Kaikki siveltimeni

Esittelyssä kaikki siveltimeni. Joka ikinen*.

Kerron teille, mitkä ovat hyviä tai peräti loistavia siveltimiä, ja mitkä taas sietäisivät poistua kokoelmastani tilaa viemästä.

Siveltimet

Onnea jos jaksatte lukea tämän läpi. :)

Siveltimet_kasvot

KASVOSIVELTIMET. Cliniquen puuterisivellin on viimeisin sivellinhankintani, ja se on niiiiiiiin ihana. Cliniquella on kaksi puuterisivellintä, jotka ovat hieman eri tavalla leikattuja, ja tämän nimi on jostain syystä Powder Foundation Brush. Sivellin on niin löysä, ettei sillä kyllä mitään puuterimaista meikkipohjaa saisi laitettua. Mutta tavallisen irtopuuterin kyllä. Ah, miten pehmeä tämä sivellin on, ihan kuin jollain höyhenillä ihoaan sivelisi. Seuraavasta kuvasta selviää, millä puuterisiveltimellä ennen rääkkäsin hipiääni.

MACin poskipunasivellin 116 on hieman liian pieni poskipunalle omiin kasvoihini, ja käytän sitä varjostusten tekoon. MACin skunkkisivellin 187 taitaa olla kokoelmani kallein sivellin (maksaa muistaakseni yli 50€ Suomessa), ja se on minulla loistavuudestaan huolimatta suhteellisen harvassa käytössä. Tällä saa nimittäin aivan täydellisen meikkivoidepinnan, ja minähän en käytä meikkivoidetta muuten kuin kokeiluluontoisesti. Everyday Mineralsin viisto poskipunasivellin on minulle THE poskipunasivellin. Sopii kasvoilleni muotonsa perusteella kuin nakutettu. Tätä ei enää ole EDM:n valikoimassa.

Siveltimet_kasvot2

Tilasin kerran FeelUniquesta Tigin sivellinsetin. Virhe. Nämä ovat ehkä huonoimpia siveltimiä, mitä olen koskaan kokeillut. Siveltimillä on helkutin typerät nimetkin. Huokaus. Heaven Brush on hieman viisto puuterisivellin, ja se on niin karhea, että sopisi paremminkin astioiden tiskaukseen. Foxy Brush on luttana ja onnettoman laiha poskipunasivellin, yhtä karheaa materiaalia. IsaDoran Mineral Blush Brush on aika hyvä peruskasvosivellin, joka sopii kokonsa ja leikkauksensa puolesta sekä irtopuuterin että poskipunan levitykseen. Itse käytän sitä poskipunaan.

H&M:n surkealaatuisen poskipunasiveltimen ostin pelkästään kuultotuotteita varten. Ajattelin, että on ihan sama millä siveltimellä sen hohteen siihen poskipäähän vetäisee. Ja H&M on kyllä ajanut siinä asiansa, vaikka se ikävältä iholla tuntuukin. BareMineralsin Mini Flawless Face Brushilla ei tee mineraalimeikkipohjan laitossa mitään (se tuli kokeilupakkauksen mukana), joten se onkin lojunut täysin käyttämättömänä. Näitä kuvia ottaessani kuitenkin keksin, että minähän alan käyttää tätä hohdetuotteiden levitykseen H&M:n sijaan. Flawless Face Brush on sentään pehmeä iholla.

Siveltimet_kabukit

Kabukijengi. IsaDoran jättikabuki on IsaDoran mukaan tarkoitettu aurinkopuuterin levittämiseen vartalolle, mutta koska en käytä aurinkopuuteria vartalolla, olen käyttänyt tätä ihan vain kasvoilla. Sivellin tuntuu ylellisen pehmeältä, ja itse asiassa ostin sen ihan vain siksi. :) Mitään tarvetta tälle minulla ei siis ollut. EcoToolsin, Body Shopin ja EDM:n kabukit ovat mineraalimeikkipohjakäytössä, ja häivytän niillä myös poskipunan rajat.

Siveltimet_silmat

Siveltimet_silmat_detail

SILMÄSIVELTIMET. Kinnuselta ostettua isoa, lättänää sivellintä käytän ainoastaan kulmaluulla. Se on täydellisen kokoinen sweeppaamaan kulmaluun alueeni highlighterilla ja samalla se häivyttää varjostusten reunoja. MACin 217 (ylemmässä kuvassa lukee väärin, numero ei siis ole 117) on pulleahko, ovaalin muotoon leikattu häivytyssivellin, jota itse käytän aika harvoin. Käytän sitä luomivaon varjostukseen, kun haluan laajan, utuisen banaanivarjostuksen.

MACin lättänä ja tiheä 239 on klassikko, joka löytyy erittäin monen ammattilaisen meikkipussista. Tämä on monen mielestä täydellinen perussivellin, jolla voi tehdä koko meikin; pakata sävyn luomelle, tehdä varjostukset ja häivyttää. Minulla on näitä kaksi, yksi tummille ja yksi vaaleille sävyille. Käytän 239:iä päivittäin.

Goshin 340 on uusi tuttavuus, jonka ostin vasta hiljattain. Se muistuttaa MAC 239:iä ollen lättänä ja tiheä, mutta Gosh on vielä hiukan paksumpi ja aavistuksen leveämpi. Erinomainen perussivellin. MACin pieni 228 on ohut ja lättänä, ja soveltuu pikkutarkkojen varjostusten tekoon. Omiin pieniin silmiini se on täydellinen, ja käytän sitä melkeinpä päivittäin.

Siveltimet_silmat2

Siveltimet_silmat2_detail

IsaDoran mineraaliluomiväreille tarkoitettu sivellin on hieman jäykempi ja karheampi kuin MAC 239, ja se soveltuukin oikein hyvin jauhemaisten mineraaliluomivärien levittämiseen. Tai ennemminkin paineluun, sillä jauhemaiset luomivärit kannattaa aina sivelyn sijaan painella paikoilleen. MACin 219-kynäsivellintä käytän tosi harvoin. Se on karhea ja kova, ja tuntuu minusta epämiellyttävältä luomella. Käytän sitä kynärajausten pehmentämiseen ja joskus graafisen tarkkarajaisiin banaanivarjostuksiin.

Duroyn pieni, lättänä sivellin on minulla samanlaisessa käytössä kuin MAC 228, mutta en oikein tykkää siitä kun se ei jousta ja nappaa sävyä huonosti mukaansa. Cailapin häivytyssivellintä käytin ennen paljon, mutta se häivyttää makuuni vähän liiankin tehokkaasti. Vähänkään hennommat sävyt lähtevät sen mukana. Tigin The Love Brushia en ole käyttänyt kertaakaan, se on aivan liian suuri ja kömpelö minun silmiini. Tigin Sexy-sivellin on koko Tigi-joukon ainoa, joka on ihan ok. Olen käyttänyt sitä joskus luomivaon varjostuksiin. Fame-sivellintä en ole käyttänyt kertaakaan, enkä keksi mihin sitä voisi edes käyttää. Mahdollisesti johonkin kynärajausten pehmentämiseen.

Riitta Vaaran RV05 hyvin samanlainen kuin Tigin Sexy, ehkä hieman tiheämmän ja laadukkaamman tuntuinen. Sigman matkakokoisen häivytyssiveltimen sain kaveriltani lahjaksi. Se on kuin hieman löysempi versio MACin 217:stä.

Siveltimet_rajaus

Siveltimet_rajaus_detail

H&M:n vanha FOB-rajaussivellin on luottotuotteeni luomivärirajauksissa. MACin 209 ja 210 puolestaan hoitavat nestemäiset rajaukset. The Body Shopin ikivanha huulipunasivellin on naurettavan ohut alkuperäiseen tarkoitukseensa, ja se onkin minulla täsmäkäytössä sisärajausten tekemiseen geelieyelinerilla. Sopii siihen hommaan kuin valettu. Coastal Scentsin Mini Contour on H&M:n FOB-siveltimen matkakorvike. EcoToolsin ja Coastal Scentsin viistoja eyeliner-siveltimiä en osaa käyttää rajauksiin, omaan ”rajauskäsialaani” sopii paremmin kapea ja ohut sivellin. Niinpä käytän näitä viistoja takloneita kulmakarvojen meikkaamiseen. MACin 212 on ainoa omistamani MACin sivellin, jota en käytä koskaan. MAC-artisti suositteli sitä minulle tightliningiin, ja ostin sen, eikä se sovi silmiini ollenkaan.

Siveltimet_eyeliner

Oletteko tekin joskus tuskailleet harottavien eyeliner-sivellinten kanssa? Kyse on laadusta. Kannattaa investoida suoraan hyvään eyeliner-siveltimeen, ja jälki on ja pysyy skarppina.

Siveltimet_various

Siveltimet_various_detail

SEKALAISET SYNTEETTISET. Tästä joukosta löydämme ainoan huulipunasiveltimeni, joka tuli joskus kylkiäisenä eBaysta tilaamani Estee Lauder-paletin mukana. Body Shopin kulmavärisivellintä käytin varmaan 10 vuotta, mutta nyt en jostain syystä enää tykkää siitä.

Olen yrittänyt hankkia ”hienompia” peiteainesiveltimiä, kuten EcoToolsin Deluxen ja Coastal Scentsin Oval Camouflagen, mutta niinpä vain käytän kaikkein mieluiten kuvassa alaoikealla näkyvää, vartensa menettänyttä EDM:n pikkusivellintä. Se on sopivan kokoinen ja sopivan napakka. Coastal Scentsin peiteainesivellin on makuuni liian veltto, ja EcoToolsin taas liian suuri. Se tuntuu kyllä muuten napakalta ja laadukkaalta, ja sopisi parhaiten varmaan jollekin suurisilmäluomiselle voidemaisen luomivärin levitykseen. Itse käytän voidemaisiin luomiväreihin vasemman alareunan sivellintynkää. EDM:ltä vuosia sitten tilaamani sivellinsetin jokaisen siveltimen varsi muuten irtosi. :) Toisiin jaksoin liimata sen takaisin, toisiin en.

Tähän loppuun kokosin Dream Team -setin, eli siveltimet, joita käytän eniten.

Siveltimet_lempparit

EDM:n poskipunasivellin, Kinnusen ”kulmaluusivellin”, MACin 239, MACin 228, H&M:n FOB, MACin 209, EDM:n peiteainesivellin ja EcoToolsin kabuki.

Ja näitä viimeisen kuvan siveltimiä ei puolestaan esitelty lainkaan, vaan ne lensivät roskiin. Eyeliner-sivellinten päät puhuvat puolestaan, ja nuo muut ”flat shader” -tyyppiset siveltimet olivat liian löysiä ja harvoja.

Siveltimet_roskiin

Huh mikä kilometripostaus. Siveltimistäkin aina välillä kysellään, joten tässä nyt sitten saitte kunnon annostuksen.

*) Paitsi että meikkivoidesivellin jäi uupumaan. Darn.

Kommentit (56)
 1. hahhah, oli kyllä kilometri postaus. (: Kun kattelin blogipäivityksiä hallintapaneelista, näytti että 1 minuutti sitten. Siitä on nyt n.8 min. :D

 2. Hei! Olen innostunut mineraalimeikeistä sinun ja monen muun bloggaajan suositusten mukaan ja nyt puolen vuoden aikana olen kokeillu muutamaa eri merkkiä, mutta kabukipuolella taitaa olla vielä pientä viilaamista. Bare Mineralsin starttipaketin mukana tuli ihan ok kabukit peittävämmän ja vähemmän peittävän pohjan tekoon, mutta molemmilla sudeilla on jatkuva karvanlähtöaika eikä se karheus sovi herkälle iholleni ollenkaan, vaikka peittävyyttä kabukeilla saa tarpeeksi. Ostin sitten ihanan pehmoisen Body Shopin kabukin, mutta se ei omaan makuuni peitä tarpeeksi. Voisitko kertoa vähän enemmän Ecotoolsin kabukista ja etenkin sillä saatavasta peitosta?

  1. heimoi tungettelen ilkeästi tähän väliin sanomaan että mulla oli BMn kabukin ja toisen siveltimen kanssa samat ongelmat, ihan kuin olis kissaa sylissä pitänyt kun kattoi paidanrinnuksia meikin levittämisen jälkeen ja kabuki oli aaaivan liian karhea. Vaihdoin sittemmin muutenkin Everyday Mineralsiin ja tilasin niiltä samalla myös flat top-kabukin, joka on aivan täyyyyydellisen pehmeä. Ja peittää musta myös kanssa (tosin mulla on myös ne intensive-mineraalit ko. linjasta joten sillä on varmasti myös vaikutusta). Että jos meinaat joskus EMn mineraaleja kokeilla niin suosittelen kyllä sitä kabukiakin. :)

   Ihan mahtavaa löytää myös muita BM-kanssakärsijöitä, musta on niin käsittämätöntä miten se kabuki oikeastaan hajosi ihan täysin käsiin alle vuoden käytön ja kunnon, säännöllisen huollon jälkeen!

  2. Moi elena!

   EcoToolsin kabuki on aivan mahtava, olen tehnyt siitä oman postauksenkin:

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2011/01/05/uusi-lempparikabuki/

   Peitto on tiheyden ansiosta huomattavasti parempi, kuin Body Shopin kabulla.

  3. No miten olisi Lauressin kabuki? (pääsin vihdoin itse testaamaan tämän!)

   http://www.lauress.com/Cashmere-Kabuki-Brush_PD153:cPath-78.html

   Superpehmeä kuin kissantassu, mutta tekee peittävää, kaunista jälkeä. Ei päästele karvoja.

  4. Stoccalta löytyy Elizabeth Ardenilta iso tasapäinen puuterisivellin, joka on unelmanpehmeä. Ollut itselläni käytössä nyt 2-3v. ja kestänyt hyvin arkiäytössä. Tosin hinta oli n. 25€.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *