Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kasvonaamioiden mysteeri

Kasvonaamiot

Pidän hyvää huolta ihostani ja olen käyttänyt putsareita, kasvovesiä, kosteusvoiteita ja kuorintoja jo 13-vuotiaasta saakka, mutta yksi tuoteryhmä on jäänyt minulle mysteeriksi. Kasvonaamiot. No, ei naamioissa sinänsä mitään mystistä ole, vaan siinä, että ne eivät oikeastaan tee kasvoilleni yhtään mitään

Syväpuhdistavien savinaamioiden jälkeen kasvot saattavat kyllä tuntua narskuvan puhtailta, mutta saman tunteen saan kuorinnalla tai tehokkaalla putsarilla. Kosteuttavat naamiot ovat yhtä tyhjän kanssa, ihan sama kuin levittäisi kosteusvoidetta. Joidenkin naamioiden jälkeen iho tuntuu ja näyttää suorastaan epämiellyttävältä, jotenkin epätasaiselta ja samealta. En ole vielä siinä iässä että olisi tullut kokeiltua ”elvyttäviä”, ”kohottavia” tai muuten vain ihon ”elinvoimaisuutta” palauttavia naamioita, mutta tällä kokemuksella en taida uskoa että nekään tekevät iholleni yhtään mitään.

Laitoin taas eilen illalla puoleksi tunniksi kasvoilleni Weledan Iiris-intensiivinaamion. Pakkaustekstissä luvataan, että naamio ”lisää aineenvaihduntaa ja elottoman tai väsähtäneen ihon vitaalisuutta”. Iho tuntuu naamion jälkeen ainoastaan pehmeältä – siis sama vaikutus kuin minkä tahansa täyteläisen kosteusvoiteen jälkeen. Mä en oikeastaan edes tiedä miltä väsähtänyt iho näyttää – onko se harmaa, kalpea? Samea? Mun iho on usein kaikkia noita, ja näyttää ihan samalta kun naamio on pesty pois. Mitä nämä virkistävät vaikutukset oikein ovat ja miten niiden pitäisi näkyä? Onko mulla vain joku ihme iho joka ei vain satu reagoimaan naamioihin?

Kasvonaamiot

Haluaisinkin nyt kuulla teiltä kokemuksia naamioista. Tiedän, että monet käyttävät niitä säännöllisesti. Ilmeisesti joidenkin iholla hoidosta on todella jotain hyötyä. Millaista hyötyä teidän ihonne saa naamioista? Näettekö oikeasti jonkun selvän eron ihonne kirkkaudessa/”eloisuudessa”/värissä/rakenteessa? Minua todella kiinnostaa! Ehkä olen vain kokeillut vääriä naamioita.

Kommentit (32)

 1. Lucy S.

  Allekirjoitan kyllä tämän, sillä vaikka naamioita tulee käytettyä jonkun verran niin rehellisesti sanoen niiden vaikutus on jäänyt minullekin "hieman" hämäräksi. Silti tulee aina testattua kaikkia uusia hömpötyksiä, tällä hetkellä hingun noiden My Beauty Diary -naamioiden perään. Jos ne vaikka… ;)

 2. norppa

  Tykkään naamioista! En tiedä, onko niillä aina vaikutusta, mutta tykkään silti. Jotenkin mukavaa silloin tällöin laittaa niitä. En muista nyt, mikä on ollut paras, mutta joillakin ihon saa todellakin paremman tuntoiseksi :)

  Haluaisin testata erilaisia kangasnaamioita seuraavaksi.

 3. jarna

  Yhteen aikaan käytin pari kertaa viikossa naamioita, erilaisia, olin niiden suurkuluttaja. Totuuden nimessä en tiedä mitä ne sai aikaan vai saiko mitään, mutta jo se hetki itselleen, ihana naamio kasvoillaan rentoutuen antoi oman vaikutuksensa mieleen ja sileuun, ehkä sitten jopa kasvoihin…

 4. Panda

  Minä vannon myös Lumenen kosteusnaamion nimeen, laitan sen yleensä koko yön ajaksi mikäli muutamina päivinä kosteusrasvan laitto päivisin/iltaisin on unohtunut (kyllä, voin olla joskus päiviä ilman kosteusrasvaa ennen kuin iho muistuttaa kuivumisen tunteesta) tai ihan vain laittamisen vuoksi :D.

  Olen kokeillut vaikka minkälaisia naamioita mutta en oikein siltikään ymmärrä näitä;
  – kirkastaa (miltä näyttää kirkas tai edes sumea naama? en huomaa eroa)
  – kiinteyttää/elvyyttää (no eipä tuo naama roiku nyt muutenkaan)
  – tasoittaa ihon väriä (no mitä jos sitä ei ole oikein muutenkaan :'D?)

 5. Axamit

  Mäkään en ole koskaan oikein innostunut naamioista, kun ne ei tunnu tekevän mitään ihmeellisä, enkä olekaan mitään n. neljään vuoteen käyttänyt.
  Mutta nytpä huomasin, että mun iho on _oikeasti_ huonomman näköinen, jos olen käynyt kahtena tai kolmena peräkkäisenä iltana jossain humputtelemassa (ja kun mulla on huono tapa nukahtaa meikit naamassa…), niin kyllä sen jälkeen naamio oikeasti virkistää ihoa ja tekee sen terveemmän näköiseksi.
  Toki kaikki vedenjuomiset jne. on myös tärkeitä, mutta kun ihan todella huomasin sen eron, niin varmaan tulee vieläkin käytettyä.

  Mihinkään ihonhoitorutiiniin en naamioita (tai kuorintaakaan) aio kuitenkaan sisällyttää :P

  Naamio, jota olen nyt siis käyttänyt on islantilaisen Blue Lagoon -merkin puhdistava (tms.?) naamio, jota ei varmaan muualta saa kuin sieltä, mutta toivottavasti löydän jonkun edullisen korvikkeen lähempää, kun se loppuu..

 6. Inkivääri

  Mielenkiintoisia kommentteja, kiitos kun olette vastailleet näin aktiivisesti! Kommenttien perusteella tulen siihen tulokseen, että ns. perusnormaali iho ei juurikaan hyödy naamiosta muuten kuin sen rentouttavan, sielullisen vaikutuksen verran. Jos iholla on sitten "ongelmaa", selvää kuivuutta tai epäpuhtauksia, voi naamioista olla oikeasti hyötyä. Mulla kun on aika normaali iho, niin ei ole mitään ongelmaakaan mikä korjaantua naamion myötä.

  Axamit – Kickseissä on ollut myynnissä tuo Blue Lagoon -sarja. Sitä on näkynyt nyt alessa, ymmärsin että se jää pois kaikista myymälöistä.

 7. Anonymous

  Ciao! Itse huomasin kosmetologiopiskelujen aikana tehdessäni sarjahoitoja varsinkin vanhemmille naisille naamioiden vaikutuksen. Uskon naamioiden hoitavan ihoasi ja näin ollen valmistavan myös ikääntymiseen ja kyllähän iho kärsii meikeistä kuin myös ilmastosta. Kuorintakin on tehty tuotteeksi, joka valmistaa ihoa vastaanottamaan naamion vaikuttavia aineita. Yleensä kiinteyttävät ja kirkastavat naamiot soveltuvat paremmin +30. Hoitolatuotteet ainakin tekevät tehtävänsä eli kosteuttavat naamiot kosteuttavat, akneiholle tarkoitetut hillitsevät epäpuhdasta ihoa kuivattamalla jne. Itse käytän naamiota, koska haluaisin ihoni näyttävän kuitenkin suht hyvältä vielä 50v. :)

 8. Verililjapuu

  Heippa!

  Nyt on ongelma, osaatko yhtään auttaa*? Kuljen nolona kerjäämässä apua linkin kera, mutta ei auta itku markkinoilla… http://verililjapuu.blogspot.com/2010/01/my-name-is-holmes-miss-sherlock-holmes.html

  Olisin pienestäkin vinkistä/ajauksesta nyt kovin kiitollinen, sillä olo on koko ajan karmeampi… :P

  -Verililjapuu

 9. Tiina

  Hei Inkivääri,
  olipa mukava lukea sinun ja muiden lukijoiden kommentteja naamioista.
  Uskoisin, että suurin syy siihen etteivät ne tunnu vaikuttavan suuntaan tai toiseen on ikä ja hyvä iho. Eihän normaalia, hyvännäköistä ihoa voi enää paremmaksi muuttaa ja mikä se parempi olisi?

  Veikkaan, että meillä on ikäeroa yli 20v. (joo, olen ikäloppu) ja nyt, kun iho ei enää ole hehkeimmillään, niin naamioidenkin vaikutukset näkyvät paremmin—tosin täytyy muistaa, että vain lyhytaikaisesti.
  Syväpuhdistavilla ja kosteuttavilla naamioilla voi nuorikin hoitaa paikallisia/tilapäisiä ongelmia, mutta ns. elvyttävät jne. naamiot ovat extraa iholle (niinkuin seerumitkin) ja niistä ei nuori iho juuri hyödy.

  Aikaa ei voi kuitenkaan millään tuotteella pysäyttää, mutta ihon hoitaminen eri tavoin on osa sitä hyvinvointia, jota jokainen kosmetiikasta kiinnostunut etsii ja hakee.

  Kokeilepa joku kerta laittaa ensin syväpuhdistava naamio ja heti sen putsaamisen jälkeen kosteuttava perään, niin tehon tuntee. Tuo yllä Sagun mainitsema Freemanin ananasentsyyminaamio on todella hyvä ja edullinen.

  Minä olen hurahtanut nykyisin aasialaisiin kangasnaamioihin, mutta se onkin jo toinen juttu…<3

 10. Christine

  Itse tulee säännöllisen epäsäännöllisesti käytettyä Yves Rocherin kosteuttavaa viinirypälenaamiota. Lähinnä ostin kokeilumielessä, kun hintakaan ei ole huima. Ja ihme kyllä tämä halpistuote toimii oikeasti (ainakin minulla). Se kirkastaa ihoa, tekee siitä superihanan tuntuisen (pehmeä, silkkisen sileä) eikä aiheuta minkäänlaisia iho-ongelmia (jotkin kosteuttavat naamiot ovat olleet niin tujua tavaraa, että tukkivat huokosia minkä kerkiävät). Kaiken lisäksi naamio on helppo. Se levitetään, pidetään 3 min ja huuhdotaan pois. Ja tosiaan oikeasti kosteuttaa. Parhaiten toimii heti kuorinnan jälkeen.

 11. Elina

  Themiksen suklaanaamio on ihana, ja ainakin minä huomaan eron siinä, miltä iho tuntuu sen jälkeen -> tosi pehmeältä vaikkei ole vielä voiteilla läträtty. Uutena tuotteena on käytössä Argitalin Argiltubo-savinaamio, jolla voi myös kuoria. Tuntuu sopivan sekaiholleni hyvin. :)

  Kosteuttavana naamiona olen käyttänyt hunajaa saunassa, siihen varsinaisesti tarkoitettujen tuotteiden merkitys ei ole oikein auennut minulle… Lisäksi olen niin laiska, että olisi ärsyttävää ekaksi puhdistaa iho, laittaa kosteuttava naamio ja sitten puhdistaa vielä kerran ennen voidetta…Liian hankalaa! ;)

 12. Netta

  Näin _melkein ajoissa_ tuli into selostaa, et ainakin minun (seka)ihollani naamiona toimii hyvin pelkkä hunaja, ihosta tulee sileä, ja levittäessä jähmeähkö sokerinen koostumus myös kuorii. Huuhtelun jälkeen en tarvitse kosteusvoidettakaan. Kaikista mustapäitä ja finnejä poistavista naamioista sanon sen verran, ettei ainakaan minun käytössäni ole mitään auttaneet.. :–D

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.