Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kaisan juhlameikki

Tein viime lauantaina ystävälleni Kaisalle juhlameikin häihin.

08062013juhlameikki

Kaisalla on kauniin ovaalin muotoiset kasvot ja suuret silmät joilla paljon tilaa luomilla. Väritys on viileähkö, silmät vaaleat jäänsiniset.

Räikeillä väreillä irrottelu ei kuulu Kaisan tyyliin, enkä juhlameikkiin mitään kirkkaita värejä mielelläni käytäkään. Klassinen on kaunista ja toimii aina! Valitsin Kaisan sävytykseen viileitä ja neutraaleita sävyjä, ja huulille persikkaisen sävyn. Huulille lämmintä siksi, että Kaisan omat huulet ovat niin punaiset, että pinkkiin taittavalla huulimeikillä huulista voi tulla liiankin punaiset. Tässä meikissä huulet haluttiin pitää nudehkoina, ja persikkainen kiilto taittoi Kaisan omaa huulten sävyä niin että tuloksena oli mieto roosa.

Meikkiin käytetyt tuotteet:

L’oreal Studio Secrets Primer

Estee Lauder Double Wear -peiteaine

Elizabeth Arden Eye Fix Primer

Clinique Perfectly Real -meikkivoide (Kaisan oma)

Make Up For Ever HD Powder

Zuii Mango -poskipuna

Yves Rocher Terre de Soleil -aurinkopuuteri

Dior Eye Show Glam & Glitz Black -luomiväri

Revlon Frosty White -luomiväri

Jemma Kidd Eye Wardrobe Grey -luomiväri

Dior Silver Goddess -luomiväri

Essence Gel Eyeliner Black

IsaDora Inliner Kajal Blonde

Kaisan oma ripsiväri (jonka merkkiä en muista :))

Make Up For Ever Aqua Brow 15

Natural Code Creamy Papaya -huulikiilto

Kaisa_silmameikki_

Koska Kaisalla on todella laajat luomet, pidin varjostuksen tarkasti liikkuvan luomen alueella, en vetänyt  ulkonurkan yli tai luomivakoon. Muutoin meikistä olisi tullut heti dramaattisempi ja silmistä tarpeettoman tummasti korostetut ja suurennetut. Myöskään rajauksesta ei haluttuu intensiivistä tähän meikkiin, joten laitoin sen luomivärien alle. Rajauksella oli lähinnä tarkoitus tummentaa ripsirajaa ja luoda katseeseen syvyyttä.

Luomilla Revlonin Frosty White (sisänurkka ja kulmaluu), vaaleaa platinanharmaata Diorin Silver Goddess -paletista (luomen keskiosa), tummanharmaata Jemma Kiddin Eye Wardrobe Grey -paletista (ulkonurkka) ja Diorin kimaltavaa mustaa voideluomiväriä Glitz & Glam Black (luomen ulkonurkassa varjostuksen alla).

Kulmat tein MUFElta saamallani voidemaisella Aqua Brow’lla – sillä, millä harjoittelin ensimmäistä kertaa MUFEn meikkikurssilla huhtikuussa.

Kaisa__

Ihana kummityttöni! <3

.

Päätin vielä näyttää kömpelön Photarimuokkauksen avulla, millä lailla erilaiset varjostukset olisivat muuttaneet Kaisan meikkiä.

Silmameikki_varjostus2

Vetämällä varjostuksen ulkonurkan yli ja aloittamalla sen viistosti sisempää tulos on savuinen ja näyttävämpi kuin Kaisan juhlameikissä. Ehkäpä vaikutelma on jopa hieman viettelevä. ;)

Silmameikki_banskuvarjostus

Tekemällä suljetun banaanivarjostuksen, eli varjostamalla ulkonurkan lisäksi myös luomivaon, meikistä tulee (mielestäni) aivan liian raskas. Kaisan kaltaisille laajoille luomille ja suurille silmille tällainen varjostus, ainakin tummalla sävyllä toteutettuna, on too much.

.

Mietittekö te koskaan meikatessanne erilaisten varjostusten vaikutuksia? Vai tuleeko useimmiten tehtyä se yksi ja sama perusvarjostus johon olette tottuneet ja tykästyneet? :)

Kommentit (23)

 1. mjai

  Omilla raskailla luomilla ei paljoa vaihtoehtoja ole vaan tuo tumma on aina vedettävä todella ylös, että sen silmän saa esiin.

  Ihanan väriset silmät ystävälläsi kyllä!

 2. Tins

  Kaunis meikki! Varsinainen kommenttini liittyy kuitenkin ihan toiseen asiaan eli Ahvenanmaahan. Päätimme ystäväni kanssa lähteä mantereelta sinne juhannuksen viettoon, ja nyt mietimme meille sopivinta kohdetta. Aikaa on pe-su, liikumme julkisella liikenteellä ja budjetin pitäisi olla opiskelijaystävällinen. Toivoisimme, että majapaikan ympäristössä olisi mahdollista patikoida tms. Myös oma ruoanlaittomahdollisuus olisi plussaa.

  Mitä paikkaa sinä suosittelisit näillä spekseillä? Katselimme jo Föglötä sillä silmällä, saaristo voisi olla hauska kokemus. Ainoa mikä tökkii hieman on jääkaapin ja ruoanlaittomahdollisuuden puuttuminen majoitusvaihtoehdostamme.

  • Sanni

   Sopiiko jos palaan tähän tässä viikonlopun aikana? Vastaus vaatii hieman pohdiskelua. :)

   • Tins

    Tottahan toki! Ja siis ei tuo ruoanlaittokaan ole mikään ehdoton kriteeri. Lähinnä jännittää että löytyykö pienemmiltä paikoilta (kuten Föglö) millaisia ruokailuvaihtoehtoja – eli ovatko mahdolliset ruokapaikat auki ollenkaan ja jos ovat, mahtavatko hinnat olla katossa?

    • Sanni

     millaisia ruokailuvaihtoehtoja – eli ovatko mahdolliset ruokapaikat auki ollenkaan ja jos ovat, mahtavatko hinnat olla katossa?

     Degerby’n Seagram-ravintola on tunnettu hyvästä kalaruoastaan, ja vaikkei se mikään luksuspaikka ole, niin manner-Suomen ravintolahintoihin verrattuna Ahvenanmaalla on aina kalliimpaa… Muita Föglön ruokapaikkoja en ole kokeillut, mutta ainakin mainitsemistani Degerby Mat & Cafesta ja Enighetenistä saa ruokaa. Hinnoista en valitettavasti osaa sanoa muuta kuin että varmasti kuitenkin halvempaa kuin Seagramissa, joka on Föglön ainoa varsinainen ravintola.

     Föglöbutikeninkaan aukiolosta juhannuksena en osaa sanoa…. Se on siis Föglön ainoa ruokakauppa ja sijaitsee Degerby’ssa. Juhannuspäivän luulisin kaupan ainakin olevan kiinni, ja aattona lyhyemmällä aukiololla.

  • Sanni

   Noniin, olen tässä mietiskellyt ja mulle ei ikävä kyllä tullut ihan hirveästi mieleen Maarianhaminan ulkopuolisia vinkkejä toivomillasi spekseillä. Ahvenanmaalla kun on ongelmana julkisen liikenteen harvat aikataulut ja se, että bussilla ei pääse muualle kuin pääreiteille (eli jos turisti on menossa johonkin päätieltä pois sijaitsevaan nähtävyyteen tai majoituspaikkaan, hän ei pääse sinne bussilla). Etenkin kesäviikonloppuisin bussien aikataulut ovat lähinnä vitsi…. :/

   Minulle tuli ensimmäisenä mieleen edullinen ja kiva Kråkskärs Fritidsområde Eckerössä, jonka mökissä vietimme juhannusta kolme vuotta sitten. (Kuvia löytyy tästä postauksesta.) Mutta alue sijaitsee suhteellisen kaukana lähimmästä bussipysäkistä joten teidän pitäisi ottaa Eckeröstä taksi = ei opiskelijaystävällistä.

   Föglö, jota mietitte, on siitä hyvä vaihtoehto että Degerby’hyn (Föglön pääkylä) pääsee suoraan bussi + lauttayhteydellä Maarianhaminasta, ja Degerby’ssa on kaikki palvelut. Se on myös varsin viehättävä pikku kylä. Ympäristön varsinaisista patikkareiteistä en tiedä, mutta itse olen suorittanut alueella oikein kivoja kävelyitä mm. eri rannoille. Mitään patikkapolkua en kulkenut vaan ihan tietä.:)

   Degerby’ssa voi majoittua Degerby Mat & Cafe’ssa (ehkäpä olitte jo sitä katsoneetkin, siellä ei omaa keittiötä) tai Enighetenin Majatalossa (sijaitsee Degerbyn ulkopuolella mutta kuitenkin kävelymatkan päässä). Enighetenissäkään ei ole omaa ruoanlaittomahdollisuutta.

   Sitten on noita mökkimajoituksia kauempana Degerbysta, kuten Gustavsson ja Isaksson, näiden lähellä kulkee näköjään myös lyhyitä 4-5km:n patikkareittejä. Noiden mökkikylien omistajien luulisi voivan Föglön kokoisessa pienessä paikassa hakea vieraat jollain minibussilla Degerby’sta :) Mökeissä se etu että siellä on keittomahdollisuudet.

   Gröna Uddenin Camping Maarianhaminassa olisi teille varmaan kaikkein helpoin vaihtoehto. Siellä on myös pieniä mökkejä, mutta lieköhän ne jo kaikki varattu juhannukseksi…? Grönis on tosi suosittu jussin viettopaikka, itsekin olen siellä yhden jussin juhlinut :) Vuokrattiin se ihana rantasauna.

   Gröna Uddenin mökeissä on jääkaappi muttei hellaa. Ruokaa voi valmistaa Campingin siistissä keittokatoksessa. Jos jäätte M:haminaan, teillä on se etu että kaupat ovat lähellä ja pääsette helposti jalkaisin moniin nähtävyyksiin, ja kaupungissa on jotain ”elämääkin”, toisin kuin hiljaisella maaseudulla. Tosin jos rauhaa juuri kaipaatte, niin sitten Gröna Udden ei ole teidän osoitteenne juhannuksena ^_^

   Olen pahoillani etten pystynyt olemaan enemmän avuksi. Ahvenanmaalla pitäisi tosiaan olla oma auto että pääsisi eri majoituksiin ja nähtävyyksiin Maarianhaminan ulkopuolella. Föglö on saarista ainoa (”manner”-Ahvenanmaan lisäksi) jonne lautta saapuu suoraan pääkylään. Muilla saarilla lauttasatama on auto- tai pyörämatkan päässä asutuksesta.

   • Tins

    Kiitos kommentistasi! Tuo autottomuus asettaa tosiaan rajoituksia liikkumisen suhteen, mutta luulen, että kallistumme kuitenkin Föglön puoleen. Saarena siinä on jo meille manterelaisille tarpeeksi eksotiikkaa, vaikka meininki muuten olisikin ”hieman” rauhallisempi ;) Tutkailimme julkisen liikenteen aikatauluja, ja siirtymisen sinne ja takaisin pitäisi sujua myös hyvin.

    Tuo Maarianhaminan leirintäalue olisi varmasti myös toimiva vaihtoehto. Pidän sen mielessä, jos menevämpi juhannus alkaakin tuntumaan houkuttelevammalta vaihtoehdolta :)

 3. Heli

  Tosi kaunis meikki! Itselläni kans vähän samantyyliset silmät kuin ystävälläsi ja olen huomannut että silmiini sopii parhaiten juuri meikki joka pysyy luukkuvan luomen alueella..harvoin enää juurikaan käytän luomivärejä (vaikkakin niitä suuret määrät omistankin) koska on jotenkin hankalaa meikata niin että luomiväri ei nouse/levene liian ylös ja sivulle..meikistä tulee helposti liian suttuinen :( voi kun osaisin meikata niin :)

 4. sanniii

  Oiih miten kauniit silmät ystävälläsi on, silmämeikki näyttää todella upealta hänen silmiensä väriin yhdistettynä !!

 5. mrt

  Totta puhuen meikkaan niinkuin haluan :DD Joskus saatuani meikin valmiiksi katson itseäni peilistä ja totean että huh, ei kyllä sovi lainkaan mulle! Mutta laiska kun oon niin en todellakaan jaksa enää aloittaa uudestaan joten lähden aina sennäköisenä sitten ulos :D Eipä mulle vielä ole tullut kukaan negatiivista sanomaan, heh… Mutta eritoten tummat smokyt ei jotenki millään tahdo sopia mun silmiin(tai en itse ainakaan saa sopimaan), mikä harmittaa koska ne ovat mielestäni tosi kauniita meikkejä! Pitäisi siis varmaan istuutua jonkun ammattilaisen tuoliin, antaa hänen meikata nassu ja samalla kuulla kullanarvoisia neuvoja ja vinkkejä miten omia silmiä saa parhaiten korostettua… :)

 6. milipili

  Aivan ihana meikki!

  Tahtoo joskus vahingossa tulla meikattua jotenkin toisin, yleensä se samaan tyyliin tulee väkisin =)

 7. ei huhhuh

  Siis kertakaikkiaan aivan mahtavan kauniit silmät ystävälläsi ja meikkikin on todella onnistunut ja mallilleen sopiva.

 8. Tintti

  Ompa ystävälläsi kauniit silmät! Ja muutenkin mielestäni erittäin onnistunut ja kaunis meikki.

 9. JonnaH.

  Aivan ihana meikki! Mäkin haluun tollaiset luomet, nämä omat luppaluomet on kamala meikata, kun kaikki väri jää piiloon. :D

 10. Jenny

  Heip, mulla olis kysymys koskien tuota huulien väriä! Mullakin on tosi (vadelman)punaiset/tummahkot huulet luonnostaan ja niistä ei saa nudeja tai vaaleampia sitten millään. Kerran laitoin Natural coden nudea huulikiiltoa niin mun huulet näytti liloilta ja sairailta… Ja on ihan sama mitä huulikiiltoa laitan, ne ei näytä mun huulilla juuri minkään väriseltä (ainakaan siltä miltä niiden kuuluisi näyttää), ne vain korostaa/tummentaa huulten omaa punaista väriä ja kaikki kiillot näyttää samalta. Ilmeisesti mun huulten väri vaikuttaa siihen kiillon väriin niin paljon ja kuultaa alta läpi. Kannattaisiko minunkin sitten yrittää taittaa huulten sävyä jollain lämpimänsävyisellä kiillolla/kiiltopunalla? Ärsyttää katsoa esim. Virven huulikiiltokuvia kun hänen huulet on niin vaaleat että kaikki kiillot näyttävät hänellä samanvärisiltä kuin miltä ne näyttävät putkilossakin :D Olen muuten aika lämpimänsävyinen ja minulla on kuparinväriset hiukset, mutta en sitten tiedä ovatko huuleni viileät vai lämpimät :/

  • Sanni

   ”Ongelmasi” on tuttu monille ihmisille, ja ikävä kyllä (tai ei sen nyt tietysti välttämättä ikävää tarvitse olla ;)) tehokkain ratkaisu on peittää huulten omaa sävyä ensin meikkivoiteella tai peiteaineella. Kun huulet ovat todella voimakkaan sävyiset, niiden oma väri kuultaa väkisinkin huulimeikin läpi muuttaen huulikiillon/punan värin, jopa voimakkaasti peittävät punat.

 11. meow

  Upea meikki!

  Todellakin mietin, että minkälainen varjostus sopii parhaiten omille silmilleni.. Siihen kun vaan tietäisi vastauksen!! Olisi luksusta joskus päästä ammattilaisen meikattavaksi ja saada hyviä vinkkejä :)

 12. Bemu

  Voi miten kaunis silmämeikki; tuo ystäväsi upeat siniset silmät tosi kauniisti esiin!!
  Varjostus…. ääääh. Kyllä mietin ja kokeilen ja hämmästelen ja kummastelen. Kenelläkään muulla ei varmaan ole tällaisia silmiä vaan kaikki saavat silmämeikkinsä näyttämään kauniilta. Mulla on hiiiirrrrveän pitkä väli silmäluomelta kulmakarvoihin ja mä en koskaan tiedä mitä mä siihen väliin lykkään… Siihen väliin mahtuis varmaan parinkin luomiväripaletin kaikki värit :(

 13. Emma

  Onpa kaunis meikki. Sain tuosta hyviä sävyvinkkejä itsekin. Tosin mitä varjostuksiin tulee, musta tuntuu etten osaa yhtäkään kunnollista itselleni sopivaa, vieläkään yli 3-kymppisenä :(

 14. Oona

  Hei, olen 13-vuotias tyttö (syksyllä aloitan yläasteen) ja olen seurannut blogiasi päälle vuoden. :) Olen huomannut, että sä olet tehnyt aikaisemmin sellaisen postauksen, missä näytit kivan meikin 14-vuotiaalle, mutta kuitenin kysyisin neuvoa, miten tehdä ikäiselleni hyvä meikki, kun ihoni on:
  – hyvässä kunnossa, ei paljoa epäpuhtauksia
  – hyvin kiiltävä
  – todella helposti punoittava
  – pintakuiva
  + mustat silmänaluset

  Itse meikkaan juuri tyylillä ”ripsari + kulmakynä”, joten toivoisin (aika paljonkin :D) apua pohjustusen tekoon, kiitos! :)

  • Sanni

   Moi Oona!

   Ikäisellesi sopii meikkipohjaksi vallan erinomaisesti joko sävytetty päivävoide tai BB-voide, etekin kun ihosi on hyvässä kunnossa eikä sinulla ole paljon peitettävää. Kun iho on nuori, kaunis ja hyvässä kunnossa, sen kannattaa ehdottomasti antaa kuultaa läpi eikä peittää paksulla meikkikerroksella! :)

   Ihon punoitukseen ja kiiltoon voit vaikuttaa jo hoidolla. Laita yöksi rauhoittava herkän ihon hoitovoide, hyviä ja edullisia löytyy esimerkiksi Lumenen Sensitive Touch -linjasta. Todella voimakkaaseen punoitukseen Sensitive Touch -linjassa on SOS-tehovoide, mutta se sopii enemmän kuivalle iholle. Sinulle sopisi itse asiassa tosi hyvin Sensitive Touch Rauhoittava Voidegeeli, sillä se ei ole rasvainen ja auttaa myös pitämään ihon mattaisena. Lisäkosteutusta ja -rauhoitusta saat laittamalla voiteen alle Sensitive Touch -seerumia, jos tuntuu ettei voiteen kosteutus/rauhoitustehot aivan riitä. Kun ihosi on kuitenkin helposti kiiltävä, unohtaisin paksummat voiteet.

   Meikkipohjaksi voisi sopia esimerkiksi Garnierin Matta-BB-voide tai L’orealin Nude Magique BB-voide. Garnierin voide on peittävämpää ja se myös kosteuttaa, L’orealin on pelkästään meikkituote eli alle kannattaa laittaa kosteusvoide. Kumpikin jättää kauniin, luonnollisen ja mattaisen himmeän pinnan. Pintakuivuuteen voit auttaa seerumilla.

   Tummille silmänalusille suosittelen esimerkiksi Maybellinen Dream Lumi Touch -valokynää. Itse en ole sitä vielä kokeillut, mutta tummasilmänaluksinen ystäväni käyttää sitä ja vakuutuin hänellä näkemästäni tuloksesta. Viimeksi tavatessamme minun piti ihan kysyä että Mitä tuotetta sä oikein käytät kun silmänaluset on niin valoisat..! ^_^ Vaikka valokynät eivät yleensäkään sisällä yhtä paljon pigmenttiä kuin varsinaiset peiteaineet, vaikuttaisi Dream Lumi kuitenkin peittävän erittäin kiitettävästi. Valoaheijastavuus on hyvä asia sinun ikäiselläsi kun halutaan pitää iho mahdollisimman heleänä. Mattaisella peiteaineella tulos voi olla ”tunkkaisempi”.

   • Oona

    Kiitos paljon neuvoista! :]

 15. ansku

  Meikki on todella kaunis ja siihen suurena syyllisenä ovat meikatun kauniit suuret kauriinsilmät!
  Voi olisipa minullakin. Omat silmät ovat aika pienet, mantelinmuotoiset ja jo lähtökohtaisesti pussittavat silmäluomet iän ja perintötekijöiden vuoksi laskeutuvat eritoten ulkonurkista lisää alaspäin peittäen vähitellen liikkuvan luomen. Kulmakarvatkin kaartuvat luontaisesti vähän alaspäin ulkonurkista.
  Rajausta en mielelläni laita ripsien yläpuolelle vaan alapuolelle (waterline) koska rajaus vaikuttaisi pienentävän silmiä vielä lisää. Ehkä ulkonurkkiin vähän häivytettynä mutta ei koko silmän matkalta.

  Minulla on tuo Silver Goddess-paletti ja toivoisin, että tekisit juuri sillä tutorialin silmille mallia ’hooded eyes’, mikä se järkevin suomennus nyt onkaan! Paletissa on kauniit sävyt ja oikeastaan en ole käyttänyt siitä muuta kuin vaaleanharmaata liikkuvalle luomelle.
  Olisi kiva tehdä koko setti!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.