Kansikuvan takana

Nyt pääsin viimein näkemään millainen Fit-lehden kannesta tuli :)

Olin toukokuussa seuraamassa Fit-lehden kesänumeron kansikuvauksia ja meikkitaiteilija Suvi Tiilikaisen työpäivää, josta kirjoitin jutun täällä. Suvi meikkasi lehteen malli Lotta Hintsan, joka muuten on viime jutun jälkeen saanut rouva-statuksen sanottuaan viime viikonloppuna tahdon Kristianilleen. :)

Fit_kesakuu2016

Tällainen kannesta tuli.

Fit_kesakuu_Lotta_ennen_jalkeen

Ja tällainen oli Lotan muutos kansikuvalookkiin.

Oli kiehtovaa seurata miten paljon työtä yhden kansikuvajutun taakse mahtuukaan. Viiden ihmisen (valokuvaaja, malli, meikkitaiteilija, stailaaja ja kuvausassistentti) koko päivän työ. Itse kansikuvan lisäksi Lotasta kuvattiin vielä asukuvia lehden sportmuotijuttuun.

On jännä katsella ammatikseen kauniin ihmisen työskentelyä. Kaikki hyvännäköiset tai kauniit ihmiset eivät ole kuvauksellisia tai kykene poseeraamaan kuvissa niin että tulos olisi millään lailla luonteva, se on beauty-mallin (tai yleensäkin mallin) alaa. Voi olla ulkoisesti kaunis, mutta kauneus pitää pystyä myös välittämään. Ei ihme että moni suosittu julkkis on myös hyvännäköinen, kauneudessa on jotain magneettista… Tykkäämme katsoa kauniita ihmisiä ja asioita, kauneus vetää puoleensa.

(…jäin muuten taas ylipäänsä miettimään kauneuden käsitystä ja kokemusta eilen tätä juttua kirjoittaessa, kun samalla vastasin yhteen ulkonäköä koskevaan lukijakommenttiin. Kauneuden tavoittelua tai ihannoimista pidetään yleensä pinnallisena, mutta meissähän on täysin sisäsyntyinen viehtymys kauneutta kohtaan. Ympäristö vaikuttaa käsityksiimme (esim. kauneudesta) ja muokkaa niitä, mutta kauneuden voi määritellä vähintään jonkunlaisena symmetriana ja harmoniana ja myönteisenä energiana. Koemme nämä asiat miellyttävinä. Eikös vauvoillakin ole suoritettu tutkimus siitä miten he reagoivat erilaisiin kasvoihin, ja symmetriset, iloiset kasvot vangitsivat vauvan huomion paremmin kuin vähemmän symmetriset tai vihaiset. Ja olikohan vielä niin että symmetrisemmät ja myönteisemmän näköiset kasvot aikaansaivat vauvoissa positiivisia reaktioita (kuten hymyä) ja vähemmän symmetriset taas negatiivisempia reaktioita. * päättää rönsyilyn*)

Lotta Hintsalta luonteva poseeraus onnistuu yhtä vaivattomasti kuin meikäläiseltä oven avaus ^_^

Fit_kuvaukset_IMG_5768

Fit_kuvaukset_IMG_5761

Fit_kuvaukset_IMG_5764

idFit_kuvaukset_IMG_5781

Fit_kuvaukset_IMG_5758

Suvi seisoi kameran vieressä purkkeineen valmiina korjaamaan Lotan kutreja tai lisäämään huulipunaa tai puuteria.

Fit_kuvaukset_IMG_2294

…ja toimitti välillä myös tuulikoneen pitelijän virkaa :)

Fit_kuvaukset_IMG_2289

Tiimi katsoo kuvasaalista.

Fit_kuvaukset_IMG_2281

”Tuo on hyvä, ja tuo missä käsi on tuolleen ylhäällä”.

”Joo, toi just!”

Fit_kuvaukset_IMG_2269_2

.

Fit_kuvaukset_IMG_2308

Ennen ulkokuvauksiin siirtymistä Lotan varpaankynnet piti vielä lakata. Ne eivät suunnitelman mukaan tulisi näkymään kuvissa, mutta aina on olemassa jos… Jokainen yksityiskohta otetaan huomioon.

Varpaat kuivateltiin pikaisesti salaattibokseista nautitun lounaan aikana ja sitten lähdettiin Pihlajasaareen.

En ole vielä nähnyt lehteä (muuta kuin kannen) joten en tiedä millaisia kuvia saarisessiosta lehteen päätyi.

Fit_kuvaukset_IMG_5866

Fit_kuvaukset_IMG_5907

Fit_kuvaukset_IMG_5944

Aurinkoisissa kuvissa näyttää kesäisen lämpimältä.

 …totuuden lämpötilasta ollessa tämä:

Fit_kuvaukset_IMG_5827_2

:D

Luulen että muillekin tiimiläisille olisi kelvannut toppahaalari, mulle ainakin… ^_^

Saarella tuuli ihan älyttömästi ja voin kertoa, että Suvilla kului aikamoinen määrä hiuskiinnettä hänen yrittäessä pitää Lotan hiukset aisoissa. :) Jossain vaiheessa hiukset päädyttii laittamaan ponnarille koska ne olivat koko ajan Lotan naamalla.

Fit_kuvaukset_IMG_5806

Aamulla tehty meikki kesti moitteettomasti koko päivän eikä vaatinut ulkokuvauksissa muita korjailuja kuin huulipunan lisäystä.

Ja tosiaan, meikki tehtiin juuri niillä ”markettimeikki”tuotteilla jotka Suvin päivä -jutussa listasin. Aina välillähän sitä miettii, että näinköhän jonkun lehden jutun yhteydessä mainittuja meikkejä on oikeasti käytetty ko. kuvissa. No, aina niin ei olekaan…. ;) Mutta tällä kertaa oli. Markettimeikeilläkin saa aikaan ammattitason meikin joka kestää koko päivän, tosin sitä ei taida kukaan enää tänä päivänä epäilläkään. Lopulta päivittäiskosmetiikka- ja ammattilaismeikkisarjoilla ei välttämättä ole laadullisesti muuta eroa kuin valikoiman laajuus. Painotan vielä sanoja ei välttämättä. Eivät ihan kaikki halvat meikkisarjat tietenkään suoriudu kuvaus- tai lavameikkien vaatimuksista.

Fit_kuvaukset_IMG_5812

Tuo Lotan silmien jäinen sinisyys… wau. Sitä efektiä ei saa meikeillä. ;)

Fit_kuvaukset_IMG_5817

Toivottavasti tänä viikonloppuna ei tarvitse sentään värjötellä pilkkihaalarissa, vaikka viileää jussia on luvattu. :)

Toivottelen kaikille oikein ihanaa ja rentouttavaa juhannusta :)

.

Jos joku jaksaa jussina blogeja vilkuilla niin ainakin kynsilakkafriikeille on tänään vielä luvassa kiva arvonta :)

Kommentit (6)
 1. kaksoisolento?
  24.6.2016, 10:15

  Kuin nuori Armi Aavikko.

 2. Mira / Blinger Shimmer -blogi
  24.6.2016, 10:43

  Mielenkiintoinen kurkkaus kulissien taakse :)

  Aurinkoista juhannusta sinne <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *