Karkkipäivä
Karkkipäivä

Karkkipäivä 1 vuotta!!

Karkkipäivä täyttää tänään, 22. huhtikuuta, yksi vuotta. Niin vähän aikaa sitä on vasta tullut bloggailtua.

Kun vuosi sitten aloitin, ei Suomessa vielä ollut kovinkaan montaa pelkästään kosmetiikkaan ja meikkeihin keskittynyttä blogia. Suosituin sellainen, Narcissen kirjoittama Glowing Me Glowing You, oli hiljentynyt tammikuussa. Sceneä hallitsivat Charming Nailsin upea kynsi- ja meikkiblogi sekä Virven megasuosioon kohonnut tuotearvostelublogi Ostolakossa. Ruotsiksi kirjoittava Badbomben on hänkin Suomen kauneusblogien pioneereja. Minun lisäkseni keväällä olivat aloittaneet myös Just Blushing ja Beauty Babe. (Eikä nyt tarvitse kenenkään loukkaantua jos en mainitse kaikkia viime keväänä aloittaneita, nämä ovat vain jääneet parhaiten mieleeni…)

karkkipaiva_bannerit

Aloitin blogin kirjoittamisen lähinnä uteliaisuudesta. Olen seurannut blogeja satunnaisesti vuodesta 2005 lähtien (ilman että olin jäänyt minkään lukemiseen pahemmin koukkuun), ja blogien suosion kasvaessa minua alkoi yhä enemmän kiehtoa mikä niissä niin koukuttaa. Tuntui kuin blogien lukeminen, ja melkeinpä blogin pitäminenkin, kuului jo yleissivistykseen. Halusin kokeilla miltä se tuntuisi.

Kun suomalaisia meikkiblogeja ei tosiaankaan vielä vuosi sitten ollut kuin sieniä sateella, ajattelin, että voisin tarjota jotain siihen kategoriaan sopivaa. Suunnittelin, että blogissani julkaisen vain ja ainoastaan värikkäitä meikkikuvia, ja jätän muut löpinät sikseen. Tuohon aikaan meikkikuvanikin olivat vielä aika ”kilpailukykyisiä”, ja pystyin pitämään blogia pelkästään niiden voimalla. Tänä päivänä en enää meikkikuvablogia aloittaisi. Suomen blogiscene on tulvillaan toinen toistaan lahjakkaampia meikkailijoita, joiden kuvat lähenevät henkeäsalpaavaa taidetta. Jos aloittaisin tänään, ei minulla olisi sillä saralla juuri mitään annettavaa.

Tämän uteliaisuutta aloittamani kokeilun myötä olen kuitenkin tajunnut, mikä blogistaniassa niin koukuttaa. Tykkään blogistani hirveästi, ja sen kirjoittamisesta on tullut rakkain harrastukseni. On ollut tosi antoisaa huomata, että jutuistani on ollut toisille ihmisille jopa hyötyä. Tykkään kirjoittaa, meikata ja valokuvata, ja blogatessa saan yhdistää nämä kaikki.

Blogin ensimmäisen vuoden luetuimmat postaukset olivat:

1. Neiti Etsivä ja voidepurkin sisällön arvoitus

2. Nettishoppailun ABC

3. Silmän rajaus, osa 1: Perusteet

4. Tokio Hotel Humanoid

5. Opas varjostuksiin

(Myös Indien puolella julkaistut Mineraalimeikki- ja Silmän muodot -postaukset kuuluvat listalle, mutta ne lienevät tuoreessa muistissa…)

Tunnisteista eniten klikattiin tageja Tutorial, Smoky-meikki ja Silmän rajaus.

Eniten kommentteja (jos arvontoja ei lasketa) keräsivät Bloggerin puolella postaukset:

Suuri ponipostaus

Meikkimokia

Syntymäpäivämeikki

Twilight-meikit – WTF?!

”Halpiskosmetiikan” imagopohdintaa

HappyBirthday

Nyt kun Karkkipäivä juhlii ensimmäistä vuottaan, on paikallaan tietysti juhla-arvonta. En tiedä alkavatko lukijat saada kaiken maailman arvonnoista jo tarpeekseen, kun niitä on blogeissa suunnilleen joka toinen päivä, mutta minulle kertyy työni (ja välillä alennusmyyntienkin ;)) kautta jatkuvasti pientä ”sälää” jonka mielellään arvon pois.

Synttäriarvonnassa on kolme palkintosettiä. Kaikki tuotteet ovat uusia ja käyttämättömiä.

