Karkkipäivä
Karkkipäivä

Karkkipäivän lukijamatkalla Riiassa

Matkakertomus Karkkipäivän lukijamatkalta #2, olkaa hyvä :)

riika_matkalaiset

Matkaan lähdettiin perjantai-iltana 2.9. Helsingin Länsisatamasta.

Runsas 20-päinen joukkomme kokoontui matkan järjestäneen Pohjolan Matkan tiskillä ja allekirjoittanut koki liikuttunutta reunion-fiilistä bongatessaan osallistujien joukosta edelliseltä reissulta tuttuja naamoja.

Tunnelma oli heti iloinen ja välitön ja tuntui siltä kuin jo ennestään tuttu kaveriporukka olisi lähdössä reissuun. :)

riika_laivalla

Laivalla meillä oli rento ja epämuodollinen tervetulotilaisuus.

Kilistimme lasin kuohuvaa ja otimme pienen esittelykierroksen – Oulu veti jälleen pisteet kauimpaa tulevien kotipaikkana. :)

Saimme kuulla syksyn suosituimmista tuoksu-uutuuksista laivan tax free –henkilökunnan esittelemänä ja Carolina Herreran Good Girl –tuoksun makea korkkari-pullo kirvoitti ihastuneita kommentteja. Ja eipä tuo hullummalta myöskään tuoksunut :) Makeaa iltatuoksuosastoa.

riika_img_4902_2

Ilta kului tax free –haahuilun ja osalla buffet-ruokailun merkeissä. Pohjolan Matkan Piia oli kenties joukon onnellisin shoppailija kotiuttaessaan himoitsemansa Hermesin Raparperi-tuoksun melkein puolet halvemmalla kuin mitä tuoksusta saa maksaa maissa. :)

Illallisen päätteeksi muutama ryhmästä oli jo ideoinut uudenlaisen teeman seuraavalle lukijamatkalle; lautapelimatka. Mennään Helsinki-Tukholma-risteilylle ja istutaan koko aika pelaamassa klassikkopelejä Aliaksesta Afrikan Tähteen ja Cluedosta Muuttuvaan Labyrinttiin. Kuka lähtee? :D

Osalla ilta jatkui aamun pikkutunneille ja aamiaisella saimme kuulla raporttia mm. odottamattomista perheenjäsenistä laivan yökerhossa ja rattoisista sviittijatkoista. Toiset meistä menivät kiltisti nukkumaan ennen puoltayötä. ;) Nimimerkillä ”ei vanha enää jaksa :D”

riika_img_0090

Koko kööri selvisi eri pituisiksi jääneistä unista huolimatta lauantaiaamuna bussiimme joka starttasi kohti Riikaa kello 9.

Matkan aikana saimme kuulla paikallisoppaaltamme Tiiulta Viron ja Latvian nähtävyyksistä ja historiasta. Pärnun tauolla tuli koettua aivan ilmiömäisen hidas ruokakaupan kassasysteemi, ja itse jo mietin vietänkö koko iltapäivän jonottamassa 7 euron ostoksiani. Rimin kassahenkilökunnan voisi lähettää kurssille meidän Prismaan tai Cittariin…

Pienestä tauon venähdyksestä huolimatta saavuimme Riikaan ja pääkohteeseemme Mádaran tehtaalle minuutilleen aikataulun mukaan.

lottetisenkopfa

Portilla meidät toivotti tervetulleeksi Mádaran perustaja, aina yhtä sädehtivä Lotte Tisenkopfa-Iltnere. Edellisen vierailuni jälkeen Mádaran tehdas on muuttanut uusiin tiloihin ja muuton myötä tehtaasta haluttiin tehdä vierailuystävällinen kohde. Ei sillä etteikö edelliseenkin tehtaaseen olisi otettu vastaan vierailijoita, mutta ei varsinaisesti ryhmiä.

Lotte kertoi, että uusia tiloja suunnitellessa tehtaasta ja tuotantoprosessista haluttiin tehdä ns. läpinäkyvä ja luoda tehdaskierroksesta informatiivinen, suunniteltu kokonaisuus joka mahdollistuu suuremmillekin ryhmille.

Muutto on niin tuore että tilojen viimeistely on osittain vielä kesken, ja saimmekin kunnian olla ihkaensimmäinen tehtaalla vieraileva ryhmä. :)

riika_img_0123

Ohjelma alkoi Loten vetämällä luennollisella workshopilla, jossa saimme kuulla (luonnon)kosmetiikan kosteuttavista ainesosista. Laitoin ’luonnon’-sanan sulkuihin, sillä samoja ainesosia käytetään myös normikosmetiikassa.

Lotte oli valinnut luupin alle 10 tehokkainta kosteuttajaa joista saimmekin todella intensiivisen infopaketin.

Top 10 kosteuttavat ainesosat Mádaran mukaan:

1 Kauraöljy

2 Koivunmahla

3 Lakansiemenöljy ja -uute

4 Pioninjuuriuute

5 Nokkosuute

6 Pihlajanmarjauute

7 Hyaluronihappo

8 Sodium PCA

9 Betaiini

10 Luonnolliset vitamiinit kuten E- ja C-vitamiini

Pioniuute jäi mieleeni L’Orealin maaliskuisesta Skin Summit –seminaarista. Ko. ainesosa ei ole aiemmin mitenkään kristallisoitunut minulle kosteuttajan ominaisuudessa, aina oppii uutta. Kauraöljyn sijoituskin yllätti, se ei ole ihan niitä eniten käytettyjä kasviöljyjä.

riika_img_0128_2

Loten oma suosikkiainesosa on Time Miracle –linjasta tuttu koivunmahla, josta neito innostui puhumaan niin perusteellisesti että aikatauluvastaava Davis tuli hymyillen ovelle rannekelloaan naputellen. Pystyin kyllä niin samaistumaan Loten intoon ja tunteeseen kun joku aihe saa niin liekkeihin että juttua vain tulee ja tulee. ^_^ Jos minulta esim. kysyy Kreikasta niin tulos on sama ja on syytä varautua pitkään puhetulvaan. :D

Saimme tutustua esiteltyihin ainesosiin myös fyysisesti.

riika_img_0130_2 riika_img_0140

Jokainen esitelty aktiiviainesosa kiersi ryhmän läpi nuuskuteltavana ja iholle testattavana.

Kämmenet, käsivarret ja osalla ilmeisesti jo sääretkin alkoivat olla aika täynnä erilaisia tököttejä workshopin päätteeksi…! ^_^

 riika_madarasnacks

Ennen tehdaskierrosta meillä oli välipala- ja kahvitauko.

Toiset herkuttelivat voileivillä, allekirjoittaneen masu täyttyi älyttömän hyvällä, tummalla luomukahvilla.

riika_img_0262_2

Pääsin tauon aikana käymään myös Loten työhuoneessa. Tämän luonnonvalossa kylpevän pöydän ääressä Lotte arvioi tuotteiden visuaalista ulkonäköä ja käy läpi ehdotettuja prototyyppejä ja uuden tuotelinjan ensimmäisiä tehdaskappaleita. ”Hyvä, luonnollinen valo on tässä hommassa todella tärkeää”, Lotte sanoi.

riika_img_0279

Ruokatauon jälkeen ohjelma jatkui tuotantotilavierailulla. Täällä kaikki ei ole vielä muuton jäljiltä valmista, mutta saimme nähdä ainesosavaraston ja valmistuslinjan, jossa oltiin parhaillaan purkittamassa kasvovettä.

Lotte kysyi, osaako kukaan arvata minkä ikäistä on kaikkein vanhin Mádaran käyttämistä ainesosista. Minä tiesin vastauksen heti! (Kosmetiikkapinko… ^_^ nojoo, mulle oli jäänyt tämä hyvin mieleen edelliseltä vierailulta). Vastaus on Detox-naamiossa käytetty savi joka on tuhansia vuosia vanhaa.

Hinnaltaan kaikkein arvokkaimmat Mádaran käyttämät ainesosat ovat ruusuöljy ja hyaluronihappo. Kumpaakin on toki saatavilla eri laatuisina mutta parhaat ovat todella huikeissa hinnoissa.

riika_madaratehtaanmyymala

Vierailu päättyi tehtaanmyymälään jossa ryhmä poimi mukaansa monet kosmetiikkaherkut.

Lotte kertoi minulle tulevista Mádara-uutuuksista joista mielenkiintoisin on poikkeuksellisen tarkalle ikähaarukalle formuloitu tuotelinja. Tuotteiden sisältämät aktiiviainesosat kuulema toimivat optimaalisesti vain tietyn ikäisellä iholla (jotain 30-40-vuoden välillä, en muista tarkkoja lukuja.) Kun ainesosilla oli hoidettu muun ikäistä ihoa, ei juuri saatu tuloksia. Hmmmm…! Kuulostaa todella erikoiselta. No, minäkin kuulun tuon uutuuslinjan kohderyhmään ja olen varmaankin testattuani viisaampi. :)

.

 riika_img_0318

Illalla meitä lähti vielä 15 hengen porukka yhteiselle illalliselle Riian keskustaan. Yhdellä matkalaisista oli tuona päivänä synttärit ja illan alkajaisiksi hänelle kajautettiinkin ryhmän toimesta onnittelulaulu. :)

Illan puheenaiheet olivat odotetusti kosmetiikkapainotteisia, mutta myös pääruokien suolattomuus ja kokoerot puhuttivat hyvän tovin…. ;D

riika_img_4973

Sunnuntaina meillä oli ohjelmassa Riian kaupunkikierros oppaamme Tiiun johdolla.

Kolmituntisen bussi- ja kävelykierroksen jälkeen kuulosti siltä, että moni olisi enemmän kuin mielellään jäänyt kuvankauniiseen Riikaan vielä pidemmäksi aikaa.

riika_img_4979

Riian hurmaava keskiaikainen keskusta houkuttelee tutkimusretkille mukulakivisille kaduilleen, jokaisen kulman takaa paljastuu aina vain uusia, kuvauksellisia rakennuksia ja aukioita.

Joku ryhmästä kuvaili Riikaa samoin sanoin kuin itse kaksi vuotta sitten ensivierailullani; tunnelma on hyvin itäeurooppalainen. (Latvia ja muut Baltian maat puhuvat itsestään mielellään pohjoiseurooppalaisina maina…) Käytin viimeksi paremman puutteessa sanaa ”neuvostoliittomainen”. Julkisten rakennusten ja muistomerkkkien monumentaalinen tyyli tuo mieleen Moskovan ja Pietarin, ja ihmisten olemuksessa on jotain tyystin erilaista kuin Keski-Euroopassa tai Pohjoismaissa. Riiassa on jotain jännän eksoottista hyvin länsimaistuneeseen Tallinnaan verrattuna… Pidän siitä. :)

Ja kun ollaan kauneuspainotteisessa blogissa, kuuluu asiaan tietysti laittaa vähän kuvia matkalaisten kosmetiikkaostoksista :) Mukana myös ihanan tuoksuinen soijavahakynttilä ^_^

riika_shopping riika_shopping2

Lusan säkissä taisi olla ainakin kilo kosmetiikkaa :)

riika_sannin_ostokset

Omat ostokseni? Raejuustoa ja skyriä :D Jep, en ostanut muuta kuin ruokaa koko matkan aikana ^_^

Jätimme aurinkoiselle Riialle hyvästit ja lastauduimme bussiin joka vei meidät takaisin Tallinnaan.

Innokkaimmat kosmeshoppailijat ehtivät vielä kipaista Tallinnan Kaubamajaan kahmimaan viimeiset kosmetiikkatuliaiset ennen kuin laiva irtosi kohti Helsinkiä :)

*

riika_img_0213_2

riika_dinnerimg_0339

Suuret kiitokset Pohjolan Matkalle, erityisesti Piia Rädylle, onnistuneista ja sujuvasti hoidetuista matkajärjestelyistä sekä The Natural Goods Companylle ja Mádaralle kiinnostavasta vierailuohjelmasta. :)

Suurimmat kiitokset tietysti ihanille lukijoille jotka tulitte mukaan ja teitte tämän matkan. :) <3

Katsotaan mitä seuraavaksi keksittäisiin. :) Ei ehkä kuitenkaan sitä lautapeliristeilyä..! ^_^

Kommentit (37)

 1. Piia

  Kiitos Sanni ja koko mahtava matkapoppoo ☺. Ihana matka ja rento tunnelma! Tästä on hyvä suunnitella jatkoa! Sannille rentouttavaa Kreikan matkaa, nyt uppoudumme niihin matkajuttuihin☺.

  • Sanni

   Kiitos Piia :)

 2. Tiia

  Kiitos matkan järjestämisestä, taas kerran! Oli kyllä mukava porukka kasassa. :) Jäi fiilis, että tekisi mieli palata Riikaan…

  • Sanni

   <3 <3

   Kiitos itsellesi kun olit taas mukana :)

 3. epätoivoinen

  Aiheesta aivan toiseen, mutta tarviin apua!

  Mulla on aikamoinen ongelmaiho. Kasvot siis. Iho rasvoittuu helposti, ja lisäksi teen fyysistä työtä jonka johdosta hikoilen päivän aikana paljon, myös pään ja kasvojen alueelta.

  Hikoilun ja rasvoittumisen vuoksi en tykkää käyttää meikkivoidetta. Se sulaa ja valuu pitkin naamaa työpäivän aikana, ja aikaa sen korjaamiseen ei ole. Olen kokeillut kymmeniä meikkivoiteita… paksumpia ja peittävämpiä, ja taas ohuempia bb-voiteita ym… En oikeastaan muutenkaan edes tykkää meikkivoiteiden fiiliksestä kasvoilla.

  Olen ollut tyytyväinen Cliniquen meikkipuuteriin, joka olisi muuten täydellinen myös työolosuhteisiin, mutta mun posket punoittaa. Ja ei todellakaan sieltä ”poskipuna-alueelta”. Päinvastoin jos haluan laittaa poskipunaa niin jossain vaiheessa mun naamasta suurin osa on punainen.

  Tarvitsisin siis jonkun peitevoiteen, joka olisi tarpeeksi jämäkkä jottei se valu naamalta pois hikoilemisen takia. Kellertävät, punaisen peittoon tarkoitetut voiteet eivät sovi, sillä mun iho on kaiken kukkuraksi melkein paperin valkoinen.

  Voisiko vihreä peitevoide olla sitten ratkaisu? Voiko sitä käyttää meikkipuuterin alla vai pitäisikö siihen sutia meikkivoide päälle?

  Onko suositella jotain hyvää vihreää peiteainetta, tai jotain muuta ratkaisua? Hinta ei ole este, mutta toki otan astaan vinkkejä myös budjettiversioista.

  • Sanni

   Moi epätoivoinen!

   Pelkäänpä että osaan auttaa tässä asiassa aika huonosti :/ Minulle tulee käytännössä mieleen vain kaksi hyvää kestopeiteainetta joita voin oman kokemukseni perusteella suositella; Estee Lauderin Double Wear Stay-in-place Concealer ja markettipuolelta Maybellinen Superstay 24 H Concealer, mutta muistelen jonkun hiljattain todenneen että tuo Maybellinen on jäänyt pois valikoimasta. En myöskään osaa sanoa kuinka hyvin nuo pysyvät todella rasvoittuvalla ja hikoilevalla iholla, mutta ainakin niillä on kestoteknologiansa puolesta ”tavallisia” peiteaineita parempi potentiaali pysyä.

   Itse käytän Estee Lauderia joka on monivuotinen suosikki, mutta mun iho ei juurikaan rasvoitu ja meikki pysyy muutenkin hyvin. Lauder on mun suosikkipeiteaineita kun se on samalla ohutta ja peittävää, eikä tuo silmänalusjuonteita esiin. Mulla on niin tummat silmänaluset että tarvitsen todella pigmenttisen peiteaineen.

   Vihreitä peiteaineita tunnen tosi huonosti, ja nekin jotka tunnen ovat vahalaatuisia eli eivät sovi ihanteellisesti rasvoittuvalle iholle –> liukenevat herkästi ihon rasvoihin ja vaativat aina päälleen kunnon puuteroinnin että pysyvät normaali-ihoisellakin. Vihreät ja muutkin väriä neutraloivat peiteaineet käytetään aina meikkivoiteen alla suoraan kontaktissa ihon kanssa.

   • epätoivoinen

    kiitos! on ihan kohtuuhintainenkin näköjään eli jos sävy natsaa niin laitan kokeiluun. sen luvataan olevan ainakin hikoilunkestävä.

    • Sanni

     Toivottavasti se toimisi sinulla :)

   • inna

    Itselläni on rasvoittuva plus tosi punoittava iho juurikin poskissa. Olen ollut tosi tyytyväinen Everyday mineralsin vihreään puuterimaiseen peittariin..

    • epätoivoinen

     voi harmi, mineraalimeikit eivät sovi mun iholle :( saavat aikaan kamalaa ihottumaa ja näppylärykelmiä… muuten käyttäisin ehdottomasti mineraalimeikkejä…

     • Jonttu

      Nyxin Concealer Wandille kannattaisi antaa mahdollisuus. Itselläni ollut paras ja pysyvin tummien silmänalusten peittämisessä.

 4. Lusa

  Vain kilo?! Koko matkalta irtosi mukaan _5.7 kg_ kosmetiikkaa, en punninnut Drogasin ostoksia erikseen : D Suihkugeelit painaa!

  • Sanni

   Vain kilo?! Koko matkalta irtosi mukaan _5.7 kg_ kosmetiikkaa

   XD XD That’s the spirit! ^_^

  • Kuorotipu

   :D :D :D
   Ei se Lusan Madaralta matkaan lähtenyt saaliskaan ollut ihan pieni :D :D

   • Sanni

    :D ^_^ ^_^

 5. Tiia

  Koko kesän mökkeilyn jälkeen kiva, kun Karkipäivässä on paljon kivaa luettavaa! Hauskaa Kreikkaa ja superhieno tukka!!!

  • Tiia

   Ps. Mä lähtisin lautapeliristeilylle ehdottomasti:D

   • Sanni

    Hahah, pitääköhän sitten koota oma hoocee-lautapeli-porukka Karkkipäivän lukijoista ^_^

    • Kuorotipu

     Mä ainakin olisin mukana :)

     • Sanni

      Ehkä meidän täytyy järkätä tällainen on our own…! :D Kuka kestää pisimpään Monopolissa..? ^_^ Tax freehen tai ravintolaan ei saa poistua ennenkuin peli on lopussa… ^_^

  • Sanni

   Kiitos Tiia :)

 6. Fiia

  Mahtavan oloinen reissu ollut teillä! Riika on kyllä munkin mielestä fiilikseltään jotenkin tosi venäläinen, vaikka toisaalta kyllä muistuttaa myös esim Tallinnaa jossain määrin. Mut ihana kaupunki joka tapauksessa! :)

 7. Juli

  Parahdin ääneen ton ’josko ei kuitenkaan lautapelimatkaa’ -toteamuksen kohdalla. Rakastan lautapelejä ja voisin pelata vaikka koko ajan, mutta valitettavasti kaverit ei tykkää yhtä paljon. Mikäli sellainen vaan järjestetään, olen ehdottomasti mukana!

  • Sanni

   Mikäli sellainen vaan järjestetään, olen ehdottomasti mukana!

   Tässähän oli ilmeisesti oikeasti nerokas idea…! :D

 8. Nimetön

  Virossa ainakin Rimi palkkaa rajoitteisia ihmisiä töihin mm. kassahenkilöiksi. Ainakin kuuro kassahenkilö on osunut kohdalle. Kauheassa kiireessä tuli eksyttyä kyseiseen jonoon ja ilmoitus hitaammasta palvelusta tuli vastaan vasta, kun pääsi vuorollaan kassalle asti. Hiukan tuli hermoiltua ja tuskailtua hyvin hitaasti etenevässä jonossa. Itsellä ei tietenkään tulisi aina olla niin kiire, mutta…
  Kiva juttu tietenkin, että töitä on useammalle. Joskus olisi vain kiva hiukan voida arvioida, ehtiikö pakasteet sulaa jo jonossa seistessä. Ehkä kassoille voisi kehittää jonkun laskurin, joka laskee ja näyttää keskimääräisen palveluajan. :D

  • Sanni

   Virossa ainakin Rimi palkkaa rajoitteisia ihmisiä töihin mm. kassahenkilöiksi. Ainakin kuuro kassahenkilö on osunut kohdalle.

   Tuo on kyllä tosi hyväkin juttu. Ihmeteltiin vain miten Pärnun Kaubamajaksen Rimissä jokainen kassa oli yhtä hidasm vaikea uskoa että jokaiseen kassaan palkattaisiin rajoitteinen henkilö. Taisin seistä noin 5 metriä pitkässä jonossa melkein 30 minuuttia ja muut jonot matelivat ihan yhtä hitaasti. Kyllä siinä olisi pakasteet sulaneet ;)

 9. Jonttu

  Sellainen kysymys, että voisitko tehdä vähän pintaa syvemmältä raottavan postauksen nyt niin ajankohtaisista hedelmähapoista kauneudenhoidossa. Kun tuntuu, että niitä välillä esim. kuorinnoissa markkinoidaan raekuorintoja hellävaraisempina (kun eiväthän sisällä mekaanisia kuorivia osia), mutta minua vain mietityttää, voiko happokuorinta useasti käytettynä jotenkin ohentaa ihon pintaa, siis voiko jopa olla haitaksi pitkällä juoksulla. Toki tiedän, että happoja on eri vahvuisia. Mutta tällaista kysymystä olen nyt aprikoinut mielessäni. Ehkä tällaiseen osaa antaa vastauksia vain ihotautilääkäri?

  Sitten sellainen pieni kommentti, että sain kuulla kosmetologilta jokunen päivä sitten, että minulla on sen verran tummat ja tuuheat kulmakarvat, etten tarvitse kulmavärejä.

  Silmien meikkaaminen olisi taas järkevämpää, kun ripset ovat suorat, mutta edelleenkin vain joudun toteamaan, että en osaa (rajaukset ja luomiväri ovat vain niin hankalia juttuja). Mutta eilen sentään yritin yksin kotona. :) Tulos oli kyllä aika kamala. :*/ Mutta mikä siinä on, kun ensimmäisen silmämeikinpoistoaineella kostuten vanukäsittelyn jälkeen silmämeikki näyttää jotenkin jopa vähän paremmalta!? Ehkä jotuu siitä, kun alhaalta ylöspäin suuntautuva liike nostaa ripsiä ylöspäin ja samalla myös aivan surkeasti piirretty rajaus vähän pehmenee puhdistusaineen voimasta?

  Sitten vielä sellainen kysymys, että tykkäätkö jalapenoista? :) Itse olen näitä alkanut lisäilemään salaatteihini, kun tuo niin mukavasti makua, mutta aika tulisia kyllä ovat.

  • Sanni

   Ihan hyvä vinkki postaukseen, olen itsekin monesti miettinyt tuota että kuinka hellävaraisia AHA-hapot lopulta ovat mekaaniseen kuorintaan verrattuna, kun ne kuitenkin (tuotteen vahvuudesta riippuen) kuorivat ihon pintaa niin tehokkaasti että käsittelyn jälkeen neuvotaan suojaamaan iho tavallista huolellisemmin auringolta. Mekaanisten kuorintojen käyttöohjeissa en muista tällaisiin neuvoihin törmänneeni. Ihon oma suojakyky siis hetkellisesti heikentyy paljonkin (vahvan) AHA-happokuorinnan jälkeen.

   Aiheeseen on hankala saada tietoa luotettavista lähteistä, kun AHA-happotuotteiden valmistajat eivät tokikaan itse myönnä mikäli asia todella on niin, etteivät happokuorinnat välttämättä ole raekuorintoja hellävaraisia. Pitäisi siis hakea mielipiteitä tahoilta kuten ihotautilääkärit, kuten sanoitkin, ja kosmetologit, mutta kosmetologienkin mielipidettä saattaa ohjata heidän käyttämänsä tuotelinja.

   Raekuorinta tietysti ärsyttää ihoa eri tavalla kuin happo- ja entsyymikuorinnat, sillä hankaus ei tosiaan ole hyvä juttu todella herkälle iholle. Eli tuon hankauksen perusteella raekuorinta tottakai on vähemmän hellävarainen kuin ei-hangattava kuorinta. Happo/entsyymikuorinnan hellävaraisuus kiteytyy lopulta varmaankin käytetyn aktiiviaineen pitoisuuteen. Korkean pitoisuuden AHA-happokuorinta kenties voi aiheuttaa herkälle iholle samanlaisen ärsytysreaktion kuin raekuorinta. Ihonhoidon kanssa työskentelevät osaisivat kommentoida tätä paremmin.

   Mutta mikä siinä on, kun ensimmäisen silmämeikinpoistoaineella kostuten vanukäsittelyn jälkeen silmämeikki näyttää jotenkin jopa vähän paremmalta!?

   Tähän en kyllä osaa sanoa mitään :D En pysty itse kuvittelemaan miten meikki mitenkään voisi parantua sen jälkeen kun sitä on hierottu vanulapulla ^_^ Sarjassamme ilmiöitä, jotka pitäisi nähdä livenä ymmärtääkseen mistä on kysymys. :)

   Ja viimeiseen kysymykseesi: en tykkää jalapenoista.

   • Jonttu

    Jälleen kerran yritin rajausta tussilla, ja lopputulos oli mielestäni rumempi kuin ilman meikkiä. Poistovaiheessa kuitenkin tuli sellainen hetki, jolloin näytti jopa silmääni ihan hyvältä. Kumma juttu. Kai johtuu siitä, kun en osaa yhtään häivyttää ja sitten poistettaessa väri häivyttyy ja tulee luonnollisemmaksi kuin vain sellainen suora viiva.

    Vielä noista happoasioista. Varmasti vaikuttaa erittäin paljon, mikä happo käytössä ja millä pitoisuudella, mutta kun nämä ovat tällainen uusi nosteessa oleva tuoteryhmä, niin näistä olisi todella tärkeääkin mielestäni saada puolueetonta tietoa. Jokuhan voi jopa pilata kasvonsa käyttämällä näitä liikaa (toki silloin on toiminut ohjeiden vastaisesti). Tarkoitin sellaista postausta, minkä teit joskus aurinkotuotteista ihotautilääkärin haastatteluna. Se oli aivan mahtava. Tähän tuskin myöskään saa mitään järkevää näkökulmaa teollisuuden puolelta, vaan juurikin tuollainen ulkopuolinen taho olisi paras vastaamaan.

    Voin ainakin sanoa, että oma tietämykseni hedelmähapoista on erittäin vähäinen. Olisi kiva vaikka ihan sellainen perusteita avaava postaus, jos ei ole liian vaikea toteuttaa?

    • Sanni

     Jälleen kerran yritin rajausta tussilla, ja lopputulos oli mielestäni rumempi kuin ilman meikkiä.

     Tussi on aika haastava kokemattomalle meikkailijalle vaikka ei sotkekaan yhtä helposti kuin dipattava nestemäinen. Tussin jälki on on kuitenkin hyvin skarppia ja näyttää luonnollisempaa lookkia käyttävän kasvoilla herkästi meikatulta ja terävältä. Ja jos viiva ei ihan mukaile ripsirajaa vaan on vähän ”tärisevä”, se näkyy heti. Olen ymmärtänyt että meikkaat tosi vähän ja tyylisi on luonnollinen, pehmeä luomivärirajaus tai siveltimellä pehmennetty kynärajaus olisi varmaankin sinulle enemmän omiaan.

     Nyt mä saankin kiinni tuosta miksi meikki näytti paremmalta poistovaiheessa ^_^ Koska meikinpoistoaine pehmensi terävän rajauksen :) Siitä tuli siis sumuisempi.

     Hapoista, ne eivät oikeastaan ole uusi juttu vaan AHA-happoja on käytetty kosmetiikassa 70-luvulta lähtien kun amerikkalaiset tohtorit Van Scott ja Yu patentoivat löytämänsä AHA-yhdisteet (jos historia kiinnostaa, täältä löytyy lisätietoa). Myöhemmin nämä herrat perustiva NeoStratan joka kaupallisti AHA-hapot 80-luvulla (brändeihin kuuluu mm. Suomessakin tunnettu Exuviance). AHA-hapot (kuten myös BHA- ja PHA-hapot) ovat olleet yleisiä ainesosia kosmetiikassa jo viimeiset 20+ vuotta. Toki tiettyihin ainesosiin liittyy aina välillä trendejä jotka tulevat ja menevät, eli pitkään tunnetutkin ainesosat nousevat aina tasaisin väliajoin uudestaan aallonharjoille. :)

     Happokuorinnoista löytyy pieni ”pähkinänkuoressa” -osuus blogini Ihonhoito For Dummies -sarjan kuorintaa käsittelevässä osiossa, se löytyy täältä. Mutta ehkäpä jonain päivänä teen kokonaan hapoille omistetun, perusteellisemman postauksen. :) Katsellaan.

