Karkkipäivä
Karkkipäivä

Karvoille tuli nukkumatti – – vai tuliko…?

Muistanette helmikuussa alkaneen projektini saavuttaa silkinsileä bikiniraja ja laittaa ihokarvani ”ikuiseen uneen” kera Venus Naked Skin -valoimpulssilaitteen. Hommahan toimii pähkinänkuoressa niin, että aloitusvaiheen (6-12 hoitokertaa) aikana karva-alue käsitellään laitteella kahden viikon välein, ja kun karvojen kasvu on lakannut, siirrytään ylläpitovaiheeseen jossa kohdealue käsitellään vain kerran kahdessa kuukaudessa. Valoenergia ei tuhoa karvoja, vaan vaivuttaa ne lepotilaan jolloin kasvu pysähtyy.

VenusNakedSkin2

Olen muistanut suorittaa valo”zäpäytyksen” todella tunnollisesti, ja vaikutukset alkoivatkin näkyä seitsemän viikon jälkeen. Viidennen käsittelyn jälkeen karvat eivät enää kasvaneet takaisin käsiteltävälle alueelle.

Kun olin päässyt yhdeksänteen käsittelyyn, ja hoitokuukausia oli takana neljä, ajattelin, että nyt voin varmaankin siirtyä ylläpitovaiheeseen. Karvattoman alueen zäpäyttely kahden viikon välein ei tuntunut enää tarpeelliselta – olivathan karvat olleet sikeässä unessa jo viimeiset kaksi kuukautta.

Ennen kuin jatkan eteenpäin niihin lopullisiin tuloksiin, kohdistan huomionne Naked Skin -laitteen ohjeistuksen pieneen epäselkeyteen.

idNukkumatti_TomSelleck

Ohjekirjassa lukee: ”Saat parhaat tulokset käsiteltyäsi ihokarvoja Venus Naked Skin -laitteella kerran kahdessa viikossa yhteensä noin 6-12 hoitokertaa.” Tekstin alla on kuva, jossa on kolme kalenterikuukautta, ja näihin ympyröity kuusi hoitokertaa. Seuraavien kuukausien kohdalla hoitokerta on ympyröity kerran kahteen kuukauteen. Teksti ja kuva antavat ymmärtää, että aloitusvaihe kestää kolme kuukautta. Muuallakin ohjekirjassa käytetään ilmaisua ”noin kolmen kuukauden mittainen aloitusvaihe”.

Okei. Mutta siellä sanotaan myös ”yhteensä noin 6-12 kertaa”. Aloitusvaihe voi siis venyä myös kuuteen kuukauteen. Mistä laitteen hankkinut henkilö voi tietää, kestääkö hänen aloitusvaiheensa 3 vai 6 kuukautta? Vai kenties 4 tai 5 kuukautta? Arvelin projektia aloittaessani, että vaiheen pituuden määräisi karvojen käytös. Mikäli karvat eivät vielä kolmen kuukauden aikana olisi vaipuneet uneen, aloitusvaihetta jatkettaisiin niin kauan, kunnes karvat eivät palaa käsittelyjen välillä. Ohjekirja ei ota asiaan kantaa lainkaan, mutta minun logiikallani homma toimisi noin.

Koska omat karvani olivat lakanneet kasvamasta takaisin jo kahden kuukauden jälkeen, en nähnyt tarpeelliseksi jatkaa aloitusvaihetta enää neljän kuukauden kohdalla. Ajattelin, että neljäskin kuukausi oli todennäköisesti tarpeeton.

KuinkasSittenKavikaan

Kuinkas sitten kävikään..?

Viimeisen, eli sen yhdeksännen käsittelyn jälkeen meni kolme viikkoa, ja karvat alkoivat kasvaa takaisin. Eivät yhtä tiheästi kuin ennen, ja paikoin ”heiveröisempinä”, mutta sieltä ne kuitenkin pungersivat. Heränneinä luvatusta unestaan.

Voin sanoa, että olin kyllä pettynyt. Ja hämmentynyt. Olin jo ihan tottunut karvattomuuteen ja iloinnut siitä, että käsittelyt olivat tuoneet pysyvän tuloksen.

Mitäs nyt sitten? Olisiko minun sittenkin pitänyt jatkaa aloitusvaihetta sen kokonaiset kuusi kuukautta? Ja jos kyllä, niin mistä minun olisi pitänyt se tietää..? Ei mistään. Karvat olivat lakanneet kasvamasta. Millä logiikalla kukaan jatkaisi tiheämpää zäpäyttelyä kun luvatut tulokset olivat ilmenneet luvatussa ajassa?  Braunin ohjekirja ei anna asiaan apua. ”Yhteensä noin 6-12 kertaa”. Nii-in, ”noin” on monitulkintainen pikku sana. Jos kuitenkin vielä lisäisitte ohjeeseen selvityksen siitä, missä tapauksessa aloitusvaihe kannattaa venyttää aina sinne 12 käsittelykertaan.

Laitoin hoidon tuloksista ja ohjekirjan epäselvyydestä palautetta Braunille, mutta vielä en ole saanut mitään kommenttia takaisin. Braunin PR-henkilö neuvoi minua jatkamaan käsittelyjä kahden viikon välein vielä sen kolme kertaa. Näin teen. Ja palaan sitten vielä ihan lopullisen tuloksen kanssa asiaan.

Nukkumatti

Ei, ’Matti. Tää ei nyt mennyt niinkuin piti.

Kuvat täältä, täältä, täältä ja täältä. Muumikuva Tove Jansson.

Kommentit (11)

 1. Jossu

  Nyt heräsi mielenkiinto ko. laitteeseen! Mä olen tuskastellut koko kesän kamalan näköisen bikinirajan kanssa. Ihoni on herkkä, joten karvojen poisto höylällä ei tee kovin hyvää jälkeä… Iho punoittaa ja on näppylöillä, eikä mitkään vaahdot, geelit tai jälkivoiteet auta. + tietysti se sänki… Kylmävahaliuskoja kokeilin kerran: sattui niin saamaristi ja karvat pysyivät paikoillaan! Sama juttu kaikkien ihokarvojen poistovoiteiden kanssa… Tänä kesänä luovutin ja olen jättänyt uimarannoilla käyskentelyn muiden hommaksi :( Jos tuo laite toimii niin voisin kyllä zäpäytellä vaikka vuoden ajan kahden viikon välein!

 2. milipili

  Voi Tom….=))))

 3. Nunnu

  Olen mielenkiinnolla odottanutkin tätä postausta. Toivottavasti lisäkäsittely auttaa ja karvat lakoavat.

 4. Tiia

  Mä oikeasti varmaan juuri eilen mietin, että mitäköhän tälle projektille loppuen lopuksi kävikään.
  Ps. Tuo nukkumatti oli yksi ihan parhaita lastenohjelmia!

 5. Jessii

  Kannattaako noihin valohoitoihin upottaa monta tonnia, jos karvankasvu on mustaa, paksua ja todella runsasta? Onko siitä mitään hyötyä? Kun normaalisti vahatessa tai epiloinnissa muutaman päivän päästä jo pukkaa samanlaista pystymetsää.

  • Sanni

   Mä olen ymmärtänyt, että niin kauan kuin kontrasti ihon ja karvojen välillä on tarpeeksi suuri (eli vaalea iho, tummat karvat), valoimpulssi toimii. Karvojen paksuudella ei pitäisi olla merkitystä, nukahtaa pitäisi oli karva paksua tai ohutta. Ruskettuneella iholla valoimpulssi ei toimi, sillä silloin se hakeutuu ihon melaniiniin karvassa olevan melaniinin sijaan ja tuloksena voi olla vaurioita iholle.

 6. Meow

  Mä en edelleenkään valitettavasti luota näihin valohoitoihin yhtään tai ainakin karvaton lopputulos vaatii tiheää ylläpitoa. :( Kävin monta kertaa hoidoissa ja takaisin ovat ihan kaikki karvat pikkuhiljaa tulleet.

 7. hanna-mari

  mielenkiinnolla odottelen lopputulosta. Oma sukukin on laskeutunut puusta ilmeisesti aika myöhäisessä vaiheessa ja se näkyy valitettavasti ikävän runsaana ja sitkeänä karvana, jonka kanssa taistelemiseen tarvitsisin kipeästi apua. Valoimpulssilaite vaikuttaa mielenkiintoiselta, jos se todellakin toimii, kallis hinta on saannut sen toistaiseksi jäämään kaupan hyllylle. Mutta jos jo ensikesänä voisin kirmata ilman huolen häivää.

 8. maria

  Höh. :/

  Vaikuttaisi vähän että epiloiden sitten loppuikä.

 9. Suvi

  Kävin itse kaheksan kertaa valoimpulssihoidossa kauneushoitolassa, jonka seurauksena valitettavasti kainaloista karvankasvu ei loppunut eikä ihmeemmin heikentynytkään. Kainaloiden hikoilu sen sijaan on noussut aivan uusiin sfääreihin. Mitään muuta syytä en siihen keksi, kuin valoimpulssihoidon ja vaikka karvattomaksi mielisinkin, en enää uskalla hoidoissa käydä.. Toivottavasti kohdallasi hoito kuitenkin toimii! :)

  • maria

   Voiko kainalokarvojen poistaminen aiheuttaa lisääntynyttä hikoilua? Itsellä ainakin joskus tuntuu, että tulee jonkinlainen allerginen reaktio (mahdollisesti sen höylän kosteusliuskan takia, tietysti) jonka seurauksena kainalot on tavallista kosteammat.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.