Karkkipäivä
Karkkipäivä

Karkkipäivä tulkitsee, osa 1

Joskus lehdissä näkee meikkikuvia joille voi vaan kurtistella kulmiaan ja miettiä kuka sellaisiakaan luonnossa koskaan toteuttaisi. Välillä näkee myös kuvia jotka aiheuttavat päinvastaisen efektin, ja joiden tyylin haluaa heti kopioida itselleen. Ajattelin ryhtyä tulkitsemaan tällaisia meikkejä blogissani.
Ensimmäisenä tulkintaan pääsevät heinäkuun Trendi-lehden meikit, jotka ainakin omasta mielestäni kuuluvat tuohon ensimmäiseen, ihmetystä aiheuttavaan kategoriaan.

”Näin käytät värejä meikissä” kerrotaan lehden kannessa, ja minä tietysti selaan ihan innoissani kyseisen artikkelin kohdalle. Mitähän kivoja värimeikkejä lehdessä esitellään? Pettymys on suuri. Kuvat ovat mitäänsanomattomia. Tuskin monikaan näiden perusteella kiinnostuu kokeilemaan värien käyttöä.

Luomella vaaleanpunaista ja korallia. Väriyhdistelmä on minulle erittäin mieluinen, mutta Trendin kuvassa meikki on haalean ja viimeistelemättömän näköinen. Kuvakin on tarkoituksella utuinen ja epätarkka. No, kokeillaan!

Väriyhdistelmä on toimiva, mutta ilman rajauksia meikki näyttää valjulta ja keskeneräiseltä. Luomen sisemmällä puolikkaalla ja alaluomella vaaleanpunaista ja ulkopuolikkaalla korallia, kummatkin Manly 120 -paletista.

Seuraavaksi erikoinen tuplarajaus. Tämä lookki oli Trendin meikeistä mielestäni onnistunein kuvassa, mutta käytännössä se ei tehnyt suurempaa vaikutusta.
En omista Trendi-meikin sävyistä huulipunaa, joten laitoin omaan versiooni pinkkiä. Sekoitin Mad Mineralsin Hot Stuff -pigmenttiä värittömään huulikiiltoon ja voilá; pinkki huulikiilto. Luomella valkoista luomiväriä, ripsirajassa Indelible Carbon-rajaus ja luomivaossa viiva Indeliblen Venomous-sävyllä. Minusta meikki näytti todella tylsältä, ja kokeilin sitten lisätä Venomous-rajauksen yläpuolelle häivähdyksen Hot Stuffia. Näytti heti paremmalle.


Viimeisenä törkein meikki. Pahoitteluni, Trendi, mutta tämä meikki on vaan oikeasti törkeä. Suttuisesti levitetty yhdistelmä kirkasta ruohonvihreää ja turkoosia. Tällaiset viritykset yrittävät ilmeisesti olla juuri niitä ”taiteellisia” lookkeja joita tehdään vain editorialeja varten, ei kai kukaan levittäisi meikkiä ”oikeassa elämässä” noin. Ihmeellistä laittaa tällaisia töhryjä juttuun jossa yritetään inspiroida ihmisiä käyttämään värejä.

En viitsinyt edes laittaa meikistä useampaa kuvaa kun kaikki näyttivät yhtä pelleiltä. Manly-paletista löytyi juuri niin kirkas vihreä kuin kuvassakin, siis WHOA miten kirkas ja pigmenttinen se oli! Koko luomella tummaa ruohonvihreää, luomivaon yläpuolella vaaleaa omenanvihreää ja kyynelkanavan vieressä turkoosia. Olen kyllä värikkäiden ja epätavallistenkin
meikkien ystävä, mutta tällä lookilla en lähtisi mihinkään.

Mitäs tykkäätte? Lähtisittekö värileikkeihin Trendin innoittamana?

Tulen tekemään näitä tulkintoja aina silloin tällöin jos/kun kohtaan jossain lehdessä jotain mielenkiintoista. Voitte vaikka vinkatakin jos bongaatte jonkun tulkitsemisen arvoisen meikin. :)

Kommentit (15)

 1. MouMou

  Hmm, enpä taitaisi. Yleensä Trendin kuvia on hankala soveltaa tai ainakin kokeilla sellaisenaan.:/

 2. Anonymous

  Minä ajattelin Trendin vain yrittävän rohkaista käyttämään muutakin kuin vain sitä iänikuista nude-meikkiä.

 3. Beauty Babe

  Hauska postaus! :) Ei kyllä nuo Trendin kuvat vakuuttaneet, aika kökköjä meikkejä – sorry vaan. Sun versiot on paljon siistemmin ja nätimmin tehtyjä!

 4. Anonymous

  Ihan mahtava postaus! Ei siis johdukaan aina vain minusta, että lehdistä kopioidut meikit näyttävät usein kaameilta. Kokeilen joskus meikkejä ystävien luomiväreillä. Omistan itse vain kaksi luomiväriä: luunvaalean ja pronssisen, mutta en saa niistä mitään aikaan.

  Nimim. Taitamaton meikkaaja (joka on hukassa kahden luomivärinsä kanssa)

 5. Nea/ Fashioned in Finland

  Aika kamalia nuo trendin kuvat ehkäpä nykyään tuo saattaisi vähän rohkaistakin mutta eipä tosiaan silloin, kun en "ihan" näin kiinnostunut ollut ;) Sääli tosiaan kun värikkäistä saa oikeasti ihan kauniita ja käyttökelpoisiakin meikkejä aikaan!

 6. Skirty

  No justiinsa! Mä ostin kyseisen irtonumeron kans innoissani, ja olo oli aika lätistynyt, kun olin selannut nää "inspiroivat" sivut läpi. Vika ei siis ollutkaan meikäläisessä!

 7. Charming Nails

  Niinpä, miten usein sitä tuleekaan ostettua joku lehti kun kannessa luvataan jotain upeita meikkejä. Nuo eivät vaan ole upeita nähneetkään.
  Kamalan suttuisia ja kummallisia!

  Sinun pitäisi mennä Trendiin meikkaamaan!

  Tämä postaus oli piristävä ja erilainen!

 8. Anonymous

  Trendi on ihan typerä lehti nykyään. Joskus vajaa 10 vuotta sitten sitä oli kiva lukea. Tosin itsekin olen 10 vuotta vanhempi mutta siltikin. Nyt se on tekotaiteellinen, tekopirteä, teko-hauska-teko-teko.

 9. milipili

  Trendi on syvältä, onneksi jenkki-uk-lehdissä vielä osataan meikata ja usein ihan erikoisestikin, muttei spedesti.

  Itseasiassa sun versio tosta vihreestä ei ole lainkaan hullumpi.

 10. Anonymous

  No oli kyllä aika vaisuja meikkejä tehneet. Sun tekemät on paljon parempia ja niitä on kiva katsella vaikka en itse tekiskään yhtä värikkäitä =)

 11. muumi_otus

  Mä tykkään Trendistä, mutta joissain asioissa se saisi tulla vähän lähemmäs maan pintaa. Ei ois pahitteeksi.

  Tuon jutun meikkikuvista ei tosiaan saa mitään irti! Nehän on kaukana siitä mitä kukaan täysjärkinen maalais naamaansa. (siis maalais muussa kuin blogitarkoituksessa ;D)

 12. Ilona

  Mä veikkaisin että juuri joskus 10 vuotta sitten Trendissä olisi voinut oikeasti olla käytännönläheinen juttu värien käytöstä meikissä. Nykyisin Trendi (kuten monet muutkin lehdet) on taiteellisempi, eikä niistä editoriaaleista välttämättä saa irti muuta kuin sen että kauniita kuvia ovat.

 13. Leila

  Mä taas tykkäsin tuosta sun vihreä/turkoosi-meikistä! Mutta siis mullahan onkin se fiksaatio vihreään.. =)

 14. Anonymous

  Lehden kuvassa vihreä meikki outo, sinulla hieno. Itselleni noin vihreä meikki ois liian "raju".

 15. Johka

  Hah, täällä yksi täysjärkinen, joka käyttää kyllä värejä noinKIN. Mitä välii? IIK.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.