mielellään olla viskoosimpaa. Geeli vaahtoaa miedosti ja pesee kasvot puhtaaksi. Hoitaa homman ja jättää ihon miellyttävän tuntuiseksi.

Laveré Hydro Energy Cleanser -puhdistusvaahto 50ml 19,90€ (litrahinta 398€)

Laveré on Laveran anti-ageing-alamerkki. Hydro-linjan 2-faasisessa puhdistusvaahdossa ei ole emulgaattoreita, vaan öljy- ja geelifaasit sekoitetaan toisiinsa ravistamalla ennen tuotteen käyttöä. Vaahto on ohutta ja hentoa, ja ensin epäilen sen puhdistuskykyä. Silti vaan tälläkin lähti kaikki meikki.
Tuntuu hassulta ajatella että alle 3-kymppiset käyttäisivät anti-ageing-tuotteita, mutta Laverén Hydro-linja on tarkoitettu 25+ ikäisille.

Logona Melissa & Aloe -puhdistusliinat 25kpl 5,90€

En ole koskaan tykännyt käyttää meikin puhdistamiseen liinoja, mutta tuleepa nyt testattua tällainenkin tuote. Olen joskus aiemmin kokeillut L’orealin tai jonkun vastaavan markettimerkin puhdistusliinoja, ja niistä jäi iholleni jopa hieman kirvelevä tunne. Logonan liina ei kuitenkaan jätä iholle mitään tunnetta, se ainoastaan puhdistaa. Liina tuntuu savett-maiselta, eikä se ole kovinkaan pehmeä tai iholla helposti liukuva. Pidän raikkaasta tuoksusta. Silmämeikin poistoon en liinaa kuitenkaan uskalla kokeilla, tahdon puhdistaa silmäalueen jollain selvästi liukkaalla aineella jotta silmään kohdistuva hankaus olisi mahdollisimman vähäinen ja hellävarainen.
Liinat sopivat mielestäni parhaiten erittäin kevyen meikin poistoon, sillä vahvaa meikkiä joutuisi hankaamaan pois sen verran perusteellisesti etten usko ihon siitä tykkäävän pitemmässä käytössä. Puhdistusliinat ovat siistejä ja yksinkertaisia käyttää ja sopivat etenkin tilanteisiin joissa vesipuhdistus ei ole mahdollista, mutta ne eivät mielestäni ole erityisen hellävaraisia. Itse käyttäisin vain satunnaisesti.

Loppukaneettina totean, että en löytänyt testattujen tuotteiden joukosta täysin entisten lemppareitteni haastajaa. Kaikki tuotteet olivat hyviä, mutta kun on kerran löytänyt sen omalle iholleen täydellisen koostumuksen ja tunnun (Sebamed, oi Sebamed…), tulee kaikkia muita tuotteita aina verrattua siihen. Koska aion nyt kuitenkin jatkaa luonnonkosmetiikkalinjalla, joudun jättämään Seballe hyvästit ainakin väliaikaisesti. Ihoni tuskin suuttuu. :)

Kommentit (7)
  1. Jee, viimein! Ja sattuipa juuri, että joukossa on putsari jonka olin/olen aikomassa itsekin ostaa. Tuo Laveran basis sensitiv puhd.maito 2 in 1. Jättikö se muuten kalvoa ihon pinnalle? Minulla on pintakuiva iho joten mitä arvelet, sopisiko tämä minulle?

  2. Hah, selvitin juuri tekstiäsi lukiessani yhden osasyyn, miksi suosin emulsioputsareita: Ne toriaan kuluvat nopeammin. ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *