Karkkipäivä
Karkkipäivä

Käsimatkatavaralla matkustaminen

Eräs lukija toivoi postausta käsimatkatavaralla matkustuksesta ja siitä, mitä oikein pakkaan. Muutama muukin on joissain aiemmissa kommenteissa osoittanut uteliaisuutta matkatavaroitani kohtaan.

Siispä… tänään juttua 10 kilon tavaralla reissauksesta ja matkalaukkuni sisällöstä. :) Olkaa hyvä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viikonloppureissu käsimatkatavaralla ei liene homma eikä mikään kenellekään, mutta minun Kreikan matkani kestävät useita viikkoja. Tällä kertaa seitsemän viikkoa.

Toiset hämmästelevät pikkuruista matkalaukkuani ja ihmettelevät miten voin pärjätä niin vähällä melkein kaksi kuukautta. Minusta taas tuntuu että saan laukkuun yllättävän paljon tavaraa ja pärjäisin varmasti vähemmälläkin.

Kuvassa oikealla on Samsoniten lentolaukkuni ja oikealla ”reissukassi”. Reissukassi on paikan päältä ostettu halpis extralaukku jossa kulkee kaikki se, jonka joudun reissun aikana ostamaan (kuten lisäkosmetiikka ja ruoka-aineita) sekä kylmän ilman vaatteet, jotka olivat päälläni maahan saapuessa, kuten päällystakki ja neulepusero. Yhden ison reissukassin hankinta helpottaa liikkumista merkittävästi – ei tarvitse kantaa montaa eri nyssykkää ja kassia lentolaukun lisäksi.

.

MITÄ KANNATTAA MUISTAA KÄSIMATKATAVARALLA MATKUSTAESSA?

* Nesteitä vain sen verran että mahtuvat 1 litran vetoiseen läpinäkyvään pussiin, yksittäinen pakkaus saa sisältää korkeintaa 100 ml nestettä.

* Jätä kotiin kynsisakset ja aerosolit. Mitään teräviä, aseeksi luettavia esineitä tai ponneainetta sisältävää ei saa kuljettaa matkustamossa. Edit. Asiaan perehtyneen lukijan mukaan aerosolituotteitakin saa ottaa matkustamoon, kunhan ovat max 100 ml:n pakkauksissa. Kuulema myös sakset, kunhan terä on alle 6 cm. Joka päivä oppii uutta! :)

* Useimmilla lentoyhtiöillä, ainakin ns. halpalentoyhtiöillä, käsimatkatavaran painoraja on 10 kg. Riippuu lentöyhtiön käytännöstä ja check-in- henkilökunnan virkainnokkuudesta, punnitsevatko he matkatavarasi. Useimmiten tavaraa ei punnita, mutta en suosittele ottamaan riskejä. Mikäli laukkusi punnitaan ja siinä on ylikiloja, joudut joko jättämään nämä kilot kentälle tai keksimään keinon pakata extrakama ruumaan jolloin maksat myös ruumaan menevän tavaran lisämaksun.

Myös laukun muoto on tärkeä. Esimerkiksi Ryanairin sallittu koko on 55 cm x 40 cm x 20 cm. Reppua on kokemukseni mukaan käytännössä mahdoton saada pakattua niin, että se ei pullistuisi yli 20 senttiä. Siksi olen itse luopunut repusta käsimatkatavarana ja käytän sallittuihin mittoihin sopivaa lentolaukkua. Eipähän tarvitse jännittää portilla joka kerta että ottaako ne mun repun syyniin vai ei… Olen todistanut monesti tapauksia joissa liian kookas reppu on vedetty jonosta sivuun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä kuvassa on kaikki matkavaatteeni päällystakkia ja neuletakkia lukuunottamatta.

Jos mietitte mitkä nuo hanskat on, niin ne on mun kuminauhajumppaa varten. :) Viime syksyn reissuun ostamani jumppanauhan käsikahvat irtosivat, ja nyt on pakko käyttää hanskoja mikäli haluaa välttää ihon rikki hiertymisen kuminauhaa käyttäessä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tällä kertaa sain mahdutettua mukaan peräti neljät kengät (tai no, varvassandaaleita ei ehkä kengiksi voi kutsua…)

Yleensä saan mahtumaan mukaan vain kahdet kengät. Miksi nyt enemmän?

Kaikki riippuu lentoyhtiöstä. :) Lennän melkein aina Ryanairilla, joka sallii käsimatkatavaraksi kirjaimellisesti yhden ainoan tavaran = laukun, kädessä tai olkapäällä ei saa olla mitään muuta laukun tapaistakaan tai edes kameraa matkustamoon tullessa. Näin ollen Ryanilla reissatessa myös käsilaukun ja kameran on mahduttava Samsoniteen.

Tällä kertaa lensin Norwegianilla, joka sallii varsinaisen käsimatkatavaralaukun lisäksi yhden henkilökohtaisen tavaran, esimerkiksi käsilaukun tai läppärin. Tämä tuo suurensuuren lisäedun matkatavaran suhteen! :) Koska voin kantaa kameran käsilaukussa ja käsilaukun olkapäällä, jää matkalaukkuun tilaa jollekin muulle! Kuten tällä kertaa kengille. :)

Edit. Huraa, lukijoilla oli kertoa minulle suuri ilouutinen; Ryanairin käytäntö on muuttunut ja nykyään hekin sallivat yhden henkilökohtaisen tavaran käsimatkatavaran lisäksi. Muutos on ilmeisesti tapahtunut hiljattain, ainakin viime marraskuussa oli vielä tuo yhden laukun sääntö. Oijjoi miten meidän halpismatkustajien oloja helpotetaankaan..! ^_^ Edit 2. Selvisi, että tuo uudistus on tapahtunut juuri mun viimeisen Ryanair-reissun jälkeen, eli marraskuun lopussa 2013..! ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pitkähihaiset paidat, 3 kpl.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lyhythihaiset/hihattomat paidat, 7 kpl.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ranta”mekot”, 3 kpl.

Tämä oli selvästi liioittelua, yksikin olisi riittänyt. :D Mutta nämä ovat niin heppoista materiaalia että yksi mekko vie alle nyrkin kokoisen tilan matkalaukussa. Mä tykästyin noihin ja siksi haalin 3 eri väristä… :P

Rantamekko_sininen

Nämä ovat myös kivoja yleishengailuvaatteita vaikkapa kämpillä, hikitahmaisena on mukava pitää päällä tällaisia ohuita ja löysiä vaatteita.

(Kuva Skiathoksen majapaikkani takapihalta.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

”Bilepaita”. Hehheh, ihan kuin mä nyt reissuissa koskaan mitenkään hurjasti bilettäisin, tuskin koskaan :D Mutta yksi tällainen ”baaritoppi” on kiva olla mukana kaiken varalta. Tämä kaveri on ollut mulla sellaiset 10 vuotta ja aina se seuraa mukana kaikilla matkoilla…. ^_^

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minulle hyvin poikkeavasti, intouduin Ateenassa peräti vaateshoppailemaan kahden paidan verran. (Liekö myös taannoinen stailaus vaikuttanut siihen että olen viime viikkoina kuljeskellut huomattavasti suuremmalla kiinnostuksella vaatekaupoissa…)

Huomasin kaipaavani kaupunkiolosuhteissa päälle jotain enemmän t-paitamaista vaatetta (kaikki mukaan tulleet lyhythihaiset on käytännössä toppeja), ja löysin Bershkasta vitosella tuollaisen kivan sinapin värisen t-paidan.

Musta paita on Mangosta. Aina on tarvetta noille ”vähän siistimmille” paidoille, esimerkiksi ravintolaillalliselle menen reissuolosuhteissakin mieluummin jossain muussa vaatteessa kuin ihoon liimautuneessa topissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pitkälahkeiset housut, 2 kpl.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Shortsit, 2kpl. Hame, 1 kpl.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bikinit – yläosa 2 kpl, alaosa 1 kpl. Toinen alaosakin toki olisi mahtunut laukkuun ja painorajoihin, siitä ei ole kyse :D, mutta ostaessani biksuja Åhlensilta noihin toisiin ei enää ollut alaosia mun koossa. Olen yrittänyt täältä löytää jotkut niihin sopivat mustavalkoraidalliset (toiset on sinivalkoiset), mutta vielä ei ole tärpännyt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ranta”pyyhe”/alunen.

Oikealle pyyhkeelle ei ole tilaa. Tai onhan niitä tosi pieneen tilaan meneviä,erityismateriaalista valmistettuja retkipyyhkeitä, mutta mitäpä minä sellaisella, kun majapaikoissa on kuitenkin aina pyyhkeet. Järkevämpää antaa pyyhkeen tila jollekin muulle tarpeellisemmalle tavaralle. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Matkakosmeetiikka (josta lisää myöhemmin omassa postauksessaan), jaettuna kahteen pussiin; nestemäiset ja ei-nestemäiset. Tässä kuvassa pussien sisältö on jo iloisesti sekaisin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jumppakuminauha, laastareita, aurinkovitamiineja, xylitol-purkkaa, mausteita ja pesupulveria.

Mausteita toki voisi ostaa paikan päältäkin, mutta mä koen helpoksi kuljettaa niitä tuollaisessa pikkuboksissa (mikä meillä on aina vaelluksillakin), ja boksin mukana tulivat samalla edellisen retken maustejämätkin. :)

Ai  miksi ylipäänsä mausteita? Koska pyrin taloudellisista syistä tekemään suuren osan ruoasta reissussa itse.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laturit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olka- ja vyötärölaukku.

Kuten eilisessä postauksessa kerroin, tuo vyötärölaukku on vallan mainio väline hikisissä olosuhteissa matkustaessa. Täällä, missä joutuu koko ajan rasvaamaan itseään ja iho on tahmea suunnilleen kellon ympäri, on ällöttävää kantaa olkapään yli menevää laukkua. Tai minusta ainakin on ällöttävää kun hihna hiertyy tahmeaa ihoa vasten. Mietin jo viime syksyn reissussa että mun on hankittava joku vyötäröllä kannettava laukkusysteemi joka ei koske paljaaseen ihoon, ja kappas vain, Joulupukki kuuli toiveeni :)

Kotiolojen tyyliini tällainen laukku ei sovi, mutta tänne aivan täydellisesti. :)

idKreikka_kasimatkatavara

Tältä laukku näyttää täyteen pakattuna!

Siellä ovat kaikki postauksessa esitellyt tavarat lukuunottamatta lennon aikana päällä pitämiäni vaatteita eli 1 kpl farkut, 1 kpl toppi, 1 kpl pitkähihainen paita, kengät sekä 2 x takki. Kyllä, minulla on kaksi takkia mukana – toinen ohuempi jota voin käyttää täällä iltojen mahdollisesti viiletessä ja toinen, joka taas soveltuu Suomen säähän palatessani kotiin lokakuun lopussa. Pakatessa on myös ajateltava paluusään olosuhteita… ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näine sisältöineen laukku painoi 9,95 kg. Siihen 500 grammaan saan toivon mukaan mahtumaan Ateenasta ostamani kaksi paitaa. :) Haha, joo, matematiikka ei todellakaan ole mun vahvuus! ^_^

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

”Reissukassissa” on väljää. Sitten kun siirryn keittiöllisiin majapaikkoihin (Skiathokselta en sellaista saanut tarpeeksi edullisesti), laukku täyttyy vielä pikakahvilla, ruokaöljyllä ja kaiken maailman muilla pidempään kestävillä ruokahärpäkkeillä jotka kulkevat mukana saarelta toiselle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reissukassi sisältöineen jää luonnollisestikin Kreikkaan. Jätän sen ystävieni Miltonin ja Saivan luokse jossa se odottaa taas seuraavaa Kreikan vierailuani. :) Harmittaa kun en keksinyt tätä jo viime syksynä vaan dumppasin silloin ostamani reissukassin roskiin. Yli jääneet kosmetiikat sentään annoin Saivalle.

Huh, tulipas taas pitkä postaus! Innostuin aiheesta niin että olen kuluttanut postauksen parissa vaikka kuinka monta tuntia (alati katkeilevan nettiyhteyden kanssa taistellen) keskellä kauneinta päivää. :) Jospas nyt suuntaisin Skiathos Townin vanhan kaupungin kujille hakeutumaan myöhäiselle lounaalle. (Juttua kirjoittaessa sammutin vatsan pahimman lounasmurinan milläs muulla kuin kreikkalaisella jogurtilla ;)) Täällä on tänään myös Sporadien tunnetuimpien kokkien järjestämä ruokatapahtuma maisteluineen, voitte uskoa että meitsi on siellä! :)

Kommentit (44)

 1. Nanna

  Hei!
  Ryanair taitaa olla palannut entiseen systeemiin eli saa viedä käsilaukunkin matkustamoon, 35 x 20 x 20, siis 2 laukkua, vaikka matkustaakin pelkillä käsimatkatavaroilla. Ks. Ryanairin nettisivut. Hyvä uudistus !

  • Sanni

   Kappas, niinpäs onkin! :) Jee!

   ..kommenteista päätellen tuon tiesi näköjään melkein kaikki muut paitsi mä…! ^_^ Edellisestä Ryanair-matkasta on 9 kuukautta, käytäntö on siis ilmeisesti muuttunut aika hiljattain..? Mutta aivan mahtavaa, joka tapauksessa! :)

 2. Aurinkoinen

  Kiitos tästä postauksesta, tuli minulle juuri sopivasti. Aion matkustaa kuun lopussa Norwegianilla käsimatkatavaroin. Mietin juuri sitä käsilaukun kokoa. Eihän läppärilaukkukaan mikään ihan pieni ole. Huomasitko minkälaisia käsilaukkuja naisilla oli? Entä sinulla?

  • Sanni

   Huomasitko minkälaisia käsilaukkuja naisilla oli? Entä sinulla?

   Ihmisillä oli vaikka minkälaista laukkua, isoista kasseista pieniin olkalaukkuihin, olin huomaavinani joillain matkustajilla kolmekin laukuksi luokiteltavaa kannettavaa. Norwegianilla ollaan ilmeisesti paljon rennompia kuin Ryanilla. Olin kerran ostanut Edinburghin lentokentältä tuliais-whiskyn, ja minut pysäytettiin portilla koska kuljetin repun lisäksi kädessäni tuota tax free -ostosta. Porttivirkailija ilmoitti, että mikäli en saa pulloa mahtumaan reppuun, se jää kentälle. Oli siinä sitten aikamoinen survominen, kun reppu oli jo ääriään myöten täynnä….

 3. LB

  Kiitos hyvästä postauksesta! Usein vähillä vaatteillä pärjää, kun hotellissa voi pesaista vaikka puseron, mutta itselle kengät ovat usein se ongelma. Vaihtokengät pitää lyhyelläkin reissulla olla mukana. Riippuu tietysti vuodenajasta ja matkakohteesta, pärjääkö sandaaleilla vai pitääkö olla painavammaat kävelykengät.
  Ryanairille saa nykyään ottaa lentolaukun lisäksi pienen käsilaukun matkustamoon :)

  One cabin bag weighing up to 10 kg with maximum dimensions of 55cm x 40cm x 20cm, plus 1 small bag up to 35 x 20 x 20 cms may be carried per passenger*.

  • Sanni

   Ryanairille saa nykyään ottaa lentolaukun lisäksi pienen käsilaukun matkustamoon :)

   One cabin bag weighing up to 10 kg with maximum dimensions of 55cm x 40cm x 20cm, plus 1 small bag up to 35 x 20 x 20 cms may be carried per passenger*.

   Tämä on kyllä todellakin mahtava uutinen! Helpottaa pakkausta aivan valtavasti! ^_^

 4. Dzinni

  Mielenkiintoista, kiitos!

  Olen omassa blogissani postaillut myös matkustamista helpottavista ratkaisuista, ja lisää postauksia tulee. Tosin lähinnä business-matkustajan kantilta, ihan ”reppureissaajana” en oikeastaan liiku, mutta vaatii tämäkin matkustelu aikalailla suunnittelua, sillä pakaasin tila on rajallinen, ja onpa joskus käynyt niinkin, että itse reissaan ympäri Eurooppaa hoitelemassa useita työasioita parin viikon aikana, ja se mokoma pakaasi matkustaa jossakin perässä, koska se oli kadoksissa ekan lennon jälkeen.

  Kaikkea voi sattua ja kaikkeen pitää varautua, tai ainakin pyrkiä siihen.

  :)

  • Sanni

   Onko sulla Dzinni blogissasi mitään matkustukseen liittyvää tagia, jota kautta löytäisi kaikki aiheen jutut? :) Yritin etsiä kun kiinnostuin, mutta ei osunut silmään.

   • Dzinni

    Kokeilepa hakea sanalla reissu tai reissunaisen, luulisin, että olen käyttänyt noita sanoja.

    Btw, mulla on aina mukana iso ja tukeva muovikassi taiteltuna käsimatkatavaroihin. Jos joskus matkustan esim. Ryanairilla, saa ostoksensa ja käsimatkatavaransa sullottua sinne, ainakin joskus ovat olleet ehdottomia siitä että vain yksi matkatavara matkustamoon.

    • Sanni

     Kokeilepa hakea sanalla reissu tai reissunaisen, luulisin, että olen käyttänyt noita sanoja.

     Joudun myöntämään että olen kai täysin sokea sillä en löydä tuollaisiakaan tunnisteita tunnistelistastasi….

   • Dzinni

    Mun pitää varmaankin selata ne postauksetläpi ja tägätä jotenkin johdonmukaisemmin, en aiemmin arvannut, että ne voisivat ketään nin hirveästi kiinnostaa… :)

    • Sanni

     Tägit ovat erinomainen tapa auttaa lukijaa löytämään tietystä aihepiiristä kirjoitetut jutut ;)

 5. Jonttu

  Erittäin mielenkiintoinen postaus. :) Kiitos. Ja päästiinpähän tässä kurkkaamaan vaatepuoleen, vaikka vähän aikaa sitten sanoit, että ei ole lähiaikoina tulossa… :)

  • Sanni

   Ja päästiinpähän tässä kurkkaamaan vaatepuoleen, vaikka vähän aikaa sitten sanoit, että ei ole lähiaikoina tulossa… :)

   Nojoo :D En mä tällaista ihan vaatejuttuna ajatellut, vaikka okei, vaatteitahan tässä pääasiassa kuvattiin… mutta ei vaatteisiin liittyvästä syystä ^_^

 6. Ryanair

  Nykyään voi ottaa käsimatkatavaroiksi kaksi laukkua Ryanairillä :)
  Lensin toukokuussa Lontooseen ja oli ihan huikeaa kun reppuni lisäksi pystyin ottamaan kameralaukun koneeseen mukaan :)

  http://www.rantapallo.fi/matkailu/ryanair-osoittaa-pehmenemisen-merkkeja-naita-saantoja-kevennetaan/

  • Sanni

   Mua huvittaa kun kerron täällä matkustavani useinkin Ryanilla, ja sitten en tiennyt mitään tästä käsimatkatavaraan liittyvästä uudistuksesta…! :D

 7. Anna

  Waau no tässä tavote kevyeen pakkaamiseen, sullahan mahtuu mukaan vaikka mitä! Pitää pitää mielessä nää ohjeet ensi kerralla, ainakin vaatekuvia kattellessa huomasi että sun kaikki vaatteet taitaa olla melko kevyttä materiaalia? Voisi pyrkiä siihen niin tulis varmasti paljon helpompaa! Ja takit ja farkut päälle koneeseen on kyllä kanssa tosi hyödyllinen tapa.

  Pidä hauskaa siellä ruokatapahtumassa, kuulostaa ihanalta!

  http://www.aduaa.blogspot.com

  • Sanni

   ainakin vaatekuvia kattellessa huomasi että sun kaikki vaatteet taitaa olla melko kevyttä materiaalia?

   Kyllä, kevyttä ja halpaa! :) Ei tee pahaa ruttailla ja litistää noita niin pieneksi kuin mahdollista, ei ole mitään hienoja materiaaleja jotka saattaisivat kärsiä…! :D

   Tietysti lämpimään ilmastoon matkustaminen helpottaa käsimatkatavaralla matkustusta, kylmän sään vaatteita ei tuon kokoiseen laukkuun mahtuisi kuin pieni murto-osa Kreikan matkavaatteisiini verrattuna. Kengistä puhumattakaan. Suoraan sanottuna en usko, että pystyisin itse saamaan vaikka 2 kk:n Alaskan reissun kamat käsimatkatavaraan… :P

  • Jonttu

   Minulla ei niinkään vaikuta vuodenaika, vaan se, mihinpäin olen menossa. Vanhempien luokse kun menen ihan täällä Suomessa, niin on aina iso matkalaukku aivan ääriään myöten täynnä plus käsissä muovipusseja. Sinne kun joutuu ottamaan liikuntavaatteet (lenkkikengät ainakin) ja muutakin kotivaatetta. Jos kotipuolessa on vielä jotkut juhlat, niin joutuu ottamaan myös juhlavaatteet. Olen siis melkoinen kassi-alma, kun reissailen kotiin. Sanni pärjää Kreikan-matkalla vähemmällä kuin minä täällä Suomen sisällä. :)

 8. Liinu

  Hienosti olet saanu mahtumaan paljon tavaraa lentolaukkuun. Tuossa sun omassa ei taida olla vetokahvaa? Sellainen voisiki olla ihan kätsy, nimittäin ulosvedettävä kahva vie myös jonkin verran tilaa..
  Ryanairille muuten voi nykyään ottaa myös toisen pienemmän kassin ilmaiseksi mukaan, käytäntö on muuttunut :)

  • Sanni

   Tuossa sun omassa ei taida olla vetokahvaa?

   On siinä, ei vain näy kuvassa :) Se menee kokonaan laukun sisään eikä vie yhtään tilaa.

 9. Ylva

  Haa, kiinnostava teksti taas jälleen, kiitos siitä! Silmä tarttui heti tuohon matkakosmetiikka-kuvan seerumiin, samaa tuotetta olen itsekin käyttänyt jo pari pullollista. Mun rutikuivalla iholla tuo kyseinen tuote kirvelee aika tavalla, mutta olen lantrannut sitä sitten kasvovoiteeseen. Jään kiinnostuneena odottamaan matkakosmetiikkapostaustasi. :) Nauti Kreikasta!

  • Sanni

   Silmä tarttui heti tuohon matkakosmetiikka-kuvan seerumiin, samaa tuotetta olen itsekin käyttänyt jo pari pullollista.

   Olitkohan se sitten juuri sinä joka tuota seerumia minulle suosittelit? :) Ostin sen nimittäin taannoin lukijan vinkistä :) Tykkään kovasti, mutta haju….

 10. Nimetön

  Itse asiassa kynsisakset ja näin ollen myös ne partahöylät saa ottaa käsimatkatavaroihin. ”Kuljettaminen käsimatkatavarassa sallittu, mikäli saksien terän pituus saranakohdasta mitattuna on alle 6cm.”

  • Sanni

   Kiitos :) Tieto lisätty tekstiin.

 11. Virve

  Ihailtavaa tuo pakkaustehokkuus! Ryanairillakin saa muuten nykyään olla lentolaukun lisäksi joku pieni käsilaukku.

 12. Saara

  ”Jätä kotiin kynsisakset ja aerosolit. Mitään teräviä, aseeksi luettavia esineitä tai ponneainetta sisältävää ei saa kuljettaa matkustamossa.”

  Ei itse asiassa pidä paikkaansa – henkilökohtaiseen hygieniaan kuuluvat aerosolit max 100ml ovat ihan ok käsimatkatavaroissa, samoin alle 6cm terät. T. entinen turvatarkastaja

  Muuten kiva postaus! Vähällä sitä pärjää. Mun mielestä käsimatkatavaralla matkustaminen on vapauttavaa. Vähemmän raahattavaa ja vähemmän pohdintaa sen suhteen, mitä laittaisi päälle – usein valinnanvaraa kun ei juuri ole ;)

  • Sanni

   henkilökohtaiseen hygieniaan kuuluvat aerosolit max 100ml ovat ihan ok käsimatkatavaroissa, samoin alle 6cm terät. T. entinen turvatarkastaja

   Kiitän, tieto päivitetty postaukseen :)

   Mistähän tuo aerosoleihin liittyvä käsitys on tullut… Mä olen vuosikaudet ollut siinä uskossa ettei aerosoleja saa ottaa matkustamoon ja joskus heittänyt niitä roskiinkin turvatarkastuksessa.

   Vähemmän raahattavaa ja vähemmän pohdintaa sen suhteen, mitä laittaisi päälle

   Niin totta! :)

 13. Laura

  Hei!
  Tuo Ryanairin juttu on vanhaa tietoa, nykyään saa ottaa lentolaukun + pienen repun, käsilaukun tms. http://www.ryanair.com/fi/terms-and-conditions/regulations-cabinbaggage/

 14. Nimetön

  Vinkkiviitonen: Jos kävisi niin hullusti, että matkalaukussa olisikin muutama sata ylimääräistä grammaa turvatarkastuksessa, ja check-in -tyypeiltä alkaisi tulla nillitystä, niin nou hätä! Toimit vaan niin kuin meitsi taannoisella Lontoon-reissulla. Tuli meinaan vähän shoppailtua. Ja painorajathan paukkui yli. Ja check-in -tyyppi oli nillittäjä. Nokkelana tyttönä tokaisin että ”hold on a second!!!”, läväytin laukkuni auki, ja aloin muiden odotellessa kiskoa laukusta vaatetta niskaan :D siinä vaiheessa kun oli about viis paitaa ja takki päällä suoritettiin uudelleenpunnitus ja tsadaa! Rajoissa ollaan! Ja ei muutaku bon voyage! Ja toinen yhtä huvittava episodi sattui Bremenin lentokentällä. Mulla mukana menossa matkustamoon käsilaukku, toisessa kädessä isohko muovikassi joka sisälsi jotain tax free -kamaa. ”Anteeksi neiti, teillä ei voi olla kuin yksi item mukana.” hetken pohdin että mihkäs nyt dumppaan tuliaiset kun laukkukin on jo ruumassa. Sitten tuuppasin pienehkön käsilaukkuni tax free -muovikassin sisälle. ”See, only one item!” Ja eikun tervetuloa lennolle!

  Olis muutenki pari sanaa sanottavana näistä erinäisten halpalentoyhtiöiden grammanviilaamisista, mutta jätetään se nyt sikseen! Tai no jos ny vähän: ei mitään järkee! Jos sulla on päällä kunnon avaruuskamat ja elopainoakin kolminumeroinen lukema niin eiku sisään vaan! Mut annas olla jos se paino on sun LAUKUSSA! Jesus christ mehän pudotaan jos et nyt heti heivaa näitä sukkia helvettiin täältä pakaasista!

  • Sanni

   Nokkelana tyttönä tokaisin että ”hold on a second!!!”, läväytin laukkuni auki, ja aloin muiden odotellessa kiskoa laukusta vaatetta niskaan :D siinä vaiheessa kun oli about viis paitaa ja takki päällä suoritettiin uudelleenpunnitus ja tsadaa! Rajoissa ollaan!

   Hehheh :D Tuttua ^_^ Mä olen kerran tehnyt noin jo ennen portille menoa, kun luulin kotoa lähtiessä laukun olevan ihan painorajoissa, mutta kentällä selvisikin (punnitsin itse, ei virkailija) että ylipainoa oli 2 kg. Vedin sitten kolmet housut ja kaikki pitkähihaiset päälle. Kyllä siinä hiki valui lentoa odotellessa… Koneeseen päästyä menin heti vessaan ja kuoriuduin vaatteista ^_^ Olisihan voinut olla ettei laukku edes olisi joutunut punnitukseen, mutta mä en halunnut ottaa riskiä :D

   Sitten tuuppasin pienehkön käsilaukkuni tax free -muovikassin sisälle. ”See, only one item!”

   Tää oli kyllä hyvä! :D

   Jos sulla on päällä kunnon avaruuskamat ja elopainoakin kolminumeroinen lukema niin eiku sisään vaan! Mut annas olla jos se paino on sun LAUKUSSA!

   Aivan samaa olen miettinyt… Ei mitään järkeä.

 15. Rach

  Tämä ulkosuomalainen on lentänyt pelkillä käsimatkatavaroilla jo monta vuotta, kaikki paitsi Suomen reissut, koska Suomesta on aina tuotava kaikkea hyvää syötävää ja laadukasta kosmetiikkaa (means perusrasvoja ja hammastahnaa) mukana yli käsimatkatavaroiden paino- ja tilavuusrajojen. Ainakin täällä USA:ssa menee rajoitukset niin, että se isompi laukku on mahduttava ylälokeroihin ja sen toisen henkilökohtaisen laukun penkin alle. Tästä ollaan tosi tarkkoja, ja helposti joutuu laittamaan laukun ruumaan, jos on liian isokokoinen. Ja minulla on muuten tuo ihan sama samsoniten laukku, se on varma valinta! ”Käsilaukkuna” minulla on ikivanha fjällrävenin ”kettureppu”, joka myös takuuvarmasti menee jokaisessa koneessa penkin alle. Minusta parasta käsimatkatavaroilla matkustaessa on, ettei tarvi odotella matkatavaroita ruumasta ja se, että käsimatkatavaroilla viitsii kulkea lentokentältä keskustaan, ja säästää näin esim. taksikuluissa. Vaatteita kun voi pestä reissussa tai puuttuvat päivittäiskosmetiikat voi yleensä ostaa paikan päältä edullisesti. Itse suosin purnukoissa minigripejä (tai ziplogeja) sekä Mujin näppäriä matkustukseen soveltuvia purnukoita, oletko niihin tutustunut? Onkohan Suomessa edes Mujin liikettä/nettikauppaa?

  • Sanni

   Itse suosin purnukoissa minigripejä (tai ziplogeja) sekä Mujin näppäriä matkustukseen soveltuvia purnukoita, oletko niihin tutustunut? Onkohan Suomessa edes Mujin liikettä/nettikauppaa?

   Mäkin käytän tosi paljon minigrippejä (viime syksyn reissussa jopa aurinkorasvaa oli minigripissä – siis ilman pakkausta!), niissä kulkee niin meikit, rasvat, pähkinät ja purukumit. MUJIn matkapakkaukset on myös tuttuja, löysin ne viime kesänä Tukholmasta (vinkkasin niistä postauksessakin: http://karkkipaiva.indiedays.com/2014/07/09/3-x-vinkki-tukholmaan/ ). Suomessa ei ole MUJIa vaan Tukholman on lähin.

 16. maaretta

  9.95kg –> 500g tilaa kymmenestä kilosta? Lienee näppäinvirhe. Ei tod. tarkoitus nipottaa kun jäin vaan laskemaan iteksenikin että millä matikalla..:D

  Oikeasti tosi hyvä postaus. Pakkaan ite AINA yli vaikka olis vaan vkonloppureissu äitin luona.. Oon miettiny kuinka ihmiset pystyy pelkällä lentolaukulla reissaamaan. Nyt aukesi hieman vaikken luultavasti samaan pystykään koskaan. Hyviä vinkkejä silti!

  • Sanni

   9.95kg –> 500g tilaa kymmenestä kilosta? Lienee näppäinvirhe.

   Ei ollut näppäinvirhe vaan mun matikkapää vain on noin huono :)

 17. Anni

  Matikkasi ei mennyt ihan nappiin: 9,95kg + 500g.. Sehän on 10 kg 450g.

  • Sanni

   Haha, ei niin :D Ei ihme että olin koulussa jatkuvasti matikan tukiopetuksessa. ^_^ Pitänee siis survoa enemmän vaatetta päälle paluumatkalla.

 18. Hosuli

  Vau, mitä järjestelmällisyyttä! Tässähän oli valtavasti hyviä vinkkejä pakkaamiseen ja matkustamiseen ylipäätään, vaikka koen jo olevani melko hyvä pakkaaja. :D Siis kiitos. Ja kiitos muutenkin näistä reissupostauksista. Yksin matkustaminen on tuntunut minusta aina jotenkin… pelottavalta, mutta näiden sinun juttujesi ansiosta voisin hyvin lähteä itsenäiseen reissuun.

  • Sanni

   Tosi kiva kuulla! :) Ajattelin muuten kirjoittaa vielä erikseen ajatuksia yksin matkustamisestakin. :)

  • Jonttu

   Joo, todellakin hyvin hyödyllinen postaus etenkin tällaiselle, jolle nuo turvatarkastukset ja lentokenttien toiminnot ovat vähän vieraita, kun niin vähän olen lennellyt. Jos lennän, palaan kyllä tähän postaukseen. :)

 19. Johkis

  Matkapostauksia on aina huippu lukea :) Miten muuten saarilla on pyykinpesumahdollisuuksia, onko itsepalvelukoneita tai edullisia mestoja mihin voi jättää pesetettäväksi vai nyrkkipyykkäätkö? Lattareissa ja Aasiassa on niin helppoa mennä pienillä matkatavaroilla, kun joka paikassa saa helposti ja nopeasti vaatteet puhtaiksi. Euroopassa on välillä tosi hankalaa löytää kohtuuhintaisia pesuloita. Ihanaa reissua, nautihan koko sydämestä!

  • Sanni

   Miten muuten saarilla on pyykinpesumahdollisuuksia, onko itsepalvelukoneita tai edullisia mestoja mihin voi jättää pesetettäväksi vai nyrkkipyykkäätkö?

   Löytyy pesulapalveluita, mutta mä pärjään nyrkkipyykillä :)

   • Lúrjus

    Eikö valkoinen pulveri pikkuisessa pussissa aiheuta koskaan mitään sekaannuksia/ihmettelyjä lentokentällä? Mua kun on varoiteltu, että kentällä luulevat sitä huumeiksi…. Voisikohan noin pusseihin pakata myös tablettilääkkeitä?

    • Sanni

     Eikö valkoinen pulveri pikkuisessa pussissa aiheuta koskaan mitään sekaannuksia/ihmettelyjä lentokentällä?

     Ei toistaiseksi, vaikka olen jännännyt ihan samaa :)

     Voisikohan noin pusseihin pakata myös tablettilääkkeitä?

     Mulla on ollut minigripeissä myös lääkkeitä, mutta alkuperäinen tuoteseloste kannattaa pitää mukana jotta voi todentaa viranomaisille mitä pussit sisältävät.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.