Kaksi hyvää ruskeaa eyelineria

Kuten monesti aiemmin todettua: saan teiltä yhtä lailla hyviä tuotevinkkejä siinä missä te minulta. 😍

Mulla on eyelinerit naamassa mökilläkin.

Kyselin tammikuussa vinkkejä ruskeasta nestemäisestä eyelinerista – ja nyt olen löytänyt kaksikin tosi hyvää sellaista!

Olin itse menettänyt toivon, että Suomen kaupoista löytyisi hyvää ruskeaa nestemäistä eyelineria. Olen viime vuodet ostanut omani ulkomailta Sephorasta. Vaatimukseni ovat kovat: ruskean sävyn lisäksi koostumuksen on ehdottomasti oltava vedenkestävä, ja applikaattoripään kapea ja siro.

Rehellisesti, en käsitä miten musta voi olla niin dominoiva sävy eyelinereissa – monille vaaleasävyisille ihmisille ruskea sopisi sata kertaa paremmin. Itse luovuin mustan rajauksen käytöstä joskus vaille nelikymppisenä, koen sen liian jyrkkänä omaan sävytykseeni.

Nyt mun ei kuitenkaan enää tarvitse lähteä Sephoraan asti! 😍 (Tai tilata netistä.)

Vinkeissä mainittiin NYXin Epic Ink Liner, jonka sävyvalikoiman luulin kartoittaneeni jo moneen kertaan. En tiedä onko mun silmissä vikaa vai miten olin missannut tämän vaihtoehdon, mutta niin vain NYXiltä löytyi erinomainen ruskea vedenkestävä eyeliner!

Myöhemmin, ollessani ihan eri ostosreissulla (ostamassa uutta ripsaria), silmiini osui L’Oreal Parisin hyllyssä mulle täysin uusi eyeliner: Perfect Slim by Superliner. Alkuperäinen Superliner on mulle tuttu, mutta sitä ei ole ruskeana. Perfect Slim on kapeampi kuin alkuperäinen, ja sen värivaihtoehdoissa on ruskean ja mustan ohella myös harmaa. Se vaikutti hieman vaaleammalta ruskealta kuin NYXin Epic, joten se sujahti ostoskoriin. Kaikkein mieluiten käyttäisin keskiruskeaa eyelineria.

L’Oreal todella onkin hitusen vaaleampi kuin NYX, mutta se tummenee iholla hapettuessaan eikä tulos lopulta juurikaan poikkea L’Orealista.

Kumpikin on suoritukseltaan ja käyttömiellyttävyydeltään erittäin hyvä. 💯

Sellainen huomio on tehtävä, että eivät nämä mitään supervedenkestäviä ole. Normaalikäytössä teho on kuitenkin täysin riittävä, ja kumpikin kestää silmistä vuotavan kyynelnesteen sekä satunnaiset lumihiutaleet (- mulla on herkästi valuvat silmät ja juuri sitä eyelinerin täytyy kestää). Kuitenkin, jos kämmenselkään piirrettyä swatchia pyyhkäisee märällä kädellä, eyeliner lähtee heti murenemaan. Minulla on ollut sellaisiakin eyelinereita, jotka eivät todellakaan hievahda minnekään ilman silmämeikinpoistoaineen vaikutusta.

Kuka muistaa legendaarisen Estee Lauder Double Wear Eyeliner -testini: tuote pysyi kämmenselkäni iholla seitsemän päivää läpi suihkujen ja lukuisten saippuakäsipesujen..!!  😮

Tavallisessa arjessa eyelinerin ei sentään tarvitse kestää ihan näin pitkään. :D

NYXin Epic-eyelinerissa on sivellinpää, L’Orealin Perfect Slim’issä huopapää. Mun oma maku on vaihdellut vuosien varrella; välillä olen tykännyt enemmän sivellinkärjestä, välillä huovasta. Siveltimen etu on sen tarkkuus; kapea sivellin tekee tyypillisesti vieläkin tarkempaa jälkeä kuin kapea huopapää. Kuitenkin, sivellinpään harjakset voivat alkaa hapsottaa, tätä ongelmaa ei ole huovassa.

Alun perin olen tykännyt kaikkein eniten geeli- eli voidemaisesta eyelinerista. (Mua on by the way aina tympinyt nimitys ’gel eyeliner’, koska kyseisissä tuotteissa koostumus on voidetta, ei geeliä.) Voidemaisella eyelinerilla saa kaikkein hallituimman tuloksen, ja siveltimen voi tällöin valita itse tilanteen ja halutun tuloksen mukaan. Paljon reissaavana yhtenäiseen hylsyyn pakatun eyelinerin helppous kuitenkin lopulta käännytti minut niiden puolelle, ja nykyään käytän vain niitä. ❤️

NYXin Epic Ink Liner tekee näistä kahdesta ohuempaa jälkeä. Jälki ei kuitenkaan ole ihan yhtä tasalaatuista kuin L’Orealissa, koska nestettä ei aina kulkeudu siveltimeen tasaisesti ja pigmenttipartikkeleita saattaa olla vajonnut hylsyn pohjalle. Epic Lineria pitää muistaa aina ravistaa ennen käyttöä. Sisällä on pieni kuula, joka sekoittaa nestettä.

L’Orealin Perfect Slim on näistä tasalaatuisempi. Jälki on aina tasaista, mutta ei ihan yhtä tarkkaa kuin NYXillä. Perfect Slim ei vaadi ravistamista. Huopapää on mukavan joustava; ei liian kova mutta ei myöskään löysä.

Tässä vielä L’Orealin Perfect Slim -rajaus.

En osaa sanoa, kumpi näistä on suosikkini; kummallakin on puolensa. Jos pitäisi valita, ottaisin kuitenkin Lorkun, ihan vain koska se on aavistuksen vaaleampi.

Ai niin – L’orealilla oli muuten toinenkin (mulle uusi) ruskea nestemäinen eyeliner: Infaillible Micro-Fine Brush Eyeliner. Siitä on neljä sävyä; jopa vihreä. Muodoltaan se muistuttaa NYXin Epic’iä. Ehkäpä ostan sen seuraavaksi – neutraalin vihreä eyeliner on myös tosi kiva arkisävy :)

⭐️

Kysymys: kumpaa käytätte mieluummin, kynämäistä vai nestemäistä rajausta?

 

Mä käytän nestemäistä, koska rakastan siipirajauksia ❤️ eikä niitä saa kovin hyvin tehtyä kynällä. (Ainakaan ruttuiselle ja ikääntyneelle iholle.) Odotan uteliaana, tuleeko koskaan sitä päivää, kun kyllästyn siipirajauksiin. Ehkä lopetan siinä vaihessa kun iho on niin löysää, ettei rajausta enää kerta kaikkiaan pysty tekemään. :D

kauneus silmameikki
Kommentit (18)
  1. Kanebo, nykyisin Sensai, heillä on hyvät vaihtopatruunalliset tussit (löytyy myös sähkönsininen ja harmaa ja ruskea, sen mustan lisäksi, oon saanut jopa pinkin).

    Kaivelin ne esille, pinkki ja ruskea patruuna avaamattomia 2000-luvulta kumminkin. Tarttis varmaan kokeilla.

    Mä usein käytän sinisen mustaa…

  2. Ehdottomasti nestemäistä, koska siipirajaukset ovat parhaat. <3 Aikanaan (n. 2006-2012) minusta monet silmänrajaustussit kuivuivat käyttökelvottomiksi liian nopeasti. Muistan kokeilleeni vaikka mitä merkkejä täydellistä silmänrajausta etsiessäni. Sitten totesin tussit huonoiksi ja siirryin nestemäisiin, joissa on erillinen ”suti”. Tutustuin rajaustusseihin ekaa kertaa uudelleen v. 2019 Prahan Sephorassa, josta ostin Kat von D:n silmänrajaustussin ja se kestikin yllättävän kauan hyvänä ja toimi minulla muutenkin. Mutta nyt olen käyttänyt Artdecon Long-Lasting Liquid lineriä jo puoli vuotta, eikä se ole kuivunut. En tosin käytä sitä päivittäin (etäpäivät), mutta olen kuitenkin iloinen, ettei koko ajan tarvitse olla ostamassa uutta rajauskynää. :)

    Ripsivärit ja rajaustuotteet ovat tosiaan ne haastavimmat luonnonkosmetiikan ystäville. Jossain kohtaa kyllästyin testailemaan, kun tuntui ettei niissä kategorioissa vain pärjätä yhtä hyvin, enkä ole ripsarista ja rajauksesta valmis tinkimään Siksi yhä käytän Max Factoria ripsissä, se vaan toimii minulla parhaiten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *