Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kasvipohjaiset puhdistustuotteet siveltimille

Vinkki teille, jotka etsitte hyvää sivellinten puhdistajaa :) Etenkin jos luonnollisuus on plussaa :)

Meikkisivellinten puhdistus on aihe, josta minulta kysellään blogissa tasaisin väliajoin. Olen tehnyt postauksen aiheesta heinäkuussa 2012, siellä käsittelen sivellinten yleistä huoltoa ja erilaisia puhdistusaineita ja -tapoja.

Sivellinten_puhd

Kun minulta kysytään suositusta sivellintenpesuaineesta, vastaan, että ostakaa hiusshampoo tai marseille-saippua. Hiusshampoon pitää kuitenkin sisältää mahdollisimman vähän mitään hoitavia, kalvoa muodostavia ainesosia ja marseillesaippuapesun taas osa kokee jotenkin vaivalloisena (saippuan kuivatuksineen) eikä marseilleakaan löydy joka kaupasta.

Varsinaisia sivellinshampoita on markkinoilla yllättävän vähän, peruskaupoista niitä ei ole käytännössä löytynyt lainkaan (korjatkaa jos tiedätte jonkun merkin niin lisään tähän :)).

Nyt EcoToolsin valikoimaan on tullut kasvipohjainen sivellinten puhdistusshampoo sekä puhdistusliinat :)

EcoTools_sivellinten_puhdistusIMG_1499

Shampoo (177 ml) ja liinat (25 kpl) maksavat kumpikin 9,50€.

Sain tuotteet testiin EcoToolsin PR-toimistolta.

EcoTools_BrushShampoo_IMG_1500

Shampoossa on puhdistavana aineena natriumlauryylisulfoasetaattia, joka on miedompi sulfaatti kuin SLS. Toki sivellinputsarissa täytyy melkeinpä sulfaatteja ollakin jos mielii saada oikein tiukassa istuvan lian kuten meikkivoiteen irti. Mukana on myös pari mietoa sokeritensidiä, mutta pelkästään niillä ei kunnon meikkilika lähde irti.

Fenoksietanolin luonnollisuutta vähän epäilen, sitä on luonnossakin mutta kosmetiikkateollisuuden käyttämä on synteettistä. Luonnonkosmetiikassa fenoksietanoli ei ole sallittua.

EcoTools_BrushCleansingCloths

Puhdistusliinat ovat teholtaan miedompia kuin shampoo ja puhdistus on vähän pintapuolisempi kuin jos vaahdottelee ja huuhtoo siveltimet, mutta voisin kuvitella, että nämä sopivat hyvin vaikka matkalle mukaan jos haluaa illalla hotellissa nopsaan puhdistaa siveltimet. Koska liinat eivät jätä siveltimiä yhtä kosteiksi kuin shampoopesun jäljiltä, siveltimet kuivuvat nopeammin ja ovat siis nopeasti taas käyttövalmiina. Esim. kabukin kuivuminen shampoopesun jäljiltä vie ainakin mulla oli vuorokauden.

Kokeilin liinoja erityyppisten meikkilikojen irroitukseen, ja liinaan liukeni jopa geelieyeliner. Meikkivoidesivellintä en saanut sillä kauttaaltaan puhtaaksi, mutta sitä en odottanutkaan. Luomivärit lähtivät siveltimistä ja mineraalipuuteri kabukista.

Sivellinten_puhdistus

Kun nyt EcoToolsista puhuttiin, niin pakko liittää loppuun kestovinkkini todella hyvästä kabukisiveltimestä: EcoToolsin hylsyllinen kabuki.

Tämän kabukin nimeen tuntuvat vannovan suunnilleen kaikki kauneusbloggarit, joten jos hakusessa on erinomainen sivellin mineraalipohjan levitykseen, kokeilepa tätä. Et pety. Olen käyttänyt omaani nyt viisi vuotta ja se on edelleen mun go-to-kabuki. :) Vieläkin tosi hyvässä kunnossa ja harjakset yhtä pehmeät. Alumiinikotelo on superkätevä reissatessa.

EcoToolsia myyvät mm. Ruohonjuuri, Stockmann, Sokos ja erinäiset apteekit ja kauneushoitolat. Lista jälleenmyyjistä täällä.

Kommentit (24)

 1. Lila

  Ainakin Duroylla on edullinen ja hyvä sivellinpalasaippua, omani olen ostanut Stockmannilta ja on ollut kovasti riittoisa ”arkimeikkaajan” käyttöön :)

 2. Veera

  Ei oo kyllä missään perusmarkettien hyllyillä tullut vastaan sivellinshampoita. Ainoa ikinä näkemäni on ollut Kicksistä, muistaakseni ketjun omaa merkkiä, hinta oli kahdeksan euron hujakoilla.

 3. Ekku

  Moikka Sanni, kuinka usein päivittäisessä käytössä oleva kabuki kannattaisi pestä? Olen joutunut ostamaan uuden kabukin vuoden välein, kun harjakset ovat muuttuneet karheiksi. Mistäköhän se johtuu?

  • Sanni

   kuinka usein päivittäisessä käytössä oleva kabuki kannattaisi pestä?

   Tämä on ihan yksilöllistä ja liittyy ennenkaikkea ihon rasvoittuvuuteen, rasvoittuvaihoisella kabuki todennäköisesti menee ”möhnäiseksi” nopeammin kuin muilla ihotyypeillä. Itse pesen kabukini ehkä noin kerran kuussa, joskus harvemminkin. Kabukihan on itse asiassa parhaimmillaan silloin kun se on ns. semilikainen eli sisään on kertynyt vähän puuteri”varastoa”. Uusi ja ihan sileä ja puhdas kabuki ei koskaan toimi yhtä hyvin kuin käytetty.

   Tuo, että harjakset ovat kabukeissasi muuttuneet karheiksi, kuulostaa kummalta. Millä olet pessyt kabukia? Ja ovatko ne olleet aitokarvaisia vai synteettisiä? Aitokarvaiset voivat kyllä mennä karheiksi vääränlaisesta eli liian voimakkaalla pesuaineella suoritetusta pesusta, aitokarvainen pitäisi mieluiten aina pestä marseillella.

   • Ekku

    Kiitos vastauksesta! Mulla on juuri tuo EcoToolsin kabuki, jota olen pessyt kyllä ihan herkän ihon LV-nestesaippualla. Täytynee kokeilla toisenlaista pesutaktiikkaa:) Ihoni ei ole rasvoittuva, joten sekään ei selitä ilmiötä.

 4. Memmuli

  Täällä käytössä marseillesaippua. Ja tuskin tarvitsee toviin ostaa uutta ainetta vaikka haluisikin. Se kimpale on valtava ja kuluu hitaasti, vaikka huuhtelen koko palan veden alla sivellinpesun lopuksi :D. Ja rehellisesti sanottuna, olen vähän laiska pesemään siveltimiä. Tuntuu, että puhtaalla siveltimellä mineraalipohjan levitys on tuskaa. Jauhe häviää siveltimeen, muttei siirry kasvoille ja kerrostaminen vaikeutuu. Noin 1,5 viikon jälkeen sivellin rupeaa pelittää taas mieleisellä tavalla.

  Toi hylsykabuki on kyllä mainio juuri siksi että säilyy reissupussissakin hyvänä. Harmi, että en ole tykästynyt siihen yrityksistä huolimatta. Kun tottuu lötkömpään (:D)siveltimeen, ei noin tiivistä sivellintä saa niin hyvin toimimaan. Ja mun prinssinakkisormiin se on kauhean paksu. Ja tietysti nyt tuota parjatessa tuli olo, että täytyy kaivaa se kaapista uusintakierrokselle. Ei se voi olla huono kun sä faniat sitä :).

  Niin ja taaaas katoin sun kynsiä! Aivan ihana väri!

  • Sanni

   Tuntuu, että puhtaalla siveltimellä mineraalipohjan levitys on tuskaa. Jauhe häviää siveltimeen, muttei siirry kasvoille ja kerrostaminen vaikeutuu. Noin 1,5 viikon jälkeen sivellin rupeaa pelittää taas mieleisellä tavalla.

   Totta, puhdas kabuki ei ole paras mahdollinen :D Varmaan ainoa sivellin joka toimii parhaiten likaisena ^_^

   Niin ja taaaas katoin sun kynsiä! Aivan ihana väri!

   Kiitos, sävystä on tulossa lähipäivinä esittely :) Se kylläkin näyttää tuossa kuvassa ihan väärän väriseltä, ihan neon-sävyltä, mitä se ei ole (vaan korallipersikka).

 5. suvinen

  Millä saippualla meikkisienet kannattaisi pestä? Etenkin beautyblender meikkisieni? Olen käyttänyt merkin omaa saippuaa, mutta halvempi versio kiinnostaisi kovasti :P ja mistä niitä voisi ostaa?

  • Sanni

   Mä pesisin esim. tuolla EcoToolsin shampoolla, tai sitten hiusshampoolla (jossa ei mitään hoitavia ainesosia).

 6. Marsa

  Ostin joulukuussa BareMineralsin meikkipohjan ja tajusin, että totta kai tarvitsen siihen sitten myös kabukin. Ostin hetken katselun jälkeen tuon Ecotoolsin. Kotona sitten katselin blogiasi, että mitähän sinä olisit suositellut ja oli iloinen yllätys kun olin ostanut juuri tuon Ecotoolsin. Ja pidän siitä kovasti. Hylsy on todella kätevä ja harjakset ihanan pehmeät.

  • Sanni

   :) :)

 7. Terhi

  Oh.. vannon myös rakkautta kyseiselle kabuki-siveltimelle. Aivan loistava.
  Siveltimien ja sienten pesuun käytän joko duroyn saippuaa tai beauty blenderin mukana tullutta saippuaa. Nestemäinen saippua kiehtoisi kokeilla kyllä.
  Joku sanoi, että beauty blenderillä voisi myös levittää mineraalimeikkejä, mutta minusta se vaan ei toiminut…

 8. Heidi

  Hellou! Ei ole tokikaan sivellinshampoo, mutta joidenkin olen kuullut kehuskelevan (Avonin) intiimipesunestettä siveltimien puhdistukseen :) Olen kokeillut ja ei ainakaan hallaa tehnyt :)

 9. Charming Nails

  Kun siveltimiä pesee välillä hoitoaineella, ne eivät mene karheiksi ja karvat saavat hoitoa :D minä tosiaan pesen siveltimet shampoilla ja hoitoaineilla. Omistan kyllä desinfiointisuihkeen mutta se tuntuu liian kuivattavalta. Koska siveltimet ovat vain omassa käytössä, en koe että niitä pitöisi desinfoida. Pesen siveltimet 2-3 viikon välein.

  • Sanni

   Kun siveltimiä pesee välillä hoitoaineella, ne eivät mene karheiksi ja karvat saavat hoitoa :D

   Totta :)

   Minäkin olen joskus hoitanut aitokarvaisia siveltimiä XZ:n silikonittomilla hoitiksilla.

   Alkoholipitoiset sivellinsuihkeet on mulle ihan nou-nou, sopivat ainoastaan asiakasmeikkausten tyylisiin tilanteisiin joissa siveltimet on saatavat nopeasti desinfioitua ja pintaputsattua asiakkaiden välillä. Säännöllisessä käytössä ne kyllä saavat siveltimet huonoon kuntoon.

   (Mä muuten yritän viikonloppuna ehtiä vastaamaan sun ystäväkirjaan :))

 10. RainDrop

  Kiitos esittelystä, olen etsinyt siveltimien pesuun jotain uutta marseillesaippuan lisäksi, täytyy yrittää löytää tuota pesuainetta jostain.

  Ilmeisesti kyseessä on tosi uusi tuote, koska löysin sitä ainoastaan Biodellyn nettikaupasta (sielläkin hinta korkeampi kuin tuo mainittu 9,50e), Sokoksen, Stocmannin tai Ruohonjuuren verkkokaupasta ei (ainakaan vielä) löytynyt myynnissä, ja Ecotoolsin sivu näyttääkin että ainoastaan Helsingin Stockalla olisi myynnissä.

  • Sanni

   EcoToolsin PR:n mukaan nämä ovat jo myynnissä ja kuulema ”netti laahaa tiedoissa jäljessä” :) Postauksen hinnat ovat EcoToolsin antamat ovh-hinnat, jälleenmyyjillä voi tietysti olla eri hintoja.

 11. Nietos

  Allekirjoitan Ecotoolsin kabukin kehut minäkin! Ostin omani yhtä reissua varten ja tykästyin niin, että se jäi heti vakiokäyttöön. Itse käytän siveltimien pesuun Dr. Bronnerin nestemäistä saippuaa ja hyvänä ovat pysyneet jo pitkään, vaikka välillä pesuväli venähtää laiskuuden takia turhan pitkäksi.

  Ja sitten aiheen sivuun: MOSSA! Onko sulta tulossa lähiaikoina juttua tästä markkinoille hiljattain ilmaantuneesta Madaran sisarmerkistä vai pitääkö tätä, hyvänen aika, ruveta ihan itse testaamaan? :D Sarjan hintalaput vaikuttivat kyllä aika kukkaroystävällisiltä (päivävoiteet n. 14 euroa – sarja näyttäisi olevan juuri nyt tarjouksessa ainakin Ruohonjuuressa ja Sokoksessa, ja normaalihinnaltaankin se on huomattavasti isosiskoaan Madaraa halvempi), joten hutiostoskaan ei kamalasti harmita.

  • Sanni

   Kuulin Mossasta itsekin vasta joskus viikko sitten (lukijalta) ja sen jälkeen tuli lehdistötiedote sähköpostiin. En ole vielä ehtinyt tilaamaan näytetuotteita, mutta varmasti tulee testattua :)

 12. Mintsi

  Minulla on tuo ecotoolsin kaikki ollut siitä saakka kun mineraalimeikkeihin tutustuin. Tuolla se uskollisesti näköttää kaapin päällä. Käytännössä käytän we care iconin kabukia ja jos se on märkä niin jonkun meikkivalmistajan kabukia. En tiedä miksi tuo ecotools aina unohtuu. Ehkä se ei kuitenkaan ole yhtä näppärä.

 13. Lurjus
  • Sanni

   Olettaisin, että tuo on marseillea :)

 14. Sarita

  Täällä on kans yks EcoToolsin hylsyllisen kabukin fani <3 Käyttänyt jo neljä vuotta tuota samaista hopeista (vanhempaa) versiota. Se on vaan niin paras!
  Alkaa tosin jo olemaan tiensä päässä, jonka vuoksi tilasin uuden ja mikä pettymys kun harjakset ei olekaan enää ihan samanlaiset siinä uudemmassa versiossa :(( Harjakset ovat jotenkin.. miten sen nyt kuvailisi.. ohuemmat, hapsuisemmat. Eikä muoto ja jämäkkyyskään vastaa vanhaa mallia täysin. Uudempi kabuki ei myöskään toimi iholla yhtä hyvin, kuin hopeinen vanha malli.
  Niin sääli :/ Koitan vaalia viimeiseen asti tuota vanhaa ja pitää sitä kuin kukkaa kämmenellä :D

  • Sanni

   mikä pettymys kun harjakset ei olekaan enää ihan samanlaiset siinä uudemmassa versiossa :(( Harjakset ovat jotenkin.. miten sen nyt kuvailisi.. ohuemmat, hapsuisemmat. Eikä muoto ja jämäkkyyskään vastaa vanhaa mallia täysin.

   Voi höh :( Onpa kurja uutinen.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.