Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kalsiumvoiteiden pinnan alla

Niin että mistähän ihminen tosiaan maksaa sen 185€…? Sitä voi jälleen miettiä.


Kalsiumvoiteet

Tulin verranneeksi kahta saman talon kalsiumpäivävoidetta. ”Talolla” tarkoitan L’orealia, ja tuotteet ovat Lancômen Platinéum Hydroxy(a)Calcium -päivävoide ja L’oreal Parisin Age Re-Perfect Pro-Calcium -päivävoide. Hintaeroa näillä kahdella samankokoisella purnukalla on peräti 165€. Mitäs upeita erikoisaineita Lancômen tiedemiehet ovatkaan eristäneet Platinéum-voiteeseen, kun siihen on pitänyt tuollainen hintalappu lätkäistä..? Blogia lukeneet arvaavatkin jo, mitä vertailu paljasti.

Platinéum pitää sisällään 44 ainesosaa, Age Re-Perfect Pro-Calcium 47. Näistä ainesosista 37 ovat yhteisiä. Kyllä. Kolmekymmentäseitsemän. Mitäs luulette? Kuinka paljon nämä voiteet oikeasti eroavat toisistaan? Ja epäileekö joku vielä, ettei saman talon tuotteita valmistettaisi samoista ainesosacocktaileista? Vai ihanko sattumalta näissä kalsiumvoiteissa on 84% samoja ainesosia?

(Tietonurkka: kalsiumvoiteet on tarkoitettu ikääntyvälle iholle, joka kalsiumin menetyksestä haurastuu ja ohentuu.)

Matureskin

Kuva täältä.

Naputtelin tähän Platinéumin incin kokonaisuudessaan. En usko, että moni jaksaa sitä lukea, mutta kiinnostuneet voivat katsoa mistä 185€:n supervoide koostuu. Sulkuihin ainesosan jälkeen kirjoitin, monentenako sama ainesosa on Age Re-Perfect Pro-Calcium -voiteessa. Huomatkaa, että ensimmäiset 13 ainesosaa ovat täsmälleen samassa järjestyksessäkin. Merkkasin punaisella kalsiumin, eli ainesosan joka näissä on se tärkeä juttu ja hoitavin aine.

 

Lancôme Platinèum Hydroxy(a)Calcium 50ml 185€ / L’oreal Age Re-Perfect Pro-Calcium 50ml 19,70€

1 AQUA (1)

2 CYCLOPENTASILOXANE (2)

3 ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE (3)

4 GLYCERIN (4)

5 PARAFFINUM LIQUIDUM (5)

6 MYRISTYL MYRISTATE (6)

7 PHENYLBENZIMIDAZOLE SULFONIC ACID (7)

8 STEARIC ACID (8)

9 TRIETHANOLAMINE (9)

10 AMMONIUM POLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE (10)

11 PALMITIC ACID (11)

12 TITANIUM DIOXIDE (12)

13 PEG-100 STEARATE (13)

14 GLYCERYL STEARATE (15)

15 HYDROGENATED JOJOBA OIL (-)

16 TOCOPHERYL ACETATE (-)

17 CYCLODEXTRIN (26)

18 HYDROXYAPATITE (19)

19 DMDM HYDANTOIN (34)

20 IODOPROPYNYL BUTYLCARBAMATE (36)

21 PHENOXYETHANOL (32)

22 STEARYL ALCOHOL (18)

23 YEAST EXTRACT (27)

24 PEG-20 STEARATE (17)

25 LIMONENE (40)

26 MANNITOL (16)

27 XANTHAN GUM (22)

28 PANTHENOL (-)

29 LINALOOL (41)

30 PANAX GINSENG ROOT EXTRACT (-)

31 DIOSCOREA VILLOSA ROOT EXTRACT (-)

32 PROPYLENE GLYCOL (-)

33 CAPRYLOYL SALICYLIC ACID (21)

34 ALPA-ISOMETHYL IONONE (42)

35 ACRYLATES COPOLYMER (23)

36 DISODIUM EDTA (24)

37 DISODIUM SUCCINATE (31)

38 CETYL ALCOHOL (20)

39 METHYLPARABEN (33)

40 BUTYLPARABEN (35)

41 CITRONELLOL (45)

42 ALUMINA (25)

43 HEXYLDECANOL (-)

44 PARFUM (39)

LancomePlatineum2

En ala purkamaan inciä sen kummemmin, mutta tarkastellaan vähän niitä ainesosia, jotka eivät ole voiteille yhteisiä. Voisiko niillä selittää 165€:n hintaeron?

Eroavat aineet Platinéum / Age Re-Perfect Pro-Calcium

Hydrogenated jojoba Oil = (hydrattu jojobaöljy, pehmentää ihoa) / Squalane (skvalaani, mm. hain maksasta saatava luonnollinen kosteuttava ja pehmentävä aine)

Tocopheryl acetate (e-vitamiini, hapettumisenestoaine) / Myristyl alcohol (pehmentävä aine, emulsiota stabiloiva aine, viskositeetinsäätäjä)

Panthenol (b-ryhmän vitamiini, kosteuttava aine, antistaattinen aine) / Hydrolyzed Soy Protein (hajotettu soijaproteiini, antistaattinen ja kosteuttava aine)

Panax Ginseng Root Extract (ginseng-juuren uute, mahdollinen antioksidantti [ei todistettuja tutkimustuloksia]) / Soluble Collagen (liukoinen kollageeniproteiini, kosteutta sitova aine)

Dioscorea Villosa (Wild Yam) Root Extract (jamssin juurakoista saatava uute, pehmentävä ja rauhoittava aine, ei todistettua hyötyä iholle kosmeettisessa käytössä) / Mdm hydantoin (antimikrobinen aine)

Propylene Glycol (propyleeniglykoli, kosteuttava aine, liuotin) / Potassium Sorbate (kaliumsorbaatti, säilöntäaine)

Hexyldecanol (humektantti, liuotin) / Benzyl benzoate * (liuotin, hajuste)

/ Geraniol * (hajuste)

/ Coumarin * (hajuste)

/ Citral * (hajuste)

*) = yksi 26 eniten allergisoivasta hajusteainesosasta jotka on kosmetiikkalain mukaan mainittava tuoteselosteessa

Lähteet: Verkkosalonki, Eur-Lex, Wikipedia, Paula Begoun: Don’t Go To The Cosmetics Counter Without Me (2008)

LorealProCalcium2

Tarkastelu osoittaa, ettei kummassakaan ole mitään toistaan ”ylivertaisempia” aineita. Eroavat ainesosat ovat tavallisia kosmetiikan perusraaka-aineita, lukuunottamatta Platinéumin kahta kasviuutetta, ginseng ja jamssi, jotka ovat juuri näitä ”ei todistettuja vaikutuksia kosmeettisessa käytössä” -kategorian aineita. Minusta on hurjan outoa ja mielenkiintoista, ettei suurilla firmoilla ole esittää mitään virallisia tutkimustuloksia näistä aineista, joilla he argumentoivat tietyn tuotteen hoitavuutta. Platinéum-voiteen Hydroxy(a)Calcium-kompleksi muodostuu kalsiumista (käytetty ainesosa hydroxyapatite), ginsengistä ja hiivauutteesta (lähde). Eur-lexin mukaan kahdella viimeisellä on kuitenkin vain se ympäripyöreä ’hoitava’ funktio, hydroxyapatitella vieläpä pelkkä hankaava/emulsiota stabilisoiva/ominaistiheyttä säätelevä aine. Jos Lancômen/L’orealin tai jonkun muun valmistajan tiedemiehet löytävät näiden aineiden vaikutuksista iholla jotain mullistavaa, miksei näitä tietoja ole esittää Euroopan unionin komissiolle? Just a thought.

Seuraavan kerran kun mietitte, muistatteko äitikultaa 185€:n luksusvoiteella, voitte yhtä hyvin kävellä sinne L’orealin päivittäiskosmetiikan hyllylle. Äiti olisi epäilemättä vaikuttuneempi painavasta, lasisesta ja arvokkaan näköisestä Lancômen purkista, mutta saman hyödyn hän saa vaatimattomammat kuoret omaavasta L’orealista. Jälleen voidaan tietysti nostaa esiin pitoisuuskysymys ja miettiä, onko Platinéumissa enemmän hydroxyapatite-ainetta, ja tekevätköhän ne ginseng ja jamssi sitten kuitenkin tutkimustulosten puutteesta huolimatta iholle jotain taianomaista. En ole kosmetiikan kemisti  tai tutkija, joten en voi varmuudella tietää. Mutta sen me kuitenkin tiedämme, että näiden voiteiden pohja koostuu 84-prosenttisesti samoista ainesosista. Onko lopullinen ero 165€ arvoista? Ehkä mahdollisesti parin kympin, mutta loppukate tulee jostain ihan muusta.

Tällaista on kosmetiikan totuus.

Kommentit (46)

 1. minä

  Onko muuten joitain ainesosia noissa puteleissa, joita mielestäsi olisi hyvä välttää? Olisi kiva tietää, jos on aiheesta postaus tai jokin luotettava sivusto tai jotain? Jos sattuisit tietään, niin vinkkaisitko? kiitos! :)

 2. Jeb

  Eihän sitä kemiallisten aineiden yhteisvaikutusta voi tietää vaikka niitten ainesosien ominaisuudet nyt yksinään tietäiskin. Vertaa vaikka siihen, että usean eri ympäristömyrkyn yhteisvaikutusten summa on usein erilainen kuin niiden erillisvaikutusten summa. Eihän noi kaks asiaa nyt mitenkää toisiinsa liity, mutta jotenki kuvittelisin sen olevan mahdollista ;) Mutta kuitenki oon samaa mieltä sun kanssa että ei noissa tuotteissa mitään kauhean merkittävää eroa kuitenkaa oo :)

 3. Reetta

  Ei tule yllätyksenä:DD Itse vertailin tänään Helena Rubinsteinin seerumia, Lorealin miesten jotain ihme boosteria sekä Lorealin naisten derma genesis – jotain hitsi kun en laittanut nimiä ylös:DD

  Kuitenkin, rakastuin Rubinsteinin seerumin koostumukseen, mutta en missään nimessä aio ostaa sitä. Yllättäen nämä kaksi muuta mainitsemaani tuotetta muistuttavat epäilyttävästi seerumia:DD

  Voisitko muuten lähettää mulle sen Make Up Foreverin violetin luomivärin, joka jäi ihoon kiinni, inci-listan? olisin hirmu kiinnostunut vähän pohtimaan sitä:D

  • Sanni

   Ainiin joo, se inci! Anteeksi kun unohtui. Laitan sulle sen meiliin.

 4. miuku

  Hei!
  Onko tietoa voidepohjista?? Kyllä voidepohjilla on aika iso merkitys…valitettavasti ei näy inkissä! On myös paljon muutakin :)

  • Sanni

   Anteeksi kuinka…? Mitä mahdat tarkoittaa sillä, ettei ”voidepohja” näy incissä? Voidepohja muodostuu juuri niistä aineista, mitkä ainesosaluettelossa luetellaan. :) Voisitkohan tarkentaa, mitä oikein tarkoitat?

 5. JenniJ

  Olen positiivisesti yllättynyt ja järjettömän iloinen, että viitsit kirjoittaa kosmetiikasta näinkin kriittisesti olematta kuitenkaan minkään luonnonkosmetiikka- tai ekoblogin kirjoittaja – näiden blogien otehan on tavallaan jo määritelmällisestikin melkoisen kriittinen – ja huomioiden, että työskentelet myydäksesi näitä tuotteita. Minusta on kunnioitettavaa, että arvostat lukijoitasi olemalla rehellinen. Tämä on jo niin miljoonaan kertaan kuultu klisee, sanonpa vielä kerran: liian monista blogeista tulee yhtä yleistä hymistelyä, kun suosio kasvaa.

