Karkkipäivä
Karkkipäivä

Karkkipäivän munaviikko: munasilmäsämpylät

 Perjantain munaruokana on todellinen yllättäjä; vekkulit munasilmäsämpylät.

Munasilmasampylat_

Maukkaiden munasämpylöiden salaisuus piilee porkkanamajoneesitäytteessä, joka kätkeytyy munasilmän alle.

Nämä söpöläiset ovat superhelppoja valmistaa, mutta vievät valmisteluineen hieman aikaa.

Tarvitset:

* Kananmunaa

* Sämpylää (minä käytin vhh-sämpylää)

* Raastettua porkkanaa

* Dijon-sinappia (tavallinenkin käy)

* Majoneesia

* Juustoraastetta

Munasilmasampylat1

Halkaise sämpylät ja koverra sisuksiin kolot täytteelle. Kannattaa tehdä kunnon kuopat sillä muna vie yllättävän paljon tilaa.

Itseleivotut sämpylät toimivat tässä reseptissä parhaiten, sillä kaupan sämpylät ovat useimmiten pehmeää höttöä joka hajoaa jos sitä lähtee kovertamaan. Itseleivotuista tulee tanakampia ja tiheärakenteisempia.

Munasilmasampylat2

Valmista munasilmien ”pesä”. Sekoita yhteen majoneesi, sinappi ja porkkanaraaste. En osaa antaa mittoja, sekoitin ihan mutu-tuntumalla. Mutta sinappia kannattaa laittaa vähiten jollei halua supersinappista pesää. :) Ropsaisin itse joukkoon vielä aavistuksen steviaa korostamaan porkkanan makeutta.

Munasilmasampylat3

Levitä porkkanamajoneesipesä sämpyläkolojen pohjalle ja reunoille.  Jätä reilusti tilaa kananmunalle.

Munasilmasampylat4

Riko munat sämpyläpesiin. Ripottele päälle juustoraastetta.

Paista uunissa n. 160 asteessa 20-30 minuuttia, tai kunnes keltuaiset alkavat hyytyä (tarkoitus ei ole paistaa munia täysin koviksi).

Munasilmasampylat5

Ota uunista ja nauti! On muuten yllättävän herkku makuelämys!

Mr Karkkipäivä ja Tiia saapuivat juuri sopivasti kun sämpyläiset tulivat uunista ja vieraat saivat heti lämpiäiset käteensä. Näytti maistuvan heillekin, ja Tiia oli ihan että ”Onko tämä vhh-leipää..?” Leivoin sämpylät Adam’s Brot -jauhoihin, joista on luvassa juttua myöhemmin (….leipäviikolla…! ^_^).

Munasilmasampylat6

Näitä tulen todellakin tekemään useamminkin. Ovat vähän niinkuin suolainen versio rahkapullasta! :)

.

Oliko tämä resepti jollekulle tuttu..?

P.S. Pahoitteluni että eilinen kosmetiikkapostaus jäi uupumaan. En ehtinyt saada sitä valmiiksi.

Kommentit (7)

 1. Elina

  Blogisi on yksi erittän harvoista (joita itse luen), joihin ilmestyy päivittäin postauksia, joten aivan turhaan pahoittelet yhden uupumista. :-)

  Kirjoitustyylisi ja blogisi ulkoasu miellyttävät muutenkin silmääni. Kiitos Sanni upeasta blogista!

 2. ilina

  Ihan mahtava tämä munaviikko. :D Tein tänään aamiaiseksi munakkaan ja kuullotin tomaatit ensin, niistä todella tuli parempia sillä tavalla. Valitettavasti munakas kokonaisuudessaan ei ollut mikään menestys, lopputuloksena oli epämääräinen, hieman mustunut kasa tomaattia ja kananmunaa. Ihan hyvää silti.

  • Sanni

   Kiva kuulla että kokeilit tomaattin esikäsittelyä ja että maistuikin! :D Lämpö kannattaa pitää aika alhaisena ettei tomaatit pala, niissä helloissa joissa asteikkoa on 1-6 lämmittäisin ensin nelosella ja laskisin sitten kolmoseen tai kakkoseenkin loppuajaksi.

 3. marjo

  Miten majoneesi käyttäytyy lämmityksessä? O_O itse tunnustaudun majoneesin suurkuluttajaksi, mutta en ole koskaan sitä lämmittänyt

  • Sanni

   Miten majoneesi käyttäytyy lämmityksessä? O_O

   En ole huomannut, että käyttäytyisi mitenkään…? :) Se vain… lämpenee..?

 4. Tiia

  Jee nää oli oikeasti tosi hyviä! Sitten vain leipäviikkoa ja sämpyläreseptiä odottelemaan;)

  Olen itse aina ajatellut osaavani laittaa ruokaa, mikä varmaan pitää paikkansakin, mutta nyt olen osittain blogisi vuoksi tajunnut, että en ikinä kokeile mitään uutta tai ainakaan mitään täysin erilaista. Joten suuri kiitos näistä! En vaan itse tule löytäneeksi mitään uusia reseptejä, koska en etsi.

  Paitsi mulle käy kyllä niin päin, että löydän jonkun mielenkiintoisen raaka-aineen, mitä en ole ikinä käyttänyt (esim kokonainen ankka tmv yhtä järkevää;)), ostan sen ja alan vasta sitten miettiä mitä siitä voisi tehdä;)

 5. Anonyymimuumi

  Tein näitä leipiä yllätysaamiaisella miehelleni synttäreiden johdosta ja hyvin katoivat kohti ääntä. Huomasin vain liian myöhään, että kaapissa olikin vain kaksi kanamunaa, joten käytin toisen täytteenä kinkkua. Olin jo unohtanut kuinka hyvin kinkku ja majoneesi sopivat yhteen, joten ajattelin fuusioida ensikertaa varten kinkku+kanamuna -version. Kiitoksia reseptistä!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.