Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kaikki siveltimeni

Esittelyssä kaikki siveltimeni. Joka ikinen*.

Kerron teille, mitkä ovat hyviä tai peräti loistavia siveltimiä, ja mitkä taas sietäisivät poistua kokoelmastani tilaa viemästä.

Siveltimet

Onnea jos jaksatte lukea tämän läpi. :)

Siveltimet_kasvot

KASVOSIVELTIMET. Cliniquen puuterisivellin on viimeisin sivellinhankintani, ja se on niiiiiiiin ihana. Cliniquella on kaksi puuterisivellintä, jotka ovat hieman eri tavalla leikattuja, ja tämän nimi on jostain syystä Powder Foundation Brush. Sivellin on niin löysä, ettei sillä kyllä mitään puuterimaista meikkipohjaa saisi laitettua. Mutta tavallisen irtopuuterin kyllä. Ah, miten pehmeä tämä sivellin on, ihan kuin jollain höyhenillä ihoaan sivelisi. Seuraavasta kuvasta selviää, millä puuterisiveltimellä ennen rääkkäsin hipiääni.

MACin poskipunasivellin 116 on hieman liian pieni poskipunalle omiin kasvoihini, ja käytän sitä varjostusten tekoon. MACin skunkkisivellin 187 taitaa olla kokoelmani kallein sivellin (maksaa muistaakseni yli 50€ Suomessa), ja se on minulla loistavuudestaan huolimatta suhteellisen harvassa käytössä. Tällä saa nimittäin aivan täydellisen meikkivoidepinnan, ja minähän en käytä meikkivoidetta muuten kuin kokeiluluontoisesti. Everyday Mineralsin viisto poskipunasivellin on minulle THE poskipunasivellin. Sopii kasvoilleni muotonsa perusteella kuin nakutettu. Tätä ei enää ole EDM:n valikoimassa.

Siveltimet_kasvot2

Tilasin kerran FeelUniquesta Tigin sivellinsetin. Virhe. Nämä ovat ehkä huonoimpia siveltimiä, mitä olen koskaan kokeillut. Siveltimillä on helkutin typerät nimetkin. Huokaus. Heaven Brush on hieman viisto puuterisivellin, ja se on niin karhea, että sopisi paremminkin astioiden tiskaukseen. Foxy Brush on luttana ja onnettoman laiha poskipunasivellin, yhtä karheaa materiaalia. IsaDoran Mineral Blush Brush on aika hyvä peruskasvosivellin, joka sopii kokonsa ja leikkauksensa puolesta sekä irtopuuterin että poskipunan levitykseen. Itse käytän sitä poskipunaan.

H&M:n surkealaatuisen poskipunasiveltimen ostin pelkästään kuultotuotteita varten. Ajattelin, että on ihan sama millä siveltimellä sen hohteen siihen poskipäähän vetäisee. Ja H&M on kyllä ajanut siinä asiansa, vaikka se ikävältä iholla tuntuukin. BareMineralsin Mini Flawless Face Brushilla ei tee mineraalimeikkipohjan laitossa mitään (se tuli kokeilupakkauksen mukana), joten se onkin lojunut täysin käyttämättömänä. Näitä kuvia ottaessani kuitenkin keksin, että minähän alan käyttää tätä hohdetuotteiden levitykseen H&M:n sijaan. Flawless Face Brush on sentään pehmeä iholla.

Siveltimet_kabukit

Kabukijengi. IsaDoran jättikabuki on IsaDoran mukaan tarkoitettu aurinkopuuterin levittämiseen vartalolle, mutta koska en käytä aurinkopuuteria vartalolla, olen käyttänyt tätä ihan vain kasvoilla. Sivellin tuntuu ylellisen pehmeältä, ja itse asiassa ostin sen ihan vain siksi. :) Mitään tarvetta tälle minulla ei siis ollut. EcoToolsin, Body Shopin ja EDM:n kabukit ovat mineraalimeikkipohjakäytössä, ja häivytän niillä myös poskipunan rajat.

Siveltimet_silmat

Siveltimet_silmat_detail

SILMÄSIVELTIMET. Kinnuselta ostettua isoa, lättänää sivellintä käytän ainoastaan kulmaluulla. Se on täydellisen kokoinen sweeppaamaan kulmaluun alueeni highlighterilla ja samalla se häivyttää varjostusten reunoja. MACin 217 (ylemmässä kuvassa lukee väärin, numero ei siis ole 117) on pulleahko, ovaalin muotoon leikattu häivytyssivellin, jota itse käytän aika harvoin. Käytän sitä luomivaon varjostukseen, kun haluan laajan, utuisen banaanivarjostuksen.

MACin lättänä ja tiheä 239 on klassikko, joka löytyy erittäin monen ammattilaisen meikkipussista. Tämä on monen mielestä täydellinen perussivellin, jolla voi tehdä koko meikin; pakata sävyn luomelle, tehdä varjostukset ja häivyttää. Minulla on näitä kaksi, yksi tummille ja yksi vaaleille sävyille. Käytän 239:iä päivittäin.

Goshin 340 on uusi tuttavuus, jonka ostin vasta hiljattain. Se muistuttaa MAC 239:iä ollen lättänä ja tiheä, mutta Gosh on vielä hiukan paksumpi ja aavistuksen leveämpi. Erinomainen perussivellin. MACin pieni 228 on ohut ja lättänä, ja soveltuu pikkutarkkojen varjostusten tekoon. Omiin pieniin silmiini se on täydellinen, ja käytän sitä melkeinpä päivittäin.

Siveltimet_silmat2

Siveltimet_silmat2_detail

IsaDoran mineraaliluomiväreille tarkoitettu sivellin on hieman jäykempi ja karheampi kuin MAC 239, ja se soveltuukin oikein hyvin jauhemaisten mineraaliluomivärien levittämiseen. Tai ennemminkin paineluun, sillä jauhemaiset luomivärit kannattaa aina sivelyn sijaan painella paikoilleen. MACin 219-kynäsivellintä käytän tosi harvoin. Se on karhea ja kova, ja tuntuu minusta epämiellyttävältä luomella. Käytän sitä kynärajausten pehmentämiseen ja joskus graafisen tarkkarajaisiin banaanivarjostuksiin.

Duroyn pieni, lättänä sivellin on minulla samanlaisessa käytössä kuin MAC 228, mutta en oikein tykkää siitä kun se ei jousta ja nappaa sävyä huonosti mukaansa. Cailapin häivytyssivellintä käytin ennen paljon, mutta se häivyttää makuuni vähän liiankin tehokkaasti. Vähänkään hennommat sävyt lähtevät sen mukana. Tigin The Love Brushia en ole käyttänyt kertaakaan, se on aivan liian suuri ja kömpelö minun silmiini. Tigin Sexy-sivellin on koko Tigi-joukon ainoa, joka on ihan ok. Olen käyttänyt sitä joskus luomivaon varjostuksiin. Fame-sivellintä en ole käyttänyt kertaakaan, enkä keksi mihin sitä voisi edes käyttää. Mahdollisesti johonkin kynärajausten pehmentämiseen.

Riitta Vaaran RV05 hyvin samanlainen kuin Tigin Sexy, ehkä hieman tiheämmän ja laadukkaamman tuntuinen. Sigman matkakokoisen häivytyssiveltimen sain kaveriltani lahjaksi. Se on kuin hieman löysempi versio MACin 217:stä.

Siveltimet_rajaus

Siveltimet_rajaus_detail

H&M:n vanha FOB-rajaussivellin on luottotuotteeni luomivärirajauksissa. MACin 209 ja 210 puolestaan hoitavat nestemäiset rajaukset. The Body Shopin ikivanha huulipunasivellin on naurettavan ohut alkuperäiseen tarkoitukseensa, ja se onkin minulla täsmäkäytössä sisärajausten tekemiseen geelieyelinerilla. Sopii siihen hommaan kuin valettu. Coastal Scentsin Mini Contour on H&M:n FOB-siveltimen matkakorvike. EcoToolsin ja Coastal Scentsin viistoja eyeliner-siveltimiä en osaa käyttää rajauksiin, omaan ”rajauskäsialaani” sopii paremmin kapea ja ohut sivellin. Niinpä käytän näitä viistoja takloneita kulmakarvojen meikkaamiseen. MACin 212 on ainoa omistamani MACin sivellin, jota en käytä koskaan. MAC-artisti suositteli sitä minulle tightliningiin, ja ostin sen, eikä se sovi silmiini ollenkaan.

Siveltimet_eyeliner

Oletteko tekin joskus tuskailleet harottavien eyeliner-sivellinten kanssa? Kyse on laadusta. Kannattaa investoida suoraan hyvään eyeliner-siveltimeen, ja jälki on ja pysyy skarppina.

Siveltimet_various

Siveltimet_various_detail

SEKALAISET SYNTEETTISET. Tästä joukosta löydämme ainoan huulipunasiveltimeni, joka tuli joskus kylkiäisenä eBaysta tilaamani Estee Lauder-paletin mukana. Body Shopin kulmavärisivellintä käytin varmaan 10 vuotta, mutta nyt en jostain syystä enää tykkää siitä.

Olen yrittänyt hankkia ”hienompia” peiteainesiveltimiä, kuten EcoToolsin Deluxen ja Coastal Scentsin Oval Camouflagen, mutta niinpä vain käytän kaikkein mieluiten kuvassa alaoikealla näkyvää, vartensa menettänyttä EDM:n pikkusivellintä. Se on sopivan kokoinen ja sopivan napakka. Coastal Scentsin peiteainesivellin on makuuni liian veltto, ja EcoToolsin taas liian suuri. Se tuntuu kyllä muuten napakalta ja laadukkaalta, ja sopisi parhaiten varmaan jollekin suurisilmäluomiselle voidemaisen luomivärin levitykseen. Itse käytän voidemaisiin luomiväreihin vasemman alareunan sivellintynkää. EDM:ltä vuosia sitten tilaamani sivellinsetin jokaisen siveltimen varsi muuten irtosi. :) Toisiin jaksoin liimata sen takaisin, toisiin en.

Tähän loppuun kokosin Dream Team -setin, eli siveltimet, joita käytän eniten.

Siveltimet_lempparit

EDM:n poskipunasivellin, Kinnusen ”kulmaluusivellin”, MACin 239, MACin 228, H&M:n FOB, MACin 209, EDM:n peiteainesivellin ja EcoToolsin kabuki.

Ja näitä viimeisen kuvan siveltimiä ei puolestaan esitelty lainkaan, vaan ne lensivät roskiin. Eyeliner-sivellinten päät puhuvat puolestaan, ja nuo muut ”flat shader” -tyyppiset siveltimet olivat liian löysiä ja harvoja.

Siveltimet_roskiin

Huh mikä kilometripostaus. Siveltimistäkin aina välillä kysellään, joten tässä nyt sitten saitte kunnon annostuksen.

*) Paitsi että meikkivoidesivellin jäi uupumaan. Darn.

Kommentit (56)

 1. Verililjapuu

  Heippa Sanni!

  Olen aikeissa pudottaa paljon painoa melko lyhyessä ajassa erittäin niukkaenergisella dieetillä. Pohdin tuossa päivänä eräänä ihon reagointia painonpudotukseen. Useinhan nopean laihtumisen myötä iho ei ehdi mukaan ja jää joskus roikkumaan: tätä haluaisin ehkäistä. Pohdinkin, voisiko mahdollisesti ihoa kuorimalla ja reilusti kosteuttamalla ehkäistä tuota mainittua roikkumista? Myös tällaista Madaran pakkausta katselin tarkoitukseen: https://www.hyvinvoinnin.fi/tuote/7512/Madara-Ecobody-Flower-Attact—Tuotepaketti Nykyisin en kuori enkä kosteuta ihoani ollenkaan, ihossa on venymäarpia, joita luonnollisesti haluaisin hieman häivyttää.

  Olenko ideani kanssa aivan hakoteillä? :))

  • Sanni

   Nyt täytyy sanoa, että en kyllä tiedä voiko kuoriminen mitenkään vaikuttaa ihon velttouteen….. Itselläni ei ole sellaista tietoa, mutta kaikkeahan minä en tosiaan tiedä. :) Joillain merkeillä on tuotteita, jotka väittävät pystyvänsä kiinteyttämään juurikin vaikka painonpudotuksesta löystynyttä ihoa, mutta en rehellisesti sanottuna tiedä, voiko se olla mahdollista. :) Esimerkiksi Diorin Svelte on tällainen. Öljyt puolestaan ovat tehokkaita venymisestä johtuvia arpia vastaan. Joidenkin öljyjen väitetään pystyvän jopa häivyttämään jo olemassaolevia arpia. Tuo Madaran paketti voisi olla ihan hyvä, mutta sitä en osaa sanoa, voiko se oikeasti kiinteyttää. Ainakaan en usko suihkugeelin siihen pystyvän. :)

   • Verililjapuu

    Toki minäkin hieman naurahdin pakkauksen suihkugeelille :) Suhtaudun melko lailla skeptisesti kaikkiin tuollaisiin selluliittirasvoihin, joten odotukset eivät ole kovin korkealla. Kuorintaa ajattelin sillä logiikalla, että öljy sitten imeytyisi paremmin. Katsotaan… Osaatko suositella luonnonkosmetiikan puolelta jotain hyvää öljyä vai onko esim. juuri tuo Svelte hyvä? Vai ovat (niinkuin epäilen) nuo kaikki samanmoisia keskenään? :)

    • Sanni

     Svelte on siis eri tuote kuin öljyt, se ei vaikuta ihon venymisestä johtuviin arpiin. Svelte lupaa muuttaa rasvasolut kiinteäksi kudokseksi (huhhuijaa mitä lupauksia!), hävittää selluliitin ja kiinteyttää ihoa. Vartaloöljyt puolestaan tekevät ihosta joustavamman niin, että kun iho vaikkapa raskauden myötä venyy, se kestää eikä repeile –> ei muodostu arpia. Öljyt eivät siis suoranaisesti kiinteytä ihoa, ainoastaan pehmentävät ja lisäävät elastisuutta.

     Mikäli haluat siis kiinteyttää laihtumisen veltostamaa ihoa, tarvitsisit näitä ”ihmevoiteita” jotka lupaavat kiinteyttää ihon. Mitkään luonnonkosmetiikan voiteet eivät anna sellaisia lupauksia, joten siltä puolelta ei niitä löydä. Diorin Svelten ohella mm. Clarinsin Extra-Firming Body Lotion voisi sopia tarpeeseesi. Edullisemmalta puolelta löytyy mm. Nivean My Silhouette-geelivoide.

     Luonnonkosmetiikan puolelta suosittelen arpien ehkäisyyn esim. Dr. Hauschkan Oratuomi-öljyä (jota itsekin käytän, tuloksia en ole tosin vielä huomannut kun olen käyttänyt sitä niin vähän aikaa) tai Weledan Raskausajan hoitoöljyä (tämä öljy lupaa jopa häivyttää arpien punaisuutta).

 2. piia

  Moikka. Olen nyt käyttänyt biothermin oranssia multi recharge tai jokin tälläinen. Kuuluuko voiteen ensin hieman poltella ihoa. Esim poskia?? Ja sopiiko se hyvin kuivalle iholle?? Kiitos(:

  • Sanni

   Multi Rechargesta oli normaalin ja sekaihon sekä kuivan ihon versiot, kumpaako sinulla on? Jos ihosi on todella kuiva, ja laitat sille hyvin kosteuspitoista geelivoidetta (kuten vaikka tuo Multi Recharge normi/sekaihon), niin ihoa voi hieman poltella tai kirvellä. Kuiva iho kaipaa rasvaista voidetta, ei ”vetistä”.

 3. piia

  Minulla on kuivan ihon versio. Mutta silti voide kyllä polttelee jännästi.. Mitä mieltä olet lumenen uudesta sos tehovoiteesta kasvoille?

  • Sanni

   En ole kokeillut Lumenen SOS-voidetta, joten en osaa ikävä kyllä sanoa siitä mitään.

   Voi olla, että tuo Multi Rechargen polttelu johtuu voiteen virkistävästä vaikutuksesta. Siinähän on ainesosia, joiden olisi tarkoitus piristää ihoa. Ehkä ne sitten polttelevat jonkun iholla…?

 4. M.M

  Kiva postaus:) Olen itsekin viime kuukausina haalinut siveltimiä lisää, vuosia mentiin 1 värinlevityssivellin (H&M) ja yksi häivityssivellin(Duroy) linjalla. Tuo H&M on itse asiassa ihan jees vieläkin, sopivan napakka. Katselin H&M:ssä nykyversiota ja oli kyllä veltto surkimus.

  Olen ollut oikein tyytyväinen ELF:n MAC 239:ää vastaavaan siveltimeen. Tarpeeksi napakka värin levitykseen/pakkaamiseen liikkuvalle luomelle ja hintaa 1.25 dollaria, joten hinta-laatusuhde käsitämättömän hyvä.

  Pidän myös MAC:n kynäsiveltimestä, itselle tosi mainio varjostusten tekoo kun luomikuoppa pieni.

  Kaikkien aikojen huonoin sivellinostos oli, kun Manly 120 -paletin mukana ostin 6-paketin siveltimiä muutamalla lisädollarilla. Kolmesta lähti karvat samantien, 2 täysin velttoa, outo haju. Ainoa käyttöön sopiva on ripsikampa :D

 5. Minni

  Ihana blogi, en oo ennen lukenut. Kiitos sivellinpostauksesta. Siveltimet tai oikeastaan niiden käyttö on kyllä hyvän meikin salaisuus. Huomasin kanssa, että MSCHICillä on uudet ihkut (pinkki-valkoiset) siveltimet, mut en oo tilannu: http://www.mschic.com/mschic/brushes.html Ootko kokeillu?

  • Sanni

   Moi Minni! Tervetuloa lukijaksi.

   En ole kokeillut mitään MSCHICin siveltimiä. Olen aika huono ylipäänsä kokeilemaan uusia siveltimiä, kun omistan jo omiin tarpeisiini riittävät loistavat siveltimet.

 6. e

  Moi!
  Osaisitko suositella jotain sivellinmerkkiä, jota voisin ostaa, jota saisi esim stockmannilta? Ajattelin uusia koko sivellinvarastoni,mutta en haluaisi metsästää montaa eri merkkiä useasta eri paikasta, vaan ostaa kaiken kerralla samasta paikasta.

  • Sanni

   Mikäli asut Turussa tai Helsingissä, suunnista MACin tiskille ja osta siveltimet sieltä. MAC on saatavilla Turun ja Hesan Stockmanneilta.

   • e

    Se onnistuu :) Vielä kun noita luomivärisiveltimiä on niin montaa erilaista ja muotoista, kuinka monella/millaisella luulisit pärjäävän hyvin?

 7. Elli

  Olin ihan äimänä kun luin tätä! Mitä, tarvitseeko meikin tekoon noin monta erilaista sivellintä ja onko sillä jotain väliä, millaisella siveltimellä meikkinsä sutii naamaan? Mulla on yksi sivellin poskipunaa ja yksi luomiväriä varten. Ne taitaisi molemmat joutua tuollaisessa arvostelussa roskiin, niistä irtoaa ne karvatkin kun niitä käyttää. :D Ne on tullut jonkun lehden tilaajalahjana joskus kauan sitten.

  • Sanni

   Kyllä sillä tosiaan on väliä, millaisella siveltimellä meikkinsä sutii. ;) Esimerkiksi mineraalimeikkipohjasta et saa käytännössä mitään irti onnettomalla siveltimellä, mineraalimeikki on täysin riippuvainen hyvästä kabukista.

   Sanoisin kuitenkin, että jos et ole sen verran intohimoinen meikkaaja, että kiinnität huomiota sävyjen optimaaliseen häivyttymiseen tai pigmentin hyvään tarttumiseen, et tarvitse siveltimiä. Vaahtomuoviapplikaattoreillakin saa meikin tehtyä oikein hyvin. :) Voisin verrata asiaa vaikka hiusten muotoiluun. Hiusharjalla pärjää kyllä; sillä saa hiukset selviksi ja tarvittaessa ehkä hieman tupeerauksen tynkääkin, mutta kunnolliseen, viimeisteltyyn kampaukseen tarvitaan muitakin työkaluja.

 8. Emmi

  Moi Sanni, osaisitko auttaa yhdessä sivellinongelmassa? :)

  Mulla on toi sama EDM:n poskipunasivellin käytössä kun sulla, mutta mulla on aika montaa poskipunaa käytössä, enkä haluaisi niitä kaikkia käyttää samalla siveltimillä, ettei sävyt sekoitu tunkkaisiksi. Ja rakastan myös tota poskipunasivellintä, ihanan tukeva ja muutenkin juuri sopiva!

  Olisi niin mukavaa saada mahdollisimman samankaltainen sivellin, tulisiko mieleen mitään hyviä tuotteita? Mulla on nyt EDM:n muita poskipunasiveltimiä käytössä, mutta ne on ihan liian lötköjä, en tykkää niistä yhtään…

  Kiitos todella, todella paljon jos viitsit vastata, vie varmaan järjettömästi aikaa aina vastata kaikkien kysymyksiin…

  • Sanni

   Moi Emmi!

   Valitettavasti mulle ei tule mieleen toista ihan samanlaista, mutta mielestäni Diorin poskipunasivellin on ihanuuden huippu. Se on suunnilleen samankokoinen kuin tuo EDM:n, mutta ei viistoon leikattu. Se on niiiiin pehmeä ettei mitään rajaa, mutta kuitenkin tarpeeksi napakka, ei siis mikään lötkö. Levittää poskipunan ja aurinkopuuterin iholle todella tasaisesti ja kuin itsestään häivyttäen. Tietystikin, hintaa tuolla on ihan kivasti eli päälle 40€. Itse en tuota omista, mutta käytän sitä aina töissä ja haaveilen ostavani sen joku päivä.

   • Emmi

    Okei, kiitos paljon, pitää mennä hipelöimään tuota sivellintä. :D

 9. Mira

  Olen tässä sairastelujen lomassa alkanut lueskella postauksiasi alusta alkaen läpi (löysin blogisi sattumalta vasta viime vuonna) ja täten törmäsin nyt tähän julkaisuun.. mieleeni tuli tällainen kysymys; kuinka usein peset kabukiasi? Jostain luin, että ko.siveltimen kuivuminen kestäisi parikin päivää!? (Sinun ansiostasi olen mineraalimeikeistä kiinnostunut ja Lily Loloa ajattelin kokeilla kunhan Biodellyyn tulisi vaalean ihon kokeilupakkauksia lisää :))

  • Sanni

   Pesen kabukini ehkä noin kerran kuussa. Sen kuivuminen kestää tosiaan yli vuorokauden. Muistathan antaa kabukin kuivua lappeellaan tai kaikkein mieluiten harjakset alaspäin, se nopeuttaa kuivumista ja estää sen ettei kosteus liota irti harjasten liimausta. Sain muinoin sympaattisen vinkin yhdeltä blogikollegalta; kabukin voi kiinnittää hiuslenksulla/donitsilla ovenkahvaan kuivumaan :D Näin se pysyy alaspäin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.