Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kallein lounas ja halvin illallinen

Tulin eilen vahingossa nauttineeksi reissun kalleimman lounaan.

Oppitunti: älä luota sokeasti opaskirjojen suosituksiin.

Sunnuntai240515_JSFP_Traiteur

Halusin hakea simppelin takeaway-lounaan syötäväksi picnic-tyyliin.

Lonely Planet -oppaastani olin bongannut suosituksen JSFP Traiteur -nimisestä delicatessen-myymälästä St-Germain des Présissä. Loistavaa! Sijainti lähellä Luxemburgin puistoa ja Seineä, voi valita mennäkö herkkuineen istuskelemaan joen varteen vai puistoon.

”Lounarin” luokituksen mukaan JSFP Traiteur on edullinen, ja annosten hintahaarukaksi mainitaan 3,40-5,70€. Kuulostaa just mun paikalta!

Marssin sisään. Hintoja ei ollut missään esillä, mutta enpä niitä kaivannutkaan. Opaskirjani on uusin mahdollinen painos (tältä vuodelta) ja luotan tietenkin suosituksiin.

Sitten vain tilaamaan salaattia ja kalapateeta.

Lounas_JSFP_IMG_8464

Lasku: 28 euroa….!!!

Whaaat? Kaksi pientä rasiaa takeaway-salaattia, kalaa ja kasviksia? Ravintolastakin saa suuremman ruoka-annoksen halvemmalla! Lonely Planet – mitä hemmettiä?!!

Lounasbudjettini tällä reissulla on noin 15 euroa. Pariisin bistrojen kolmen ruokalajin lounasmenut maksavat keskimäärin 15-20 euroa. Eilen olin ajatellut säästää lounaassa ja panostaa illalliseen ja siksi hakea takeawayn. Just. Se oli sitten kallein ateria koko reissulla.

Sunnuntai240515_IMG_8368

Menin kalleine eväineni Luxemburgin puistoon. No, ainakin upea maisema oli ilmainen ^_^

Sunnuntai240515_IMG_8378

Ja kuulkaa – salaatti oli vieläpä pahaa…! :D Oikeasti. Sienissä oli joku kitkerän makuinen vinegrette ja munakoisossa palaneen maku. Kyllä nauratti.

Eipä sitten jäänyt suurta budjettia illallistapaamiseen.

idSunnuntai240515_IMG_8431

Minulla oli treffit Pariisissa opiskelevan lukijani Noran kanssa.

Päädyimme lopulta Seinen varressa lähellä St-Michelin siltaa sijaitsevaan Bistro des Augustins’iin, joka osoittautui mitä opiskelijakukkarolle ystävällisimmäksi paikaksi. Ruokalista on pieni mutta tyydyttää ainakin juuston ystävän mieliteot – bistro on tunnettu  juustogratiiniruoistaan. (Luin tämän myöhemmin  TripAdvisorista, ja vaikka paikka on ulkoisesti hyvin vaatimaton ja menu todellakin rajallinen, se on saanut tosi hyvät arvostelut.)

Myös palvelu oli mitä parhainta – täydellistä englantia puhuva tarjoilija oli enemmän kuin altis muokkaamaan minulle ruokavaliooni sopivan annoksen. Minulle valmistettiin ihan oma ”special-gratiini” jossa oli ratatouillea, kermaa, kylmäsavulohta ja kananmunaa mozzarellakuorrutuksella. Höyryävän kuuma uuniruoka oli aivan täydellinen annos viilenevässä illassa. Naaa-amm! Annos oli menun kallein (12 euroa). Noran salaattiannos paahdetulla tomaattimozzarella-leivällä maksoi 8 euroa.

Illallisen jälkeen oli ihana kävellä kotia (tai kotiin vievää metrolinjaa :)) kohti seurana Seine tunnelmallisessa iltavalaistuksessaan.

Sunnuntai240515_IMG_8457 Sunnuntai240515_IMG_8450 Sunnuntai240515_IMG_8436 Sunnuntai240515_IMG_8444 Sunnuntai240515_IMG_8441

Kaunista. :)

Kommentit (18)

 1. piia

  Luxembourgin puiston ihan lähellä rue Saint Jacquesilla on edullinen take-away salaattipaikka ”c’midi” jossa salaatin saa rakentaa makunsa mukaan. Annos on iso ja maksaa koosta riippuen noin kympin. Muuten koko 6. arrondisement on tosi kallis, ja kauniina päivinä traitor voi aina laittaa kilohintaan vähän picnic-lisää kun kauppa käy kuin siimaa. Talvella sama annos olisi ehkä ollut hieman edullisempi. Edullisia paikkoja löytyy 13.(Pariisin China Town) josta saa autenttista aasialaista ruokaa.

  • Sanni

   Mä jäin tosiaan miettimään tuota kilohintaa… Kun olen nyt tuon kokemuksen jälkeen katsellut muiden traitoreiden kilohintoja ja ne on kalleimmillaan jossain 30 euron hujakoilla…. Siis tuskin mulla oli sentään kilon verran salaattia tuolta JSFP:ltä… >:-( Murr. Taisivat lyödä ”ranskaapuhumattoman asiakkaan lisän” hintaan, minua palvellut naishenkilö ei mitenkään peitellyt ärtymystään kun jouduin asioimaan lontooksi.

 2. Kuorotipu

  Voi apua kun iski taas kamala Pariisi-kuume! Kaksi kertaa siellä käynyt ja kaupunki vaan vei mun sydämen ihan täysillä. Harmi vaan kun Eurooppa on täynnä muitakin mielenkiintoisia kohteita ja aika ja rahavarat on rajalliset :D

  • Sanni

   Harmi vaan kun Eurooppa on täynnä muitakin mielenkiintoisia kohteita

   Niinpä :) Tämä on just se ikuisuusongelma matkailun suhteen; kun haluaisi samaan aikaan nähdä kaikkia uusia ihania paikkoja mutta myös palata niihin vanhoihin rakkaisiin kohteisiin…

 3. Reetta

  J’adore Paris! Sun kuvat saa mun syvän rakkauden Ranskaa -ja Pariisia- kohtaan heräämään. :) Pidä hauskaa sydämesi kyllyydestä. <3 Pariisi, Pariisi, mahtava kaupunki ihmisen olla ja elää!

  • Sanni

   Pariisi, Pariisi, mahtava kaupunki ihmisen olla ja elää!

   Tämän voi helposti allekirjoittaa :)

 4. Eeva

  Hauskaa, että olen seurannut blogiasi vuosia ja nyt törmään täällä tuttuun Noraan, jota livenä en ole tavannut vuosiin! Maailma on pieni!

  Tein muuten tänään kukkakaalilettuja tandoorikanatäytteellä. Täydellinen yhdistelmä! Täällä kaukomailla asuessani olen koukuttanut jo ainakin kaksi työkaveriani näihin ”tortilloihin”, eiku mitä ne oli… ;)

  • Sanni

   Hauskaa, että olen seurannut blogiasi vuosia ja nyt törmään täällä tuttuun Noraan, jota livenä en ole tavannut vuosiin!

   Oho…! :) Maailman pienuus tosiaan jaksaa hämmentää.

   Täällä kaukomailla asuessani olen koukuttanut jo ainakin kaksi työkaveriani näihin ”tortilloihin”, eiku mitä ne oli… ;)

   *peukku* :)

 5. Nansuli

  Kauniita maisemakuvia! Odotan innolla Berliinin-kokemuksiasi, koska olen muuttamassa sinne kesällä :) Hyvää matkaa!

  • Sanni

   Kiitos :)

 6. Nora

  Oli kyllä tosiaan ystävällinen palvelu ja kiva ravintola – vieläpä Notre Dame -näkymällä! ;)

  • Sanni

   vieläpä Notre Dame -näkymällä! ;)

   Kyllä, sekin vielä kuorrutuksena kakun päällä :)

 7. miimii

  Hauska fakta Pariisista: Tiesitkö, että Eiffelin tornilla (tai sen valoilla) on joku copyright-juttu yöaikaan. Yöllisiä kuvia Eiffelin tornista ei saa siis julkaista netissä. :)

  • Sanni

   Enpä ole kuullutkaan :D Haluaisin nähdä sen viranomaisen/viraston joka tuota asiaa valvoo ^_^ – Tai tiedottaa copyrightista tuhansille tornia joka yö kuvaaville ;)

 8. Nalana

  Itse en yleensä ota vinkkiä ruokapaikkojen suhteen matkaoppaista, mutta Lonely Planet on toistaiseksi ollut poikkeus. Vain kerran oppaan paikkaa emme edes koskaan löytäneet Venetsiasta, muuten paikat ovat olleet käymisen arvoisia. Todella harmi juttu.

  • Sanni

   Tekisi mieli ihan laittaa äkäinen palaute.

   Olen kyllä törmännyt jo pariin muuhunkin paikkansapitämättömään (eli ei-olemassaolevaan) suositukseen oppaassa, mutta nämä ovat koskeneet kauppoja, ja niiden kohdalla ”virheellisyys” on ymmärrettävämpää koska joidenkin pikku putiikkienkin elinkaari ei välttämättä kestä vuottakaan.

   Tuollainen delicatessen-myymälä taas tuskin muuttaa hintakonseptinsa yhtäkkiä noin totaalisesti…

 9. Ann

  En kylla luota enaa ensinkaan Lonely Planetin oppaisiin, meilla oli niita kolme mukana (siis ihan juuri ulostulleita oppaita) Aasian reissulla, ja ne hinnat oli kylla ihan puuta heinaa (varmasti huomattu etta on Lonely Planetissa maininta ja hinnat hinattu kattoon saman tien). Oli kyse sitten majoituksesta tai ravintoloista. Hoh :( Ikavaa etta sulle kavi samalla tavalla, on tossa vaan aikamoinen hintaero!!

  • Sanni

   varmasti huomattu etta on Lonely Planetissa maininta ja hinnat hinattu kattoon saman tien

   Niin joo, noinkin voi käydä… :/

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.