     • Jonttu

      Kiitos, olisi todella mielenkiintoista lukea se postaus ja varmaan kommenteissakin olisi hyviä pointteja, kun käytännön kokemukset kertovat aika paljon näissä asioissa (varsinkin sellainen pidempiaikainen käyttö). En tarkoittanut sitä, että hedelmähapot olisivat uusi löydös (tosin tarkkaa ajankohtaa käytölle kosmetiikassa en tiennyt) vaan että ovat nyt vahvasti nostamassa päätään: esim. nyt olen todella monesta blogista lukenut ja vlogista nähnyt näitä happoja hehkutettavan sellaisina tuotteina, jotka vievät ihonhoidon aivan uudelle asteelle. Veikkaisin näistä ainakin jonkinlaista trendiä lähitulevaisuudessa.

      Joo, tussi on haastava minulle! Tavallaan siinä viehättää se, että se ei varisi yhtään (vedenkestävä Maybellinen tussi) mutta toisaalta jälki on armottoman kova ja paljastaa joka ikisen käden tärinän. Toisaalta taas se pieni siiven piirtäminen silmän sivuun onnistuu tällä hiukan paremmin kuin jollain muulla, siis esim. pehmeällä kynällä. Mutta siipi kaikkinensa on minulle vaikea, kun luomi tekee kulmaan vekin, jolloin pitää tavallaan tehdä pieni mutka, ennen kuin voi lähteä nostamaan siipeä ylöspäin.

      • Sanni

       Veikkaisin näistä ainakin jonkinlaista trendiä lähitulevaisuudessa.

       Mä sanoisin että se trendi on nyt ;)

       Totta – tussilla (tai dippi- tai geelilainerilla) saa siiven piirrettyä ehdottomasti paremmin kuin kynällä. Kynän tylppä pää ei ole omiaan tarkkoihin detaljeihin. Mä en oikein edes yritä tehdä siipeä kynällä, siitä tulee vain paksu pötkö vailla selvää kärkeä.

     • Jonttu

      Mikä voisi olla sellainen rajaukseen tarkoitettu kynä, joka ei heti lähde liikuskelemaan paikaltaan?

      • Sanni

       Kaikki vedenkestävät :) Tai jos iho rasvoittuu voimakkaasti, jolloin vedenkestävätkin liukenevat, esim. Estee Lauderin Double Wear -kynä jossa pitäisi olla erilainen kestoteknologia kuin perinteisissä vedenkestävissä, kai vähän sellainen 38-tyyppinen.

 10. Piu

  Olen pettynyt Madaran tuotteisiin, koska käyttävät säilöntäaineina esim. Potassium sorbate ja Sodium benzoate! Todella allergisoivia. Olen itse näille aineille allerginen ja juuri Time Miracle tuotteista sain todella voimakkaita reaktioita. Aitoa luonnonkosmetiikkaa voi tehdä myös ilman turhakkeita. Pelkkään sertifikaattiin ei voi luottaa.

 11. T.T

  Kiitos vaan matkasta, ja seurasta! Minulla olisi lukuisia kosmetiikka-alan matkaideoita, aina Diorin kartanolle Granvilleen ja Englantiin asti meneviä :D

  • Sanni

   Minulla olisi lukuisia kosmetiikka-alan matkaideoita, aina Diorin kartanolle Granvilleen ja Englantiin asti meneviä :D

   Hihih, lähtisin kyllä HETI noille matkoille :D

   Mä voisin haluta kauneusmatkalle myös jonnekin Guerlainin mestoille kuulemaan tuoksujen kehityksestä, olen jo teinistä saakka ollut Guerlainin tuoksujen lumoissa. Kovin moni muu vielä tänä päivänä porskuttava tuoksutalo ei voi ylpeillä 1820-luvulle ulottuvalla historialla…

   Tai voisin kyllä lähteä mihin tahansa missä tuoksunerot kertovat tuoksujen luomisesta. :) Se on aihe josta en ole vielä kuullut tarpeeksi :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.