Karkkipäivä
Karkkipäivä

Karpit laskiaispullat

Älkää nyt hermostuko, tänään on vielä tulossa ”oikeakin” postaus kosmetiikka-aiheella! :) Tiedän että monet teistä eivät kestä näitä karppijuttuja. ^_^

Mutta tämä hämmästyttävä resepti on vain pakko jakaa! Maistuu todennäköisesti ei-karpillekin. Jos mielesi tekee pullaa etkä suoranaisesti jaksa ihan leipomaan lähteä, niin tämä pullatus valmistuu mikrossa ja ilman hiivaa – kahdessa minuutissa! :)

Tämä annos katosi äsken kitusiini. :) Yleensä en syö makeaa aamupalaksi mutta laskiaissunnuntaina se sallittakoon…! ^_^

Tällaisilla raaka-aineilla valmistuvat karppilaskiaispullat. Paitsi että kuvastahan puuttuu näköjään voi, kananmuna ja makeutusaine. Marjahillon voi toki valmistaa myös perinteisemmin mansikoista tai mistä tahansa marjoista.

Resepti kaikessa yksinkertaisuudessaan on seuraavanlainen (alkuperäisohje by jinkula / karppaus.info):

(2 keskikokoista pullaa)

2-3 rkl sulaa voita (minä käytin 2 rkl)

2 rkl soijajauhoa

2 rkl mantelijauhoa

1/4 tl leivinjauhetta

0,5 tl kardemummaa

1 tl makeutusjauhetta (minä käytän erytritolia)

muutama tippa vanilja-aromia (ei pakollinen)

1 kananmuna

Sulata voi mikrossa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne voin joukkoon. Lisää kananmuna ja vanilja-aromi. Kaada taikina kahvikuppiin tai murokulhoon ja laita mikroon minuutiksi täydellä teholla. Mikrosta riippuen aika voi olla 1- 1,5 minuuttia. Jos haluat kaksi pienempää pullaa, jaa taikina kahteen pienempään kahvikuppiin (kuten minä tein).

Mikrosta tullessa ”pulla” näyttää tältä – eli siis varsin epämääräiseltä. :) Mutta älkää antako ulkonäön hämätä, maku on erittäin hyvä ja rakenne kuin oikean pullan! :)

Kumoa pulla lautaselle.

Anna jäähtyä tovi ja halkaise. Ja pullaltahan se näyttää!

Soseuta marjat ja makeuta hillo stevialla, erytritolilla, sokerilla tai mikä nyt sattuu ruokavalioosi sopimaan. :) Minä käytän erytritolia (myydään Suomessa nimellä Sukrin) joka näyttää ihan sokerilta – mutta ei ole sitä. Loistavaa karppileivonnassa.

Sitten vain hillo pullan väliin (minä koverran aina reiän pullan keskelle ettei hillo pursua haukatessa :D) ja kermavaahdot päälle.

Minuuttipullasi on valmis nautittavaksi! Herkkua on, uskokaa pois! :)

Ohje pohjautuu monille karpeille tuttuun legendaariseen ”minuuttisämpylän” reseptiin.

Kommentit (37)

  1. Jonttu

    ”…katosi äsken kitusiini.” Aivan mahtava sanonta. :)

  2. Prunella

    Odotin vähän oikeamman pullan makuista leivonnaista, mutta kyllä tämäkin äkilliseen nisuhimoon meni. Tosin jouduin turvautumaan runsashiilihydraattiseen lisukkeeseen (nutella) sillä yksinään pulla ei uppoa. Hillon ja kermavaahdon kera kenties paremmin.

  3. HeidiKR

    Pakko kommentoida tänne, vaikka postauksesi on jo vanha, kai tämän viestin luet täältäkin. Testasin juuri tämän ohjeen enkä tienny että itkisinkö vai nauraisinko ku oli niiiiiiiin hyvää! Enkä mie etes tykkää pullasta! :D

    Olen niistä siun induktioviikoista lähtien jatkanu vhh-linjalla ja yllätän itseni päivittäin sillä miten hurahtanut tähän nyt olen. Löydän itseni jatkuvasti, keskellä kiireisen työpäivänki,n pohtimasta miten jonkin leipomuksen voisi muuttaa vähähiilarisempaan muotoon. Ja voi sitä onnistumisen tunnetta kun joku onnistuu yli odotusten!

    • Sanni

      :) :D Tiedän niin tuon tunteen! ^_^

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.