Kaksoispuhdistusta Patykan tapaan

Muistattehan ”luonnonkosmetiikan Chanelin”, ranskalaisen Patykan? Testasin ensin sarjan voiteita ja sain myöhemmin kokeiltavaksi myös puhdistustuotteita.

Patyka_puhdistus

Patykan puhdistusrituaali on kaksijakoinen (kuten esimerkiksi Sensailla). Kaksoispuhdistuksen ideanahan on poistaa ensin rasvapitoisella tuotteella öljyliukoinen meikki ja sitten toisella (useimmiten vaahtoavalla) tuotteella vesiliukoinen lika. Puhdistus viimeistellään kasvovedellä.

Patyka_putsarit

.

Patyka_oljyputsari

Patykan rituaalin ykkösvaiheen tuote Remarquable Cleansing Oil on paksua öljyä. Tämä on sellaista kunnon ”rehellistä”, rasvaisen pinnan jättävää öljyä, ei mitään kevyttä, vedellä huuhtoutuvaa versiota.  Varmasti lähtee vahvinkin meikki.

Minulle tällainen tuote on vähän ”overkill” kun en käytä vahvaa meikkipohjaa. En myöskään pidä rasvaisen pinnan jättävistä puhdistustuotteista, vaikka tiedänkin että kaksoispuhdistuksessa pinta huuhtoutuu seuraavassa vaiheessa pois. Minun on vaikea arvioida tätä tuotetta koska rasvaputsarit eivät ole minun juttuni, mikä ei tietenkään tee siitä huonoa tuotetta. Öljyputsareista joko tykkää tai ei.

Annoin Remarquable Cleansing Oilin ystävälleni, joka on tottunut käyttämään öljypuhdistusta. Myös hän kiinnitti huomiota öljyn paksuuteen ja rasvaisuuteen. ”Tätä ei voi käyttää yksinään niinkuin joitain muita puhdistusöljyjä, tuote jättää kädetkin niin rasvaisiksi että ne on pestävä saippualla puhdistuksen jälkeen.” ”Silmämeikki lähtee erinomaisesti”.

Patyka_puhdistusvaahto

Kakkosvaiheen Delicate Cleansing Foam tuntuu aika lailla peruskamalta. Tässä ei ole sellaista kermaista ylellisyyttä mitä olisin ehkä ”luonnonkosmetiikan Chanelilta” odottanut. Tuoksukaan ei ole mitenkään erikoinen elämys.

Tykkään pumppuvaahdoista, eikä Patykan tarjokas tee poikkeusta. Iho jää puhtaaksi ja miellyttävän tuntuiseksi, mutta mitään hintansa (45 euroa) arvoista elämystä en tästä putsarista saa.

Patyka_kasvovesi

Kasvovesi on kolmikosta suosikkini. Smoothing Revitalizing Toner todellakin tuntuu ”smoothaavan” ja iho jää tavallista sileämmän tuntuiseksi. Tuoksu hieman verottaa elämystä, en pidä siitä erityisemmin.

Kasvoveden ainesosakoostumus aiheuttaa minulle vähän päänvaivaa. Patykan sivuilla kerrotaan kasvoveden sisältävän 40% aloe veraa (”Aloe Vera, which makes up 40% of the Smoothing Revitalising Toner”…). Siis melkein puolet. Miten siis on mahdollista, että inci menee näin: aqua, bitter orange flower water, rosa damascena flower water, radish root ferment filtrate, polyglyceryl-4 laurate/sebacate, polyglyceryl-6 caprylate/caprate, glycerin, parfum, aloe barbadensis leaf juice powder (…)

Ainesosat luetellaan incissä pitoisuutensa mukaan suuruusjärjestyksessä. Jos aloeta on tuotteen kokoonpanosta 40%, niin sen edellä olevia ainesosia täytyy olla jokaista yli 40%. Ja sehän ei millään matematiikalla voi olla mahdollista.

En nyt ihan yöuniani tämän takia menetä :D, mutta kosmetiikkapääni ei voi olla tarttumatta noin ilmiselvään ristiriitaisuuteen… ;)

Patyka_pakkaus

Voiteiden tapaan myös putsareiden pakkaukset ovat kauniita kuin japanlainen paperitaide.

Patyka on ihastuttava sarja, mutta puhdistustuotteet eivät tuoneet minulle mitään ”extraa” jota luksussarjalta odottaa. Nämä ovat tuotteita, joita ostaa asiakas, jolla on varaa Patykaan ja haluaa koko ihonhoitosarjansa olevan samaa merkkiä.

* * Tuotteet on saatu Jolielta * *

Kommentit (39)
 1. Jos se aloe on incissä jonain kuivattuna jauheena, ’powder’, niin ehkä siinä halutaan katsoa asiaa niin, että se veden kanssa muodostaa perinteistä aloegeeliä, jota sitten aloe veraksi kutsuvat. Sitä voisi olla 40 %. Mutta blääh, aika feikiltä kuulostaa silti, eikä muutenkaan ole kyllä kummoinen sisältö.

  1. Niin siis se aloekasvin lehdissä oleva geelihän on kuitenkin suurimmaksi osaksi vettä, joten oli inci miten tahansa muotoiltu, niin enimmäkseen vettä ne aloepitoiset tuotteet yleensä ovat.

  2. ehkä siinä halutaan katsoa asiaa niin, että se veden kanssa muodostaa perinteistä aloegeeliä, jota sitten aloe veraksi kutsuvat.

   Tätä minäkin mietin, mutta kun sitten on toisaalta ihan ”rehellinen” aloe barbadensis leaf juice tai water. Miksi nämä haluttaisiin korvata vesi + aloepuuteri -versiolla…? Ehkäpä nämä ovat sitten loppupeleissä käytännössä sama asia…

   1. Aloegeelin kuivaamisella jauheeksi voi olla erilaisia hyötyjä, esimerkiksi se, että jotkut ainesosat säilyvät eheämmässä muodossa ja se, ettei aineeseen tarvitse lisätä säilöntäaineita. Jauheen ja veden sekoitus on toki oleellisesti samaa kuin alkuperäinen geeli, mutta mahdollisesti freesimpää ja puhtaampaa kuin sellaisenaan säilötty geeli.

    Schwarzkopfilla oli joskus sellainen luontaisempi kampaamotuotesarja, joka mainosti yhtä tuotesettiä nimenomaan erityispuhtaalla aloejauheella. Monessa paikkaa sanotaan, että aloen tehoaineet säilyvät parempina ’freeze drying’ -metodilla.

    1. Apua Veppe, mitä sä et tietäisi…? ^_^ Mun pitää varmaan kohta palkata sut assistentiksi…! :D

     1. Vääntämis- ja vänkäämisassistentti… joo, kyllä mä sellaiseen ryhtyisin, heh! ;) Mulla jää vaan paljon turhaa tietoa muistiin (oleellisen kustannuksella, huomautan) ja jos/kun en tiedä, niin äkkiäkös sitä tietoa hakee. Ei vaan pidä mennä pelkästään sen Google-haun ekan tuloksen kanssa… :) Kyllä mäkin olen usein tietämätön tai en ole tajunnut jotain kunnolla.

    2. Juu, hyvä pointti: kuivaus stabiloi monenlaisia aineita. Kuivaus sinänsä ei kuitenkaan puhdista mitenkään, siihen tarvitaan erillinen prosessi.

     1. Tarkoitin ’puhtaudella’ sitä, että nestemäisenä säilytettävään geeliin tarvitsisi mahdollisesti lisätä säilöntäaineita, kun taas jauhe on vain ”sitä itseään” ilman varsinaisia lisättyjä aineita.

 2. Esim. aloe vera pulveri 200:1 tarkoittaa, että saadakseni haluamani määrän valmista aloe vera geeliä tarvitsen 0,5% pulveria ja loput vettä. Siksi pulverin määrä incissä on minimaalinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *