Karkkipäivä
Karkkipäivä

Käsimatkatavarapakkaus hioutuu :)

Olen selvästi kehittynyt (pitkien matkojen) käsimatkatavarapakkauksessa. :)

Vaikka useimmat lomailijat – ja varmaan valtaosa tämänkin blogin lukijoista – matkustavat ruumaan tsekattavalla matkalaukulla, niin jostain syystä käsimatkatavarapostaukseni ovat aina suosittuja :) Joten laitetaan taas sellainen.

Matkakosmetiikka_kevat2017_ IMG_7740

Kuukauden kosmetiikka- ja muut kauneus/hygieniatavarat mahtuvat kolmeen, tai itse asiassa kahteen litran minigrippiin. Meikkipussi sujahtaa vielä tuon toisen pussin sisään lentokentän turvatarkastuksessa.

Edit. Lisätään tähän selvennys kun kuvan pussien määrä vs. lentoyhtiöiden yhden litran sääntö on nyt aiheuttanut hämmennystä :)

Matkustamoon saa ottaa mukaan yhden litran vetoisen pakkauksen (täytyy olla läpinäkyvä) verran nestemäistä kosmetiikkaa, ja tämän litran pussin sisällä olevien yksittäisten kosmetiikkapakkausten volyymi ei saa ylittää 100 ml. Kiinteitä meikkejä kuten rajauskyniä ei tarvitse laittaa tuonne nestemäisten pussiin, mutta minulla kaikki meikit, niin kiinteät kuin nestemäiset (eli esim. huulikiillot ja maskara) ovat yksinkertaisuuden vuoksi samassa minigripissä koska niitä on niin vähän. Ja tämä meikkejä sisältävä minigrip menee vielä tuon toisen, pelkkiä nestemäisiä tuotteita sisältävän litran minigripin sisään = yksi litran pakkaus. :)

Matkakosmetiikka_kevat2017_IMG_7745

Nestemäiset kosmetiikkatuotteet vievät 2/3 litran pussista.

Näin vajaan näköisellä setillä en ole koskaan lähtenyt matkaan, yleensä pussi pullistelee ääriään myöten täynnä ja saan sen juuri ja juuri nipistettyä kiinni. Aina joudun arpomaan muutamien tuotteiden välillä minkä joudun jättämään pois. Jo muutama pakkausvalinta näköjään vaikuttaa suotuisasti, esimerkiksi se, että otin nyt hiusväriä mukaan kapeassa lieriöpullossa + minigripissä purkin sijaan.

Minulla on vuodesta toiseen käytössä samat vakiintuneet matkakosmetiikkapakkaukset, kuten tuo Cliniquen silmämeikinpoistoainepullo ja Clarinsin minikasvovesipullo, sekä hiusväreistä jääneitä litteitä hoitoainepulloja. Ne alkavat varmasti jo tulla tutuiksi blogin pitkäaikaisille lukijoille ^_^

Pussista löytyy mm. putsari, kasvokuorinta, kasvovoide, pihkavoide (pienten haavojen hoitoon), kynsilakka, voidemainen dödö, aurinkovoide kasvoille, shampoo ja hiusväriä.

Matkakosmetiikka_kevat2017_IMG_7747

Pikkuiset puolen desin minigripit sopivat loistavasti vartalovoiteiden, shampoiden, hoitoaineiden ja vaikka aurinkovoiteiden pakkaukseen silloin, kun litran pussin volyymi taytyy saada hyödynnettyä mahdollisimman tehokkaasti. Hyödynsin minigrippejä etenkin syksyn 2013 matkalla jolloin budjettini oli alhaisimmillaan ja pystyin ostamaan paikan päältä vain hyvin rajoitetusti kosmetiikkaa. Nykyään ostan Kreikan matkoilla eniten kuluvat kosmetiikkatuotteet kuten suihkugeelin, aurinko- ja vartalovoiteen paikan päällä, en ota niitä mukaan Suomesta.

Kuvassa näkyvä luumun värinen tökötti minigripissä on toinen matkalle mukaan ottamani hiusväri. Sain värin testiin tulevan kampanjan tiimoilta, ja pääsen kirjoittamaan siitä vasta huhtikuun lopussa. Väri on niin pigmenttistä että sitä tarvitsee sekoittaa hoitoaineeseen vain ihan pikkuisen, ja luulen tuon määrän yhdistettynä Star Gazerin pulloon riittävän hiusvärin ylläpitoon kuukaudeksi. Kyseessä on muuten vielä L’Orealin Coloristaakin halvempi suoraväri :) Jonka spray-versiokin tekee näkyvää jälkeä.

Hiusvari_Amorgos_IMG_6840
Amorgoksen hiusvärisaalis viime syksyltä

Kuten viime syksynä selvisi, shokki- ja pastelliväritrendi ei ole lainkaan pinnalla Kreikassa eikä kaupoista löydä yhtään shokkivärejä. (Johtuu kenties luonnollisesti paikallisten tummasta hiusväristä…) Suoravärin hankintamahdollisuudet rajoittuvat valikoituihin kampaamoihin, joten mukaan on otettava omat värit ellei halua maksaa kalliista salonkiväreistä.

Tällä pohjalla olin ensin harkitsemassa värien ennaltapostitusta ateenalaisen ystäväni Mariannan osoitteeseen, niin hankalaa oli viimeksi löytää reissussa violettia väriä.  Mutta todettuani tuon viimeisimmän testivärin niin pigmenttiseksi, luotan siihen että se riittää yhdessä Star Gazerin kanssa. Voin sitten huhtikuun lopussa raportoida, riittivätkö. :)

Matkakosmetiikka_kevat2017_IMG_7748

Meikit.

Olen vihdoin oppinut kunnolla karsimaan matkameikeissä, ja nyt alkaa näyttää oikeasti järkevältä käytön suhteen. Pitkään pakkasin mukaan aina myös luomivärejä, mutta ei niitä vain tule käytettyä reissuolosuhteissa. En tiedä miksi, mutta en jaksa välittää niistä yhtään kun reissaan. Muuten niin itsestäänselvä poskipunakin jää pois matkameikistä. Aurinkoisissa kohteissa päivetys tietysti usein hoitaa värin kasvoille muutenkin :)

Tällä kertaa mukana on ripsiväri, mineraalipohja, peiteaine, silmämeikinpohjustus (jotta luomet eivät kiiltele), kaksi violettia ja yksi sininen rajauskynä, violetti ja sinikimalteinen nestemäinen eyeliner (niitä, eh, juhlavampia meikkipäiviä varten ^_^), kulmageeli, kulmakynä, huulikiilto ja huulipuna (sekin juhlavampien iltojen toivossa ^_^).

Matkakosmetiikka_kevat2017_IMG_7751

Muut sekalaiset kauneus/hygienia (…ja näköjään päänsärky)jutut mahtuivat nekin litran pussiin. Käytän ei-nestemäistenkin juttujen pakkaukseen minigrippejä kun ne vievät vähemmän tilaa kuin nesessäärit. Topseja, hammastahnatabletteja, kynsiviila, pinnejä ja hiuslenksuja, taskupeili, karvahöylä.

Konjac-sieni on parhaita matkatavaraoivalluksiani viime vuosilta. Pitkään matkustin ilman pesusientä, mutta oikeasti – iho ei vain puhdistu kunnolla ilman sientä. (Mun kokemus.) Tavallista pesusientä tehokkaammin puhdistava konjac-kuitusieni vie minimaalisesti tilaa (se on kuivana kutistuneessa tilassa ja laajenee veden vaikutuksesta) ja ihosta saa kunnolla irti kaikki aurinkorasvatöhnät. Nyt huhtikuussa ei kyllä todennäköisesti ole tarvetta muulle kuin kasvoaurinkovoiteelle, kroppa tuskin tulee paljon aurinkoa näkemään.

Matkakosmetiikka_kevat2017_IMG_7753

Huhtikuun säistä puheen ollen, ajattelin että en tällä kertaa pärjäisi lämpimimpien vaatteiden takia pelkällä käsimatkatavaralaukulla. Niin vain sain kuitenkin survottua kaiken uskolliseen oranssiin Samsoniteeni ja painokin jäi hipomaan kymppiä. Koneessa päällä tietysti niin paljon vaatetta kuin mahdollista ^_^

Joku ihmetteli aiemmin olenko tosiaan niin tarkka pennin venyttäjä, että 20 euron matkalaukkumaksun säästäminen on minulle tärkeäkin juttu reissatessa. Ei, ei tosiaan ole, vaikka en kiellä etteikö mahdollisimman halvalla selviäminen aina tuota tyydytystä. ^_^ Suurin syy käsimatkatavaralla matkustukseen on helppous ja vaivattomuus, tykkään siitä ettei tarvitse odotella laukkua lentokentällä ja tokihan mahdollisimman vähäinen matkatavara sopii useita eri kohteita sisältävään ”reppureissaukseen”. On eri juttu jos menee vain kentältä yhteen hotelliin ja sieltä viikon tai kahden kuluttua takaisin kentälle.

Se vain ärsyttää, ettei mikään rinkka sovi lentoyhtiöiden käsimatkatavaran säädettyyn maksimikokoon. Sen takia matkaan useimmiten pikku-Samsoniten kanssa, vaikka rinkka olisi totta kai vielä mukavampi seuralainen. Kyllähän noita rinkka selässä lennolle tulevia aina välillä näkee, mutta itse en viitsi ottaa riskiä koska mun tuurilla virkailijat eivät varmaan olisi niin suopeita. Kerran oli jo lähellä etten joutunut jättämään Skotlannin reissulla tuliaisia kentälle kun Ryanairin virkailija totesi pienen reppuni olevan liian paksu.

Matkakosmetiikka_Kreikka2016_IMG_1012_2

Käsimatkatavarakosmetiikkapakkauksen niksejä:

 • Hyödynnä minigrippejä! Niihin sopivat kaikki muut paitsi ihan nestemäiset tuotteet. Pakkaa mukaan vaikka Skyr-purkin mukana tuleva pikkuinen taitettava muovilusikka jolla saat näppärästi annosteltua tuotetta minigripistä :)
 • Käytä matkapakkauksina mahdollisimman litteitä pakkauksia, ne säästävät tilaa valtavasti enemmän kuin pyöreät tai kulmikkaat pakkaukset. Hotellien ilmaiskosmetiikka on usein pakattu litteisiin pakkauksiin, nappaa mukaasi ja säästä myöhempää matkakäyttöä varten (esim. noita todella kätevän kokoisia This Works -pulloja saa Radisson Blu -hotelleista ;))
 • Hyödynnä näytteitä! Viikonloppureissun kosmetiikkatarpeet (miinus meikit) saa helposti kokoon kiertämällä pari tavaratalon kemppariosastoa tai apteekkia, pieniä näytteitä on aina saatavilla erilaisista tuotteista (etenkin apteekeissa).
 • Valitse matkalle kiinteät tai kuivat versiot nestemäisistä; palasaippua geelimäisen suihkugeelin sijaan, kiinteä shampoo ja hoitoaine (parhaat Lushissa mun mielestä), hammastahna tablettimuodossa ja meikkipuuteri meikkivoiteen sijaan.
 • Ota kasvovoiteeksi silmänympärysvoide, ne ovat jo valmiiksi pienissä pakkauksissa.

Kommentit (43)

 1. heisi

  Hmh. Eikö noiden huulipunien, peiteaineiden yms. pitäisi olla myös tuolla nestemäisten tuotteiden kanssa samassa minigripissä? Näin minua on ainakin ohjeistettu ja kerrottu, että huulipunan kaltaiset tuotteet lasketaan nesteiksi lentokentillä. Sen vuoksi alle viikonkin kosmetiikkoja on ollut hankala ahdata siihen litran minigrippiin, kun jo pelkät ripsari, huulituotteet ja peiteaine vievät niin paljon tilaa…

  • Sanni

   Hmh. Eikö noiden huulipunien, peiteaineiden yms. pitäisi olla myös tuolla nestemäisten tuotteiden kanssa samassa minigripissä?

   Jep, kirjoitinkin tekstiin että meikkejä sisältävä minigrip menee lentokentän turvatarkastuksessa sen toisen, muita nestemäisiä tuotteita sisältävän pussin sisään :)

   • Nimetön

    En ole koskaan laittanut meikkejä minigripiin, eikä siitä ole koskaan sanomista tullut. :)Olenkin huomannut, että ainoastaan kunnon nestemäiset litkut pitää ahtaa minigrip-pussiin (jos niitäkään), mutta muista ei turvatarkastuksessa välitetä, ei edes meikkivoiteista.

    • Sanni

     Joo, ei ei-nestemäisiä meikkejä tarvitsekaan laittaa minigrippiin :) Mulla ne vain on kaikki yhdessä gripissä yksinkertaisuuden vuoksi koska mahtuvat sinne ^_^

 2. Hmmm

  Moikka,

  Vähän kyllä ihmetyttää, että kehotat kiertämään useampia paikkoja näytteiden perässä. Itseäni ainakin töissä ärsyttää, kun joku tulee hakemaan näytteitä niin paljon kun vain saa, viis veisaten siitä onko omalle iholle sopiva vai eikö. Niiden tarkoitus kun on testata, sopiiko kyseinen tuote omalle iholle, ei sponsoroida jonkun smallbudjet ulkomaanmatkaa.

  • Sanni

   Jokainen on vapaa mielipiteeseensä :) En tarkoittanut että henkilö menee ja pyytää paksun nipun mitä tahansa näytteitä yhdeltä tiskiltä, voihan näytteitä pyytää myös tarkoituksenmukaisesti. Myyjän asia ei ole päättää tai arvioida, mihin tarkoitukseen näytteen pyytäjä sen käyttää, näytteet ovat olemassa markkinointia varten. (Maalaistolkkua toki voi käyttää, viittäkymmentä eri näytettä ei varmaankaan ole tarpeen jakaa kenellekään ;)) Ja voihan viikonloppumatkalle näytteitä pyytävä henkilö ihan yhtä lailla ihastua saamiinsa näytteisiin ja palata ostamaan täysikokoisen tuotteen, kuin kuka tahansa muu ;)

  • milipili

   Kannattaa vaihtaa työpaikkaa =DDD

 3. RipRap

  Rakastan näitä pakkauspostauksia! Kannattaa tutustua Ospreyn Farpoint 40 reppuun. Kyseinen reppu on suunniteltu käsimatkatavaroilla matkustamiseen ja ainakin itsellä on ihan täydellinen.

  • Sanni

   Pysyykö se 23 cm paksuisena pakattuna..? Tuo paksuus on juuri se kiperin mitta, en tajua miten rinkan tai minkään repun saa pysymään vain 23 sentin paksuudessa…. Lentoyhtiöillä varmaan mitat vaihtelevat mutta esim. Norskilla sallittu max. paksuus on tuo 23 cm.

   • RipRap

    Siinä menee päällä sellaiset kiristyshihnat joilla saan ainakin itse vielä lopussa vedettyä repun littanaksi. Ja myös repun sisällä pääosastossa on kiristyshihnat. Viime viikolla lensi norskilla ja ihan hyvin meni reppu niihin ”mittalaatikoihin”. Muistaakseni ainakin partioaitta myy noita reppuja, niin kannattaa käydä katsomassa. Ja netti on täynnä myös muiden kehuja kyseisestä repusta.

    • Sanni

     Ehdottomasti käyn tutustumassa :)

     • Mari

      Täältä myös vahva suositus tuolle Ospreyn Farpoint 40-rinkalle. Mukava kantaa selässä (muitakin vaihtoehtoisia kantotapoja löytyy) ja olkaimet on ihan huiput. Menee tosiaan käsimatkatavaroihin ja hihnoilla saa hyvin tiivistettyä. Ihan äärimmilleen ei tosin kannata pakata, koska silloin tulee tuo 23 sentin raja vastaan.

 4. Laura

  Jos joskus tuo sun oranssi kumppani päättää päivänsä, niin suositus trolley repulle! Eli käsimatkatavarakokoinen laukku, jossa on vetokahva ja pyörät JA reppuhihnat! Googlaa trolley reppu, niin löytyy vaihtoehtoja!

  • Sanni

   Kiitos vinkistä :)

 5. Iida

  Minä olen myös tykästynyt matkustamaan pelkillä käsimatkatavaroilla. Se on niin helppoa. Asiaan saattaa kyllä vaikuttaa se, että en ole lähiaikoina tehnyt mitään pitkiä reissuja, vaan max. 5 yön pituisia reissuja. Viimeisimmällä matkalla noin kuukausi sitten olisin pärjännyt vähemmälläkin vaatemäärällä, mitä minulla oli mukana, koska kolmea paitaa ei tullut lainkaan käytettyä. Olen silti huomannut kehitystä myös omassa pakkaamisessani, koska enää en ota monia kenkiä mukaan. Ne kun jää aina käyttämättä, vievät kauheasti tilaa ja painavat hirveästi. Yksillä tai maksimissaan kaksilla kengillä pärjää hyvin lyhyemmällä reissulla. :D

  • Sanni

   Näillä pidemmillä reissuilla kengät ovat aikamoinen ongelma, kuukauden aikana kun mieluusti käyttäisi useampaa kuin yhtä (tai kahtakin) paria, ja tarvettakin eri tyyppisille kengille on. Nyt minulla ei esim. ole mitään siistejä ”paremman ravintolan” kenkiä mukana, mutta eipähän noihin hienompiin paikkoihin toisaalta tule yksin reissatessa juuri mentyä… ^_^

 6. Ammi

  Hammastahnatabletit ovat mulle ihan uusi tuttavuus. Kuulostaa kätevältä, kiitos tästä vinkistä! Pari eri tuotetta löysin netin syövereistä. Toisen koostumus, Lush, näytti äkkivilkaisulla hieman hankaavalta (kaoliinia, soodaa…) eikä ollut fluoria. Toisessa, Denttabs, ainesosat oli hieman erilaiset ja rda-arvo alhainen sekä fluoriakin mukana. Onko käyttämäsi tabletit jompia kumpia ja minkälainen on kättökokemus?

  • Sanni

   Mulla on noita Denttabseja. Jälkifiilis ei ole ihan yhtä hyvä kuin normihammastahnan jälkeen mutta kyllä nuo ihan riittävästi puhdistavat :)

   • Ammi

    Kiitos vastauksesta, kuulostaa reissuoloihin ihan riittävän hyvältä. Tabletit esim. viikonlopuksi veisi tosi vähän tilaa.

    Pitkän aikaa sitten kun kyselin vinkkejä mineraalipohjan käyttöön, niin se on alkanut onnustua. Ihon pinta ei ole enää rapisevan kuiva ja tajusin ottaa pohjaa riittävän vähän kerrallaan siveltimeen. Jälki on sitä mitä tavoittelinkin.

    Kreikka-juttusi vuosien varrelta on sytyttänyt kipinän täälläkin, haaveen. Ihanaa reissua Välimeren paratiisiisi!

    • Sanni

     Pitkän aikaa sitten kun kyselin vinkkejä mineraalipohjan käyttöön, niin se on alkanut onnustua. Ihon pinta ei ole enää rapisevan kuiva ja tajusin ottaa pohjaa riittävän vähän kerrallaan siveltimeen. Jälki on sitä mitä tavoittelinkin.

     Kiva kuulla :)

     Ja kiitos matkatoivotuksista ^_^

  • VerdeL

   Denttabsit on ihan mahtavia. Vievät pois myös vihlontaa, jos käyttää fluoriversiota. Jäi hammastahnat kun nämä löysin.

 7. Tuikku

  Täällä opiskelija, jolla haaveissa joskus työelämään siirtyessä pystyä käydä edes viikonloppu matkoilla joskus. Tuntuu jo että ihan isän luona viikonlopun viettoon tarvii hirmuisesti tavaroita ja kosmetiikkaa eritoten XD.

  Konmariryhmän yp ja loistava järjestys kirjan kirjoittaja on vihjannut että ikean lokerikko (laatikonjakaja) olis aika kätevä tavaroiden järjestämiseen laukussa. Onko sulla postauksia joissa ois kokonaiskuva pakkauksissa?

 8. Riikka

  Mä olen reissannut monet matkat Ospreyn 33 litran rinkan kanssa ja ikinä ei ole valitettu koosta. Matkalaukun kanssa matkustaessa on tosin se hyvä puoli, että voi ottaa pienen repun helpommin mukaan, jos sellaista tarvitsee vaikka päiväretkille.

  Oletko kuinka tarkka käsimatkatavaroiden yhteispainosta? Olen matkustanut vain muutaman kerran pelkillä käsimatkatavaroilla ja varsinkin jos läppärin ottaa mukaan, tulee painoraja nopeasti vastaan. Toisaalta, en ole kuullut että kukaan olisi portilla enää laukkuja punninnut. Check inin yhteydessä on välillä punnittu myös kässärit, mutta jos tekee itse netissä check inin niin tälläista tilannettahan ei voi tulla vastaan.

  • Sanni

   Oletko kuinka tarkka käsimatkatavaroiden yhteispainosta? Olen matkustanut vain muutaman kerran pelkillä käsimatkatavaroilla ja varsinkin jos läppärin ottaa mukaan, tulee painoraja nopeasti vastaan.

   Itse asiassa minulle valkeni vasta ihan äskettäin että esim. Norskilla käsimatkatavaran (matkalaukku + käsilaukku) yhteispaino on 10 kg, tähän saakka olen luullut että 10 kg tarkoittaa vain matkustamoon otettavaa matkalaukkua (tai minkä tyyppisen kassin sinne ottaakaan mukaan). Eli ei, en ole ollut tarkka kun en ole edes tiennyt tuosta :) Matkalaukku on punnittu monestikin mutta käsilaukkua/pikkureppua ei koskaan.

   • Niina

    Matkustaessani Airberlinillä, tehdessäni chek inin etukäteen, virkailija oli ennen turvatarkastusta punnitsemassa käsimatkatavaroita? . Mitatut laukut (ja painonrajan alla) olevat laukut laputettiin näkyvästi.. Livahdin turvatarkastuksesta toisen matkustajan narahdettua ylipainosta.. Huhuh

    • Sanni

     Ohoh…

 9. Sonja

  Täällä kans käsimatkatavaroilla matkustava. On niin ihanaa, kun pääsee heti koneen laskeuduttua lomalle. Just viime reissulla mietin, että mistähän saisi hyviä matkashampoita ja hoitoaineita, koska nykyinen klippotek on pakattu huonoon pyöreään pakettiin ja se vie turhan paljon tilaa. Häämessuilta löysin uuden mineraalimeikkipohjan MS CHIC:n, joka pääsikin matkameikiksi, koska on pakattu kiinteään muotoon ja tekee lisää tilaa muille nesteille.
  Kivaa matkaa sulle! :)

 10. sonja

  Mä olen aina luullut että lennolle saa viedä yhden 1l minigripin per henkilö? Saako niitä siis viedä monta? Jos näin on niin olisin aika monet pakkauskriisit välttänyt :D

  • Sanni

   Olet ymmärtänyt aivan oikein, lennolle saa viedä yhden litran vetoisen pakkauksen nestemäistä kosmetiikkaa, niin että yksittäisen nestemäisen pakkauksen koko (siellä litran pussin sisällä) ei ylitä 100 ml.

   Ei-nestemäistä tavaraa sisältäviä minigrippejä saa totta kai viedä niin paljon kuin vain lentoyhtiön painoraja sallii ^_^

   • sonja

    Niin joo eli siis matkustaessasi laitat myös ei-nestemäisen kosmetiikan minigrippeihin?
    Mä käytän meikkilaukkua sitten muun kosmetiikan kantamiseen, paljon käytännöllisempi reissussa asettaa joku toilettilaukku kylppäriin ja yleensä sit kaadan minigripin sisällön sinne matkan ajaksi ja lennolle sitten takas minigripiin. Onko syynä toiseen minigripiin tilan säästäminen sitten?

    • Sanni

     Niin joo eli siis matkustaessasi laitat myös ei-nestemäisen kosmetiikan minigrippeihin?

     Kyllä, ja syynä nimenomaan tilan säästäminen :) Käsimatkatavaroissa kaikki neliösentit tulevat käyttöön ^_^

 11. lusene

  Heippa! Satutko tietämään, koskeeko siihen varsinaiseen lentolaukkuun ja pikkureppuun tai muuhun ”henkilökohtaiseen esineeseen” laitettavia tavaroita eri säännöt? Voiko pieneen reppuun tai laukkuun siis myös laittaa nesteitä ja muitakin samoja juttuja kuin matkustamoon tuotavaan matkalaukkuun? Olen menossa toukokuussa Jenkkeihin ja tuli buukattua yksi niin tiukka vaihtoyhteys, etten oikein luota siihen, että ruumalaukku tulee samaan aikaan perille kanssani (tai pahimmassa tapauksessa ollenkaan). En ajatellut ottaa varsinaista matkalaukkua mukaan käsimatkatavaroihin.

  Toki tämäkin saattaa vaihdella lentoyhtiöittäin, mutta arvelin että säännöt ovat suurin piirtein samat. Finnairin sivuilla käsimatkatavaroilla näytettiin tarkoittavan pelkkää matkalaukkua, kun taas American Airlinesin sivuilla ne ovat molemmat selkeästi käsimatkatavaroita. Voi toki olla, että tartun nyt liikaa sanamuotoihin :D

  • lusene

   Eipä mitään sittenkään, sainkin jo vastauksen Finnairin asiakaspalvelijalta. Mutta jos osaat antaa muita hyviä pakkausohjeita tähän tilanteeseen niin saa kertoa!

   • Sanni

    Hyvä että selvisi :) Litran nestemäinen sääntö siis koskee kaikkia matkustamoon mukaan otettavia laukkuja yhteensä per matkustaja.

 12. mari

  Mä oon näissä matkatavarabloheissa aina pohtinut (siis muistakin blogeista kun matkatavarablogeja luen), eikö alusvaatteita tarvita?

  Itse olen isorintainen ja en voi kulkea ihmistenilmoilla ilman liivejä ja tarvitsen muutamat hyät liivit mukaan. Ovat ihan yhtä tärkeät kuin kengät minulle.

  Nyt olen lytänyt hyvät urheiluliivit, jotka menee pieneen tilaan. Mutta silti pakkaan mukaan myös ne kaarituelliset hankalammin pakattavat liivini.
  Itse otan mukaan myös yhdet paremmat alushousut ja sit muutamat kulahtaneet. Ne kulahtaneet laitan roskiin, käytön jälkeen.

  Sinänsä ymmärrän, ettei alusvaatteitaan halua kuvata blogiin. Mutta maininnan arvoinen seikka ne ovat itselleni. Toivottavasti en lukenut huonosti tekstiä, ja vaan missannut alusvaatteita.

  Toi oli mulle loistovinkki, et ton ihokarvahöylän voi ottaa mukaan :)

  • Sanni

   Mä olen kuvannut alusvaatteeni aiemmissa käsimatkatavarapostauksissa :) Olenhan tehnyt pari postausta joissa oli kuvattuna koko matkalaukun sisältö.

   Toivottavasti en lukenut huonosti tekstiä, ja vaan missannut alusvaatteita.

   Tämä postaus käsitteli vain käsimatkatavaraan pakattavaa kosmetiikkaa, siksi ei puhuttu vaatteista :)

 13. NG

  Hei vaan.. on kai aika kerrata pakkaustietämystä ja alkaa varustautua jo kesän mahdolista Kreikan-matkaani ajatellen.. :)
  Ihan noin pelkistetysti tuskin tulen selviämään.. mukana on todennäköisesti nestemäistä shampoota ja useampi kasvovoide – ja jokin suihkugeelikin, sillä en voi jättää varustelutasoa sen varaan, että löydän heti tulopäivänä apteekin, josta saa Korresia.. :D

  • Sanni

   sillä en voi jättää varustelutasoa sen varaan, että löydän heti tulopäivänä apteekin, josta saa Korresia.. :D

   ^_^ ^_^ Kreikassa voi muuten oikeasti olla vaikeaa löytää kylä jossa ei olisi apteekkia suunnilleen joka kadun kulmassa :)

   Nuuskuttelin eilen niitä Korresin uusia Pure Greek Olive -tuotteita ja vasta nyt tajusin että sarjahan on tosi laaja, ei pelkästään perinteiset suihkugeeli ja vartalovoide (ilmeisesti Suomeen tulee vain rajoitettu valikoima, täällä tuotteita on valtavasti). Eri tuoksuja on viisi; Olive Blossom, Cedar, Honey, Verbena ja Bergamot.

   • NG

    Oi että, sitten on kyllä syytä lähteä paikan päälle…! Kuulostaa todella houkuttelevalta!
    Kyllä apteekkeja varmasti on (varsinkin kun kyseessä on suurehko kaupunki), mutta ei ehkä jaksa heti tulopäivänä lähteä seikkailemaan majapaikasta hakemaan hygieniatuotteita…
    Sitten matkan viimeisinä päivinä on oikea hetki ravata ostoksilla ja täyttää matkalaukku.. Tosin tilaa menee jo varmaan reippaasti painotuotteille, niillä on tärkeä osa…

    • Sanni

     Saako udella mistä kaupungista on kysymys…? :)

     • NG

      Laitan sulle sähköpostia tulemaan :)

      • Sanni

       Ok :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.