Palkinto_EstelleThild

1. Estelle & Thild Neroli -setti. Minulle lähetettiin E&T:ltä nämä Neroli-tuotteet kokeiltavaksi, mutta koska minulla on jo heidän tuotteitaan, olin sitä mieltä että on jonkun lukijan vuoro päästä kokeilemaan näitä ihanuuksia. Kysyin saanko antaa tuotteet arvontaan, ja se on kuulema ok. :)

Palkinto3

2. Meikkisetti violetti + punainen, johon kuuluu:

 • BeYu-luomivärikvartetti 59 (violetteja sävyjä)
 • Estee Lauder Pure Color Lipstick, sävy Nantucket Sun (lähikuva alempana)
 • Clinique Lash Power -minimaskara (2,5ml)
 • Dr. Hauschka Kajal Duo sävy munakoiso / tummanharmaa

Kummankin meikkisetin ripsivärit puuttuvat kuvista, sillä a) sain tuplakappaleen Lancômen Precious Cells -ripsaria vasta kuvan oton jälkeen enkä jaksanut enää lavastaa uutta kuvaa, ja b) muistin Cliniquen miniripsarin olemassaolon vasta kun keksin lisätä Lancômen ripsarin palkintoihin.

Palkintoripsarit

Palkinto2

3. Meikkisetti vihreä + turkoosi, johon kuuluu:

 • BeYu-luomivärikvartetti 38 (vihreitä sävyjä)
 • Lancôme Hypnôse Precious Cells -ripsiväri
 • Make Up Store Sparkling Nail Polish, sävy Linnea
 • IsaDora Perfect Contour Kajal, sävy Peacock Blue


Palkinto_Lauder

Tässä vielä tarkempi kuva Nantucket Sun -huulipunasta. Se ei ole luonnossa ihan noin tumma, ja sävy on lämpimämpi punainen, enemmän sen värinen kuin hylsyn alareunassa.

Osallistut arvontaan jättämällä blogille kommenttiboksiin 1-vuotisterveiset. Kerro, miksi luet Karkkipäivä-blogia. Kerro mistä olet tykännyt, tai mistä et ole tykännyt. Onko jokin postaus tai meikki jäänyt erityisesti mieleen? Kerro myös, haluatko osallistua vain tietyn palkintosetin arvontaan. Muuten osallistut kaikkien arvontaan.

Jätä sähköpostiosoitteesi sille varattuun kohtaan. Se näkyy vain minulle.

Arvonta-aikaa on sunnuntaihin 25.4. klo 23.59 saakka. :)

Kommentit (424)

 1. Sipsu

  Onnittelut 1-vuotiaalle!

  En juuri koskaan muista, miten olen alunperin ”löytänyt” jonkun tietyn blogin. Hyvin usein se tapahtuu siten, että tutkailen jonkun jo seuraamani bloggajan suosikkeja. Luulen, että sinut, Sanni, löysin Beauty Baben tai Charming Nailsin kautta.

  Palaan aina uudestaan, koska:
  -aiheesi ovat monipuolisia (kynsiä, meikkejä, ihonhoitoa, ”tuote-esittelyjä”, vinkkejä, opastusta jne. jne.)
  – meikkipostauksesi ovat vaihtelevia niin väreiltään kuin tyyliltäänkin (on räväkkää ja on ns. arkeen sopivaa)
  – kuvasi ovat poikkeuksetta todella hyviä
  – et pelkää antaa myös kritiikkiä, jos esim. joku tuote sitä ansaitsee
  – blogin ulkoasu on nyt ihanan raikas [tykkäsin kyllä myös siitä pre-Indiedays lookistakin :)Muistaakseni himpun verran tummempi?]
  – pakko myös apinoida jotakuta yllä kommentoinutta, joka kehui tekstejäsi. Jäin pohtimaan ko. kommenttiä ja totta se on! Kirjoitat, hmmm, ”miellyttävästi”. Hah, minkälaista on miellyttävä teksti!?!?! En oikein osaa paremmin kuvailla, mutta siis tekstiä, jota on miellyttävää lukea. EI tällaista ihmeelistä ja sekavaa selostusta :D

  Siinä syitä, jotka näin äkkipäätään tulevat mieleen. Moni muukin asia tietysti vaikuttaa. Esimerkiksi se, minkälainen mielikuva blogin pitäjästä tulee, esim. itse tekstien, kommnettien vastausten ja osittain kuvienkin perusteella. Vaikutat ystävälliseltä ja lempeältä, jalat-maassa -tyypiltä. Ja tietenkin olet tosi taitava ja luova meikkien kanssa! Ja kaunis!

  Mieleen on erityisesti jäänyt mm. ”Huokoset piiloon” -postaus (ikuinen riesa itsellä) ja se ”Siskon meikkipussilla” (otsikko oikein?) -juttu.

  Sipsu

 2. MQ

  Osallistun. Kiitos ihanasta blogista! Katselen kateellisena upaita meikkikuvia, sillä valitettavasti omat roikkuvat luomeni eivät anna minulle paljoa vaihtoehtoja silmämeikkiin :( Silmämeikkitutoriaalit kiinnostaa myös paljon!

 3. ässä

  Sivusto edustaa minulle itsensä ilmaisua ja saan saitilta paljon uusia ideoita. Jos suunnittelen juhlia tai erikoistilaisuutta, käyn aina täällä katsomassa meikkivinkkejä.

 4. janni

  Onnea 1-vuotiaalle blogille! Mukavan pirtsakka blogi, jota on aina kiva lukea :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.