  Erinomaista blogissasi on kaiken lisäksi se, että paikoin kriittisestä otteestasi huolimatta kirjoitat kuitenkin aina hyväntuulisesti ja raikkaasti (tätä taas ei voi sanoa joistain ns. ekoblogeista, joiden kirjoittajilla lienee aikamoisia verenpaineongelmia). Eli suuri kiitos siitä sinulle!

  • Sanni

   Kiitos JenniJ! :)

 6. Virve

  Ihana vertailu! Näitä tekemiäsi vertailuja on aina niin mielenkiintoista lukea kun itse ei tule kaikkea verranneeksi. :)

 7. badbomben

  Mielenkiintoista luettavaa. Kyllä nämä aina mietityttää että mikä loppujen lopuksi noissa überkalliuksissa maksaa, imago, vai raaka-aineet.

 8. Man eater

  Niinpä, mutta onhan se silti aivan erilaista ottaa voidetta siitä melkein 200 € purkista kuin Lorealin halpispurkista :( Sitten kun valmistun hyväpalkkaiseen työhöni niin aion ostaa kalleinta mitä rahalla saa, on se luskusolon arvoista vaikka teholla ei eroa olisikaan :D

  Ja vaikka anti-ageing tuotteet voivat olla täyttä humpuukia, niin onhan se silti sen arvoista kun esim. äitini 53 v. osti tässä jokin aika sitten Clarinsin megakalliin päivä-ja yövoiteet niin naamahan kiristyi jo yhdessä yössä. Toki vaikutus kestää juuri sen aikaa kun tuotetta käyttää mutta eihän se ole ongelma eikä mikään :D

 9. Nea/ Fashioned in Finland

  Hienoa salapoliisityötä :D Noilla rahoilla maksellaan julkkismallit (photoshopattuine kuvineen ;D) ja mainoskampanjat maailman lehdissä. On tosiaan villiä meininkiä kosmetiikkamarkkinoilla!

  Jos et ole huomannut tätä, niin laitan linkin. En ole kaikkia postauksiasi ehtinyt vielä lukea :/
  http://www.adressit.com/kosmetiikkamainonta

 10. kommentologi

  ns. maitokaupan kosmetiikkatuotteita mainostetaan eri medioissa huomattavasti enemmän kuin ns. laadukkaita tuotteita ja myöskin hyvin paljon samoilla lupauksilla ja mielikuvilla kuin näitä laadukkaitakin.kuinkahan paljon näissä maitokaupan kosmetiikkatuotteissa on mainoskustannuksia jo ennestään edullisessa hinnassa kun takana on raskas mainoskampanja monissa eri medioissa.kosmetiikkatuotteita joita saa maitokaupasta mainostetaan juuri sen vuoksi paljon enemmän ja vilkkaammin koska kuluttaja liikkuu maitokaupassa lähes päivittäin,ihmisvirtaa on paljon ja purnukkaa ja purkkia menee ostoskärryyn hinnan ja lupausten perusteella paljon.ikuisuus kysymys ja hyvin popularistinen kumpi on parempi kallis vain halpa.jokainenhan sen kuluttajana päättää itse jo kokeiluvaiheessa.jos maitokaupan kosmetiikkatuotteissa ei ole mitään eroa kalliimpiin niin mikseivät kosmetologit,alan opinahjot ym. alkaisi käyttämään asiakkaille näitä tuotteita koska jo kouluaikoinakin näin opetettiin että niiden ero on kuin veteen piiretty raja….hmmm.

 11. Nimetön

  hydroksiapatiittia! siis hampaan kiilleainetta. vaikea uskoa että sillä olisi muuta kuin tuo hankaava jne. vaikutus.

 12. heidi caterina

  olen kuullut ehkäisy auttaa ihonhoidossa. eli jos käytän tuota lorealin tuotetta 20 vuotiaana, voisin ehkäistä kalsiumin haurastumista 60 vuotiaana?

  voitko vastata mun blogin puolelle, jotta saisin vastauksen 100% varmuudella :)

  Terkuin, Heidi

 13. Nimetön

  Aivan kaikkea ei INCIkään kerro tuotteesta.. Esim. jos aktiiviaineet pakattu liposomeihin, joka on kallista mutta tekee tuotteesta tehokkaamman, koska liposomit kuljettavat aktiiviaineet ihoon syvemmälle. Kalliimmassa tuotteessa voi myös olla samat raaka-aineet pienemmäksi pilkottuja, jolloin niillä on suurempi hyöty, kun eivät jää kaikki ihon pinnalle.

 14. Oskari

  Ensiksikin: Sattumalta törmäsin tähän blogiin, mikä kiinnosti kauheasti.

  Laita tänne mainoksia peliin (bannereita, rekisteröintejä, tms.. voin opastaa tässä asiassa. Maksoin omakotitaloni vastaavalla jutulla oman Web saittini kautta. Sinulla on email osoitteeni. Laita vastaus niin ohjeita tulee mieluusti) niin teet tällä blogilla enemmän fyrkkaa kuin millään muulla:)

  Olen mies, mutta pidän naamani näkymisestä tärkeänä, koska olen myyntityössä.

  Minulle olisi kiinnostavaa löytä jostain ”Keep your face nice and good looking for dummies” opas. Mutta kun sellaista en ole löytänyt, muutama kysymys:

  1. Onko kosteusvoiteista tosiaan hyötyä?
  2. Onko juksausta että puhutaan päivä- ja yövoiteista?
  3. Mielestäni silmän rypyille ”FORCE SUPREME EYE ARCHITECT SERUM
  REFIRMING / ANTI-WRINKLES” jotenkin toimii, se kiristää silmän
  ympärystän ”löysän” ihon, joten se vähentää ryppyjä, mutta onko
  parempaa? Ikä kun on yli 50 niin silmän alustat alkaa ryppyillä, niin
  tuo mönjä on tähän astisista testatuista toiminut parhaiten. Mitä
  kommentoisit tähän?
  4. Naaman punottaminen: Johtuu monesta syystä. Juoksen paljon
  (maratoonari), saunon paljon ja oluttakin menee. Lopputilos: Naama
  ja erityisesti nenä punottaa joka aamu. Paras tähän asti löytämistäni
  peitevoiteista on ”HELLO FLAWNESS Oxygen wow Brightening makeup”
  5. Puutereista: Sen jälkeen kun on peitevoiteella (HELLO:lla) saanut
  naaman punaisesta vähän normaalimpaan väriin, niin olen käyttänyt
  Cliniquen 02 stay neutral (IMF) puuteria. Se, kun laittaa tuon ihon
  kiiltämisen piiloon mikä kuitenkin jää tuon peitevoiteen jälkeen, niin
  aika OK on mennyt.
  6. Edellisen perusteella olisi tosi kiinnostavaa tietää omat kommenttisi
  ja tälläisen yli 50 v miehen naaman suhteen. Mitä kannattaisi tehdä
  paremmin? Plastiikkagirurgia, kuten Vesa Keskinen?

  T. Osku

  • Sanni

   Heippa Oskari.

   1) On, jos iho on kuiva. Normaalilla ja tasapainoisella iholla hyöty on vähäisempi.
   2) Periaatteessa kyllä, yhtä ja samaa voidetta voi aivan hyvin käyttää sekä yöllä että päivällä.
   3) Kyllä, kosmeettisilla voiteilla on mahdollista kiristää väliaikaisesti ihon pintaa. Vaikutus poistuu päivän aikana tai viimeistään kun peset ihon.
   6) Mielestäni teet jo enemmän kuin keskivertomies. Hyöty on aina suhteellinen omaan kokemukseen, jos koet että naama näyttää hyvältä suorittamillasi toimenpiteillä, teet jo ”oikein” :)

   • Oskari

    Kiitos vastauksestasi.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.