Kasvonaamioiden mysteeri

Kasvonaamiot

Pidän hyvää huolta ihostani ja olen käyttänyt putsareita, kasvovesiä, kosteusvoiteita ja kuorintoja jo 13-vuotiaasta saakka, mutta yksi tuoteryhmä on jäänyt minulle mysteeriksi. Kasvonaamiot. No, ei naamioissa sinänsä mitään mystistä ole, vaan siinä, että ne eivät oikeastaan tee kasvoilleni yhtään mitään

Syväpuhdistavien savinaamioiden jälkeen kasvot saattavat kyllä tuntua narskuvan puhtailta, mutta saman tunteen saan kuorinnalla tai tehokkaalla putsarilla. Kosteuttavat naamiot ovat yhtä tyhjän kanssa, ihan sama kuin levittäisi kosteusvoidetta. Joidenkin naamioiden jälkeen iho tuntuu ja näyttää suorastaan epämiellyttävältä, jotenkin epätasaiselta ja samealta. En ole vielä siinä iässä että olisi tullut kokeiltua ”elvyttäviä”, ”kohottavia” tai muuten vain ihon ”elinvoimaisuutta” palauttavia naamioita, mutta tällä kokemuksella en taida uskoa että nekään tekevät iholleni yhtään mitään.

Laitoin taas eilen illalla puoleksi tunniksi kasvoilleni Weledan Iiris-intensiivinaamion. Pakkaustekstissä luvataan, että naamio ”lisää aineenvaihduntaa ja elottoman tai väsähtäneen ihon vitaalisuutta”. Iho tuntuu naamion jälkeen ainoastaan pehmeältä – siis sama vaikutus kuin minkä tahansa täyteläisen kosteusvoiteen jälkeen. Mä en oikeastaan edes tiedä miltä väsähtänyt iho näyttää – onko se harmaa, kalpea? Samea? Mun iho on usein kaikkia noita, ja näyttää ihan samalta kun naamio on pesty pois. Mitä nämä virkistävät vaikutukset oikein ovat ja miten niiden pitäisi näkyä? Onko mulla vain joku ihme iho joka ei vain satu reagoimaan naamioihin?

Kasvonaamiot

Haluaisinkin nyt kuulla teiltä kokemuksia naamioista. Tiedän, että monet käyttävät niitä säännöllisesti. Ilmeisesti joidenkin iholla hoidosta on todella jotain hyötyä. Millaista hyötyä teidän ihonne saa naamioista? Näettekö oikeasti jonkun selvän eron ihonne kirkkaudessa/”eloisuudessa”/värissä/rakenteessa? Minua todella kiinnostaa! Ehkä olen vain kokeillut vääriä naamioita.

 

Kommentit (32)
  1. Mä olen saanut kosteuttavilla naamioilla vähän pitkäaikaisemman kosteuttavan vaikutuksen kuin kosteusvoiteella. :) Viime aikojen ehdoton ykkössuosikkini on ollut Freemanin ananasnaamio, joka on siis entsyymikuorintanaamio. Rakeelliset kuorinnat eivät ole koskaan olleet oikein se mun juttu, ne ovat saaneet ihoni kuivaksi ja kiristäväksi. Parhaimmillaan ne eivät ole tenhneet mitään, pahimmillaan ovat saaneet ihon ärtyneeksi ja punaläikikkääksi. No, tämä Freemanin kuorinta ällistytti mut ensimmäisellä kerralla kun kokeilin! Lähtötilanne oli iho, jossa oli jonkin verran epäpuhtauksia ja pari kuivaa, kiristävää kohtaa. Naamion jälkeen kuivuun oli lähes täysin poissa, ja epäpuhtaudet olivat vähentyneet HUOMATTAVASTI. Ja mä olen siis ihminen, joka suhtautuu kosmetiikkatuotteiden antamiin lupauksiin kaikenlaisista ihmevaikutuksista tosi skeptisesti. Tässä on yksi tuote jonka käyttöä en kyllä hetkeen halua lopettaa. :)

  2. Tähän mennessä paras tulos on tullut My Beauty Diaryn mixed berry naamiolla. Iho tulee aivan ihanaksi ja sekaihoni tykkää; ei ole kuivia kohtia muttei kosteuta liikaa. Ja mun mielestä kirkastaa ihoa.

    maijus.blogspot.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *