Kaksi hyvää, hellää seerumia parhaalla hinta-laatusuhteella

Tänään haluan puhua hellästä ikääntyneen ihon hoidosta kahden suosikkeihini kuuluvan seerumin kautta.

Aihe nousee esiin aika ajoin seuraamissani kauneusmedioissa; nimittäin ei-aktivoiva (anti-age) ihonhoito herkemmälle iholle.

Puhun Karkkipäivässä paljon aktiiviaineista kuten retinolista, hapoista, c-vitamiinista ja peptideistä, mutta kaikki eivät pysty tai halua käyttää ihollaan näitä ns. järeämpiä anti-age-ainesosia, jotka aktivoivat ihon toimintoja.

Whamisan fermentoidut ihonhoitotuotteet ovat hyvä esimerkki aktivoivista tuotteista, jotka eivät sovi kaikille aktivoivan luonteensa vuoksi. Osan iho rakastaa Whamisaa, toisten ho ärtyy, punoittaa ja kihelmöi. Syynä on koostumus, jonka ihoa stimuloiva vaikutus on herkemmälle iholle liian voimakas.

Kuva: Unsplash

Herkkäihoinenkin saattaa kuitenkin haluta hoitaa ihoaan jollain anti-age-vaikutteisella tuotteella. Heillekin on ihania tuotteita!

Nämä hellemmät tuotteet eivät tuo yhtä nopeita tai näkyviä tuloksia kuin retinolin, glykolihapon ja puhtaan c-vitamiinin kaltaiset anti-age-”rockstarat”, mutta auttavat hidastamaan ikääntymisen merkkejä hellävaraisesti – yhdessä ihon kuntoa tukevien elämäntapojen, tietysti :)

Laveralla on kaksi seerumia, jotka sopivat herkemmän ihon anti-age-hoitoon kuin nenä päähän. Toki ne sopivat kenelle tahansa, joka haluaa hoitaa tai ehkäistä ikääntymisen merkkejä, mutta syystä tai toisesta haluaa välttää liian voimakkaita aineita.

HYDRO EFFECT -SEERUMI & FIRMING GREEN LIFT -SEERUMI

Mikä tekee näistä kahdesta niin kivat tuotteet suositella, on niiden erittäin miellyttävä koostumus ja hyvä hinta-laatusuhde.

Markkinoilla on muitakin samantyyppisiä anti-age ainesosia sisältäviä luonnonkosmetiikan seerumeja, mutta muut ovat paljon kalliimpia. Lavera on edullinen päivittäiskosmetiikkabrändi ja sen seerumit kuuluvat vihreiden markkinoiden halvimpiin. Hydro Effect maksaa noin 20€ (sitä saa usein halvemmallakin) ja Firming noin 31€.

MITÄ OVAT HELLÄT ANTI-AGE-AINESOSAT?

Niitä ovat ennen kaikkea antioksidantit (johan teille on mennyt perille mun mantra että kaikkien iho hyötyy antioksidanteista ;)), laadukkaat kosteuttajat ja öljyt sekä UV-säteilyltä suojaavat aineet.

Iho tarvitsee näitä kaikkia pysyäkseen vastustuskykyisenä erityisesti ulkoisen ikääntymisen merkkejä vastaan. Puhuimme ulkoisen ja sisäisen ikääntymisen eroista juuri Oslo Skin Lab -postauksessa :) Sanotaan, että ulkoiset tekijät (kuten elämäntavat, ilmasto, saasteeet jne) aikaansaavat jopa 80-90% ennenaikaisista ikääntymisen merkeistä.

HYDRO EFFECT
Antioksidantti- & kosteusseerumi

Hydro Effect -seerumi on varmasti tuttu jo monelle teistä, se on yksi suosituimmista luonnonkosmetiikan seerumeista Suomessa ja sitä käyttävät kaiken ikäiset. Se ei olekaan pelkästään ikääntyneelle, kypsälle iholle markkinoitu vaan sopii kosteutuksen buustaukseen ihan kaikille, minkä lisäksi se tuo iholle tehokasta antioksidanttista suojaa.

Vaikuttavia aineita:
Valkohurtanminttu, mangouute, persikkauute, E-vitamiini (antioksidantteja)
Skvalaani, sheavoi, auringonkukansiemenöljy (pehmentäviä öljyjä)
Glyseroli, aloe vera, sodium PCA, hyaluronihappo, ksylitoliyhdisteet (sitovat kosteutta)

Kenelle? Kaikenikäisille kosteutukseen ja tukemaan ihon omaa suojabarriääriä sekä suojaamaan ihoa vapailta radikaaleilta.

FIRMING GREEN LIFT
Antioksidanttinen, kiinteyttävä ja juonteita silottava seerumi

Firming-seerumia suosittelisin lämpimästi kaikille, jotka ovat tykästyneet Hydro Effectin koostumukseen mutta kaipasivat jotain kiinteyttävää ja juonteisiin pureutuvaa. Eli haluaisivat siirtyä Hydro Effectista seuraavalle anti-age-hoidon tasolle :)

Firming ja Hydro Effect ovat koostumuskaksosia ja tuntuvat iholla hyvin samanlaisilta. Laveran tuotekehitystiimi onkin hyödyntänyt Hydro Effectin suositun koostumuksen pohjaa Firming-seerumissa, mutta vaikuttavat aineet ovat erilaiset.

Vaikuttavia aineita:
Karanjaöljy – yksi luonnonkosmetiikan anti-age-tähtiainesosia! (antioksidanttinen, ravitseva, suojaa UV-säteilyltä)
Dipalmitoyl Hydroxyproline (lipoaminohappo joka stimuloi kollageenin muodostumista – äärimmäisen hellävarainen verrattuna esimerkiksi retinoliin)
Alppitähtiuute (antioksidanttinen, kosteuttava, tulehdusta laskeva)
Skvalaani, sheavoi, auringonkukansiemenöljy (pehmentäviä öljyjä)
Glyseroli, aloe vera, hyaluronihappo (sitovat kosteutta)

Kenelle? 30+ iholle, jolla näkyy jo ikääntymisen merkkejä.

Kuinka moni teistä välttelee voimakkaita anti-age-ainesosia?

Kuinka moni tunnustaa, ettei tajua mitään eri anti-age-ainesosien eroista? :D (Ja se on todellakin ihan okei 😊)

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (10)
  1. Ei-aktiivisilla tuotteilla on ehdottomasti paikkansa rutiinissa, jossa aktiiviaineet ovat jo mukana jossain tuotteessa, joka ei kuitenkaan yksinään riitä esimerkiks kosteuttamiseen. En mä ainakaan haluais että mulla olis kasvovedestä lähtien joka tuotteessa vaikkapa retinolia tai happoja. Plus on kiva pitää taukoa aktiiveista, tai muuten vaan vaihdella ihon ja oman fiiliksen mukaan. :)

    Sun kehuma Mossan Derma+ -seerumi on muuten ollut aivan i-ha-naa! <3 Sen suurin miinus on pieni pakkauskoko, koska 30ml tuotetta on mulle kyllä ihan surullisen vähän… Aluks olin jostain syystä tosi epäileväinen tuubista seerumin pakkausmuotona, mutta tuohan on lopulta tosi kätevä! Plus sieltä saa sitten viimeisetkin rippeet kaivettua – samaa ei voi sanoa lasi- tai pipettipulloista.

  2. No sanotaanko että molempi parempi? :) Kiitos blogisi(<3), olen jo pari vuotta sitten löytänyt Paula’s Choice AHA/BHA -tuotteet jotka sopii tähän naamaan! Retinoli & C-vitamiini kiinnostaisi myös, mutta laiskana/ uuden työn kanssa kiireisenä en jaksa just nyt miettimään uutta rutiinia…

    RRRRRakastan Hydro Effectiä (pullo, tuoksu, koostumus kaikki nappiin), mutta seerumin sijasta mulla tuo on löytänyt paikan ennemmin kevyenä päivävoiteena kesällä kun iho ei ole niin kuiva. Tai sitten talvella intensiivisemmän seerumin jälkeen, tai yövoiteen alla, tai saunan jälkeen muuten vaan… :) Ja onneksi täällä keski-Euroopassa vain 10e joten voi laittaa reilusti ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *